Hirdetés

1000 Hz-es játékos monitor TCL CSOT recept szerint

A vállalat prototípusa kihagyott egy-két lépcsőfokot, ugyanis az elképesztő képfrissítési tempóhoz 4K-t párosít.

Az utóbbi időben egyre feljebb tornásszák a képfrissítési rátát a gaming monitorok szegmensében, és már több 480, 500, illetve 540 Hz-es modell is piacon van. Persze a fejlődés soha nem áll meg, és ennek ékes tanúbizonysága, hogy a Display Week 2024 kiállítás alkalmával a TCL égisze alatt ténykedő TCL CSOT egy olyan kijelzőt prezentált, amely 1000 Hz-et tud, ráadásul képpontszám tekintetében ugyancsak durván ráígér a konkurenciára, hiszen 3840x2160 pixeles felbontással dolgozik.

Hirdetés

Ez kissé meglepő, mivel az 540 Hz-es ASUS ROG Swift PG2480QP, a BenQ/ZOWIE XL2586X vagy a közelgő AOC Agon Pro AG246FK csupán Full HD-s (igaz, a célközönségnek ennyi az optimális), de például a duál üzemmódos LG UltraGear 32GS95UE-B vagy az ASUS ROG Swift OLED PG32UCD is csak 1080p-ben tud 480 Hz-et, mert ha 4K-ra váltunk, be kell érnünk 240 Hz-cel.


(forrás: Blur Busters @ X) [+]

Hírünk tárgyának egyéb paraméterei felett egyelőre sajnos kérdőjel lebeg (beleértve a leendő vételárat, továbbá megjelenési dátumot), de a népszerű, mozgási elmosódást ellenőrző TestUFO teszt készítőjeként ismert Blur Busters azt mondja, hogy az übergyors képernyő LED technológiát használ. Az mindenesetre biztos, hogy ilyen magas frekvenciához 2.1a verziószámú DisplayPortra vagy HDMI 2.1 csatlakozóra lesz szükségünk, természetesen a megfelelő sávszélességet nyújtó kábelekkel együtt.

Ugyan a modernebb játékok zöméhez még egy NVIDIA GeForce RTX 4090 VGA is kevés az ideális kihajtáshoz, de a régebbi címekben – vagy akár már egy Doom Eternalban – nem annyira ördögtől való gondolat az 1000 képkocka/másodperces sebesség elérése (ha pedig nincs ennyi, akkor is alacsonyabb a beviteli késés, mint szerényebb képfrissítési gyakorisággal). Nyilván ilyen körülményekhez már kifejezetten ajánlott a 4000, sőt, inkább a 8000 Hz-es polling rate az egerek frontján, ha a futtatott program támogatja a sub-frame inputot, mert így válik különösen szembetűnővé a vajsima mozgás, valamint reszponzivitás (ami egyébként nem a csökkenő input lagból fakad).

Facebook kép forrása: Blur Busters @ X

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés