Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz Ekusonamas #32499 üzenetére
Szia.Ha még garis simán vidd vissza kicserélik,a sentinel nem tom honnan veszi ezeket a gari megnyilvánulásokat.Álltalában már 90% nál cserélik.Ha nem garis akkor adatmentés imádkozás minél tovább működjön.
-
Crias
senior tag
válasz Zsivaagoo #32494 üzenetére
Jaja tudom pont ezért gondoltam hogy valahogy vezérelhető-e ez, mert holt feleslegesen megy már vagy 2 hete nem nyúltam ahhoz a HDD-hez, viszont minden nap legalább 1* de van hogy 2* elindítom a gépet.
Nem azt a 12W-ot sajnálom, csak nem szeretném ha feleslegesen kopna az alkatrész.
De köszönöm mindenkinek a fáradozást.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Zsivaagoo
őstag
Nem megoldható!
De ha nem indulna el, akkor indulásnál (a BIOS) az önteszt hibát dobna rá.
Majd beállítod a win energiagazdálkodásánál, hogy mennyi idő múlva állítsa le a HDD-t. De ez is felesleges, a leállítás/felpörgetés nem egészséges dolog, ha túl gyakori. Nem kell sajnálni azt a 12W-ot a HDD-től.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
El Kebir
őstag
válasz Madn!ght #32488 üzenetére
" Letöltöttem rá ugyanazt a fájlt, ellenőriztem, 0 hiba.
Újraindítom, 2 hiba azon is."Tehát ugyanazok a fájlok, amik először hibátlanok, második ellenőrzésre hibásak?
A rendszermemóriával lesz gond, mert majdnem kizárt, hogy két vezérlő egyszerre menjen tönkre (ahogy egyszerre két hdd hiba is szinte kizárt, meg annak azért nyoma lenne a smart-ban is)... mert azt írtad kipróbáltad a hdd-t a másik vezérlőn is. (sata2-ön és sata3-an is)
A memóriahiba (vagy memóriavezérlő hiba a cpu-ban?) lehet ilyen össze-vissza véletlenszerű."Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezem-e de hátha.
Szóval adott 2 HDD az egyiken a rendszer van (Samu HD103SJ) a másikon meg a ritkán használt adatok (wd red).
A kérdésem az lenne hogy azt be lehet-e valahogy állítani hogy gép indulásnál meg úgy egyáltalán a tároló HDD ne induljon el, csak hogy ha írni vagy olvasni akarok arról a lemezről?
Crias
-
djculture
félisten
válasz Madn!ght #32485 üzenetére
Nem öt perc lesz de ha van rajta fontos és menthető mentsd ki azután távolisd el a particiókat és erease fülön a zero fill-t futtasd le a verify-nál pipa legyen ha ilyen szép zöldet kapsz a verify-nál is akkor nem a vinyó csinálja azt kizárhatjuk:
Ha ezzel nincs próbléma jön a memkóriák ellenőrzése.. Az itt levan írva miként[link]. Ha ott se dob hibát akkor már azt is kizárhatod.
[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
válasz bajnokpityu #32482 üzenetére
típusszámát megmondod megnézem...
-
djculture
félisten
válasz bajnokpityu #32480 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Egy 3tb wd green winyó adatlapján az szerepel, hogy 12V 1.78A a max áramfogyasztása. Ez azt jelenti, hogy 5Vot nem is vesz fel, függetlenül, hogy a csatlakozón még ott kell legyen 3.3 és 5Vis?
köszönöm
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Mostanában a HDD-m ( WD 1 TB Green Power) furcsa hangokat produkál. Apró kis "pattanó" hangokat ad, rátettem az ujjam a házra, és olyankor nagyon minimálisan, de érezni is, ahogy a ház megmozdul (persze tényleg nagyon minimálisan érezni csak). Ez mi a fene lehet? Nem olyan öreg ez a HDD és alig-alig volt használva. Arról nem is beszélve, hogy 900 GB szabad hely volt rajta mindig is, jelenleg 920, tehát még teletömve sem volt. Egyébként teljesítményben nem veszek észre különbséget, de így SSD-re váltás előtt aggasztó egy kicsit....
-
omiki57
csendes tag
Sziasztok! Még mindig birkózom az Intel 320 160GB-os ssd-vel, ami 8MB-ra zsugorodott. Már HDD erase futtatással is próbálkoztam, de továbbra is maradt a 8 MB. Van valaki, aki sikeresen megoldotta a problémát? Ha igen, hogyan? Segítségeteket is előre köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, látszik ezekhez lövésem nincs.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
El Kebir
őstag
válasz runner 125 #32473 üzenetére
rajta van, hgst vagyis HITACHI, vagy már inkább WD .
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
djculture
félisten
válasz runner 125 #32473 üzenetére
Abba 7mm-es hitachikat raktak mindig, rajta is van Hitachi Travelstar Z5K500
[link][ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
válasz runner 125 #32471 üzenetére
szerintem valami kínai hamisítvány mert a sandisk u3 flash drive-nak van ilyen neve vagy hülyeséget ír a hd tune..Nincs rajta valami márkajelzés, vagy serial vagy modell név?
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Egy egyszerű HDD beazonosításban kellene némi segítség.
A HD Tune " sskU3 Hard Drive (500gB) " -nak látja.
Ez milyen gyártmány lehet, vagy kitől származik?
Normál 2,5"-os, 5400-as fordulatú notebook HDD.Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz Dragon27 #32461 üzenetére
Nem győzött meg a zajmentes stabil 5V tápellátásról a termék és leírása. Szerintem itt lehet a gond. A HDD-d USB3-ra lett méretezve, így 500mA-nál többet szeret kapni. Lehet, hogy tévedek, de plusz tápellátással lehet, nem lenne gondod.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Dragon27
senior tag
válasz liksoft #32460 üzenetére
[USB Station 2] ez direkt külső HDD-ra vannak + ..
-
Dragon27
senior tag
válasz djculture #32446 üzenetére
A teszt még mindig tart ... de ez újabb cserének néz ki remélem az adatokat kitudom menteni ...
liksoft
asztali gépnél előlapi USB-ben nemigazán max 1-2x azt is pár percig csak .. Most is USB3-ba a hátlapi csatlakozóba van a tesztelés alatt . Mivel a mini szerveren van ezért csak tesztelésre teszem rá PC-re
és a win7 nem szereti Ext4 file ..... -
nope00
tag
Sziasztok egy hatalmas problémám lett, van egy külső usb-s 320gb-os adatárorom, eddig volt rajta 2nyege szektor, de volt mikor visszaugrott egyre, sosem zavart. Két részre volt osztva, egy 75gb és egy 222gb-ra. Ma leürítettem a 75gb-os részt és megformáztam. Erre a következő látvány fogad:
[link]
[link]
Ezzel lehet kezdeni valamit, lehetséges, hogy 1óra használat alatt ennyit essen? Vagy csak rosszak a smart adatok? Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
-
Madn!ght
addikt
válasz djculture #32448 üzenetére
Ok, délután kettőkor végzek a melóval és készítek egy tesztet.
(#32449) El Kebir:
Igen, az adatlapomon lévő konfiggal. ha jól emlékszem inteles sata vezérlőt telepítettem. (a hivatalos honlapról, a legfrissebb drivert tettem fel) A tuning csak szorzó állítással (40), fix FSB (100) mellett, minimális offset fesz emeléssel működik.
"Az ssd és a hdd is ugyanarról a vezérlőről megy?": ezt nem vágom, külön SATA csatornákról üzemelnek. Hogy külön vezérlőről, azt honnan tudom meg?
-
El Kebir
őstag
válasz Madn!ght #32447 üzenetére
Az adatlapodon lévő géppel, alaplappal?
Asmedia és intel-es sata vezérlőkkel? Az ssd és a hdd is ugyanarról a vezérlőről megy? tuninggal? (szorzót állítva vagy "fsb"-t?)
(futtasd le a hdsentinelben a lemez önteszteket is esetleg a wd hivatalos tesztprogramját is)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
djculture
félisten
válasz Madn!ght #32447 üzenetére
Olvastam ezt a történetet nem zárom ki hogy a vinyó a rossz konkrétan a vinyó cache memóriája hibázik. Ha az ssd -re töltesz valamit és az nem hibázik ha meg ahdd-re akkor crc-s akkor ezer százalék hogy ez lesz Találkoztam már ilyennel, hardver recovery adatára vagyok kíváncsi
Nyomj be róla egy smart táblát mit mutat...[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Korábban feltettem itt a kérdést, de a kapott válasz sajnos nem volt megoldás, úgyhogy reménykedem, most hátha...
Szóval a probléma a következő.
A gépemben két merevlemez van, egy ssd amin a rendszer fut, valamint egy 1 terrás WD green adat/letöltés meghajtó.
Az ssd-n minden hibátlanul műxik, viszont az 1 terrás olyat csinál, hogy a letöltött tömörített fájlok crc hibásak, illetve a "megvásárolt" mp3 fájlokban 1-1 tizedmásodpercnyi sercenés, kattanás, ugrás (olyasmi, mint ha nem megfelelő bitrátával van grabbelve a zene) van. Ahonnan "megveszem" ott természetesen előhallgatva hibátlan. 2. 3. letöltésre már nincs hiba. Ugyanígy a rar fájloknál. Kétszer háromszor nekifutva már jól szedi le.
Korábban a játékokat is erre a meghajtóra szerettem volna tenni, de telepítés közben vmi hibaüzenet mindig jelentkezett.
Az SSD-n minden hibátlanul működik, a telepített játékok, programok, etc. LinX, 3dmark, valley terheléses tesztek nem jeleztek hibát.
Tegnap mondom legyalulom az 1 terrást, összefűzöm a partíciókat. Megtörtént, a hiba viszont megmaradt. Ma reggel leszedtem egy HDDsentinelt, a lejött rar fájl crc hibás (hivatalos honlapról). Másodjára letöltve jó.
A vinyó a sentinel szerint 100/100-as, SMART teszt szerint 0 hiba.Korábban itt a memóriavezérlőt, memóriákat okolták a hibáért, de ezeket a terheléses tesznek ki kellett volna mutatnia.
Zenéléssel is foglalkozom, ezért a letöltött zenékben lévő hibák mindenképp orvoslásra szorulnak.
Tippjeim: AHCI driver hiba (hivatalos driver van fent, kizárnám?), SATA kábel hiba? (cseréltem, a hiba maradt), proci, mem hiba? előbb írtam, kizárnám, firefox letöltési hiba? (nem tudom, hogyan szűrhetném ki), vírus? (van írtóm, de még a trojanok kiszűrésére teszek egy próbát), vmi windows beállítási hiba? (az itt leírtak szerint jártam el, csak erre tudok gyanakodni, hogy vmi beállítást az 1 terrásra is belőttem, amit az "nem bír"), gyorsítótár hiba? (hogyan szűrhetem ki?)
Ötlet?
Köszi a segítséget előre is!
üdv: mad
[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Sziasztok
1-féléve a Samsung HN-M750XBB HDD meghalt 0% kondíció , ki-be kapcsolás kb. 5400 : szerviz kaptam helyette újat
( Drive Manager programmal leállítottam hogy kikapcsoljon ha inaktív a HDD) + A NAS amin van ott pedig a hibernálás kikapcsolva ... )Most a probléma szinte ugyanaz 52 % kondíció , ki-be kapcsolás 11483 de a legérdekesebb a Felületi Teszt : hogy az előző HDD és ez is a teszt elején semmi hiba a végén viszont tele van hibával és belassult ...
itt a kép még nem fejeztem be a tesztet .... de ez lehet HDD széria hiba ? -
pjen
félisten
válasz queBra #32442 üzenetére
Igen,ha Te vagy haverod letudtok tölteni egy live linuxot arról bootol a gép,adatvesztés nélkül futtathatsz mindenféle HDD tesztert.Ha tényleg fontos adatok vannak a gépen lehet egyszerűbb először áttenni egy másik működő gépbe és először megpróbálni menten az adatokat.De ha linux alól látod a vinyót ezt te is megteheted mondjuk egy pendrivre.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz queBra #32442 üzenetére
Szia!
Fontos adatok vannak a gépen? Ha igen, akkor ne próbálkozz tovább.
Ha nincsenek, akkor gyári tesztprogram kéne boot verzióban, vagy Hirens Boot CD. A drive-ot le kéne írásra is tesztelni (adatok elvesznek), és utána ha minden rendben, az XP-nek fel kéne rá mennie.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
pjen
félisten
válasz queBra #32435 üzenetére
Beállítod a biosban,hogy CD ről bootoljon.Beteszed a win lemezt a telepítésnél a haladót választod ott tudod törölni a meglévő partíciókat,majd ha engedi a telepítő megint csinálhatsz "C" és "D" meghajtót,különböző méretben,aztán a "C" t megformázod a telepítő fel is ajánlja és telepíted a win.-t.Ha egyben hagyod "C" nek a win akkor is formáz telepítés előtt.
-
queBra
csendes tag
Légy szíves akkor tudnátok segíteni?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz asuspc96 #32429 üzenetére
A windóz betöltővel volt gond.
Tegyél vissza szépen mindent az eredeti helyére, a "rossz merevlemezes" gépet indítsd el a Win7 telepítővel (feltételezem az az oprencer) -- helyreállító konzol -- és ott Fixboot és FixMBR. Ez helyrehozza, ha a HDD és a partíciók sértetlenek.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
asuspc96
őstag
Helló!
Lenne egy elég nyakatekert problémám..
Van 2 gép az egyik besz@rt egyszerűen nem indul el a bios képének megjelenítése után csak kiírja, hogy baja van valami windows loaderes cuccal….
amit nem is igazán értek…mert egyik napról a másikra siklott félre a kicsike…alvó állapotból indítottam el és onnantól kezdve nyix ugribugri….
Majd felvittem a rossz merevlemezt a másik géphez megnézni hogy mi a baja ott egy ssd-n van az op. rendszer miután összedugdostam ott egyikkel se indult el csak egy fekete képernyő fogadott és semmilyen billentyűre nem reagált.
Majd lehoztam az ssd-t a lenti gépre és lám csodt itt elindult…a fenti gépbe pedig nem…de ezt úgy kell elképzelni hogy a fenti még 4-5 órája ment az ssd-vel…miután felvittem a rossz merevlemezt oda és összeeszkábáltam már nem.
Így most ezen fogós kérdést a fenti gép ssd-jével hajtom végre a lenti gépen…
A kérdés az hogy: Mi okozhatta hogy ezt csinálta ?
Miért nem működik az ssd a „saját gépében” ?
Mi lehet a fenti problémákra a megoldás ?Bárminemű segítséget, fotót, videót, stb. tudok adni…de életbevágóan fontos lenne ezt megoldani !
A kérdés még itt is szerepel: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz queBra #32423 üzenetére
Figyelj ide kishaver! A c meghajtó is és a D meghajtó is lehet fizikailag egymástól különálló meghajtó, és lehet egyetlen HDD-n külön partíció.
Ha jópofizni akarsz azzal, aki segítene neked, akkor segítsen neked a Kun Béla vagy a Kolompár Winnetou!
Alászógája!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
queBra
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy amikor raknám újra a gépet azt írja, hogy a D meghajtó sérült és ezért nem tudok tovább haladni... és ha formázni akarom a D meghajtót akkor is azt írja, hogy a Formázást nem sikerült befejezniSegítsetek
Köszi előre is
-
-
mzso
veterán
Helló!
Ha van egy jópár SATA-s merevlemezem azt mivel érdemes csatlakoztatni a géphez anélkül, hogy szétszedném.
Az alaplaphoz van két ilyen e-sata kivezetés hozzá 1 db e-sata-sata adatkábel és egy molex-sata tápkábel. Na mármost egyik ilyen kábelt sem lehet kapni, mindig csak néznek bambán a számtech boltokban ha rákérdezek, a neten sem láttam sehol, és ráadásul a meglévő adatkábel csatlakozója is törött/celluxozott. -
sirdond
őstag
Hello!
Nemreg irtam mar egy wd caviar green-nel kapcsolatban. megvan az utodja, viszont szeretnem lementeni a rajta levo adatokat. bios felismeri a hdd-t, windows is, hozza is ferek mindenhez,ami rajta van, viszont nem akar masolni rola semmit, vagy, ha neha el is kezdi, akkor maximum 10kb/s sebesseggel.
Esetleg valami otlet,hogy mit tudnek kezdeni vele?
-
StSanya
senior tag
válasz csokiss #32413 üzenetére
A HDD-d meghibásodott. Ha van még rajta garancia, akkor cserélik. Ha nincs, új HDD-t kell venned. Kiszerelve és egy működő gépre dugva _talán_ még menthető róla valami, de lehet, hogy nem...
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Zsati
csendes tag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Staray S2 (S225-1S-B2 R1.1) külső merevlemez házam ami ujjlenyomat azonosítást használ az adatok megvédése érdekében.
itt kezdődnek a problémák mivel kicsi fiam beleborította kakaót és nem olvas lenyomatot, viszont így nem is férek hozzá adatokhoz.
Mivel semmi fontos nincs rajta amit ne tudnék pótolni, így arra gondoltam törlöm a teljes merevlemezt.
Nos ez nem sikerült.
A 400Gb-ból lát : - 40Mb-ot ami szabad hozzáférésű NTFS
- 100Mb amin a FingerVerifi lenyomatoló progi van, ezt CDFS ként kezeli
A többit nem látom mert nem tudom kinyitni a titkosított részt.
Van olyan progi ami az összes partíciót eltünteti a CDFS-et is?
Egy particionálót sem találtam ami a CDFS-t törölné.
Köszi a válaszokat.Zsati
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok!
Sajnos van egy kis gond. Van egy Vertex 4 ssd-m 128gb-os, oktoberben lesz 1eves.
Bedugtam egy usb-s eszkozt a gep hatuljaba, es sajnos kozben megnyomtam a cmos clear gombot... Aztan ujraindult a gep, es midnen bios beallitasom restelodott. Az ssd beallitasok is, a biosban. Mindent visszacsinaltam ahogy kell, de neztem most teszteket es sokkal lasabb mint mikor uj volt. Sajnos az 1evben miota megvan nem teszteltem, nemtudom mikor lassult igy le szegeny. Lehet mar regebben en nem vettem eszre, csak most neztem meg a reset miatt. Minden jol bevan allitva trim is megy. De sokkal lasabb, mutatok kepeket.
diskmark
asssd
hdtune
A beallitasokat 1eve itt neztem a forumon most is aszerint jartam ell. Asrock z68 extreme3 gen3 alaplapom van. lehet azert lasabb mert kevesebb szabadhely van mint regen? -
djculture
félisten
válasz 800.henrik #32408 üzenetére
samsung:
maxtor meg üresen 73megát tud minimuma a lemez legvégén meg 35 mega úgyhogy gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
800.henrik
senior tag
[ Szerkesztve ]
A processzor füsttel működik. Ha kijön belőle a füst, nem működik tovább....
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz mennydorges #32404 üzenetére
Bár erre van saját topik is...
[link]"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
djculture
félisten
válasz mennydorges #32404 üzenetére
tudok persze...
-
djculture
félisten
válasz mennydorges #32402 üzenetére
Figyelj ez a táp egy régebbi p4-e konfigot vagy hasonlót elvisz annál nem fog neked hibát okozni, tehát ha te kicserélted egy modernebb cuccra a gépedet de a táp maradt akkor cserélheted ezt is...
[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
válasz mennydorges #32400 üzenetére
Ja ki m-tech a legrosszabb táp ami létezik a piacon.. Nem csoda hogy ilyen hibákat csinál a géped de mondjuk csókoltatom egy vacogó krokodillal azt is akihez elvitted a gépedet és nem kapcsolt hogy ez a baja...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest