Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fali konzol lapos tévékhez
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acef
addikt
válasz bugizozi #14442 üzenetére
Mindkettő jó, igényes technika.
Nekem külsőre az LG jobban tetszik, de kimek mi jön be, mi illik a konyhába, ...A fogyasztás kb 8000Ft/év eltérés. Ez nem kevés, de a takarékosabbak sokkal drágábbak. Számold ki, hogy mennyi idő alatt térül meg a +++ felára, és el tudod dönteni, hogy számodra megéri-e a felár. (ne számíts 10+ éves élettartamra)
Az eMag elvileg nem HU garral adja, hosszú lehet a gar javíttatás.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz bugizozi #14458 üzenetére
bugizozi
Hibás adat van a samunál, 200 fölötti, nézd meg a honlapjukon.
Egyébként a fagyasztó az "éhesebb", hűtőben nem sokat jelent a + - 40-50 liter.Szerintem nem HU importőtől van az FWRNDSA
Atlantis
Keskenyből LG-t vinnék, ezek 50 cm alatti mélység/6kg töltetűek. Viszonylag elfogadható méretű, de még mindig kicsi dobbal, 90-120 között mérik őket.
(az Elx dobja nagyon kicsi!) -
törölt tag
válasz bugizozi #14708 üzenetére
Volt Indesitünk, jobban rozsdásodott, mint egy elhanyagolt Zsiguli! A bekapcsolója többször beesett,pedig nem volt törött, vagy sérült. A szerviz szerint pedig nem garanciális hiba... A harmadik évét nem élte meg, elhalt az elektronika. A következő Whirlpool lett, na azt is kikezdte a rozsda 1 évesen. Meg visított rendesen, de az is normális manapság. A Gorenje lassan 3 éve teszi a dolgát, gond nélkül. Keress olyat, amire hosszú gyári garit kapsz!
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #14907 üzenetére
Sziasztok!
Találtam egy 55 cm széles Whirlpool ART 6503/A+ típusú hűtőszekrényt.
Ebben nem nofrost hanem frostless technológia van.
"FrostLess technológia (fagyasztórészben üvegpolcok és a fagyasztótér körül párologtató rendszer található, amely gátolja a jégképződést, így leolvasztásra ritkábban van szükség)"
Van ezzel esetleg valakinek tapasztalata? A sima hűtőknél ez jobb, vagy csak marketing?
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
tomazin
veterán
válasz bugizozi #14928 üzenetére
Ahogy eddig levettem itt a fórumban, inkább az electrolux, bosch, siemens, liebherr hűtőket ajánlják.
Fentebb linkeltem egy liebherrt, meg egy electroluxot, ami majdnem ugyanazon az áron van. Ebből a liebherr még ilyen széles is.(ez a héten akciós az mmben, amúgy 150k) -
tomazin
veterán
válasz bugizozi #14935 üzenetére
Tegnap este elmentem megnézni élőben a gépeket egy MM-be.
Sajnos az olvasni nem tudásom majdnem rossz dolgot eredményezett, ugyanis a helyszínen sikerült rájönnöm, hogy a leakciózott Liebherr kisebb, mint az electrolux. Illetve azt az electroluxot meg sem tudtuk nézni, ugyanis nem volt a boltban. Megkértem az ott lévő eladót, hogy nézze már meg nekem, hogy van-e valahol bp-n. Szépen megkerestük és láttam a monitoron, hogy ki van írva, hogy 95k, míg ugye a neten 116kért hirdetik. Kérdeztem, hogy az a beszarár? Nem, hanem ennyibe kerül. Hmm érdekes. Viszont nincs sehol az országban náluk raktáron így vagy kifutó a cucc, vagy még most kerül a boltokba. Megnéztem egy pár webshopot is, de sehol nincs.
Másik érdekes dolog, hogy az ajánlott sütő viszont ki volt állítva, úgyhogy gondoltuk jól szemügyre vesszük azt is. Addig nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget a raktáron nem lévő hűtő árának, viszont itt a sütőnél is volt difi, 80k neten, 75 a boltban.
Úgyhogy le lehet szűrni belőle a tanulságot, hogyha mm-ben szeretnél vásárolni, akkor a neten kinézett terméket boltban kell megvenni. (a leakciózott Liebherr hűtő ugyanannyi volt boltban is mint neten) -
Atesz 666
aktív tag
válasz bugizozi #15368 üzenetére
"A porzsák nélküliek miért nem jók? Én is olyat terveztem venni, hogy ne legyen csupa por minden, mikor rázom ki a zsákot, hanem csak kiöntöm a tartályból."
Üdv.
-A porzsák nélküliekkel semmi gond sincs.
-Azzal csak azoknak van gondja akik a porzsákosra esküsznek.
-Én is pont pont azért vettem porzsák nélkülit mert abba nem kell porzsákot venni és egyszerűbb a tisztítása.
-Meg ahányszor be mentem egy üzletbe porzsákot venni akkor mindig készlethiány volt.
-De majd jönnek a szakik és kioktatnak,hogy márpedig a porzsákos sokkal jobb meg stb.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
lsc
nagyúr
Porzsák nélküli után vettem porzsákost, nem bántam meg. A porzsák nélküli max 2 porszívózás után eldugult /tegyük hozzá a nappaliba bejöhet a blöki/, ha nincs kompresszorod nem egyszerű takarítani a szűrőket. Előszűrő kellet a szűrőbetéthez is hogy könnyebb legyen takarítani. A porzsákosnál rendben van hogy nem ingyen van a szűrő, de 10-15 takarítást kibír, utána meg egyszerűen kidobom.
Az élet kegyetlen .
-
ribarszki
őstag
Porzsák nélküli: Először, 3-4 hónapig minden happy, mindenki boldog az új készülékkel ami húú mennyi koszt összeszedett a lakásból. Majd jön a feketeleves.
1, Mindig, minden porszívózás után mosogatni kell a szivacsos szűrőt. Ez azzal jár, hogy kézzel szedegeted le a hajszálakat, ujjad köré csavarva, az egész csap tiszta mocsok és amíg nem szárad meg a szivacs, nem tudsz porszívózni. Ezt az első pár hétben ellensúlyozza az új porszívó adta örömforrás, de később rohadt unalmas és körülményes tud lenni. Ráadásul a szivacs egy idő után kezd elhasználódni, a műanyag tartály elvetemedni. (Szar anyagminőség)
2, A leggondosabb takarítás ellenére is baromi sok por megy keresztül/túl a tartályon ami abban mutatkozik meg, hogy a porszívó belseje elkezd rohadt poros lenni. Bizony, ebből a motor is kap rendesen, ami ezt meghálálja csökkenő szívásteljesítménnyel. (Az elején olyan jól szívott, most meg csak hangos..)
3, De jó, van hepa szűrő, milyen tiszta lesz a levegő! Csakhogy, a sok visszaáramló por miatt a hepa szűrő 3-4 hónap után fekete lesz. Lehet cserélni. Ja, hogy 6-8.000 ft egy hepaszűrő? Eltömödve, pedig nem sokat ér, a porszívó is csak szenved tőle.
Ez a fantasztikus, csúcstechnikás samsung porszívóm jellemzője, de kb az összes márkájú tartályostól ezt várd.
Míg a porzsákosat bármikor előveszed, sokkal-sokkal tisztább a kifújt levegője, s ha megtelt a zsák kidobod. Nem mosod, nem porolod, kidobod és teszel bele újat. Ha a porzsákot porolni akarod, akkor vegyél tartályosat tényleg. A porzsák porolása mosása a legnagyobb baromság. Ráadásul ha mosható textil zsákot használsz, ugrik a garancia! Múltkor számoltam ki, a porzsák kb 250-400ft-ot jelent havonta.
De azért nem ennyire tiszta a kép. Én pl. a tartályos samsungomat porzsákos samsungra cseréltem (azóta Miele-re), gondoltam kap még egy esélyt a márka, de kicsit értetlenül állok egy jelenség előtt. Valószínűleg porzsák baj lesz, mert 3-4 porszívózás után annyira lecsökken a szívóerő, hogy szinte semmit nem szed fel. Ha új porzsákot teszek bele, akkor megint brutálisan szív. Most porzsák gyártót váltottam, megpróbálom ezzel. De sajnos a pozsákosnál ez benne van a pakliban. Ki kell kisérletezni a megfelelőt, utána olyat rendelni. (A Miele ilyen szempontból más tészta, az egy kegyetlenül jó porszívó, minden egyes része mérnöki mestermű. Igen, a porzsákot is tele lehet szívni, és szinte semmit nem csökken a szívóerő.. persze ott a belépőmodell 42k...)
Egyébként pedig szabad ország vagyunk, mindenki azt vesz és azt rázogat otthon amit akar. Véleményt kérdeztél, ez egy vélemény. De azt ne felejtsd el, hogy az összes komoly, nagy porszívógyártó terméke (a dysont leszámítva) porzsákos kivitelű!
[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
válasz bugizozi #16356 üzenetére
Ez egy kalap foss ez a porszívó. Ez miért jó, hogy a felszívott por javát visszaokádja a levegőbe?
Vagy takarítási hatékonyság nulla. TÉnyleg jó.
zőnyeg tisztítási hatékonyság:
D
Keménypadló tisztítási hatékonyság:
D
Porkibocsátási hatékonyság:
FUbuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Gömbike
senior tag
válasz bugizozi #77835 üzenetére
A mikró jó választás, a Crisp funkció nagyon király.
Személy szerint mikrón kívül a wh csoport termékét nem vagyok hajlandó a háztartásom közelébe engedni, max a KitchenAid robotgépüket, mert az az egyik etalon robotgép a világon.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
BB9000
senior tag
Az általad kinézett gépek közül a mikrosütő általam ajánlott. Azt nyugodtan megveheted, azzal nem lesz gond.
Az indukciós főzőlapból a Bosch nagyon jókat gyárt, én inkább olyat vennék. Pl ezt: Bosch PXX675DC1E
Gyárt olcsóbbat is, pl. ezt Link de a flexizónás nekem nagyon bejön!
Jelenleg Whirlpool kerámiabetétes főzőlapot használok (77 cm széleset), de nem vagyok vele megelégedve. Karcolódik és a kezelése kissé nehézkes, de már megszoktuk, így marad. Az utódjának ezt a flexizónásat néztem ki: Bosch PXY875DE3E . . . még gyűjtök rá.
Sütőből pedig a BEKO az általam ajánlott gyártó.
Ez pl. már megvehető: Beko BIM35300XMS
A nagytesó: Beko BVR35500XMS, de az árkülönbség miatt nálam az elsőre esne a választás.
A háztartási gépeknél a termékajánlás kicsit olyan, mint az autóknál. Hiába ajánlasz egy Skodásnak Toyotát, vagy fordítva. -
balojazz
aktív tag
A WP mikro jó választás lehet. Mi a kistesót vélasztottuk (423 IX), mert tényleg csak egy alap mikró kellett, de gondolom, a 439 is jó. Mondjuk ott van egy komment az árukeresőn forgótányér problémára. Ha ugyanaz a mechanika, mint a kisebb tányéros 423-nál, akkor az lehet a gond. Baromi jól néz ki a konyhaszekrényben, ügyesen szellőzteti magát, és 2 módon nyitható: ujjal és gombbal. Nagyon szeretjük.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
6030D
Ármester
válasz bugizozi #78044 üzenetére
Jelenleg egy 45 centist használunk (Candy, 14 éves) 2 felnőtt és egy 3 éves gyereknek. Általában megy minden nap, ha hétvégi nagy főzés van, akkor napi kétszer. A házba már 60 cm-t vettünk, mert azért a nagy edények, tésztaszűrők már legózást kívánnak a kicsibe. Meg ugye néha vendégek is vannak. Mosogogatógép meg azért van, hogy az mosogasson.
Márka szerintem mindegy, én megnéztem mi fér a keretbe. Full beépíthetőt akartunk, de jó lenne ha nem kellene hajolgatni, mint most, hogy lejárt-e. Földre világítós nem volt, ami tetszik, ez kinyitja magát, meg wifin jelez, ha végzett. ("Apa, kakiltaaam!!! ) Meg minél halkabb legyen, azt néztem még.
Szerintem az mindegy, mennyi ideig megy egy program, ha megfelelő méretűt választod, akkor napi egyszer megy, és lehet időzíteni. Ha csendes, akkor meg mehet éjjel is.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
balojazz
aktív tag
válasz bugizozi #78044 üzenetére
Ha befér, 60 centist vegyél, akkor is, ha kevesen vagytok: a kicsit megbánhatod, a nagyot nem. A 60-as költséghatékonyabb is, terítékre vetítve takarékosabb. Vízből lehet, hogy kevesebbet eszik a keskeny, de jellemzően inkább ugyanannyit, áramból ugyanannyit zabál. Ha már széles, ne 12 terítékes legyen, inkább 14. Evőeszközkosár helyett inkább fiókos. Nem baj, ha nem nyitja az ajtót, ha alaposan szárít. Hátralévő időt mindegyik mutatja: vagy földre vetíti, vagy félig integrálhatónál előlapon látod.
-
balojazz
aktív tag
válasz bugizozi #78271 üzenetére
Nekem nem érné meg. Olyan, mint egy biztosításféle, amivel évente dolgozni kell: egyeztetni telefonon, aztán otthon lenni... Én néha a szelektív kukát is elfelejtem kihúzni az utcára, aztán újabb egy hónapig megy a háztartásiba a papír meg a műanyag... Az ember azért vesz gépeket, hogy a vásárlás után már ne kelljen törődni semmivel, csak használni. A plusz éveket plusz pénzért sima lehúzásnak veszem. Ha nem romlik el, akkor kidobott pénz, ha meg igen, küzdhetsz a gépért, és már soha többé nem bízol benne javítás után. Nyilván arra játszik az üzlet, hogy a gépek 5%-a romlik el, azok vevőinek fele föladja vagy nem találja a papírt vagy kihagy egy felülvizsgálatot (szerződésszegés), és még ha nem is zár be addig, illetve meg is javíttatja a 2.5%-ot, a 97.5% az tiszta haszon. Elégeted a pénzed a kereskedő nyaralásáért meg harmadik kocsijáért.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz bugizozi #79886 üzenetére
A feleségem rákattant a kovászos kenyér készítésre, a gorenje kombi helyett valamit nézni kellett és ezt választottuk, a gépet fel lehet fűteni max. 300 Celsiusig.
Pl. a cigánypecsenyét nem pácoltuk napokon keresztül, ( Szoky 10 napig szokta), a gőz puhává, omlóssá tette a húst.
A hozzá kapott pároló edényt sűrűn használjuk, isteni párolt zöldség igazi ízvilággal a végeredmèny. Köretként is tökéletes.
Mindenki szájíze más, ezt is próbálgatni kell, de nem okozott még csalódást.
Ez a gép “ csak” a 25%-os, azaz alacsony párát tudja, de vannak magasabb kategóriák, ahol 50 és 100% is mehet.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-
BB9000
senior tag
válasz bugizozi #80463 üzenetére
A magas páratartalom okát kellene először megkeresni és azon kellene változtatni. Ha nincs lehetőség, vagy akarat a változtatásra, akkor szóba jön a hővisszanyerős szellőztető és/vagy a páramentesítő készülék. A Trotec márkára hívnám fel a figyelmed.
A megfelelő méretezésű páramentesítő berendezés választása nagyon fontos, mert egy kis teljesítményű páramentesítő gépnek folyamatosan mennie kell, míg egy-vagy több nagyobb már szakaszosan is üzemeltethető és úgy is megfelelő szintre képes(ek) csökkenteni a párát. A szakaszos üzem jó beállításával elérhető, hogy teljes csendben és nyugalomban tudjon aludni az egész család. -
Gömbike
senior tag
válasz bugizozi #81243 üzenetére
Ha van rá keret, meg kell venni a normálisat.
Utólag bánni fogod, ha spórolsz.
Ha elolvasnád a hozzászólásaimat, akkor látnád, ez a a gèp a hétköznapi használatra elég, de a mindennapos nyüstölésre gyenge.
Az árazás nem véletlen, azokat nem találomra találják ki.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik