Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #114890 üzenetére
Az én PC-m 250.000 Ft volt, de teljesen más szerepet tölt be, mint a direkt errr a célra épírett HTPC-m és NAS-om. Vétek lenne összekeverni ezeket. Ahogy regger kolléga is írta, minden alkatrésznek a gondos kiválasztásával kezdődik az egész. Pl. direkt erre a célra tervezett alaplapok... stb.
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
válasz mettek #114867 üzenetére
Végül úgy próbálod meg javítani a médialejátszód hangját, hogy elkezdted reszelni az asztali PC-d? Hagyományos zajjal terhelt PC-s tápon nem sokat segít, vannak direkt erre a célra gyártott minőségi tápok. Akkor lenne jobb az irány, ha próba utána elnyervén a tetszésed céleszközt építesz, és annak az alkatrészeit direkt a felhasználáshoz méred, nem pedig öszvér PC-t hajtasz. Persze utóbbi is lehet megoldás, függ igénytől és a lánc további elemeitől. Előbbinél máris 2 dolgot nyernél, akár 1-2 méterre lehetne az AVR-től, rövidebb távú kábel nem átvezetve a fél helyiségen, jobb hangminőséggel, jobb táp szintén jobb képpel és jobb hanggal, de sorolhatnám tovább oprendszertől HDD és egyéb zajok kurtításán át ventilátorokig, házig.
-
nagyúr
válasz mettek #114862 üzenetére
A hossz nagyon fontos a HDMI kábel esetében, mert bizonyos hosszúság felett már nem mindegyiken megy át a kívánt jel, de az 5 méter nem nevezhető nagyon hosszúnak. 10-15 méter felett már jobban oda kell figyelni, de ez a kácsás megbízható, cserélik ha gond van vele, nem is drága, ráadásul próbára is vihetsz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz mettek #114743 üzenetére
Én csak ránézésre hittem hogy a dyna is ilyen bipol...
Becsapósan van fotózva, egymás mellé helyezve olyan, mintha...
Azért köszönöm. Alkalomadtán elmegyek meghallgatni.MasterMark: jól látod, ez lenne számomra az előnye, plusz még lapos is. A fejem és a fal között úgy 40cm lehet. Kérdés, milyen hangot lehet ebből kihozni? Volt már lapos, dizájn cuccom, nem volt túl acélos, sőt, sub nélkül irgalmatlan rossz volt.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz mettek #114743 üzenetére
Na pont ezaz, hogy nem ugyanolyan fajta akkor. Legalábbis én úgy látom a dynavoice sima direkt sugárzó, csak a doboz alakja háromszög, de ez maximum arra jó, hogy rendes konzol nélkül fel lehet tenni úgy, hogy beforgatva legyen.
Csak az egyik oldalán vannak hangszórók is.
Switch Tax
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #114740 üzenetére
Dynavoice Magic hátteret vettél a quadral szetthez? Azt meg miért?
Alex0514:
Szerintem is az Anthem jó opció lehet, de a CA vonal sem rossz...viszont yamaha, denon, onkyoval nem próbálkoznék...legalább is a mostani felhozatalból. Esetleg még Arcam...vagy Primare, bár az utóbbi már kilóg árban rendesen! -
nagyúr
válasz mettek #114708 üzenetére
Én dedikált VGA-t használok, amin van dedikált HDMI kimenet. Powercolor R9 270 SCS3. Volt, amikor alaplapit kellett használjak... hát véleményem szerint ég és föld a kettő. Feelingre is és teljesítményre is, mily meglepő .
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz mettek #114692 üzenetére
Oppo, tuningolt Oppo határozottan jobb, de ugye ezek kiestek. Dobozos megfizethető lejátszók közül talán a Moovika Popcorn. Jelenlegi lejátszódhoz esetleg megpróbálhatsz tuning tápegységet, de nem mondom el igazából hardveresen milyen további beavatkozást igényelne, hogy valóban, akár nagyobb mértékben hasson is, mert még a placebó hatás sem érvényesülne. Alapesetben nem baj ha ettől jobbnak hallod.
Ha mozin HDMI out jobb hangot szeretnél, fejlessz dobozokat, subot, médialejátszókkal cseberből vederbe, tudniillik ebben a formában lépsz előre a legkisebbet. Olyan rossz hangja egyiknek sincs, hogy ki kéne velük menekülni a világból, és igen közel állnak egymáshoz.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz mettek #114663 üzenetére
1 milliós lejátszóról annyit, hogy becsaphat, de nagyon. Az sem mindegy ám, hogy egy adott doboz, hogyan szól gyengébb forrással. Azt tudni fogod, hogy mire képes egy millás lejátszóval, de mindkettő egyformán tolerálja majd a gyengébb forrásodat?
Hallottam BDP160-at szólni nagyon drága B&W szetten, rettenetes volt, míg rögtön utána ugyanott egy jóval olcsóbb hangfallal, aminek sokkal élvezetesebb volt a produkciója. Szvsz.
"csak a zene van"
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #114654 üzenetére
Az UTP számít, csak nem a Te rendszeredben lesz hangsúlyos a megléte! A forrás oldal is szintén számít, akkor is ha csak "futóműként" van használva! Nyilván ha marad az Onkyo DAC-ja akkor megint nem lesz nagy előre lépés a teljes rendszer hangjában. A jobb DAC nem is mozira "kell" (akkor inkább egy jobb AV erősítő) nálad, hanem zene hallgatásra...ezért lenne jó egy faxa univerzális hálózatos lejátszó, jó analóg kimenettel, mert az mozin is javulást hozna HDMI-vel összekötve az erősítővel, és zenén, meg analóg módon összekötve az erősítővel...(persze ha jobb, mint az AV saját DAC-ja).
-
gyurczy
őstag
válasz mettek #114650 üzenetére
Van pár Leoni Cat6A s-ftp kábel darabom ingyen 2m-5m hosszokban. Itt PH-n apróban van Weidmüller dugó hozzá. Szerelésben segítek, ha kell.
Hogy a hatása milyen lesz kérdéses. Nálam odakerült a pipa, hogy foglalkoztam ezzel is, de nem merném állítani, hogy hallok változást a mezei Cat5E-hez képest.
-
devil-k
nagyúr
válasz mettek #114646 üzenetére
Tessék csak tessék! AQ CAT6 & CAT7
Egyébként nem csak az netkábel számít, szóval az édes kevés bármilyen "hangzásjavításhoz". Szvsz. Ráadásul audiofül is megírta, hogy van az a rendszer ahova ildomos, sőt.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #114646 üzenetére
Nyugodtan próbálkozz a szivaccsal, csak olyat "tömj" a reflex nyílásba ami jól "szorul" mert ha nagyon laza, akkor komolyabb membrán kitérés esetén vagy kiköpi vagy ami rosszabb berántja a dobozba és akkor lehet szétszedni.
Egyébként elhelyezéssel azért még próbálkoznék a helyedben...ha van lehetőség..lehet máshova rakva jobb az összkép.
Az UTP kábel pedig nyilván számít, mint minden a rendszerbe illesztett kábel, de talán a Te rendszeredben nem ez fogja a nagy és hallható változásokat okozni, így nem ezzel kezdeném a kábelek maxolását. Kéne egy komolyabb forrás, aminek jobb az analóg kimenete...akkor az Onkyo D/A-ja zenén nem kéne. Pl. Egy Oppo, vagy egy CA752Bd...vagy valami hasonló kaliber. Esetleg olcsóbban az A410...arra sokan jó (jobb mint az átlag a kategóriájában) analóg kimenetet emlegetnek. Tápkábelek, jó hg. kábel, jó összekötő kábel...és utána UPT-znék.... -
audiofül
csendes tag
válasz mettek #114630 üzenetére
Semmi baja nem lesz a subnak, ha ledugózod. Amikhez adnak szivacs dugót azt nem azért adják mert azt lehet, a többit meg nem, hanem csak szimplán adnak hozzá...amolyan plusz tartozékként...amihez meg nem adnak, ott lehet venni...vagy csinálni. És nincs olyan, hogy "ajánlott" vagy "nem ajánlott"....egy reflex doboz ledugózása esetén az alsó határfrekije feljebb kúszik, elhangolódik, halkabb lesz és nyilván nem úgy fog szólni, ahogy eddig, de ettől semmilyen problémája nem keletkezik. Ha úgy "jobb" a rossz akusztika, vagy a megfelelő elhelyezhetőség hiánya miatt akkor nyugodtan használhatod úgy...kompromisszum ugyanúgy, mint ha csak döng és nem foglalkozol vele. Nyilván a legjobb egy zárt szub lenne.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz mettek #114513 üzenetére
Szerintem összekevered a kifejezést .
A 8xx as Onkyo erőteljes, brutális és alig ismeri a finomságot, bocs.
Ez nem neutrális, hanem nyers. Szvsz.A DA300 képes zúzni is ha úgy hozza a szükség. Rossz forrást választottál elé, és nem dugtad rá jó erősítőre.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Dorian
félisten
válasz mettek #114499 üzenetére
2015-09-01 12:51:08
"nagy falaim nem lesznek még egyszer de egy jó darabig biztos..több okból se""kevés filmnézés (kevés idő jut rá), ha megy akkor is alacsonyabb hangerőn nem pedig olyanon amit megkívánna és én élveznék, oka hogy nem egyedül lakom így elég zavaró lenne ha tolnám neki. Rossz akusztikai körülmények, a dali se tudott kiteljesedni"
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
őstag
-
BBéci
legenda
válasz mettek #114325 üzenetére
Figyelembe véve az erősítőd képességeit, a 400000 forintnál drágább szub/szat rendszerek (bögreszettek) között keresgélj!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz mettek #114292 üzenetére
Nekem HKTS 9 van ha ez segit. Mozira szerintem nem rossz, nincs zavaro cicergo magas. Nekem a kozepe keves egy kicsit, a beszed neha tul halk. A melye sem olyan rossz szerintem, viszont nem tudom rendesen beallitani hogy akco jeleneteknel ne legyen sok a mely, es legyen eleg a kozep es magas. Ez lehet azert is mert az erositom keves, illetve a sub helye eleg kotott nalam.
-
BBéci
legenda
válasz mettek #114181 üzenetére
Ha elárulnád az elosztó pontos típusát, könnyebben kapnál érdemleges választ.
(#114185) Tigerteam
Macerás, de hogy nem esztétikus és nem praktikus, azzal nem értek egyet. Számos remek kiegészítő megoldást alkalmaznak az itteni fórumtársak, amik szépek, díszként is funkcionálnak. De burkolhatók a falak Halltex-szel, sőt azok mögé is felhelyezhető olyan plusz, akusztikai szempontból megfelelő anyag, ami tovább javítja a végeredményt. Ha elkészült, ebből a szemlélő semmit nem vesz észre.
Ha azt mondtad volna, hogy drága, az stimmelne.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dunkel
őstag
válasz mettek #114063 üzenetére
Próbálj ki több félét aztán vedd azt amelyik jobban tetszik/illik a láncba.
Én hallgattam carbon usb-t pár hétig da300-zal, teknikailag jó drót, cserébe nekem száraz, analitikus, érdektelen volt vele zenét hallgatni.
Klotz usb hifiben gyengébb, de tudtam vele zenét hallgatni (2000 Ft?).
DIY-ből érdemes lehet megpróbálni fapaci, powerr, mytekman usb-ket is, ezek 10e körül elérhetők. -
Mezga Aladár
veterán
válasz mettek #114066 üzenetére
Vegyél egy tisztességesen megépített olcsó usb kanócot pl AQ pearl, és a többi pénzt költsd jobb komponensekre. Próbáld az usb távot rövidíteni, ott sokkal többet nyersz.
Egy 1,5 m carbon 44 e forint, a denon 120. Nagyon aránytalan.Ezzel inkább a hifi topikba, itt OFF.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz mettek #114063 üzenetére
IC-ből pl. olcsón nagyon jó a VDC 268-006-000.
USB-ből az AVX-es Cables Rudolf USB-it érdemes kipróbálni, Klotz-nál simán jobb, AQ-nál simán olcsóbb.Sosem azt kell nézni, hogy vki hall-e különbséget. Hanem azt, hogy ez a különbség csak különbség, vagy egyértelműen jobb. Ha jobb, utána pedig azt, hogy ez a "jobbság" megéri-e az árkülönbözetet, ill. valóban érdekel-e minket - a hétköznapi zenehallgatásban, nem teszteléseknél (!) - annyira ekkora pozitív különbség, hogy kicsengessük érte a pénzt.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #113346 üzenetére
Nézd...őszinte leszek...szarból nem lehet várat építeni. 150e-ből használtan lehet össze lehet vadászni valamit, de az sem lesz feltétlen nagy előre lépés és nehezen lehet majd integrálni a mostani cuccal, hogy a használata kényelmes legyen. (ne kelljen dugdosni, stb.) Ha előre akarsz lépni, akkor költeni kell, ez van...ha csak oldalra akarsz lépni egyet és elverni egy kis pénzt, akkor jók ezek a fél megoldások.
A fejhallgatós dolog más világ...én ahhoz nem tudok hozzá szólni, mert nem szeretek fejhallgatózni! -
audiofül
csendes tag
válasz mettek #113343 üzenetére
Az Advance erősítő mellett próbáltál már valami kevésbé nyers, hideg hangú sztereót is? Meg kéne próbálni egy NAD-ot,...egy jó DAC-al...Ajánlanám a Korg DAC-100-at...puritán, de nagyon kellemes hangja van és a JRiverrel, jól beállítva nagyon jó kis kütyü...tud natív DSD-t is lejátszani, és szerintem egy NAD C326 vagy egy NAD C356-al az a Lektor jobbat produkálna....vagy a másik opció, hogy más Hm erősítő kéne..esetleg (látom árulod is) más hangfal...az elmondottakból nem tűnik katasztrófának a szoba elrendezés....meg kéne ott normálisan szólalnia egy jó összeállításnak.
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #113337 üzenetére
A távolság nem annyira probléma....és nem kéne dugdosni...a képen látszik a megoldás...csak ami ott végfok, az a sztereó erősítő lenne...csak olyat kell választani aminek van végfok bemenete is. Elé kell egy DAC és a kettőt hosszabb USB vagy RCA kábellel össze lehet hozni.
[ Szerkesztve ]
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #113335 üzenetére
Mit jelent a "jobb minőségben"? Nem lehet, hogy amit Te szeretnél az nem a házimozi erősítő által lehetséges sztereó hang...esetleg nem a Lektor hangja? Vagy ezek összessége?
Az, hogy mit írtak egy 130e-es dobozról az nem készpénz...Amit a papír elbír azt leírják. A lektor-t is az egyik legjobb és legnépszerűbb hangfalnak "kiabálják"..mégis vannak nála "jobb" dobozok.
Én a helyedben lehet megpróbálnék egy olyan sztereó erősítőt, melynek van végfok bemenete...így sztereó zene hallgatásnál nem kéne az Onkyo hangját hallgatni...és egy jó DAC-al...jobb hang jönne ki a Lektorból.
-
audiofül
csendes tag
válasz mettek #113330 üzenetére
Miért gondolod, hogy egy kis aktív hangfal jobb hangot csinál majd, ebben az ár kategóriában...egy "drága" DAC-al? Ha most nem tetszik a kapott hang, és egyébként már mindent megtettel a jelenlegi rendszereden (megfelelő elhelyezés, beállítás, bejáratás, jó forrás készülék, és jó műsoranyagok) akkor lehet elérted a rendszered maximumát...de nem hiszem, hogy egy kisebb monitor doboz ami aktív sokkal jobb lesz! Majd jönnek ott is a "bajok"...kevés mély, a beépített erősítő hangja, az adott hangszórók hangja....gondolj bele, abból a cc. 130eFt-ból mi jutott valós fejlesztésre, erősítőre, hangszórókra, ami a komplett cucc árából áll.
-
XtremLor
őstag
válasz mettek #113190 üzenetére
Osszefoglalot lenyit ott mar vannak ajanlott tipusok, de a topikban is meglehet kerdezni nem zavarnak el!
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Csabroncka
addikt
válasz mettek #104369 üzenetére
"Sztem házimozihoz felesleges 2000ft-nál drágább kábelt venni."
Ezt így azért nem jelenteném ki. Van az a kategória ahová még ez is sok, van amihez kevés. Általad felvázolt ár/értékű kábel nagyjából az alsó közép kategóriáig. Közép és fölötte biztosan drágábbat elsősorban a frontokra és a centerre gondolok.
Tamoo: BBéci hozzászólására válaszoltam amiben ő már (nem tudom miért) kettős kábelezésről beszélt.
Igen hallgattam Bi-ampot, ezért írtam rá azt a hozzászólást, hogy amelyik hangfal olyan azt úgy is kell használni, viszont egy nem kettős erősítésű (azonos kategóriáról beszélek) nem feltétlen rosszabb.
A hangváltót valóban nem tudtam.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #104369 üzenetére
"ezzel dogösebb a hangzás, kiegyenlítettebb"
A kettő nehezen jár együtt."Ez a kábel dolog ízlés és készülék kérdése."
Ezt mondjuk már egy ideje.Csabroncka: Te próbáltál bi-amp-ot?
(Lehet félreértelek, vagy te értesz félre valamit ... de a hangváltó ott sincs kikerülve.)[ Szerkesztve ]
-
Leslie67
tag
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #102301 üzenetére
Két esetben történik. Túl nagy a szub a szobába vagy akusztikai problémák miatt "felerősödik" a mély/nem ideális az elhelyezés.
A fél hangerő nem "kell" hanem iránymutatás az első méréshez ha nem tudjuk melyik potméter állás ideális a szobába. Nekem bőven félhangerő alá van csavarva a T12 bemérés előtt.[ Szerkesztve ]
-
Leslie67
tag
válasz mettek #102281 üzenetére
A készülékeinkbe épített bemérő nem tökéletes. Hüppög-hüppög majd kész is.
Vannak fizetős bemérési lehetőségek, amik sokkal jobb eredmény adnak. http://www.av-online.hu/hazimozi/audyssey-kalibralas-profi-modon_1142
Aztán kérdéses, hogy a kapott hang tetszik vagy nem ... -
Dorian
félisten
-
Dagidög
senior tag
válasz mettek #102195 üzenetére
Nálam a kistesó PSW110 van, egyelőre megelégedéssel használom. Egyáltalán nem brummogós, dübörgős. A gyártó által megadott frekvenciatartományban nagyon kellemes hangja van, de szubbasszusban nem mellbevágó, rengető élmény. Tesztekben olvashatod is, hogy ez inkább egy zeneibb mélyláda.
-
Patice
nagyúr
válasz mettek #101863 üzenetére
Ha csak az USB-t használnád a DacMagic-ben, akkor szvsz. egy aszinkron USB-s DAC (hasonló árban) jobb választás.
Toslink (optika) nem a legjobb a digitális jel átvitelére. De most nézem hogy az erősítődön elvileg van USB is. Azt próbáltad már?
Vagy a koaxot?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
greike
tag
válasz mettek #101792 üzenetére
Itt van egy Pioneer [link]. biztos lehet belőle alkudni!Régen sokat keresgéltem a Pioneer vsx-lx70-et!Külföldi fórumokon "Fekete Szörny" a beceneve!Mozin fergetegesnek írják!
Norbi72 : miért írtad kivève 876,906? Az Onkyo tx-nr 906 szerintem egy bitang jó erősítő! Upsz! Bocsi! Vágom! Neki futottam még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #92147 üzenetére
Ne haragudj, de szerintem neked még nem kellene ilyen bátran osztani a tanácsokat... Erre majd rájössz magadtól is ahogy egyre tapasztaltabb leszel. Jó esetben.
Én is ahogy telik az idő, egyre kevesebb dologban merek határozottan véleményt nyilvánítani... Inkább csendben maradok, minthogy félrevezessek valakit.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz mettek #91704 üzenetére
Nem hallottam,de nem véletlenül kerül 3X annyiba.Ne hasonlítsunk egy belépő fölött kicsivel Yamahát,középkategóriás Marantzhoz.
(meg amúgy mire kell az a sok watt, mikor az átlag felhasználók nappalija, szobája nem nagyobb 20-30 négyzetméternél...nekem it van az a régi denon 2805 de még egyszer sem húztam a hangerőt 25-ös érték fölé, azaz alá mert a denonon minuszba nő a hangerő...)
Hogy hallkan is szépen szóljon,és ez csak az egyik ok.Picit több szolgáltatást nyújt a Marantz,ez meg a másik.De nem szabad őket összehasonlítani,teljesen más liga.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest