Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz CharlieDrop #81098 üzenetére
Csak csillapítja, azt is részlegesen, frekvencia függvényében. Ill. az irányukat is megtöri
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nuke7
veterán
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Norbi 72
veterán
válasz deakandrew #81094 üzenetére
Fent középen:Összefoglaló kinyitása.
Vagy amire reagáltál(1.-es hsz.) kattints az összefoglalót-ra.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
fPApi
őstag
Van egy Denon AVR-1908 erősítőm, már évek óta rendesen működik, de most elkezdett "betegeskedni": Amikor átváltok egyik HDMI inputról egy másikra, akkor néhány másodpercig megjelenik a kép a TV-n, majd elkezd kattogni és szétesik a kép. És ezt kb. 5 másodpercenként csinálja (van kép, kattogás, szétesik). Mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz deakandrew #81084 üzenetére
1 sz hsz tartalmazza a sorrendet is, formátumonként, DTS kicsit jobb a Dolby digitalnál, de ez bitrátafüggő....
S/PDIF az egyetlen helyes beállitás.DTS az eredeti fájl, Pro pro logic II csak sztereóból kikevert jel. HD hangok csak HDMI-n menek ki de az a tévéből nem nyerhető ki hanem külön médiajátszó szükséges hozzá, denonodhoz megérné beruházni, megfelelő hangfalakkal és HDMI kábellel ugrana egyet a hangminőség, nem tennéd fel ezt a kérdést,[ Szerkesztve ]
-
deakandrew
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek, igaz több helyen is írnak róla de sehol nem egyértelmű:
Egy Denon erősítő beállításaival küzdök (x2000)... A tv-re teszek egy külső hdd-t amin film van, majd optikai kábelen megy az erősítőbe a hang.(ha ez így nem jó tessék szólni )
Szóval hd filmnél a tv 2 lehetőséget ad: pcm, spdif
Alapból pcm van, ekkor az erősítőn a prologic II.C íródik ki.
Ha spdif a tvn, akkor erosítőn a DTS jelenik meg.Melyik a jobb? Illetve már kicsit kavar van a fejemben a formátumok között.. Valaki írna egy mínőségi sorrend listát?
Bluray/dvd lejatszók nincs, és mivel javarészt töltök filmet nincs szükségem rá.
Előre köszi a segítséget!
A.
-
dunkel
őstag
Kösz srácok!
devil-k
Raktam fel ugyanoda képeket az egyes munkafázisokról, de szerintem a többiek is hasonlóan oldották meg, valószínűleg nálam profibban. A legtöbb időt a rossz minőségű fűrész és tűzőgép vitte el, de évi 1-2 ilyen mini projektre nem szeretek bevásárolni.cecil
A sarokban bújik a Hivox basszus csapda. Ronda de finom.gyurczy
Vittem volna én személyesen is -
törölt tag
válasz dunkel #81065 üzenetére
Gratulálok hozzá!
Spyki: szerintem enged meg neki hogy a mintát/képet ő válasza ki, akkor nemhoigy megengedi hanem még szorgalmazni is fogja.
Norbi: egyre lejjeb megy.. 650-ért bárkinek megéri bár utánagondolva igazad lehet mert a fizetőképes vásárló ebben a kategóriában eléggé szükös..[ Szerkesztve ]
-
cecil
aktív tag
válasz bajnokpityu #81077 üzenetére
Az meg irreálisan alacsony...
-
gyurczy
őstag
-
cecil
aktív tag
segítsetek srácok!
Mennyi lehet most a használtpiaci értéke egy Pio SC-LX87 erősítőnek?
Tudni kell hozzá, hogy nem magyar, fél éves 5év garanciávak tip-top állapotban, nem tudom mennyire érvényesíthető a Pio garancia itthon.Anno amikor faggattam a Basys-t ilyen témában azt mondták ha külföldi vásárlás és magánszemély névre szól a szla, 1 évig ők is szervizelik garanciában...
-
dunkel
őstag
Elkészültek az én "akusztikai" paneljeim is, képek itt.
-
törölt tag
válasz kiki22 #81063 üzenetére
Hogyne.. minden 2012 óta kiadott erősitő tudja az öszes hangformátumot... valamint a HDMI 1.3a verzióval ellátott erősitők (2007 ota vanak) kiadják ami a lemezen van. Az már más kérdés hogyy meghallod-e a különbséget mert ahhoz minj középkategória +hozávaló hangfalak kellenek.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Van egy Technics SA-AX530 erősítőm és tönkre ment benne a 6.5 jack csatlakozó. Az volna a kérdés, hogy Szegeden hova tudom és hova érdemes elvinni javíttatni ? Ahol nem aranyáron dolgoznak és főként nem kókányolnak ?!Előre is köszönöm !
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!harman avr 347 es erosito mennyire szamit jonak a kategoriajaban?ps4 es multimedia lejatszohoz kene .
-
Patice
nagyúr
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #81054 üzenetére
Úgy-úgy! Én is belefutottam egybe, de elég amatőr volt. Tornáztattam picit, aztán eltűnt.
