Hirdetés
- ASUS notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
hdmi
tag
Köszönöm a válaszodat. Egyébként, ha 100 Wattos hangfalat köt rá az ember, akkor a 100 Watt teljesítményt csak maximális hangerőnél kapja a hangfal nem, vagy rosszul tudom? Maximális hangerőre meg csak nem tekeri föl az ember a hangerőt, meg ráadásul ott gondolom már torzít elég rendesen.
-
hdmi
tag
Sziasztok, kinéztem egy 5*100 Wattos 8 Ohm-os erősítőt, s megkérdeztem a boltban, hogy mekkora teljesítményű hangfal ajánlott hozzá, az eladó azt mondta, hogy a 1,5 szeres a szorzószám, tehát 150 Watt. Egy másik helyen meg azt mondták, hogy 5*100 Wattos is ráköthető. Melyik az igaz állítás?
Kezdetben csak sima sztereó üzemmódban használnám, s szeretnék egy minél olcsóbb, de jó minőségű hangfal párat venni. Kicsi a hely, ezért csak polcra helyezhető hangfal jöhet szóba. Erről mi a véleményetek? Egyáltalán ez ráköthető-e az erősitőre?[link]
-
hdmi
tag
Ninoka, Kombat Köszönöm a gyors válaszokat. Tehát ha jól értem akkor egy 5*100 Wattos 8 Ohm-os erősitőre pl. egy 5*120 Wattos 8 Ohm-os hangszóró minden gond nélkül csatlakoztatható.
-
hdmi
tag
Sziasztok, lenne két nagyon alap kérdésem, mert még soha nem volt erősítőm, csak all-in-one készülékeim.
1. Ha van egy erősítő, aminek a teljesítménye 5x100 Watt, 8 Ohm. Ehhez hány wattos hangfalakat lehet csatlakoztatni? Csak 5x100 wattos-at, vagy lehet nagyobb is, tehát hány Wattól hány Wattig lehet rá csatlakoztatni a hangfalakat? Mi az ajánlott Watt szám?
2. Kezdetben kb. 1 évig, míg nem lesz meg az LCD tv, addig sima sztereó 2.0 szeretném használni, úgy hogy csak 2 hangfal lenne rákötve. Lehet így hosszabbtávon használni, vagy nem? Ilyenkor hány wattos hangfalakat lehet rácsatlakoztatni, ha 5*100 watt az erősítő teljesítménye?
-
hdmi
tag
Szia, köszönöm a segítséged. Most már csak egy dolog nem világos, mégpedig hogy az erősítőhöz mi alapján kell kiválasztani a hangfalat. Mint írtam korábban, a Sony STR-DG520-at néztem ki magamnak, s ehhez szeretnék hangfalat venni. Az erősítőnek ezek az adatai:
Modellnév STR-DG520 link[link]
8 Ohm 1 kHz 100 W + 100 W
(8 Ohm 1 kHz) THD 1%
8 Ohm 20 - 20 000 Hz 85 W + 85 W
(8 Ohm 20 - 20 000 Hz) THD 0,09%
Erősített csatornák száma 5.1 cs.
Bi-AMP NEM
Típus Analóg
4 ohm / 8 ohm váltakozó NEM (csak 8 ohm)Ez alapján most ez 5*100 watt, vagy 5*85 watt. Nekem nem egyértelmű. Ha mondjuk 5*100 wattos, akkor melyik hangszóró a legjobb hozzá, amelyik 5*100 wattos, vagy lehet kisebb is? Ha kisebb, akkor rosszabbul fog szólni? A másik, hogy 8 Ohm-osnak kell lennie, vagy lehet kisebb, vagy nagyobb? Ez hogy befolyásolja a hangminőséget? Elnézést a sok kérdésért, csak nekem soha nem volt erősítőm+hangfalam külön-külön, csak all-in-one készülékeim.
A másik, hogy kinéztem ezt a Canton movie 60 CX hangfal szettet. Ez kompatibilis ezzel az erősítővel?
Canton movie 60 cx hangfal link: [link]
A segitséget előre is köszönöm.
-
hdmi
tag
Sziasztok, kérném a segítségeteket. Szeretnék venni egy házimozi erősítőt. Nekem a hi-fi tornyaim mindig egybe készülékek voltak, soha nem volt külön rádióerősitőm külön deckkekkel. Így számomra ez teljesen kínai, hogy hogyan kell összeválogatni. Amit tudok, hogy van egy Sony CRT-m (idén lesz csere LCD-re), egy Sony RDR-HX680-as DVD íróm, s ebből szeretnék egy 5.1-es házimozít csinálni. A szoba mérete 10 m2 .
Kinéztem ezt a Sony STR-DG520-ast. Csak azt nem tudom, hogy amikor veszek hozzá hangfalakat, akkor mit kell nézni. Minimum, maximum hány wattos lehet a hangszóró, illetve minimum, maximum hány Ohm-os. Mire kell még figyelni?Ez a két készülék egyáltalán kompatibilis egymással?
Erősitő Sony STR-DG520: http://www.sony.hu/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg520#pageType=TechnicalSpecs
Hangfalak: Canton Movie 60 CX: http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.canton.de%2Fde-produktdetail-movie-movie60cx.htm&sl=auto&tl=en&history_state0=
A válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest