Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - Asztrofotózás
 - Fejhallgató erősítő és DAC topik
 - Milyen videókártyát?
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Milyen joysticket vegyek?
 - Házimozi belépő szinten
 - Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?

Új hozzászólás Aktív témák
- 

hanka
tag
válasz

poffsoft

üzenetére
						Köszike
 mindjárt gondoltam a legelején...
De itt a tárcsánál, fejnél van a gond és a panel még jó lehet benne. Ezt azért kiveszem belőle a többi meg csattanhat a padlón egy nagyot
 és mehet a szemetesbe...
Hát igen: ami meghibásodhat az előbb-utóbb meg is hibásodik. Már csak ilyen az elektronika. - 

- 

c41r0^
őstag
válasz

poffsoft

üzenetére
						Még annyit plusszban liksoft után (mert neki van szakértelme a hibához), hogy a vinyók UDMA értékét meg lehet változtatni a saját diag programjukkal (Samsung - hutil, Maxtor - PowerMax..stb.)
általában a Seagate és Samsung vinyók firmwarejében UDMA5 beállítás van aktiválva, így kerülnek a kezedbe ha kihozod a boltból.
Ha megváltoztatod UDMA6-ra, akkor max. a burst speed gyorsul, lényegében pedig nem fog a drive gyorsulni működés közben, mert maga a mechanika (lemezek adatsűrűsége, fordulat) a szűk keresztmetszet, nem az adatáteresztő közeg. Tehát hiába max 133 MB/sec az áteresztő képessége a kábelnek és a vinyónak, mert jó, ha max. 60 MB/sec-et tud a vinyó produkálni lineáris olvasásnál, tehát maradhat UDMA5 is (ATA100).
[Szerkesztve] - 

liksoft
nagyúr
válasz

poffsoft

üzenetére
						Akkor azt kell megnézni, a csatlakozón egy tüske nincs-e leszakadva. Vagy a kábel illetve csatlakozója hibás-e. Ha ezek jók, akkor az elektronikán a processor bus interface áramkörében található a hiba. A 16 bitből az az egy csak amelyik nem jó? (Csupa 0 és ff teszt megmondja.)
Viszont ez nem az a hiba mint amit legelőször leírtál. Ha szerencséd van, szériaazonos panellal (sok változatot adott ki a gyár) van esélyed. - 

liksoft
nagyúr
válasz

poffsoft

üzenetére
						Szia!
A fejszerelvény íróáramköre a hibás. Kuka. Írás után nem tartalmi, hanem crc ellenőrzést végez minden drive. Mivel így a tartalom nem, csak az írás minősége ellenőrizhető, jól működőnek érzi magát, nincs mit adminisztrálnia (SMART). A változás meg (ami észlelhető írás során) nem a hibás fejhez tartozó oldalon történik. Vagyis tud is írni, meg nem is. - 

Bdanyy
addikt
válasz

poffsoft

üzenetére
						Az extendeddel mi a baj?
Mostani 400 as vinyóm is partícionált,és ugyanilyen annak os a felépítése,direkt megnéztem
Most éppen getdatabackkal mentem le az adatokat,úgyhogy megy,de pl 30 gigából előbb csak 20 at hozot vissza,az egyik 30 gigás partíciót tök jól látja a win is,úgyhogy ahhoz az nem is kellett,most meg a maradék 20~ gigásról mentem.
Az a fura,hogy van egy rakás fle amit nem az eredeti mappájába tett vissza a getdataback,hanem a gyökérbe.Van szerencsére helyem,úgyhogy mással is megpróbálom szerintem hátha azzal jobb lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
 - Western Digital Red Plus 3.5 6TB 5400rpm 256MB SATA3 (WD60EFPX)
 - WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
 - Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!

- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
 - Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
 - Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
 - HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mindjárt gondoltam a legelején...
 és mehet a szemetesbe...