-
-
devil-k
nagyúr
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz forras2 #81044 üzenetére
ha a windows hangtesztnél megszólal, akkor nincs gond. működik a rendszer.
a következő lépés az, hogy egyszerűen idáig nem használtál semmilyen olyan alkalmazást, játékot vagy egyéb szoftver, ami normálisan kezelné a hangeszközödet.
szóval vagy a szoftvereket kell bekonfigolni a rendszered kezelésére, vagy ha azt már nem lehet (T.i. ez a kártya rohadt régi, legalább 8-10 éves), akkor cserélned kell valami normális mai hangkártyára.
amúgy eltévedtél, nem jó topicban jársz.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz forras2 #81044 üzenetére
Ezzel nagyon eltévedtél. Keress Creative topikot! Max ott tudnak segíteni. Régebbi kártyáikkal szokott szívás lenni, nem vitték túlzásba a sw támogatottságot új windowsok esetén.
(#81041) KisTücsök: Én megértem azt aki nem vállalja be a használtat. Én is fürödtem már be... Ismeretlentől azért benne van a kockázat. Ezt vagy hajlandó vállalni valaki vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
forras2
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e...
Van nekem a gépemben 1 Creative Sound Blaster Audigy 4-es hangkártyám, és van rákötve 1 Genius 5.1-es hangfal rendszer.
Creative-nek a honlapjáról töltöttem le hozzá drivert.
De nem úgy szól, mint ahogy azt én szeretném. Nem szól a mély ládám. Eddig naivan azt hittem, hogy csak zenék alatt nem szól, de rá kellett jönnöm, hogy sehol senem szól, csak akkor, ha a windowsos hangfal tesztet elindítom.... Azt leszámítva sehol nem szólal meg a mély... Vajon mi lehet a gond?
Ez a driver külön programot nem tett fel, de a win. hangerőszabályzójánál beállítottam, hogy 5.1-ben szóljon a rendszer, de nem akarja azt amit én. Valami ötlet esetleg, hol lehet a hiba?
Win7 64 bitről beszélünk... -
KisTücsök
addikt
Én is sokáig ezt hittem magamról. PC-s cuccok, telefonok, stb. Persze a 99%-uk a gari lejárta utána ment tönkre. Ki van ez találva, ne aggódj. Esetleg ha nagy ritkán szériahibás. Amióta használtakat veszek, semmivel semmi gondom nem volt még. Az a 2 év meg... 20 évet is elkéne menjen.
Ahhoz a szetthez valóban túllőnél vele. Persze ettől még a használtak előnyben, már csak a spórolás miatt is. De te tudod.
Ha neten rendeled, x napon belül visszaküldheted, bár biztos tudod. Ha esetleg nem tetszene.
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #81032 üzenetére
Nagy hiba olyasmin gondolkozni. Egyetértve az előttem szólóval, Denon AVR-4310/4810, vagy Arcam jöhetne szóba, ha erősítőt akarnék venni.
Mi az a Dali 6? Zensor, Concept, Lektor, Mentor, Ikon, stb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
válasz Norbi 72 #81034 üzenetére
Csak hangosan "gondolkozom". Egy évet biztos nem fogok várni, de szerintem az új funkciókból sem sokat fognak a mostani felhasználók használni, szerintem.
hétalvó
Erősen gondolkozom, hogy legyen.Gabesz26
Az a kérdés, hogy Dali 6-hoz megy-e egyáltalán. Pont most láttam egyet az AVX-n 365.000 Ft-ért.- mozi bolondéria -
-
Gabesz26
senior tag
válasz devil-k #81032 üzenetére
Ha már mindenképp Denon és nem kell a 3D, akkor 3808, 4310 esetleg 4308, 4810, ezekhez jó áron hozzá lehet jutni használtan, és mind nagyobb kategória az X4000-nél (3808A és 4310 van is épp itthon hirdetve).
Vagy ahogy Warter is írta pl. az Arcam is opció lehet. Én X4000-ről váltottam AVR400-ra és hát
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Nem tudja véletlen valaki, hogy mennyiért fogják vesztegetni a Denon X4100-at? Sajnos, nem találtam erre vonatkozó információt.
- mozi bolondéria -
-
sixer66
senior tag
Esetleg ez?
Annyira nem értek hozzá, majd mondanak véleményt a szakik. -
Jozzz
tag
válasz KisTücsök #81022 üzenetére
A 3808-as azért zártam ki, mivel a pénztárcámon is túlmutat, valamint se olyan hangfalam nincs, se akkora tér, hogy ebbe ruházzak bele. Más akinek ezek rendelkezésére állnak, nagyon örülni fog neki, és logikus döntés hogy megveszi. A hangfalak pedig Wharfedale Vardus VR-300. Szóval nálam ez a vas nem lenne kihasználva...
Valamint a garancia számomra fontos.[ Szerkesztve ]
-
Jozzz
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Házimozi erősítő vásárlás előtt állok, és érdekelne hogy max. 130.000 Ft-ig mit érdemes venni? Használata vegyesen filmek és zene. Az alábbiakat néztem, de más alternatívát is szívesen fogadok
Denon AVR-X1000
Yamaha RXV-475
SONY STR-DN840 -
Sefter
veterán
az a +10 cent a gyártási költségnél megéri, hogy azt mutassák mennyivel "komolyabb cucc" ez kérem szépen... a Tiednél sokkal drágább dobozokon is bebizonyosodott, hogy felesleges jumperrel b@szakodni..
(Nem azt mondom, hogy sehol/semmikor nincs értelme....), mivel vissza fordítható a folyamat, érdemes kipróbálni.[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
CHaooSS
őstag
válasz gutentag #81002 üzenetére
Oh köszi, észre se vettem ezt a tesztet
Neked is kösz a választ Sanci
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest