- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Összefoghat az Intel és a Samsung üvegszubsztrátumok piacán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Bluetooth hangszórók
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- Fujifilm X
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaib
csendes tag
Kár hogy nincs digit gépem. Nem széles, hanem vastag. Nem a 3,5-es méret változna hanem a nem tom hogyan mondani. Hanem a vastagsága. (Nem 2,5 cm vastag szelet kenyerem van, hanem 2,7 cm-es, mert megkentem margarinnal.
És ez a vastagság már nem fér bele a kenyérprítóba, mert oda csak a 2,5 cm-es kenyér megy bele.)
Na ez itt már lehet hogy off. -
plaib
csendes tag
Aha. Ez jó. Nekem nem iylen a 3,5-es hely se, mert minden ''unit''-nál van egy kiálló akarámi és pontosan vinyó vastagságot lehet becsúsztatni. Van itt nálam két hűző kölcsönben, hogy kipróbáljam őket, de emiatt nem tudtam berakni ezeket sem.... Mondom, hogy nem ok ez a ház. Lehet hogy kereshetem a ház topic-ot is.
-
plaib
csendes tag
Köszi. A hűtő halk? Mennyi volt a hőmérséklet hűtés nélkül? Ahogy elnézem ezt a hűtőt az 5,25-ös helyre kell betennem... meg vannak ilyen kis kiálló tartók a amik megtartják a vinyót... szal 3,5-es helyre nem tudom így majd berakni. Csak ha veszek beépítő keret és beteszem az 5,25-öshöz.
-
plaib
csendes tag
Ohhh le van szedve a ház oldala... Milyen hűtőt kell vennem a vinyóra vagy milyet a házba?
www.maxtor.com-on ''operating temperature 5 to 55''
Mi az amivel le lehet szabályozni a vinyó sebességét és halkabb is lesz - azon kívül hogy kikapcsolom a gépet? (A régi alaplaphoz volt egy intel application accelerator abban ezt meg lehetett oldani, de ehhez nincs...) -
luiz187
tag
Gyors vagy, mint villám. Egyelőre nem tudom eldönteni, mivel hűtsek. Lehet új ház lesz, azt majd akkor eldöntöm. A mostaniba úgyse férne be egy ilyen.
Gondolom egyelőre te vezetsz, de azért mostmár kiváncsi lennék egy olyan vinyóra, amelyikről jégcsapok lógnak.Valaki berakhatna egy ilyen képet. -
luiz187
tag
Na még mindig nem jelentkezett senki sem a negatív rekordra. Nem akar senki első lenni?
Amúgy nem gáz, hogy műanyagból van az a hdd hűtőd? Jó, gondolom nem zörög úgy, mint ha fémből lenne (bár az se biztos, hogy zörög), de mi van, ha valamiért leállna a venti, azt ez a műanyag ott izzadna, amíg valamiben kárt nem tenne. -
luiz187
tag
Hát én 3800rpm-et, meg 28dBA-t olvastam. Lehet, hogy nem lehet hallani, de a zalman venti meg 20 dBA-s, és más is kap a levegőből. Majd megpróbálom úgy betenni a ventiket, hogy a tetejéről és az aljáról is lefújja a meleget, így nem kell rágódnom, hogy melyik lett volna a jobb.
-
luiz187
tag
Már láttam korábban is, hogy te ebben a kúlerben utazol. Ez most csak átmeneti állapot, kicsit brutál, viszont nagyon fúj és ingyen volt.
Amúgy nem tudom melyik megoldás a jobb, de én valószínűleg sima ventiket rakok majd a házba, így minden kap egy kis levegőt. Bár azt se tudom, hogy az alját vagy a tetejét fújassam velük. De a tied is hasznos lehet, bár kicsit magas a zaj meg az rpm értéke. -
ponti_ak
addikt
Akkor az enyém ugy látszik egy hibás darab volt (valami céges gépbontáskor szereztem, ki tudja hogy bántak vele azelőtt...
)
Hogy necsak offoljak:
A vinyó hűtésről: gondolkodtam egy Titan hűtőről (kb 3 kilós benga hűtőborda, meg 2 kicsi venti ~ 3500 pénzt kértek volna érte..), amit 5,25-ös helyre lehet szerelni, de aztán meggyőzött a SilentBlade topic...., és inkább vettem 2db 8cm-es házhűtőt, így legalább nem csak a vicsi kap friss levegőt, hanem ''mindenki más is odabenn...''Tényleg sokat számít, hogy nem csak a szegény tápventi erőlködik!
...ha meg nagyon melegszik a Maxtorka, akkor még ráapplikálok valahogy az aljára egyet a már említett 12 cm-esből... -
ponti_ak
addikt
Na jó, nem gyors, de megbízható (...lassan járj, tovább élsz...
)
Húú, egy Trailblazert (800 megásat) most szedtem ki pont abból a régi gépemből, mert olyan csörömpölést csinált nekem, mintha valaki egy húszkilós láncot húzott volna végig a szobámban...Neked nem hangos?
PS: tetszik az aláírásod -
luiz187
tag
Hát ja, ha a kezet nem égeti, akkor már nincs olyan nagy baj. Ha olyan 30-40 között tudnám tartani, az ideális lenne szerintem. Én is csak azért raktam mellé egy ventit, mert már 50 fok volt akkor is, ha nem csinált semmit. Egy kis játék mellett meg folyamatosan ment feljebb, és én kezdtem megijedni. De most kap a pofájába rendesen. Egy 220v-os 12 centis ipari venti van a ház mellé állítva, ami az egész házat átfújja+még én is kapok belőle, ami a nagy melegben nem is rossz. Eszméletlenül fújja a levegőt, de hangja is van, az biztos.
-
luiz187
tag
Ben Cseng megmondta a frankót! Ha a szoba 27 fokos, akkor legjobb esetben is 27 fokos levegőt fúj a venti a vinyóra, így az sehogy se lehet ennél kevesebb. Plusz erre még rájön az, hogy a belsejéből ennél melegebb levegő jön ki + a vinyó a gépbe van => többi cucc is fűt még egy kicsit a házban. Persze elhihetem, hogy a progi ennyit mutat, de gondolom ott a mérővel vannak gondok. Mondjuk azt se igazán tudom, hogy hol méri ezeket a hőmérsékleteket. Gondolom az lenne a legjobb, ha a vincsi belsejébe mérne.
-
zsolt501
nagyúr
Saját tapasztalatom illetve az ismeretségi köröm is mellékeli a progit mivel mindenkinél elégé furcsán mért mivel sok esetben ha a rendszer illetve a vincsi le volt terhelve akkor elég furcsán mért egyik pillanatban 60 fok felett másikban meg szoba hőmérsékletet mért szóval elég érdekes eredményeket tud produkálni terhelés alatt.
-
Trak
addikt
Nem, szerintem annyira 23 at akarsz látni, hogy az agyat azt is látja
Amit belinkeltél kép, azon meg retusáltad gyorsan, de az agyad kitörölte, nem is tudsz róla, hogy hozzányúltál volna
Vagy menjek inkább aludni, mielött elkezdek összesküvés elméleteket gyártani?
[Szerkesztve] -
Kérdező2
csendes tag
muszáj a rack, mert sok adat mozog nálam, 160 as, 2 120 as meg 1 40 es winyóm van, és haverok is hurcolásznak cuccokat, aztán fene sem akar szerelgetni....
de értem mit mondasz...majd meglátom mitlehet tenni, hogy minél jobban hűtve legyen arack, mert azért jönnek a meleg napok rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hobby rádiós topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Horgász topik
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest