Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • neverless

    tag

    Sziasztok,

    Vásároltam egy WD RED 3 TB vinyót, amivel a korábbi WD green 1 TB-t akartam leváltani. Rendszerre SSD van, tehát ezek csak tárolásra vannak. A régi vinyó 1 terányi adatát gondoltam átmásolom az új vinyóra, de problémákba ütköztem:

    Total commanderes másolásnál bizonyos fileok-nál a másolás leállt. Ekkor a kis másolós ablakban hiába nyomtam cancelt, hiába x-eltem ki az ablakot, nem reagált. Task managerből a totalcmd processt nem lehet lelőni, ottmarad. Ha a másolós kisablakocskában backgroundot nyomok, látszólag akkor sem történik semmi, de visszakapom a kurzort mögötte a totalcmd ben, ahol tudok utána mászkálni a könyvtárakban. Csak restart segít (windows7). A régi vinyón ennek a filenak semmi baja, olvasható, lejátszható (mkv file), beletekerhető, stb. Ha ezt a filet másik drive ra másolom, az rendben van. Új vinyót újra leformázva, újramásolva az 1 terát máshol akad el. (guid-os formázás, tehát nem mbr)

    Észrevettem, hogy event viewerben 2 perc alatt 50ezer warning keletkezett a köv leírással:
    An error was detected on device \Device\Harddisk2\DR4 during a paging operation.

    3 szor formáztam meg újra és újra, és mindig ilyen másolási problémákba ütköztem.

    Scandisk is volt futtatva, mind a régi, mind az új vinyón - nincs probléma.
    HD sentinellel is néztem az új vinyót, minden csúcs super tökéletes szerinte.

    Át tettem a vinyót egy másik gépbe.
    Ott is keletkeztek ugyanilyen warningok, de jóval kevesebb, mondjuk 100 darab. Viszont itt error tipusú bejegyzések is születtek, 5 darab:
    The driver detected a controller error on \Device\Harddisk2\DR2.

    Mindkét gépben ellenőriztem, mindkét esetben az új RED vinyóra mutattak ezek a hibák.

    A vinyót odaadtam tesztelésre havernak, aki másfél terát másolt rá mindenféle gond és/vagy event vieweres warning/error keletkezése nélkül. (mellesleg ugyanilyen wd red 3TB-ost üzemeltet ő is, probléma nélkül)

    Gogléztam is rengeteget, találtam is sok ugyanilyne problémáról szóló panaszt, de megoldást sehol.

    Összezavar az a 3 tény, hogy 1-es gépben nem jó, 2-es gépben sem jó, ellenben 3-as gépben (haveré, ami mellesleg csontugyanolyan, mint az én 1-es gépem) meg jó.

    Hol a hiba? :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák