Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sunnysys

    tag

    válasz sunnysys #54552 üzenetére

    Onkyo TX-SR608 - HDMI ügy még mindig: :)

    írtam egy nagyon segítőkész szervizes emberkének, aki megnyugtatott, hogy:
    "A leírt jelenség tehát az akkori szabványnak tökéletesen megfelel, az ONKYO készüléken csak az első három HDMI bemenet volt teljes értékű vezérlési képességekkel ellátva, a többi ún. segédbemenet, korlátozott funkcionalitással. A készülékben lévő HDMI kártya tehát MÉG nem hibás, legalábbis az Ön által jelzett jelenség NEM hiba, hanem alapállapot."

    viszont nagyon meg is ijesztett:
    laptop és AVR összekötése HDMI-n nagyon nem javasolt, mivel "a noteszgépekben NINCS olyan aktív, vagy passzív elektronika, amely a tápellátási anomáliákat kiszűrné, ráadásul közismert tény, hogy a számítástechnikában alkalmazott tápegységek tökéletesen más követelményszintek szerint készülnek, mint a szórakoztatóelektronikai készülékekben használt tápegységek.. Ennek megfelelően ezen gépek HDMI kimenetén sok esetben jelenhet meg olyan áramtüske, feszültségszint, amelyet a szórakoztatóelektronikai készülékek, így az ONKYO TX-NR608-as rádióerősítő HDMI bemenete NEM fog tudni kezelni, ezekre az extrém zavarjelekre a DSP áramkör igen rosszul, nagyon gyakori esetben halálos sérüléssel fog válaszolni,..."

    ha ez tényleg így van, akkor mi a helyzet a HTPC-t használókkal? vagy azért ennyire nem veszélyes dolog laptopról házimozizni? mit gondoltok?

    köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák