Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • diósbejgli

    újonc

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni az alábbi probléma megoldásában.

    Tegnap vettem egy használt Onkyo TX-SR608-as erősítőt.
    Beüzemeltem, rádugtam a HDMI out-ot a TV-re (KDL-55HX750), az egyik HDMI in-re egy Popcorn A400, egy másikra pedig egy PS3 került.

    A probléma a Popcorn A400 és az erősítő közötti kommunikációval van.
    A popi bekapcsolása után az erősítő érzékeli az érkező HDMI jelet, és szépen továbbadja a képet a TV-nek, a hangot pedig megszólaltatja. Ez rendben is van.
    Viszont ha a lejátszás közben átkapcsolok egy másik erősítő bemenetre (mondjuk a PS3-ra), és aztán vissza a Popira, akkor már nem érzékeli a jelét és csak egy kék képernyő fogad és hangot sem ad ki az erősítő.
    Ezt csak azzal tudta orvosolni, ha a Popin leállítottam a lejátszást. (Gondolom ilyenkor képfrekvencia váltás is történik, és újabb fajta jelet küld az erősítő felé.)

    A probléma Standby-ban történő jelátvitelnél még rosszabb. Ott sem mindig engedi át a jelet (csak akkor ha elkapja a fonalat az előző eset szerint), de ha átengedi, akkor néhány percen belül az erősítő is bekapcsol.
    A bekapcsolás véletlenszerűen történik. Vagyis nem nyomkodok semmit a távirányítókon, egyszerűen csak megy a popi lejátszása, és egyszer csak bekapcsol az erősítő is.

    A Popi közvetlenül a TV-re kötve tökéletesen végzi a dolgát.

    Vajon mi lehet a probléma, melyik készülék a ludas, és orvosolhat-e?

Új hozzászólás Aktív témák