Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- HP EliteBook / ZBook topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
válasz El Kebir #32493 üzenetére
Emlékeim szerint már az előző konfigom is csinált fucsaságokat (p55 lap+i7 870), úgyhogy lehet, hogy a memóriával lesz vmi. A memtest, és a LinX hibátlanul lefut, pedig ott ki kellene jönnie a hibának 100% stress alatt.
Lehet kipróbálom 2 db memória modullal, mert a 4 modul leht, túlságosan kihasználja/megterheli a memóriavezérlőt. Másra nem tudok gondolni.
Am változatlanul érdekes, hogy az SSD és a Pn Drive esetében nem jelentkezik ez a hiba.
-
deathtania
senior tag
-
liksoft
nagyúr
válasz El Kebir #19034 üzenetére
A drive, a gép, vagy mi?
Tudod egy számítógép összetett rendszer, mely a 230V-tól a légkondin át a felhasználóig tart, miközben alkatrészekből épül fel. Ebből az egészből elég EGY hibás, és aki nem jár a végére, csípőből ráfogja EGY alkatrészre, gyártóra. És ezt nagyon nem szeretem.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
maxfischer
csendes tag
válasz El Kebir #18326 üzenetére
Csak azért cseréltem ki, hogy kipróbáljam, hogy ugyanazt tapasztalom-e egy másik táppal. Laikusként ebből arra tudok következtetni, hogy ha ugyanazt tapasztalom, akkor vagy mindkettő alkatrész rossz, vagy mindettő jó, és máshol kell keresni a problémát. Tudom, hogy a Deer tápok nem megbízhatóak, amikor vetttem, akkor még nem tudtam.
Ha azt mondjátok, hogy a 400W-os chieftec sem elég az én vasamhoz 3 merevlemezzel, akkor venni fogok egy erősebbet. Én elhiszek nektek mindent, azért jövök ide, hogy segítséget kapjak.OFF:
@Imco: Többször írod, hogy olvassanak vissza a kérdezők. Bár én vissza szoktam olvasni pár oldalt, de szerintem ezt nem nagyon lehet elvárni a kérdezőktől. Jó lenne itt is olyan összefoglaló az első hozzászólásban, mint pl. a táp ajánló topicban, és akkor talán kevesebb lenne a hülye kérdés. -
Imco
őstag
válasz El Kebir #18325 üzenetére
Így teljes az idézet:
" De hosszútávon üzemszerűen, /ne adj isten 24/7-ben/ nem!
Ezek szélsőségek. Szerencsés véletlenek. Egyedi esetek."Te egy kivétel lehetsz. Ha majd 100-ból 95 így működik akkor elfogadom.
Talán abban egyetértünk hogy a chieftec jó táp.
És mint olyan, egy "jól megépített 400W-os tápegység"-nél egy jól megépített 850W-os tápegység csak jobb lehet.Az hogy Te 100 W-os táppal üzemeltetsz egy szerverfarmot ok.
Magánügyed.
Érthető okokból nem adhatok ilyen tanácsot senkinek!Az, hogy segítek valakinek és időnként jön valaki és betámad, hogy miért mondom ezt vagy azt, zavar mert az időmet emészti feleslegesen.
A tanácsom helytálló és a tapasztalataimon alapszik ezért fen tartom.
Ha más a véleményed mond el a kollégának és majd dönt, hogy mit fogad meg.Az ilyen viták elkerülésére írom , hogy:
Szerintem...
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
Ebben tökéletesen igazad van.
Sajnos winchester esetében sem tudok tanácsot adni, mert ami ma megjelenik nálam mentésre, már régen nem kapható, és azt sem tudom mekkora mennyiségből jön. Így csak azt tudom megadni melyik széria lesz várhatóan mentéses szempontból kézben tartható, valamint milyen egyéb tulajdonságok alapján mit mire célszerű használni. De ez sincs kőbe vésve.
Ha valakinek meghalt egy winyója, legtöbbször kijelenti az a gyártó szamóca, és megy a másikhoz. Legtöbbször a halálozás okának kiderítése nélkül. Ő is tud tanácsot adni, mit vegyünk és mit ne. Ha valaki leírja, hogy milyen tápja van, és a config is szerepel mellette, akkor lehet gondolkodni, latolgatni. De amíg csak teljesítményben "utazunk", addig a túlbiztosítás több mint a válogass és válassz. Én legalábbis így érzem.
-
El Kebir
őstag
jó példa erre:
chieftec 400W cserélése Deer 450W-ra van értelme egy korrektebb tápegységet egy nagyobb de bizonytalanabb minőségűre cserélni?
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
liksoft
nagyúr
válasz El Kebir #18303 üzenetére
Szeretnék ide a Szerző (Mr_Ricsi - régóta nem aktív tag, mert elege lett az állandó ugyanazon információk magyarázatából, valamint elfoglaltságai miatt sem tud itt jelen lenni) utólagos engedélyével bemásolni egy privátban történt beszélgetés részletét a tápegyégről (alkatrészekről, tűrésről).
"Egyre inkább azt tapasztalom, hogy míg nekünk azt tanították, hogy a biztonsági tényező 2x-nél kezdődik, addig Kínában a maximuma 0,9x.
A kínai alkatrész gyártó azt mondja, hogy aki a termékemet beépíti, úgyis biztonsági tényezővel számol, mi baj lenne belőle, ha csak a szükséges anyagok 80%-át rakná bele. Aztán az alkatrész átekerül a másik kínaihoz, aki terméket készít belőle, de úgy gondolkodik, hogy az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
A termék átkerül a következő kínaihoz, aki azt beépíti egy készülékbe, és közben arra gondol, hogy mivel az alkatrészek úgyis túl vannak méretezve, micsoda megtakarítást jelentene, ha mindent 80%-ra méretezne!
És ez kerül végül a felhasználókhoz!
(Ja, és azt nem is írtam, hogy a legelsőnek már a beszállítója sem az előírt 98%-os rezet vitte, hanem takarékosságból 30% cinkkel ötvözte, mert az utóbbi fém jóval olcsóbb, és mi baj lenne belőle, hiszen aki felhasználja, úgyis rátartással fogja felhasználni.)Nemrégiben elkókat vizsgálgattam ESR-mérővel, és eközben néhány 20-25 évvel ezelőtti Remix kondi is a kezembe akadt. Régen a +/-20% tűrést úgy értették, hogy az 1000uF-os kondi a gyárból 1150-1200uF-dal került ki, ez a használat során idővel csökkent, és amikor 800uF alá került, a kondit ki kellett cserélni.
A mai új kondik között nincs olyan, ami elérné a névleges kapacitást! 890-980uF között mértem, és -állítólag- a gyártók azt tekintik meghibásodottnak, ahol a kapacitás a névleges érték fele alá csökkent!"Ha ezek után Bárki elkezdi számolni a szükséges teljesítményt, és NEM tapasztalati úton állapítja meg, akkor a fenti "pontos" tűrést átvéve belép a "távolkeleti szektorba"! Sok sikert hozzá!
A 400W-os tápegység mára alaplapi VGA mellett egy HDD és egy ODD meghajtására elegendő. Nem számítva, hanem tapasztalat alapján. Gondoljuk csak át, minek kellene 800-1000W-os tápegység, ha a 400W-os valóban tudná a 400W-ot?
Szerk: FONTOS! A beszélgetés 2008-05-04 -én történt! Azóta közel három év telt el, és a helyzet csak romlott!
[ Szerkesztve ]
-
boygabi_
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest