Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #50258 üzenetére
Soha nem fogom megérteni, mi visz rá egy normális hallással rendelkező embert arra, hogy butított, komprimált zajt hallgasson zene helyett.
Inkább fütyörészek, dúdolgatok, de empéhármat nem hallgatok. 6-8 éve rádiót sem, mert az összes adó átállt empéháromra.(#50259) Stubi28
Tegnap már írtam Neked, hogy az állódobozokat kizárólag a padlóra szabad helyezni, fektetni szigorúan tilos. Bornírt ötlet.
Vegyél monitor/állványos dobozokat, de azoknak is fülmagasságban kell lenniük, különben vacak lesz a hangzás. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #49585 üzenetére
nézd, én ebayon kereskedek, azért az egy kicsit más. az viszont tény, hogy eleddig 2 cuccot vettem a PH-ról, mindkettővel gond volt, sőt, az egyik ügyem még folyamatban van.
az ebay annyira vevő párti, hogy sok customer visszaél ezzel. egy példa, eladtam egy pár ramot, vevő szólt, hogy az egyik rossz. Én minden ramot tesztelek elküldés előtt, de kompatibilitási okokból előfordulhat, hogy nem megy az illető gépében. Hát mondtam, küldje vissza.
Vissza is küldött egyet, ami nem az enyém.
És nem tudsz mit csinálni, mert benegatívol, vagy ami még rosszabb, lecsillagoz. hát kapott egy csereramot ingyen és bérmentve.
ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ebay olyannyira vevőpárti, hogy szinte nem bukhatsz, vagy akkor nagyon balféknek kell lenned. -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #49585 üzenetére
Ezért jók a specifikus fórumok aprói, ahol hozzá is lehet szólni. Félig-meddig ismerik egymást az emberek, a véleményük is ott van a hirdetés mellett, ebből is leszűrhet az ember sok mindent.
Én nemrég lepődtem meg a belém vetett vagy ki tudja minek szóló bizalmon, mert egymás után többször is előfordult, hogy előre utaltak vagy előre elküldték a dolgot, hogy majd átutalom ha tetszik. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #49574 üzenetére
Majdnem minden cuccom az e-bayról van, sőt megkockáztatom! minden cuccom onnan van. És eleddig semmi gondom nem volt vele. Újabban már kipróbálás nélkül hozom el. utolsó vásárlásom egy 50"-os plazma, lekopogom, semmi gond vele, azon túl, hogy kissé öregecske.
Nem mellesleg 45 napig a paypalon keresztül reklamálhatsz, már ha azon keresztül fizettél.
De ebből a szempontból azt gondolom, az eladók korrektek. A feedbackok (csillagocskák) pedig azért árulkodnak. Szóval én nem parázok.
De azzal tisztában vagyok, otthon a magyarok kicsit mindig "nagyobb kabátban" járnak, mint lehetne.
Én itt kint a feleségemmel 4-5x annyit keresek, mint otthon tehetném, de szinte sosem gondolkodunk újban.
Csak egy példa. Autóban is újat veszel? Pedig ott azért nagyobb értéket bukhatsz, mint egy házimozi szett vásárlásakor.
Az az igazság, hogy egy ilyen cuccra azért vigyáznak a tulajok az esetek többségében. De ha ezt elhozva minden rossz lenne, még akkor is pluszban lennék az ártöbblethez képest, amit akkor buktam volna, ha mindent újonnan veszek. A legkevésbé értéktartó termék ugyanis az új termék.szerk : az új termék vásárlásra egyedül a részletfizetés ösztönöz. gyakorlati tapasztalat, hogy garanciára szinte sosincs igény, még így, használtnál sem.
bár hazudtam, mert a mediaplayerem (WDTV Live!) kicsit sz@rakodik, fagyogat túlmelegedés miatt. Utánanéztem, típushiba lehet, mert google dobott ki hasonló eseteket. De szétszedtem, és doboz nélkül nem csinálja. A doboza meg egy förtelmesen megtervezett vasketrec, persze esztétikusan becsomagolva egy múanyag vázba. Hétvégén újrapasztázom, és megnézem mit mutat. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #49572 üzenetére
használtba, e-bayrol a belehallgatás nem mindig oldható meg.
De pl EZT belehallgatás nélkül is el merem hozni annyiért (GBP125 - ha nem ütnek rá)
No meg ebbe bele is tudnék hallgatni, mivel személyesen megyek érte, nem postázható a komplett cucc mérete miatt.
De ha külön vettem volna az erölködőt, akkor könnyen lehet, hogy 2-300 milesre találok csak, annyit azért nem autózok. Ez a szett 70 milesre van, kicsit több, mint 100km, ha jó lesz a vége, annyit megér, hogy leguruljak.
Ha otthon pestre mennék, az sem lenne kevesebbszerk: bár mintha az egyik surround membránja sérült lenne ???
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Ed Parker #49555 üzenetére
Hát ez az!De ezt ne nekem mond!Nem én mondtam ezt:"Új erősítőt csak az újgazdagok vesznek, legyen mivel villogni az ismerősök előtt."
Én se azért veszem,mert villogni szeretnék....Amugymeg nem tudom mi ebben a villogas,mikor minden 3 embernek ilyen van söt sokkal-sokkal jobb!!!
Na mind1....befejeztem ezt a témát!Inkább mondjatok valami újat!
-
feketeibiza
tag
válasz
Ed Parker #49171 üzenetére
Amivel én nagyon megvoltam elégedve az egy ilyen High end cuccos féle Sony volt 5.1 a mély egy aluminium hatszög alaku magas torony volt 13 cm es sub volt benne a hangfalak üvegből voltak a hagszóróknál meg alu szintén.
amikor megláttam a hangszoró méretét kicsit nevettem
de a sujján már nem
hát eszméletlen mien erős méregzsák volt! eszméletlen mélyeket produkált.
High end cuc volt sajnos sorszámot nemtudok de megnézem..Polk audio ujjonan nekem kicsit drága,de halltoam már hogy dolgozik!
-
feketeibiza
tag
-
feketeibiza
tag
válasz
Ed Parker #49162 üzenetére
pár hónapja.. gari nélkül,de szép állapotú.
megvagyok vele elégedve de nemfigyeltem hogy ennyire specifikus a topic, csak egy véleményt szerettem volna megosztani.
ami volt hozzá wharfedale topaz sb12 zárt sub láda,azt eladtam mert amien zenét halgatok simán odaverte a Magnat ugyancsak 30cm aktiv láda.
HDCD mit jelent? Mert nemtudom
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #48924 üzenetére
Tonyonak ilyenje van. gyári állapotban nekem éles a magasa, de a közepe,mélye nagyon jó.
Hivox szerint tuniggal el lehet tünteni az élességét.Dorian:nem mennek le a 20-25ös mélyek annyira,mint a hecoink.nem a hangerő miatt kéne a 30cm,és ezen a szobaméret nemigen változtat.
És igen, a nagy Piokat én is ajánlottam figyelmedbe. Szerintem jó páros lennének a dalikkal.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Ed Parker #48471 üzenetére
Nem az a cél csak szeretném megközelíteni, de ekkora térbe ezt elég nehéz lesz. Más részt hallgass meg egy olyan rendszert és érteni fogsz vagy hülyének tartani
! Nekem nagyon megtetszett. Nem tudok mit csinálni! Jó érzés mikor belül érzed a mélyet és átjárja minden porcikád
, de végül is ez lényegtelen nekem miért jó, ez tetszik. Tudod... mindenkinek más.
Végén csak megértem teljesen ezt az AirPlay rendszert is...Köszönöm mindenkinek a segítségét és az érveléseit így már kicsit más a felállás, de biztos matekozok még1 kicsit, de szerintem akkor Denon lesz!
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Ed Parker #48461 üzenetére
Így már működhet AirPlayként nem? Vagy még mindig más? Sorry hogy ennyit kérdezek csak egyáltalán nem ismerem ezt a dolgot!
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #48402 üzenetére
oke. mondjuk nekem is az a lényeg, hogy.minden részlet a helyén legyen a filmeknél, meg azért nem árt, ha zenében is így van
akkor szűkül a kör a denon, h/k, és yamahára, mert azt olvastam valahol, hogy mozira nagyon jók, a jelenlegivel os megvagyok elégedve, de egyszer ugye előrébb kell lépni
-
madgie
titán
válasz
Ed Parker #48356 üzenetére
Saját a lakás, a szomszédé is, de a lényegen nem változtat
Egy CS bajonettes kis objektív. Poénkodni jó vele az f1.2 fényerő miatt, de mióta megvan a M Zuiko 45/1.8, azóta nem nagyon volt a gépen. Van még a szekrényben pár ilyen cucc, de nem tudom, mit kérjek mondjuk egy Pentovar 15-60/2.8-ért... Át lehet ugyan műteni azt is, hogy rámenjen a Micro 4/3 vázakra, de nem biztos.
-
robi-k
őstag
válasz
Ed Parker #48340 üzenetére
Nem, az SACD nem olyan, mint a hagyományos CD:
CD SACD
Format 16 bit PCM 1 bit DSD
Sampling frequency 44.1 kHz 2.8224 MHz[2]
Dynamic range 96 dB 120 dB[2]
Frequency range 20 Hz – 20 kHz 20 Hz – 50 kHz[2]
Disc capacity 700 MB 7.95 GB
Stereo Yes Yes
Discrete surround ever implemented Yes -
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #48121 üzenetére
Ja, persze. Én nem használnám nagyon az ilyen funkciókat, Max. úgy tudom elképzelni, hogy otthon beszélgetések, összejövetelek alatt lehet hasznos, ha azt akarnám, hogy mindenütt szóljon egy kis háttérzene.
Sztereó zenére sztereó rendszer. Sokcsatornás zenére, házimozira, házimozi rendszer.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #47894 üzenetére
Még kiegészítem egy nagyon egyszerü kitérővel,de te ezzel sztem tisztában vagy, csak hogy másoknak is felfogható legyen,és a technikai magyarázatot offtopikba teszem:
az RGB az úgy müködik hogy mindhárom színt külön viszi, mint Red, Green és Blue. azokat állitja elő Fullban 0-tól,limitedben 16-tól 255-ig.
Míg az Y PB PR az 3 összetevőböl adja ki mármint Y (Yimmernek is nevezik) hordozza a luminancia mármint a fényerősség információkat, PB az a minusz kék -értsd: a luminanciaból levonja a kék jelet, Pr az a minusz piros jelet (minusz zöld ezekből kiszámolható).
Ennek adják meg vagy a 4:4:4( mindhárom Y'CbCr komponensek ugyanazon a mintavételi frekvenciaát használják azonos sávszélességgel) 4:2:2 ( két szinvivő összetevő mintát fele arányban veszik, a minta aránya lumineszcencia 4 (fényerősség): chromanikusok (szinvivők: Pb és Pr) aránya megfeleződik a vízszintes felbontás irányában , 2 lesz mindkettő értéke,és ez csökkenti a sávszélességet és így a tömörítetlen videojelet egyharmadával csökkenti így összességében és alig vagy egyáltalán nem látható lesz a különbség) arányát. De használnak a képárviteli technikában más arányokat is.
Ha több technikai magyarázat kell vagy kérdésed lenne, állok rendelkezésedre bármilyen téren a témából, bár őszintén szólva nem hozom még Béci vagy janos666 tudását. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47894 üzenetére
Full range RGB a legjobb, mert akkor 0-ról és nem 16-ról indul a fekete átviteli karakter egészen 255-ig szinenként, de ezt a tévének is ismernie kell (márpedi a VT30 tudja) a Deep Colour átvitelt és értelmeznie a Full Range RGB-t, és ha tudja a Deeep Colour átvitelt akkor megy rajta a full range rgb. De ha a tévéd nem tudja a Full range RGB-t értelmezni vagy a lejátszó nem képes előállitani a szinteret pl.roszabb forrásanaygoknál akkor a fekete világosabb lesz és a képed zajossá válik,pl gyengébb minőségű rippeknél fordul elő akkor szükebbre kell venni a szinteret és arra legjjobb a Y cb cr 4:2:2-re állitsd. mert ezt a tévé közvetlenül alakitja képpé.
Elvileg az lenne az ideális a tévé részéről.ha nem tudná a Full range RGB-t, ha YCC 4:2:2 jelet tudsz kiküldeni a lejátszóból HDMI-n és minimális lesz a felesleges és nem veszteségmentes oda-vissza konvertálgatás más tévéknél, vagy rosszabb anyagoknál.
A Deep Colour átvitel arra van hogy egy adott szintéren belül jobb elosztást,mintegy kalibrálást tesz lehetővé azáltal, hogy lecsökkenti pl. a fényesség és kontraszt állitáskor a csuszkák méretét, így álllitsd 36-ra mert amelyik tudja a 30-at az kezeli a 36-ot is.
Remélem érthetővé tudtem tenni számodra, tehát: fulllrange RGB és 36 bites D.C. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47879 üzenetére
Akusztikus Jazz lett berakva,térbelileg minden jó volt (sztereó) mélyek jók voltak,még soknak is tünt,magasak visszafogottabbak ugyan de jelen voltak és közép is rendben volt,csak még nyersnek,lassúnak tünt, ami járatással eltünik.
Szerintem és emlékezetem szerint, ami csalhat, mert dec. eleje-közepén rengeteg hangfalat hallgattam meg vásárlási célból. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #47856 üzenetére
A TSI-t és az LSI-t is volt szerencsém. LSI nyersnek tűnt de járatás után (Polkok járatást igényelnek) kellemesnek ígérkezett volna... Dali ikon fölé helyezném,és elfogadnám még akár a Denonom mellé is..de csak kb 3-4 percet hallgathattam.
TSI-t az az árát megéri,nem túl részletező de kellemes és eléggé mélyszegény. Onkyo 509 vagyis az alsó kategóriába ideális.
s bocsi hogy nem vettem észre a hsz-od. -
jooker82
nagyúr
válasz
Ed Parker #47811 üzenetére
Azért irtam,h az egybe házimozik közül...Nem mindenki szeret összepakolgatnii erősitőket,meg jamo hangfalakat stb....
Amúgy halgattam egy Mediába komoly hangtechnikát is...A transformers ment rajta..és mit mondjak nem nyűgözött le... Olyan fadoboz hangja volt az egésznek..A mélyek jól adták,de a magas is inkább mélyhatású volt.... .Az én egybe házimozim tisztábbnak tűnt...pedig csak 500 összteljesitmény...
Ez a 3d-s házimozi is egészen biztos,h kristálytisztán szól és azt a hangot adja vissza amit kell.. -
python1
veterán
válasz
Ed Parker #47761 üzenetére
Nekem a DENON túl simulékony,ami mozinál nem túl jó,amolyan csokoládés hanggal.
ONKYO viszont száraz,mindent egy hangmagasságban próbált elém tárni.H/K nál maradtam, mozihangzásban nagyon tetszenek a karakteres hangok,koherens módon vándorolnak a hangok hangfalról,hangfalara.
Zenére egyiket sem használnám.
-
Arcus77
csendes tag
válasz
Ed Parker #47067 üzenetére
Jól tette a cimbi
A szabvány a zavarvédelem miatt a gyengeáramú rendszernek külön csövezést ír elő, ami a követhetőség és az esetleges későbbi módosítások miatt is kívánatos. Nem mellékes ugyanakkor az érintésvédelmi szempont sem, ugyanis az erősáramú hálózaton bekövetkezett esetleges meghibásodás esetén üzemszerűen feszültség alatt nem álló alkatrészek/berendezések is feszültség alá kerülhetnek. Amennyiben nincs ÉV relé beépítve a hálózatba, amire a kismegszakító leold, - még C tipus esetén is - elég szép károk tudnak keletkezni gépben és emberben egyaránt.
krenkoka
5-10 cm szerintem elég a két kábelcsatorna között. Úgy emlékszem, a szabvány is csak 5 cm-t ír elő.
Egyébként Sanci38 fórumtársnak igaza van, nekem is a padlótól 20 cm-re van körbecsövezve a nappali, így elkerültem a felesleges keresztezéseket is lent és fent, mivel a dugaljak nálam 30-40 cm magasságban vannak.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #46781 üzenetére
Így igaz.
Tehát hogy értsd: van ugye egy minőségi szint, amit az erősitőd megfelelő körülmények között (pl. hangfalminőség, kábelezés, akusztika) képes nyújtani,ami fölé nem tud menni. És ugyanez mondható a hangfalaidról is. Ha valamelyik komponens gyengébb akkor az lesz a "leggyengébb láncsszem" tehát az szerint fog a hangminőség alakulni. És az is megvan hogy mihez mi passzol,tehát: erősítő: 5.0 az 1:2 arányú vagy erősitő-sztereó pár:1:1 és teljes rendszer-kábelezés költsége: 20% de gyakorlati okokból elfogadható a 10% is. Tehát méregdrága erősitőhöz veszel gyengébb hangfalat akkor az erősitőre kiadott minőségi többlet kidobott pénz lesz. És Vice versa: drága hangfal,gyenge erősitő és mindkető jó komponenes de rossz ,tescós kábelezésnél is ugyanez van. Valamint a lejátszónak is passzolnia kell az erősitő árának kb. 50-80%-a legyen. -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #46540 üzenetére
Alsó-közép kategóriában szerintem semmi jelentősége, kihallható hatása nincs. Bár sosem jutott eszembe fordítva bedugni.
BULITA:
Igen.drmsp:
Ne foglalkozz vele, nem kell annak centire passzolnia. lehet különféle alátétekkel próbálkozni (gránit, tölgyfa, stb.), de azok kicsit mind befolyásolhatják valamilyen irányban a hangot, ami vagy jó vagy rossz. Ugyanakkor ezek kihallható hatása alsó-közép kategóriában szintén minimális, vagy nincs. -
nebulo5
senior tag
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #45438 üzenetére
A bejáratás lényege hogy az elején főleg 100-200 órában alacsony hangerőn és nem felhúzott Eq értékekkel járatjuk és főleg az első 10-20 órában ne essünk kisértésbe hogy "na vajon mit tud?". Én egész napi halk háttérrádiót javasolok az első két hétben akár naponta 8-10 órát is. És a kábelek is járódnak vele. Ugyanis ami mozog,pl. membrán, pille,stb. az első időszakban még merevebbek, és lehet hogy nem kellően rugalmasak. Tehát messze nem urban legend, 70 években gyerekként is hallottam róla.
Képzeld el drágább hangdobozoknál olyan is létezik,hogy az egyiken megcserélik a fázist,szembeállitják a másik hangdobozzal és rózsazajjal járatják,először gyakran,késöbb ritkábban megcserélik a fázist mindkét hangdobozon. -
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #45473 üzenetére
Most kiakasztottál!
Hogy a bánatos, büdös francban lehet a hangzás minőségét mérni??? Ki nem tojja le, mit mutatnak a műszerek? Ki a rossebet érdekel a rezonancia frekvencia? Például megmutatják, hogy elkent vagy megfogott, precíz a basszus?
Tucatnyi hangdobozpárt hoztam haza, valamint többtucatnyi autóhifis hangszórószettet, amiket teszteltem, Kivétel mindegyiknek változott, javult a hangzása, ahogy múlt az idő.
Ebben a teljes hifis szakma, mindenki egyetért, elfogadott tény.
30 éves tapasztalatom alapján jelentem ki a fentieket.(#45467) Bull Boss
Sosem fix érték az impedancia, ezért korrekt a 4...8 Ohm. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #45441 üzenetére
Némelyik hangdoboz jelentősen másképp, egyértelműen jobban szól bejáratás után.
Megfordítva: az is jellemző, hogy egy hangdoboz az első 1-2 (az első 30) órában rémesen szól, annak alapján nem szabad megítélni a képességeit, minőségét.
Nem lehet kiemelni valamelyik jellemzőt, összességében kell vizsgálni a hangzás változását.(#45446) wolfattila
A Pioneer CS sorozatú hangdobozok újonnan is rémesen szóltak, legfeljebb házibulis döngetésre alkalmasak. Több példányhoz volt szerencsém, ismerem őket. -
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen program, ami...?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest