Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Norbi 72 #68827 üzenetére

    Na jó, akkor én is leírom...

    Nálam a Monitor Audio RX1-es dobozok állványon vannak, a dobozok belső oldala kb. 1,8 méterre egymástól, így a dobozok középvonala kb. 2,0 méterre esik egymástól.

    Hátsó faltól az előlap normál esetben kb. 60 centire van, ha éppen egyedül vagyok otthon, akkor előrébb tudom/szoktam húzni őket, így 75-80 centi is van mögöttük.

    Az oldalfalaktól jobb oldalon kb. 70 cm van, a másikon 2 m.

    A dobozok elejétől kb. 2,2-2,5 m-re tudok leülni zenét és filmeket hallgatni-nézni. Mögöttem van még 3-4 méter, így elég sok közvetlen hangot hallok szerintem.

    Akusztikailag ez egy nappali, ami egyben van egy előszoba+étkezővel és konyhával. A kimondott nappali rész egy 5m X 3,5m-es rész, aminek a hosszabbik oldalán van a cucc. Ahol ülök, az pont egy hullámhegy a mélyek szempontjából, de a kis RX1-eseknek nem jön rosszul a rásegítés alul.

    Normál helyzetben is elég jó a színpadkép, bár bezavar a dobozok között a TV kicsit + erősebb, mosottabb, döngősebb a mély.

    Amikor előrébb tudom húzni a dobozokat, akkor sokkal pontosabb a térképzés, megnövekszik a színpad mélysége és sokszor túl is nyúlik virtuálisan a szoba fala és a dobozok mögé. Ezzel együtt a mélyek is sokkal jobbak lesznek, kevesebb lesz kicsit, de mintha mélyebbre is menne a doboz ennél a felállásnál.

    A hangszóró védő selymeket levéve bármilyen helyzetben elég hallható a különbség (+részlet, +neszek, +pontosság), szóval amikor tehetem, lekapom őket.

    (#68825) ricsik:

    Az egyenlő szárú háromszög szerintem jobb, mint az egyenlő oldalú. De azért ne legyen túl nagy (~ többszörös) difi.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák