- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ben Cseng
tag
Attól, hogy a Samasung Pumáknak hírősön szar a hőszenzorjuk.
Nekem is SP0802-esem van és bekapcsoláskor 13 fokot mutat, holott a szobában eleve 23 fok van. Egyébként én így szoktam hűteni magam meleg nyári napokon. Ja, ja a tudattal.
Bekapcsolom a gépem, megnézem a winyó hőmérsékletét: jééé 13 fok - majd elégedetten hátradőlök.
-
Ben Cseng
tag
Na, átkötöttem egy Zalman ventit 5V-ra és beépítettem a winyók elék. Így ~1400-as fordulaton nem hallani és most a 23 fokos szobahőmérséklet mellett az alaplap 35, a Samsung 38, a Maxtor pedig 44 fokos. Terhelés alatt a winyók hőmérséklete ~ 8 fokot emelkedett.
Mellesleg az a pozitív hatása is megvan, hogy a táp is csökkentette a ventik fordulatszámát, mert hűvösebb levegőt kap. -
Ben Cseng
tag
Minden adatomról mindig van friss mentés függetlenül a hőmérséklettől, ez ökölszabály.
A hőmérséklet miatt meg cseppet sem aggódtom, a régi 13 gigás winyómon rántottát lehetett volna sütni és mondom, soha nem volt vele problémám, mint ahogyan a régebbi 4 gigásokkal sem. Bárki megnézheti a tv-készüléke vagy a CRT monitorja hátulját, szabad kézzel is be lehet lőni, hogy általában 45 fok fölött van.
Ez az egész para a winyókkal csak pár éve kezdődött, mióta az Intel és az AMD gigahertz versenye miatt agyon kell hűteni a procikat, azelőtt a kutya sem figyelte.
Az Intel procimat pedig feszemeléssel hajtottam több mint 10 órán át torture teszten úgy, hogy folyamatosan 68 fokos volt a proci és 52 fokos az alaplap (Asus P4P800). De kipróbáltam már extrémebb moddingokat is a házzal, volt úgy, hogy a proci torture teszten elérte a 72 fokot, az alaplap pedig a 60-at. Igaz, nem akartam a határokat túlfeszíteni, ugyhogy csak pár percig teszteltem így.
A szenzoraim egész jól mérnek, mert reggel, bekapcsoláskor az alaplap, a cpu és a Maxtor hőmérséklete megegyezik a szoba hőmérsékletével (csupán a Samsung mutat 9-10 fokkal kevesebbet).
Amúgy utána lehet nézni a winyók speckóinak, az ''Operating Temperature''-t általában 5 és 55 fok között szokták megadni, ami azt jelenti, hogy működés közben a KÜLSŐ, környezeti hőmérséklet eme két érték között kell legyen. A ''Non Operating Temperature''-t pedig -40 és +70 fok között szokták megadni, ami a kikapcsolt állapotra vonatkozik.
Ja és mégvalami: a winyóim gumikábelre vannak felfüggesztve, hogy ne adjanak át rezonanciát a háznak, de persze ez azt is jelenti, hogy hőt sem képesek leadni a foglaló keretnek. Ezzel együtt a Maxtor most 56 fokos, a Samsung pedig 47.
Azt viszont megigérem, hogyha netán tönkremenne valamelyikük - akármi is legyen az oka - beírom ide. -
Ben Cseng
tag
Én ezt a parázást egyszerűen nem értem. 16 éve foglalkozomk szmt-vel, volt már elég sok winyóm, köztük olyan amelyet nem lehetett megérinteni, olyan tűzforró volt használat közben. Lekopogom, még soha nem szállt el egyik sem, és adatvesztésre sem igen emléxem. Amelyik hibás volt, már rögtön az elején az volt, vittem is vissza cserére, hogy a SMART közeli meghibásodást valószínűsít. Mível csendmániás vagyok, a gépemben egy 1400-an prögő 7000-es AlCu-n kívül nincs más venti (csak az Enermax tápé), a ház rései pedig le vannak szigetelve belülről szivaccsal. A 80 gb-os SP0802-em hőmérséklete idle állapotban kb. 47 fok, a Maxtor 160-as SATA-é pedig 52 fok, az alaplap 43 fokos, a proci 34.
Amikor ráengedtem órákra a disk-defraget a Maxtorra felmegy a hőmérséklete 58-59 fokra is, az alaplapé pedig 52-re. Egyébként gyakran használom tv-felvételre, ilyenkor 1-2 óra alatt 3-4 gigát lementek, de csak egyszer volt lefagyásom, aminek millió+1 oka lehetett.
Amúgy ha valaki megnézi az ASUS PcProbe gyári határértékeit, láthatja, hogy 72-75 fokra van belőve a proci és az alaplap jelzése, szerintem egy winyónak is bírnia kell legalább ennyit. (Ez az én véleményem, de azért óvatosan a kisérletezgetésekkel, főleg mentés nélküli winyókkal.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3387, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest