Hirdetés
Aktív témák
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #23197 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert a Gryphon mint olyan jobbára csak a saját rendszeréhez gyárt összekötőket. (info : Nagy Laci L'auditeur). Ezért is csodálkoztam volna, ha más idegen rendszerben jól szól.
A saját rendszerükhöz illesztik, ezért lehetett, hogy nem feltétlenül passzolt a másikhoz. -
ricsik
őstag
válasz
sirfer #23196 üzenetére
Mivel az anyagi keretem korlátozott, már csak az a kérdés, hogy járnék jobban. Egy egyszerűbb AVR 150e-ig amin van preout és egy 100 körüli sztereó erősítő, vagy egy 250 körüli AVR. Bár gondolom a 100e-es sztereo nem tudja a végfok módot, tehát maradna a front csatik átkötése, attól függően mit akarok hallgatni.
xtremetuning aláírása nagyon találó, fél évvel ezelőttig polcsugárzókat akartam venni 60k-ig egy belépő erősítővel, mostmár külön rendszert tervezek házimozira és sztereóra, Dalikkal, spéci tápkábellel és 10x drágább hangfalkábellel, mint terveztem és még ki tudja mit találok ki menet közben...
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #23169 üzenetére
Néhai Titan III-as hangfalkábelével és Virgo silver Ic kábel valamint pro tápkábelekkel. Amúgy egy olasz márkákból összeállitott rendszere van pathos csöves erösitövel. A hangfalak neve nem jut eszembe,de vagy 80kg és mint az orgo sip olyan a belsö kialakitása.
-
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #23151 üzenetére
Nekem ez a bekötés van. Olyan stereo erősítőt kell választanai, ahol van végfok üzemmód, különben nagyon pontosan kellene belőni a hangerőt és szinte lehetetlen feladat egyszerre vezérelni. Nekem a HK AVR-760 van a Denon PMA A-100-as erősítővel és nem hallok akkora különbséget a 2 erősítő hangkarakterisztikája között.
Megoldható a direkt kötés a stereoba, az a lényeg, hogy legyen kijelző a média player-en, különben zenéhez is be kell kapcsolani a tv-t.
-
Dorian
félisten
válasz
fatallerror #23186 üzenetére
Minden nap körülnézek és ami zörög, nem stabil - legalább azokat - lepakolom a hangdobozok tetejéről. Egyszer próbaképp itt volt egy Mission MV sub, barátnőm követelte vissza a régit, "mert ez olyan pici, hogy még virágot sem lehet rá tenni"
Azért számomra is ez elsősorban nappali, nem tudom véresen komolyan venni és auditóriumot csinálni belőle. -
rovalac
csendes tag
sziasztok! sgítséget kérnék! ha a házimozi erősítőm 6 ohm-os ,akkor jók hozzá a 4ohm-os hangfalak? segítségeteket előre is köszönöm...
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #23181 üzenetére
Gratula, szép a szoba és a Dalik is. Jól láttam, hogy az állvány nincs középen, mert nem férne el rendesen az erősítő? Hangzásban nyilván ez mindegy. Direkt nincs a védő a sorrundokon? Amúgy milyen az a fali tartó? Én is ilyesmit tervezek.
Gondolom máshogy nem tudtad megoldani, de erősítő tetejére nem tennék semmit, pláne nem forrás egységet. -
cekkk
veterán
BBéci !
Régebben linkelted ezt a cikket. Most megmutattam, apumnak aki mögött legalább 40 év tapasztalat van (saját erősítőt rádiót épített és stb).
Na most szerinte ebben a cikkben semmivel nincs alátámasztva az, hogy attól, hogy kicserélte a kábeleket az Villanyórátol a falig jobban kellene szólni. Meg mutattuk annak aki nálunk dolgozik, szintén hasonló tapasztalatokkal bír mint apum és az ő bátyjának aki Villamos mérnökként végzett é, jelenleg épp mobiltornyokat telepít szóval a tapasztalat ott is meg van. És szerintük az h a házba bejön egy rossz vezetéken amivel, nem tudsz úgysem mit csinálni, attól ez nem lesz jobb, hogy onnan vastagabb drágább kábelt szerelsz be, mivel pont az a szűk kereszt metszetettel nem tudsz mit csinálni. . De ha neked van olyan cikked, vagy valaki már írt, és fizikai mérésekkel analizálásokkal vagy esetleg spektrométeres mérésekkel ezt bebizonyították, hogy ez tényleg jobb lesz, akkor megkérnélek rá, hogy linkelj már be egyet. -
Dorian
félisten
Délelőtt csináltam pár képet (betegen itthon) a jelenlegi helyzetről. Az első 3 a mostani. A minőségért bocs, csak kattintottam (pl. a fehéregyensúly is el van csúszva) a lényeg, hogy látszik minden, kíváncsi vagyok a javaslatokra...
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #23170 üzenetére
Ez szép!
Kíváncsi lennék,hogy mennyivel fedi le jobban a hangteret mint az 5.1,akár kisebb helyiségben is.
Biztosan van értelme ha egyszer erre találták ki.
Ragadozó:értjük mi,csak te is másfelé beszélsz.
A két erősítő nem ugyan olyan karakterisztikájú és talán nem is volt minőségbeli különbség a két kipróbált kábel között.Egy nagyságrendet kellett volna lépned és úgy tesztelni,vagy több kábelt próbálnod.
Most demonstráltam éppen valakinek a kábelek közötti különbséget,egyik hangfalon mezei kábel a másikon pedig vagy 3-szór drágább,drámai lett a minőség.
Mindenki hallotta a különbséget és mindenki jobbnak hallotta.
Pedig hidd el voltak közöttük nagyon egyszerű emberek is,igazi válogatott társaság.Kábelek amivel demonstráltam a gyengébb minőségű 1,50 eur a jobbik 4,50 eur volt.Tehát nem kellett százezreket költenem rá.Mondjuk a rendszerem sem valami drága rendszer. -
válasz
Gabor970 #23159 üzenetére
De ez az, hallani kell, hogy melyik tetszik NEKED jobban.
Az, hogy XY-nak az tetszett, lehet nekem nem fog...
A másik a forrásanyagról sokan elfelejtkeznek, sokan mp3-t, meg hasonlókat hallgatnak, na oda aztán nagyon számít...
De sajnos kábelt nem lehet kölcsönözni, legalábbis a dobról nem adnak kölcsön...
Sajnos többségünknek nincs tesztelni lehetősége.De lényeget értsétek már meg, mit mondok.
Lecseréltem a technics erősítőmet, a pioneer-ra, házimoziban sokkal jobb lett.
De hiába raktam volna más kábelt a technicsre, nem tudtam volna ilyen minőségi javulást elérni.
Pedig a technics is érték arányában (ha akkori új értékét számítom) kb egy forma volt a pio-val.
Technics sztereóban jó volt, de DD-ben odaveri szépen a pio. -
törölt tag
A 7.1: a oldalt levő surround hátsók kiegészülnek a hallgató mögé helyezett surroun back hangfallal.
7.2 az valóban jobb-bal subwofert (mélynyomót) takar.
9.1 és a 9.2 kiegészül front Presence tehát a frontok fölé helyezett hangsugárzókkal.Mélynyomók mennyisége a változás a kető között.
És ha még nem lenne elég....
11.2 pedig a surround back irányban fölé és mellé elhelyezett rear presence hangszóróval egészül ki.
11.2 képen: -
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #23168 üzenetére
És milyen kábellel állt helyre a hang ?
-
muzsikpeti
aktív tag
Már a múltkor meséltem, hogy barátom 6,5 millos rendszerében audio note hangfalkábelt és gryphon ic-t használt, ezek kb 600e ft-ot tettek ki. Ezekkel igazán pocsék volt a hangja a rendszernek. Vittünk pár kábelt , amivel perceken belül helyre állt a hang. Szóvaal hiába a jó rendszer, jól válogatott kábel nélkül.
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de milyenek azok a 7.2 és 9.1, 9.2 rendszerek? Hallottam egy olyat, hogy bal oldali sub meg jobb oldali sub. Állítólag a TV jobb oldalára vagy bal oldalára szokás helyezni, hogy a kívánt térhangzást leadja, mert ugye nem párban van, hanem pont azért "valami.1". Ha jól gondolom, akkor a 7.2 például az, hogy a normál 5.1et kiegészítik két oldalsó hangfallal és a sub is párban lesz a két oldalon elöl a jobb térhangzásért, így elosztott lesz. Jól gondolkodom?
-
muzsikpeti
aktív tag
szerintem a kábelezésnek óriási szerepe van a rendszerben. Régebben kimber kábeleket használtam, mint tudjuk ezek sem belépö kategóriások. Mióta megismerkedtem Néhai sráccal és az ö kábeleivel, azóta tudom mennyivel többet lehet kihozni egy rendszerböl gondosan hozzá hangolt kábelezéssel. Van nálam 2db egyforma tápkábele más csatival, és két tökugyanolyan hangfalkábele.aminek anyaga szigetelése csatlakozója egyforma csak más a forrasztó anyagot használt. Teljesen másként szólnak, de akkora különbséggel, hogy én sem hittem a fülemnek. Véleményem az,hogy több milliós rendszerek se jók semmire,ha nincs hozzájuk hangolt kábelezés.
-
válasz
Gál István #23161 üzenetére
Akkor is negyedrangú dolog a kábel a többi komponenshez képest, számít, persze, hogy számít, de már alapból egy rossz hangzású készüléket választasz be, akkor választhatsz bármilyen csoda kábelt hozzá.
Ugyanígy, ha hangfal hangzása eleve rossz, lehet kicsit jobb lesz, de akkor se lesz jó.Egy példát, hogy miről beszélek:
Ha veszel egy LG fejegységet autóba és lecseréled egy pioneer-ra, tátva marad szád.De talán járnak ide olyan emberek akik nem tehetik meg, hogy olyan összeget áldozzanak, őket nem lehurrogni kell, hanem próbálni segíteni olyan kategóriában, ami nekik még elérhető.
pl, a legtöbb ember lehurrogna, ha azt mondanám, hogy saját építésű hangfalaim vannak otthon. Lehet egyszer lefogom cserélni egy szettre, de most ezek maradnak még.
ja és mélyládát egy sztereó erősítő hajtja, ez meg soha nem lesz lecserélve. Jó a hangja, akkor nincs értelme bevállalni, hogy eladjam, és lehet olyat veszek, ami nem tetszik.
Ez az én álláspontom.
Nem akarok veszekedést generálni, de jó néhány kábel megfordult nálam, mégis amikor másik erősítő kezdtem a sztereó rendszerbe használni és később a sztereó hangfalat lecseréltem, jóval nagyobb lett a hangzás javulás, mint a kábel variációkkal.
Remélem érthető voltam.Kábelnél nálam a komponens kábelt mikor lecseréltem árnyékoltra és aranyozott rca dugaszokra, ott volt minőségi javulás.
Másik fele, volt 4500 forint/m -es hangszóró kábelem is, nem rég kukáztam ki, mert bezöldült és teljes összerohadt a szigetelés alatt is... (2 éves volt)
Ennyi idő alatt egy kábel nem kezd el szétmenni...
No tényleg befejezem, tényleg építő jelleggel akartam a fórumhoz hozzászólni.
Tényleg vannak nagyon jó dolgok, sokan össze is gyűjtjük rá a pénzt, de óvatosan kell másnak tanácsot adni, mert ha neki még sincs szüksége olyan minőségű cuccra, akkor felesleges bocsátkozott olyan mértékű kiadásba.Ez még utólag jutott eszembe, a táp oldalról a többség a lakás hálózati rendszert nem fogja megcsináltatni, mikor elöregedett kábelekből és csatlakozásoknál elmegy a teljesítmény....
Nálam közvetlen a villanyórától jön egy 2,5-es kábel a fali konnektorba, onnan hajtom a hi-fi rendszert. -
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23158 üzenetére
ezt is megtaláltam de a merjünk nagyot álmodni miatt tovább mentem
de már megvan h mennyit szánt rá, ebből kiderült:"Számomra a Denon AVR-3802 már sztereóban is valamennyire minőséginek számít, azért vettem meg. Picit pontosítanék, ezt tartottam a legolcsóbb, már zenehallgatásra is alkalmas házimozi receivernek. Újonnan 340000 forintba került, a maiak közül szintén a hasonló árkategóriába tartozókat ítélem jó hangúnak."
ehhez az "útmutatóval" mérve olyan 700 ezerért hangfal, 150ért sub és van egy dune-je. tehát kb 1,5 milliós rendszere van és megfelel neki. én vagyok mulder
-
Gabor970
addikt
válasz
Ragadozó #23146 üzenetére
kábel hangzásbeli különbség nem jelentős???
Én nem az ára felől megközelítve saját tapasztalatból mondom, hogy ahány kábel, annyiféle hang. Még a 80-as évek végén az akkori HIFI magazinokat olvasgatva, és jobb dolgom nem lévén (nem kellett faszbúkozni, a 2 TV csatorna mellett nem volt nehéz nem TV-t nézni, internet mint fogalom sem létezett számomra) rengeteg kezem ügyébe eső vastagságú és kialakítású (sodrott, tömör, szigetelt, szigeteletlen) kanócot kipróbáltam mind vonal szintű jelekhez, mind hangszóró kábelnek. Tényleg túlzás nélkül mondom, hogy néha mintha az erősítőt cseréltem volna egy másikra, annyira különböző volt a kapott hangkép.
Csak a lemezjátszóm hangszedőjétől végig az erősítőig vagy négyféle kábellel próbálkoztam. Amelyik legjobban tetszett, azt hagytam végül. Voltak perverz kialakítások, sokáig valami sodrott kábel egy szálát használtam direktbe a hangszedő kivezetésére forrasztva, másik vége ráforrasztva az erősítő Phono bemenetére. Nem volt egyszerű, hogy ne érjen össze, és lehető legkevésbé hasson a hangkar elmozulására.Mindegy, csak annyit akartam, hogy veszett nagy lehet a különbség.
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23157 üzenetére
Keress tovább.....
Segitek. 21516
-
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23156 üzenetére
biztos? ezt találtam a helyi celebtől :Đ
"Már meséltem, hogy életem egyik legnagyobb élményét okozó rendszerében 5 db Focal Grande Utopia és 2 db Utopia Sub szólt."
bár ezek csak a hangfalak, mindenestül még nem találtam semmit, úgyhogy neked lehet igazad
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23155 üzenetére
Én nem lennék benne biztos...
Inkább mark levinsonra keress... -
fatallerror
addikt
válasz
xtremetuning #23154 üzenetére
tudom de feltételezem h egy ilyen maximalista ember meg is valósítja ezt az egyszerű álmot feltéve ha nem 100 milliós projekt, na de keresem, bbéci kommentek majd ctrl f és focal, biztos azt írta
-
xtremetuning
addikt
válasz
fatallerror #23152 üzenetére
Hahó, azt irta : 'álomrendszer'. Szerinted ?
-
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #23152 üzenetére
Az hogy valaki mit tud és mit hajlandó kifizetni az olykor nagyon más.
-
ricsik
őstag
Ez a fajta bekötés engem is megmozgatott. Ha jól értem, akkor pl egy HK 255-el meg lehet oldani ezt. Oda megy a fronton kívül minden. A preout frontja meg megy rá a sztereó erősítőre. Azon pedig a front hangfalak csücsülnek. Ha pedig a AVR kallibráció fut, vagy film be kell kapcsolni a sztereó erősítőt is. Meg lehet oldani azt is, hogy a media player rca-n megy a sztereó erősítőbe, a hdmi meg az AVR-be és akkor lehet filmezni is és zenélni is róla egyszerűen?
Két dolog jutott ezzel kapcsolatban eszembe:
1, mivel a a filmeknél is a frontokat a sztereó erősítő hajtja, nem lesz más karakterű a hangja, mintha az is az AVR-en lenne? Nem fog elütni a többi hangfal hangjától?
2, hogy lehet állítani rendesen a hangerőket? Vagy vesz az ember ugyanolyan sztereó erősítőt, mint az AVR és akkor egy távval megy a két gép szabályzása, vagy két távirányítóval saccra?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest