- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Powerbank topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
válasz
Aranygyerek #1047 üzenetére
Nem jól tudod, négy darab elsődleges partíció lehet bármelyik vinyón.
-
strebacom
senior tag
Sziasztok!! Kaptam egy új 160GB sata vinyót, beletettem a gépbe, létrehoztam, 4 particiót, majd felettem az XP-t, na mikor indul a gép néha bedobja hogy:''lemezolvasási hiba-ujrainditás alt-cont-del...'', megcsináltam a vinyó tesztet a samsung oldaláról letöltött progival és semmilyen hibát nem mutatott, mi lehet????
-
cimopata
csendes tag
Üdvözletem!
Az lenne a problémám hogy mostanába rohadt lassú a gépem a vincsaszternek a ledje sokszor folyamatosan ég pedig nem csinálok a géppel semmi komolyat.
Nmetudom hogy tényleg azzal lehet e a baj?
Egyébként már lassan 5 éves lesz 40GB Maxtor 5400-as fordulat.
Elképzelhető hogy az miatt olyan lassu és hamarosan bedobja a törölközőt?
És ha vannék egy ujat akkor észrevennék valamilyen különbséget a régi vincseszterekhez képest? -
-
mr_ricsi
veterán
válasz
HellGreg #1030 üzenetére
''A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt.''
Akkor legalább a DVD íródat rakd át a secondary slave-re.
''az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni???''
Egy jól illeszkedő csavarhúzó kell, és a nyers férfierő. (Egyébként új menetet vágtál a vinyóba, attól szorult meg a csavar.) -
-
Gabi[mf]
aktív tag
akkor ide is beírom: csá all
azt írja ki hogy: INT13/02h READ ERROR (ax=0101, DL=80)
windóz winter edition (sp2) installnál az első újraindítás után írja ezt ki, a lap nforce 4 ultra, a vinyó seagate 80gb sata150 8mb.
nos közben rájöttem arra, hogy valszeg az mbr-rel van vmi gond, mert mintha azt nem tudná olvasni vagy lehet hogy bele sem írta a win install hogy onnan bútoljon,
hogyan lehet satán mbr-t frissíteni vagy kitörölni? -
válasz
liksoft #1033 üzenetére
Szia.
A vincsi teljesen új, én csomagoltam ki két hete, de kéz alatt vettem nincs gari.
HD sentinelt felteszem és majd elküldöm a riportot.
A táp egy 300W-os Codegen, igen tudom milyen vélemények vannak róla. Szerinted az is gyanúsítható? Egy SocketA minimál konfigot el kellene vinnie nem?
Köszönöm válaszod! -
Sziasztok.
Kérnék segítséget a Smart adatokhoz. A vincsi egy Seagate ST3402111A (40GB).
A vincsi percenként cicereg egyet-kettőt, valamint egyre gyakrabban újraindul a gép.
A smart adatok között igen nagy számok látható itt:
-Raw Read Error Rate
-Seek Error Rate
-Hardware ECC Recovered
Ugyanakkor ezekre utána azt írja, hogy az érték normális...
Köszi, üdv: csigi -
HellGreg
őstag
válasz
mr_ricsi #1028 üzenetére
A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt. nem láttam hogy írtál. de most van baj, ugyanis a WD-t nem lehet kicsavarozni, az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni??? tudom, hogy közvetetten vág csak témába, de szerintem nem sokszor történik ilyen.
-
Remington
őstag
hello
vadiúj samsung 250gb-os sata2-es vinyóm folyatamosan seekel ! találkoztatok már ilyennel? néha abbahagyja, néha szaggatottan csinálja, néha meg folyamatosan ! az or szűz, frissítések is fennt vannak.
tudtok vmi megoldást? -
hektor24
aktív tag
Jó estét mindenkinek!
Haverom vett egy Seagate 320GB SATA2 16MB 7200.10-es winyót és naponta egyszer, ha épp nem dolgozik keményen a merevlemez, akkor hall egy kattanó hangot. Valakinek valami ötlet, hogy mitől van? (Állítólag elég idegesítő) Köszi a segítséget előre is!!!!! -
-
HellGreg
őstag
Lenne még egy kérdésem:
van egy 250-es WD és egy 120-as maxtorom. a legnagyobb sebesség érdekében mindegy, hogy pl.
a WD primary master, Dvd-író slave
a Maxtor secondary Master
vagy a két vinyó legyen 1 kábelen? vagy mi a jobb?
köszi -
Zaza1234
csendes tag
Sziasztok! van egy problémám,mégpedig az hogy van egy samsung winyóm 160gb-s (sp1654n)! akár mit csinálok csak udma 2 -t használ amikor tudja az udma5-öt és az alaplapom is! valami ötlet? előre is köszönöm!
Üdv! -
HellGreg
őstag
Hi!
A gépem fagyogat, főleg ha pl. zenét hallgatok, vagy internetezek. Csak újraindítással lehet helyreállítani. Lehet-e ez winchester miatt? Merthogy a HDD tune szerint 2107 reallocated sector van rajta, a HDDLife pro pedig 0%-ot ad meg CONDITIONnek. lehet, hogy haldoklik, és azért fagy a gép?
köszi -
liksoft
nagyúr
Ha előre beteszel egy 8 cm-est, hátulra inkább 9 cm-est tegyél. Célszerű minőségi ventit venni, mert harmad, negyed akkora a zaja mint a párszáz forintosé. Valamint ha tudod, lásd el fordulatszám szabályozással. Vagy a hőmérsékletre automatikussal, vagy kézivel. Így nyáron ugyan hangos, de jól hűt, télen viszont amikor nincs akkora meleg, visszavéve halkabb lesz.
Minden gép egyedi, több próba után lesz végleges. -
liksoft
nagyúr
Az oldalfalak hiánya a videokártya és proc hűtését segítheti, de a winyó fiókjában így megáll a levegő. Ebben az esetben ne csodálkozz, ha túlmelegszik.
A levegő átáramlását a házban meg kell tervezni. Minden hűtére váró eszközhöz oda kell jutnia a hűvös kinti sevegőnek, és gondoskodni kell a meleg eltávolításáról. Ha irodai gépről van szó, elegendő lehet a tápegység ventillátora. Ha viszont erőgépről, akkor a ház elején befúvó, hátul a házból kiszívó ventillátorokat is célszerű elhelyezni. A kiszívó által szállított levegő mennyisége lehetőleg legyen a duplája mint a befúvotté. Így az egyéb réseken - főleg a winyófiókon - keresztül is kívülről a hűvös levegő áramlik be a házba. -
liksoft
nagyúr
A Codegen táp nem életbiztosítás. Mindenképp célszerű lenne cserélni.
A melegedést alapvetően a szellőztetéssel (hűtéssel) lehet csökkenteni. A fiók fogadó részének elhelyezkedése (alatta felette mi van) és ventillátora nagyon fontos. Lehet, hogy a te gépedben nem húzza át a levegőt a fiókon a venti. Így nem csoda, ha felmelegszik. A légáramlást komolyan tervezni és kialakítani kell. Egy nyitott ház, a hátlapon kihagyott slot lezárások mind-mind a fals levegőt segítik. -
liksoft
nagyúr
Ha szerencséd van, még menthetőek az adataid. Ehhez másik winyóra kell felinstallálni az OS-t, majd utána másodiknak betenni a hibás drive-ot. A fontos adatokat ezután próbáld átmásolni a friss rendszer mellé. Vigyázz, a boot során ha a chkdsk el akarna indulni, NE engedd! Az mindent hazavághat.
Szerk: Ha viszont nagyon dadog a winyó, akkor gondold végig mennyire fontosak az adatok. Ugyanis gyorsan tönkre mehet. Ilyenkor célszerű adatmentéses szakemberhez fordulni (nem a szomszéd ügyes Pistikéjét megkeresni). Az adatmentés nem olcsó, de sokszor olcsóbb mint az elvesztett adatok.
[Szerkesztve] -
vricsi
tag
válasz
Aranygyerek #1001 üzenetére
Hali!
Sajnos muszály mert nap mint nap hurcolom....
De enyém nem 41°C hanem úgy hogy semmit nem csinál a gép csak tölt netről.. 2 óra alatt elére az 55°C-t.
Ötlet?
Üdv -
Aranygyerek
aktív tag
Szerintem nem neked akartam.
-
Zolike
csendes tag
Sziasztok! A gépem dobott egy kék halált (ezidáig atomstabil volt), majd restart után a következő hibaüzenetet kaptam:
''Pri Master Hard Disk Smart Status Bad Backup and Replace Press F1 to Resume''
Mi a baj a vinyómmal? Hiába nyomok F1et, nem történik semmi, csak fekete képernyő. Ugye nem vesznek el az adataim????
Mi a teendő? Mi a franc történt? -
Lejszi
senior tag
válasz
Aranygyerek #1001 üzenetére
nekem a maxtor volt a legforrób ( a 20Gigásat 61fokig ''birtam'' felheviteni
a seagate kb 30fokos, a samu pedig 19.
a maxtoroktól megszabadultam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Jövedelem
- Milyen autót vegyek?
- Assetto Corsa EVO
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2x Kingston SATA SSD 240GB (480GB)
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest