Galax GeForce RTX kártyák jönnek a szűkösebb házakba

A gyártó Super sorozatú, 12, valamint 16 GB VRAM-mal ellátott megoldásai a szabadba nyomják a meleg levegőt.

A Galax két blower típusú hűtéssel érkező videokártyával bővíti kínálatát, amelyek külsőre kiköpött másai egymásnak, és hűtőbordázataik lamellái rézből készültek.


[+]

A 280 mm hosszú, 126 mm magas, illetve 41 mm vastag, kétslotos konstrukciók 12+4 tűs 12VHPWR tápcsatlakozón keresztül veszik fel a működéshez szükséges energiát, és óriási (első blikkre RJ-45 konnektorokra emlékeztető) perforációkat viselnek I/O keretükön, amin három 1.4a verziószámú DisplayPort állomásozik a magányos HDMI 2.1 kimeneten kívül. Közös jellemző még a nyomtatott áramköri lap valamivel kevesebb, mint kétharmadát lefedő hátlapi takarólemez, amelyen bár szellőzőrések nincsenek, a ventilátor hátulsó felét fedetlenül hagyják a hatékonyság javításának érdekében.


[+]

A páros szerényebbik képviselője a 7168 CUDA maggal szerelt, 192 bites memóriabuszt használó GeForce RTX 4070 Super Classic, aminek fedélzetén 12 GB GDDR6X VRAM teljesít szolgálatot, – márkatársával megegyezően – a sztenderd, 21 GHz-es effektív órajelre hangolva. A 220 wattos vezérlő GPU-jának Boost frekvenciáját az NVIDIA referenciaértékére, azaz 2475 MHz-re konfigurálták.


[+]

A komolyabbik példány a 8448 CUDA maggal szállított, 256 bites GeForce RTX 4070 Ti Super Classic, ami 285 wattos TGP-vel, továbbá 16 GB GDDR6X memóriával rendelkezik, és GPU Boost órajelét a zöld alapértelmezésre, tehát 2610 MHz-re lőtték be. A vételár és a pontos megjelenési dátum egyelőre egyik modell esetében sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés