- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
BLiNk3r
senior tag
-
hétalvó
addikt
válasz
ToxLee #10874 üzenetére
Azt a Dali-t én árulom, szerintem jobban jártál volna vele... Csak MS308 miatt lett eladó nem pedig azért, mert valami bibi volt vele. 10colos ez is az is, a watt-oknak pedig nem kell hinni.
A kattogás az a hangfalvédelem, 2 szép relé leválasztja a hangfalakat a végfokról, teljesen elfogadott dolog. Addig nem enged ki jelet az erősítő ameddig minden nem stimmel. Pl a bekapcsolási impulzustól véd.
A bemenet választó is kattoghat hasonló elven.
-
vtechun
veterán
Kattogást én sem tudom pontosan, majd megmondja egy gyakorlottabb, viszont a menüben be lehet kapcsolni a HDMI Setup menüben Asszem a HDMI Control, de majd kitapasztalod, nem vagyok most otthon. Én mindenesetre kikapcsoltam ezen ficsört, mert akkor stand by-ban is eszik 25 wattot
Ha majd veszek egy master-slave elosztot, akkor lehet visszakapcsolom, addig kibírom nélküle
(belövöm a TV-re, aztán, ha a TV nem megy, akkor az erősítő sem.)
-
ToxLee
őstag
válasz
BLiNk3r #10871 üzenetére
Konkrétan én ezt vettem 47.000Ft-ért. Mellesleg itt a hardverapróba van eladó Dali AW8, Jamo E6 sub és Yamaha YST-SW325. Mindegyik 40.000Ft alatt. Szerintem egy hallgatózást megér.
Ui.: Van Yamaha YST-SW320 is, igaz drágább egy picit(kötelező alkudni), de ha ez lesz az első mélynyomód, akkor ettől is a székbe ragadsz.
-
Sonja
nagyúr
Sziasztok!
Én a tegnapi nap folyamán vettem egy Onkyo HT-S3305 típusú rendszert. A hangja az 5.1-es Genius DHT510 után egy álom, még ezekkel a kis dobozokkal is.
Meglepő volt számomra, sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam. Jóval jobb a hangzás a filmek tekintetében, mint volt a Genius cuccal.
Egyedül a subot találtam kicsit gyengének, de egy kis +db neki és jó lett.
Mint teljesen tudatlan, akinek ez az első AV erősítője kérdezném, hogy miért "kattog" néha egy-egy váltásnál az erősítő?
Be-/kikapcsolásnál is egy nagyot kattan, néha akkor is, ha másik bemenetre kapcsolok, stb. Ez normális jelenség?
Hűtéssel nincs gond, mert nyitott helyen van. Egyébként jól melegszik is (relatív).
A másik kérdésem, hogy ha az erősítő ki van kapcsolva, akkor sehogy nem engedi át a HDMI-n a képet és a hangot? A kérdésem azért, mert a DivX sorozataimat a Philips DVD USB menetére dugott pendrive-ról szoktam nézni és erre elég lenne a TV-n lévő hang (meg a kép is
) és nem akarom csak ezért bekapcsolni az erősítőt.
Ami meglepett (és már fentebb írták is), hogy a magyar használati utasítás egy katasztrófa!
TX-SR507/577 típusokat magyaráz benne.
Még szerencse, hogy az angol használatit is tudom használni.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
#09634560 #10864 üzenetére
Köszi a választ!
Jól értem, hogy ezek szerint ebben a Yamaha HTR-6230-ban nincs HD kezelés? Ezzel mivel lennék hátrébb? (tehát mire jó a HD kezelés egy erősítőnél?).És azt jól gondolom, hogy ehhez a rendszerhez minden további nélkül hozzá tudok kötni mondjuk egy ilyen mélynyomót?
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #10867 üzenetére
A falat inkább bontani szokták, nem vágni, kivéve a betonpanelt.
Az alsó határfrekvencia csökkentésével, például szubszonikus szűrővel segítünk a hangszóróknak, hogy a számukra lesugározhatatlan tartományt nem engedjük rájuk, de házimoziban nem erről van szó. A kisméretű, szatelit dobozoknál lehet ilyesmiről beszélni, de egy komoly THX rendszerben, ahol a frontok és a center is hatalmas, le tudnának menni akár 25 hertzig, ott nem lehet szó védelemről. Viszont a szabvány 80 hertzes vágást ír elő az összes csatorna - kivéve LFE - számára.
A térhangzás kialakítása a legfontosabb szempont, ki kell kísérletezni, milyen beállítások hozzák a legjobb eredményt. -
-
paroczaisr
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre, illetve néhány jó tanácsra lenne szükségem! Házimozi rendszert szeretnék a szobámba, és eléggé kezdő vagyok a témában.
Ami eddig van:
- Samsung LE37B650 LCD TV
- Jamo S406 HCS1 5.0 (tudom, hogy alsókategóriás belépőszintű cucc, de 14.000.- ft.-ért szerintem nem volt rossz vételés szándékozom lecserélni az itt többek által dícsért Mission, vagy Heco szettre majd, ha megint lesz pénzem, de ez most mindegy)
Szóval most egy erősítőre és egy szubra lenne szükségem. A szoba 18nm, panel. A rendszert 90%-ban házimozizásra (leginkább .mkv fájlok lejátszására - szóval HD dekóder az kell az erősítőbe, ha jól értelmezem a hozzászólásokat, erősítsetek, vagy cáfoljatok meg pls,) 10%-ban zenehallgatásra használnám. A hangerő nem igazán lényeges, nem akarom áthívni a szomszédokat
Ami tetszik, elérhető számomra és ajánljátok ti is az az: Onkyo TX-SR308, de van még1 alternatíva: Samsung HW-C500. Erről nem igazán találtam teszteket, véleményeket magyar oldalon, csak külföldieken. A hangzását dícsérik, a kompatibilitását (Anynet+) fikázzák, bár én mondjuk pont emiatt néztem ki, nem kellene - elvileg - külön távirányító. Mi a véleményetek, illetve van valakinek a Samu-val kapcsolatban tapasztalata?Ilyen szubokkal
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/hazimozi/hirdetes-21065855/
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/hazimozi/hirdetes-19784086/
érdemes foglalkozni, vagy inkább várjak kicsit és vegyek újat?Vagy ha ne adj'Isten ki tudom próbálni a Samu-t és annyira megtetszik, hogy amellett döntök akkor ahhoz itt egy még olcsóbb passzív:
http://www.expressz.hu/szorakoztatoelektronika/hangfal/hirdetes-20986800/
(Ugye ez passzív és rá lehet kötni a Samu erősített sub kimenetére?)
Olvastam hozzászólásokban 50k körül Infinity meg Polkaudio ajánlásokat, de sztem azok már erősek lennének nekem.Még1 utolsó kérdés és befejeztem!
Szóval:
Ha HDMI kábellel kötöm össze a rendszert akkor ugye így néz ki a dolog:
forrás (laptop) HDMI out --> erősítő HDMI in; erősítő HDMI out --> TV HDMI in
De ha a TV a forrás? Mert az is lejátssza külső vinyóról, vagy DLNA-n az mkv-kat.
Akkor kössem össze optikai kábellel a TV-t meg erőlködőt?Köszi szépen a türelmet, és a válaszokat!
-
BLiNk3r
senior tag
100k környékén keresnék erősítő + hangfalszettet házimozi célokra. Azzal tisztában vagyok, hogy ez elég karcsú egy normális rendszerre, de egyelőre a belépőszintet céloznám meg.
Láttam például egy Yamaha HTR-6230-as erősítőt NS-8900 5.0-s hangfalszettel 99.900-ért. Ez mennyire éri meg? Esetleg érdemesebb használt cuccokból összevadászni a rendszert?
-
Helgor
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a kiinduló rendszerem, végül az Onkyo HT-S6305 mellett döntöttem. TX-SR508 erősítő benne, (ezt szerettem volna) kezdésnek benne az 5.1 hangsugárzó szett ami szerintem (tök kezdő vagyok) elég jól szól bár még nem teljes a rendszerem, eddig CD, BR lejátszók vannak rákötve és most hozom össze a 2. zónát (sztereó).
Most jöjjön a fekete leves....Lehet nem ide tartozik, de leírom....A dokumentáció nulla, szerintem az előző széria TX-SR607 erősítő magyar nyelvű kezelési utasítását dolgozták át
.
A 63 oldalas angol, német, olasz stb. kezelési a magyarnál is annyi csak sokat hivatkoznak a 80-90. oldalon szereplő beállításokra????, nem passzolnak a elő és hátlap ismertetők stb.
Illetve az egész magyar nyelvű kezelési utasítást 2009-ben!!! megírták!!!
Még szerencse, hogy a doboz tartalmazott egy képes összeszerelési rajzot a gyengébbek kedvéért.
Kicsit nehezebb lesz belőni a rendszert de ettől a "magyar" dologtól nem ment el a kedvem, sőt....
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest