- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gutentag
tag
válasz Toobee #75900 üzenetére
Tudom, hogy sokkal jobb minőséget lehetne kapni használtan, de én már csak ilyen "újmániás" vagyok
Gondolkoztam nemrég az új JBL Studio 230+225c+210-es rendszeren is, de a régebbi hozzászólások alapján azért egy Lektor szett valószínűleg sokkal jobb lenne nála... Te is így gondolod?
-
mp54
senior tag
Nekifutok az 5.1 kábelezésnek, más megközelítésben: az angol piacról (mert úgy is jön csomagom onnan...)
Milyen kábelt javasoltok- most PRÓBA NÉLKÜL- Focal Cobalt 800-asokhoz:
-frontokhoz most Supra Ply 2.0 van, ha ez marad, a centerhez érdemes 3.4/S-t venni, vagy csak bezavarna és legyen ugyan az?
-hátterekhez mit, ami olcsóbb a Supra Ply 2.0-nál (5.85 GBP= 2250 HUF/m)
pld a Supra Classic elég lenne minőségben? Vastaság: 2x1,6 vagy 2x2.5 mm2? 12+9 méter kell. 860 vagy 1200 HUF/méter
Valami más?Sub kábel?
Sub táp?Erősítőhöz táp: Arcam AVR 400
HDMI kábel erősítő és Pana 50G30 közé?Nagy köszönet!
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
Tervezgetem, hogy beraknék egy sub-ot a rendszerbe.
A kérdésem az lenne, hogy milyen tipusut keressek?
Zárt, reflex, 25-30-as?
Csak kis hangerőn tudom halgatni a cuccot, nem lesz hajtva.
Jó lenne, ha kiegészítené a többi komponenst, kis hangerőn.
Mozin természetesen.
25 nm kb.
Pio vsa-ax3, Dali concept 6, concept 1, concept center a többi része a rendszernek. -
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #75903 üzenetére
Na, én még nem írtam Gábornak, legalább vki foglalkozik az üggyel
Subhoz mindenképp veszek egy 1m-est.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
spiky03
veterán
Ez ugyan nekem megérné a Pio-hoz vagy a Heco-hoz?
Természetesen hosszútávon.Valahol olvastam, hogy először a jó tápkábelt kell megtalálni és utána a hangfalkábeleket.
Ez igaz lehet?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Játékos
addikt
Ez a kábel hogyan viszonyul a T3-as Fapaci kábeléhez? Csak azért kérdem, mert az épp most érkezik hozzám...
Köszi a véleményt![ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
mp54
senior tag
Jó ár/érték arányú banánt milyet és honnan érdemes venni?
Legyen minőségben mondjuk a Supra Classic vagy Ply kábelhez illeszkedő.
Kell 12, esetleg 20 db.
Kösz![ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha már olcsó Classic-ot veszel hátra, arra én sajnálnék ~900-1000Ft/db áron dugót venni.
Hátra kábel vastagságban 2.5-ös szerintem, 1.6 max szárítókötélnek.
A Ply 2.0 helyett én megvenném a 3.4S-t a frontokhoz és a centerhez. Feltéve ha ragaszkodsz ezekhez.
VdH CS122 szintet szerintem biztos hoz. Azt szokták még itt ajánlgatni.
"Tanácsaimmal" kapcsolatban felelősséget nem vállalok.(#75910) spiky03: Én is rengeteg hülyeséget olvastam már (sőt lehet írtam is ).
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
-
Norbi 72
veterán
Szép a lambéria,ha frankón van összerakva,nem fog zizegni.
Használt vasak:[link]Mozierőmű:[link]3D-s:[link]
Újak,vagy újonnan kaphatók:[link][link][link][link]
Sub:[link][link]
Újonnan Polk audio PSW 110/125 vagy Proson R10/12,ha kicsit hozzáraksz Dyna T12.A Dali hangfalszettet már írtam.
(#75890) gutentag Úgy néz ki,jól.Pio 924-től van 2.0.
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
Na, hát akkor lassan megindulunk a messzi távolba. Végre D nap!
-
Dorian
félisten
válasz spiky03 #75910 üzenetére
Azt gondolom, hogy elsők a hangfal és IC kábelek, aztán a digit kábelek és utoljára a tápkábel.
Piohoz sztem sem lesz jó a Sín, Heco-hoz meg felesleges.(#75912) Játékos:
Korábban írtam róla.(#75918) cdl:
Nem hallottam még, de tippre nagyon nagyon hasonló a Heco Vitas 30 A-ra[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #75898 üzenetére
De lehet. De minek?
Pár kattintással csinálhatsz az .ape fájlból .wav-ot. Ez olyan nagy ügy?
Én javaslom az EZ CD Audio Convertert.
Szeretem a beépülő menüs elérést benne. Jobbklikk a fájlon --> Convert. Megynitja a progit, benne a konvertálandó fájllal, megadod mire konvertálja (hogy nevezze át, stb.). Megcsinálja ugyan oda a WAV-ot, aztán ráhúzod a .cue-t az ablakra --> Convert és szétszedi trackekre.
A végeredmény a külön track-ekre szedett WAV anyag. Innentől kezdve hagyhatod így, betömörítheted FLAC-ba (én a hivatalos FLAC frontenddel szoktam ilyet csinálni, nem bízom a programok beépített konverterében ), vagy akármibe átkonvertálhatod a fenti program segítségével.
Akár csinálhatsz a WAV + cue segítségével egyből FLAC-ot is vele.
(Megj.: Kölcsönözhető...)
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
ginola
addikt
válasz bajnokpityu #75913 üzenetére
Vajon milyen lehet a sín Denn 2808-hoz, ill Velo CHT10Q-hoz? Ajánlanád? mennyire lesz kemény tőle a hangzás?
-
Patice
nagyúr
válasz MasterMark #75933 üzenetére
Kevesebb kattintás átalakítani. A kényelem nagy úr.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Dorian
félisten
Sikerült átírni. Én, a digitális analfabéta eddig azért nem tudtam, mert nézőkével megnyitva próbáltam átírni
Nagy nehezen leesett, hogy notepaddal kell megnyitni és ennyi. wave szó törölve, ape szó beleírva, működikKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szinimini
senior tag
Helo,
ma a sorround hangszorók elhelyezéséről kérnék tanácsot
Hátrébb nem tudom rakni,mint a kanapé mert egyből fal van mögötte.
Oda raknám fel kb 1,2m magasságban a falra és befelé fordítanám,hogy a falról jöjjön vissza a hang.Mint a képen. A frontokkal egy vonalban lenne. És a vissza verődő hang oda mennyen ahol ülünk.
Erre gondoltam így elsőre.Így oldjam meg vagy a fallal párhuzamosan? Vagy esetleg mondtok nekem jöbb ötletet?
Azért csináltam egy kis skiccet,hogy jobban lássátokKöszi
[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz szinimini #75940 üzenetére
Miért akarod a fal felé fordítani őket? Szvsz forgasd magad felé, és az 1,2 m is kevésnek tűnik egy kicsit.
(#75942) Dorian: na ez lehet, hogy hasznos információ a költözés előtt! Ha dipol-ok vannak hátul, akkor is jobb lehet nekik ha szélesebben rakom őket mint a frontok? (most kb egy vonalban vannak, de inkább szűkebben)
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
-
szinimini
senior tag
-
Gabesz26
senior tag
válasz szinimini #75940 üzenetére
Miért gondoltad, hogy jó az, ha a visszavert hangot hallgatod? Ne fordítsd rá a falra a hátsókat, inkább legyen párhuzamos vele, és ha tudod kicsit előrébb is húzhatnád a kanapét.
A hangszórók magassága sem lenne túl ideális. THX ajánlás szerint hallgató fejmagassága + 60-90 cm.
-
Dorian
félisten
válasz mivamma #75941 üzenetére
Dipol-okkal semmi tapasztalatom nincs, nem tudom.
Nem az a lényeg, hogy szélesebben vannak, vagy nem, hanem hogy a hallgatótól való távolság elérjen egy minimumot, különben a füledbe kiabál és nem hangtér alakul ki. Nálam is határeset a közelség, de nem tudok vele mit kezdeni, ez van.(#75943) devil-k:
Az új laptopom billentyűzete olyan, amilyen, úgyhogy én rendszeresen rontom el a duplázandó mássalhangzókat. Nem direkt, csak sokszor nem veszi a dupla leütést. Sokszor a hajam égnek áll, mikor megjelenik a hsz-om(#75946) Gabesz26:
Azt a THX ajánlást ilyen közel lévő surroundok esetében nyugodtan el lehet felejteni. Én max. 150cm-t javaslok.[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz mivamma #75945 üzenetére
Köszi
Gabesz26
Anno még ezt tanácsolták itt nekem, ezért gondoltam azt,hogy okés lenne most is.
Kanapét nem tudom sajna jobban előre húzni, bent van a sarokban.Akkor az lesz,hogy a kanapé szélénél teszem fel a fülemtől 60- 90 cm-re és a fallal párhuzamosan lesz az irányuk.
Így már azért akkor jobb ugye?
Ez a 60-90 cm max 150 lesz szerintem úgyis.Dorian
Akkro milyen messze legyenek tőlem? Vagyis mi az ideális,mert szerintem olyan másfél méterre tudom csak elrakni. Erősítőn állítok legfeljebb.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz szinimini #75948 üzenetére
Én úgy oldottam meg a kanapé elhúzását a faltól, hogy csináltattam mögé egy felfelé nyílós, 3 rekeszes, 40cm széles szekrényt.
Az ideális nem tudom mi lenne, valószínűleg több méter egy nagyobb szobában. A 1,5m már elégséges, az adottságaidhoz optimális megoldás.
"Erősítőn állítok legfeljebb" Ezt nem értem.
-
Gabesz26
senior tag
válasz szinimini #75948 üzenetére
Nálam is ez van sajnos, a nappali elrendezése, bútorozása miatt kompromisszumot kellett kötnöm. 1,5-1,5 m távolságra vannak a hátsók az ideális hallgatói pozíciótól, 1,5 m magasan, kicsit még vittem volna oldalra őket, de ott már más van (és már így is átrendeztük a házimozi miatt a nappalit, tovább nem akartam feszegetni a határokat ).
Az elrendezés nekem is hasonló, a hátsó falon (amin a surroundok is vannak) rajta a kanapé, hallgatói pozíció kb. 30-40 cm-re van előrébb a faltól (díszpárna + kanapé vastagsága miatt), és azt vettem észre, hogy kicsit előre, a fejem felé forgatva a hangsugárzókat jobb, mintha párhuzamosan lenne. ( a visszaverődéses megoldás szerintem, akkor lehetne jó, ha csak egyedül mozizol, ha már többen vagytok jobb ha közvetlen hangokat kapnak a hallgatók)
A hátsók oldalirányú elhelyezésére én is kíváncsi lennék, mármint, hogy milyen távolság ajánlott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest