-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
Onkyo TX-SR606-ot tudok csak prociként/előfokként használni? Ha igen, hogy?
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeznék tőletek, mert lehet, hogy nincs is olyan, amit szeretnék.
Szóval, a nappali szobába szeretnék egy sztereó erősítőt, ami meg tud hajtani igény esetén két pár jbl es100-as hangfalat, és legyen rajta sub kimenet, ha néha filmet néznénk.
A házimozi alapvetően a hálóban van kiépítve, a nappaliban inkább zenehallgatás van.
A keret kb. 100-150 ezer forint.
A segítséget előre is köszönöm: Feri -
fefe65
csendes tag
válasz Dorian #42956 üzenetére
Alapvetően, zenehallgatásra, persze csak egy pár, de évente tartok kb. 6-8 házibulit (születésnap, stb.) 15-25 fővel és akkor kevés az egy pár ( fél évente cseréltetni kell a közép és magas sugárzókat, amit meguntam ) ezért vettem még egy párat.
(#42957) Sefter: igen légköbméterben akkora. 5x10 m, dupla magas és hozzájön még 10x3 m-es galéria ill. az alatta lévő előszóba ( egy légtér).
-
BBéci
legenda
válasz Erneszto #42906 üzenetére
Még a Velodyne DD15 is lassúnak mondható az SPL 1200 Ultrához képest. Mindkettőt használtam. Minden szempontból jobb választás 2 db 30-as, mint egy 38-as.
(#42907) kimi02
SPL 1200 után már nem szeretnék többé soha reflexet. A mostani REL R-528 passzív membrános, de nem annyira feszes a hangja, mint a Velónak.(#42920) xtremetuning
Pontosan erről beszélek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz szabi__memo #42926 üzenetére
Rendben.
Kis analógia: hangban ugye vegyünk példának a DTS-t. nos S/pdif-en is van DTS 5.1,DTS ES discrete, és DTS Matrix,HD-n pedig 2 ujabb ugye a DTS HR és MA. Ha az erősitő kb 2002 előtti akkor ugye csak a DTS szólal meg, hiába a jel tartalmazza a 6. csatornát akár diszkrét,akár mátrixolt formában, hiába 7.1 es az erősitő (DD EX miatt) a hátsók némák maradnak. Holott átmegy a jel,bitsebeség miatt átfér, és a bitráta is oké, csak ugye nem ismeri fel a dekóder a discrete vezérlőjelet. Pedig minden adva van a 6.1 megszólaltatásához. HDMI-n is ez van, legyen egy Denon AVR 3312-őd, a hdmi részében ugye minden 2012-es szabványú jel átmegy és mivel úgy tudod minden adott,4-k-t szeretnél megvalósitani,ehhez a sebesség adva van elég is lenne, 4k is átmenne ha csak a sebességen és egyéb müszaki öszetevőkön múlna de hát az 1.4a szabvány nem tartalmazta ezt a feature-t 2012 előtt, hiába van meg minden adottsága a 4k átvitelhez, enm ismeri fel, így kép nélkül fog a hang feldolgozódni, legyen az bármi, és a kép nem is megy tovább. -
Oldfighter
senior tag
válasz @Jocó@ #42948 üzenetére
Fogalmam sincs, mennyit tudsz mondjuk havonta félrerakni, vagy milyen minőségre van hajlandóságod, de például ez a Proson szett kiváló vételnek számít a remek ár/érték aránya miatt. Az meg ne tévesszen meg, hogy új, a használt piac árai közül is ezt javasolnám, de messze nem biztos, hogy minőségileg ezt kapod. Tisztelet a ritka kivételnek!
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz gyurczy #42952 üzenetére
Sajna nincs rajta pre out: így max sztereóban a line out jelről vagy pedig HDMI outról switcherrel HDMI-s DAC-ról analóg 5-7-1 kimenetet alakitanál át de az se igazi előfokként üzemel mert 5-7.1 line in bemenet lene és az ugye egy másik HM erősitőt jelent Ez úgy lenne csak aktuális ha vennél egy régi zászlóshajó erősitőt és oda mehet a DAC jele és akkor ezzel annyit érnél el hogy HD jel jobb hangminőségben menne és az Onkyo gyüjtené a DAC és a régi erősitő számára a HD források, ugysmint BD, Médiaplayer, Xbox, laptop,stb jelet.
-
tomic
addikt
Sikerült megvennem a Dali S 1.2 subot. (45e lett) Az eladó ad hozzá egy gránit lapot is ha elmegyek személyesen érte. Érdeklődnék ez mire való? Hol tudom ennek hasznát venni?
-
gorbep
senior tag
válasz gyurczy #42973 üzenetére
Előfokként elég korlátozott, mert a hangerő szabályozás nem az erősítést állítja mint az XDA-2-ben, hanem digitálisan kompresszálja a hangot, mintha a lejátszóprogramnál vennéd le a hangerőt, amivel a jel/zaj viszony leromlik.
De ezt én is csak utólag olvastam el az EMO fórumán...
Ráadásul az XDA-2 most csak 339$ vadi újan origi......
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gyurczy
őstag
válasz gorbep #42975 üzenetére
Tudok róla, de ennek ellenére tud jó hangot. Megteszi amíg megjön az előfokom is.
Be kell vásárolni egy XDA-2-t is.
Szerk: Kicsit moziztam a 606 + Vulkan kombóval. Battleship elég fincsin szólt, durva ez a TL doboz. Lehet a szomszédok is hallották, pedig kertes házban lakom.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #42967 üzenetére
Rövidesen felkerül az AVO-ra egy SVS cikk, melyben kollégám dicséri az erejét. Számomra nem szimpatikus a dobozméret/membránátmérő arány.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kimi02
őstag
Akadt egy kis gondom. Remélem nem baj ha itt kérdezem meg.
Dune D1-es lejátszom van. Ha rámegyek a torrent kliensre egyből lefagy a gép és nem csinál semmit.
Ki kell kapcsolnom majd vissza , hátul az áramtalanitóval. Már raktam fel másik FW-t is de ugyan az.
Ha kikapcsolom a torrent klienset a beállitásokban és újra akarom futtatni akkor is ezt csinálja, lefagy és semmi.
Van valami ötletetek ? -
spiky03
veterán
Mint írtam korábban, hogy végre felkerültek a falra egy DIY tartóra a hátsó hangfalak.
Hát mit mondjak, olyan mintha egy másik helyen nézném/hallgatnám a filmeket. Sokkal teresebb lett a hátsórész és teljesen "lefed" a hang.Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz ez egy rendes hangfallal meg egy jobb erősítővel.
Jah meg kaptak új kábelt is a hátsók. Már nem cérnán vannak.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Sefter #42986 üzenetére
Csak off-ba írom.
Én nem vettem semmit sem, apósjelölttől kértem/kaptam, azt amit ő vett a kocsiba a hangszórókhoz, és ami megmaradt azt kötöttem be. Nem tudom milyen márka, mert a papírja a hengerről le van szakadva, annyit tudok mondani, hogy barna színű a gumiréteg rajta.
Haverral levágtuk a hosszakat, majd összefontuk, hogy azért nézzen ki valahogy.
Talán 1,5 mm2-esek, de már most érzem, hogy jobban muzsikál, mint a kis gyári 0,75-ös cérnák.Persze, ha cserélem majd valamikor a hátsókat is minőségibb hangfalakra akkor ezeket is cserélem ha kell.
Addig meg jó lesz ez.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
cintula187
addikt
Megvan a szetthez a BDP-150 es lejátszó.
Az alábbi képen látható táblázathoz lenne kérdésem:
Tehát a re-encode az végülis egy downmix lenne, hogy a nem DTS-es, true HD képes erősítők is fogadni tudják a hang adatot?
A bitstream -et választva adja ki a "legjobb" hangot?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
törölt tag
válasz cintula187 #42988 üzenetére
Re-encode az ujrakódolja de a régi erősitő,Hdmi-nél pedig a HDMi 1.0 szerint tehát régi erősitővel is fogható formátumokra, tehát DD és DTS is van.
Igen, bitstream legyen, az adja a legjobbat. -
Toobee
veterán
válasz Parson #42990 üzenetére
AMD A6 proci, 2*2 GB RAM, mATX, vagy ITX lap, meg egy igényes ház, ha szem előtt van, ha nincs, akkor mindegy milyen. Az én házam pont távirányítható, de itt a legolcsóbb megoldás, ha nem lenne IR vevő benne alapból. Én Win7 + XBMC kombinációt használok mindenre, de van még pár lejátszóprogram, amit ajánlani szoktak. Néha van egy két dolog, amit nem értek, de már nem foglalkozok vele. Megy, aztán kész. Viszont, ha nincs HDMI-s erősítőd, akkor az optikai kimenet nagyon felejtős. Vagy olyan lapot választasz, amin van SPDIF tüske és vezetsz ki magadnak (ez maximum ideig óráig jöhet szóba, ha nem belépő szetted van), vagy még venni kell egy hangkártyát, amiből meg ezt ajánlották a dac-os fórumban. Elviekben ESI MAYA, csak olcsóbb.
szerk.: most jelenik/jelent meg az AMD új processzora, ami még kevesebbet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Parson #42990 üzenetére
Hogyne lenne, pl. Silverstone LC16M vagy olyan Silverstone ház aminek a típus jelzése M mert az a remote-nak van ott, ha jól tudom, de más cégeknek is vannak távirányítós megoldásai, bár azok drágábbak szoktak lenni. LCD kijelző is van a házon, be lehet programozni széleskörűen, hogy mit mutasson, illetve a távirányítóját is. Lényeg, hogy legyen egy HDMI kimenetes Radeonod vagy geforce megfelelője és azt kötöd össze a digitális házimozi erősítőddel onnan meg a TV/projektor. Win7 opcionális, mert lehet az XBMC-t bootolhatóvá is kovácsolni, ebben tudok segíteni, meg van sok leírás is a neten, step by step, hogyan kell kialakítani. Én maradtam a Win7-es megoldásnál, mert nemcsak filmnézésre használom a HTPCmet, WOT is megy rajta 5.1-en imádom amikor a 210mm-es artyllery-vel tüzelek és 7-8 másodpercre beleremeg az egész szoba, amíg bömböl a Proson R12... Nálam 6x HDD van összefűzve az XBMC-vel tele HD/FullHD filmekkel és klikkre indul a film, nincs seektime, loadtime stb. Ha érdekel vmi konkrétan vagy segítség kellene, nyugodtan keress meg, hátha tdok segíteni.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz gyurczy #42991 üzenetére
semelyik sem szaggatott nálam még a korábbi verziók 11, 9 sem... Annyi, hogy ellenőrizd a VGA-ra és a hangkimenetre vonatkozó beállításokat, biztos jó eszközre mutat ilyenek. Ha az el van állítva akkor lehet szaggatás valóban. Ja és a TV/projektoron kapcsold ki a motion pluss vagy CFI hasonló extrákat. Azok is bekavarhatnak.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Parson
addikt
válasz Vikthor #42998 üzenetére
Nos ezek jól hangzanak , nekem legelső körben azt kell majd eldöntenem, hogy Dune 303D (vagy hasonló, HDD-t fogadni képes) mediaplayer vagy egy ilyen eszkábált HTPC szolgálná-e ki jobban az igényeimet, szem előtt tartva a gazdaságossági szempontokat és az utólagos firmware / codec frissitések lehetőségét az esetlegesen újonnan jövő formátumok lejátszásához.
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest