- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz #09634560 #32645 üzenetére
Ez egy kicsit zavaros lett szerintem, és picit félrevisz az adat-jel-információ kapcsán, a matematikus barátod picit közérthetőbben is fogalmazhatott volna, bár az analóg és diszkrét értelmezése uszkve okés.
A jel az amit adó és vevő egymás között egy közegben küld egymásnak.
Az adat a jeleknek egy halmaza.
Információ pedig pontosan ahogy irtad is, a feldolgozott (értelmezett) adat(ok halmaza).Jel lehet analó és diszkrét.
Adat szintén lehet analóg és diszkrét.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz Kabirbadi #32646 üzenetére
Ma 4 elfogadott képarány van a mozikban az 1:1,33 (mezei TV képarány, 4:3), az 1:1,78 (ez a 16:9), az 1:1,85 és az 1:2,35-2,40 (utóbbinál kicsit változott az arány, de a hivatalos továbbra is az 1:2,35).
A TV-knél kompromisszumot kerestek, és a legjobb kompromisszum az 1:1,78 volt. Ez volt egyfajta átmenet a szélesvászon és a 4:3 közt, aminél a torzításmentes 4:3-nál sem vészesen nagy a fennmaradó fekete sáv, és az 1:2,35-nél sem (szándékosan nem használom a 21:9 elnevezést, mert a moziban nem az a neve, soha nem is volt az). Arról nem beszélve, hogy mennyivel növelné a költséget az 1:2,35-ös képarány... hiszen 50"-os méret az meglehetősen kis képmagasságot eredményezne... ráadásul ha 1:2,35-re csinálták volna a TV-ket, akkor a hagyományos 4:3-as adásoknál gyakorlatilag a kép fele fekete sáv lenne az oldalakon, de még az 1:1,85-nél is jelentős sáv lenne az oldalakon (természetesen függőlegesen könnyű lenne kitölteni a képet).Filmek esetén a mozi mindig előnyt fog élvezni, a TV az igencsak másodlagos. A bevételek se a TV-re készülő eladásokból vannak. A 3D filmekkel megint nőtt a szakadék a TV és a mozi közt. -
prosectura
tag
Sziasztok!
Ha valaki ismeri az alábbi erősítőket, kérem 1-2 szóban jellemezze akár privátban is (20-30e között) átmeneti megoldásként kellene, de azért nem 1-2 napra.
.
H/K AVR 300rds
Onkyo TX-601E 6.1
Onkyo TX DS 494Főképp filmhez, tvhez kellene néha egy kis zene, de nem elsődlegesen, jamo e350 "szetthez" lenne.
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz gyurczy #32663 üzenetére
Valószínű ez nem a wikipedia hibája...
A megoldás az analog filmes korokból jön, különböző képrögzitési szabványok, aztán a megjelenitési szabványokból. Sanci jól leirta.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
TCr
veterán
-
törölt tag
válasz prosectura #32664 üzenetére
Milyen "alábbi"akat??
-
Davcy
tag
Szia,
köszi a választ megnézem az erősítőt!
A hangfalakat az egyik haverom családi vállalkozásban gyártja - az előző lakásban egy régi sztereó erősítőhöz vettem és olcsóbban hozzájutottam - Könczöl hangfalak... (Haverom mindig mondja, hogy szép kritikát írtak róluk a hi-fi magazinban )Köszi újra,
Davcy
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32669 üzenetére
A filmkészítők elképzeléseit nem szorítják korlátok közé, ezért készülhettek 2,75:1 arányú filmek, mint például a Battle of the Bulge, magyarul a Halál 50 órája és a Ben Hur.
Úgy látom, 4,5-5 dollárért [link] meg lehet venni a Battle of the Bulge Blu-ray lemezt. Ha valakinek van ötlete, hogyan érdemes megrendelni, ne tartsa magában!
(#32670) Davcy
Volt szerencsém meghallgatni Könczöl hangdobozokat, meglepően jól szóltak![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #32673 üzenetére
Sokszor kissé feltolom a feliratot a képre, könnyebb úgy olvasni. Legjobban az Avatar megoldása tetszik, ahol az éppen beszélő szereplő közelébe teszik a feliratot, mint a hallássérülteknek készített változatokban.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
Nagyon erőltetni akarod ezt a HDMI témát?
Nincs a TV-den elég HDMI bemenet az eszközeid számára?
Esetleg később "házimozinál" (5.0, 5.1, 7...)?Mert én a ha nem és a tv-den is van elég HDMI input, én a helyedben inkább sztereó erősítőt vennék.
Klasszissal jobb hangot kapnál azzal, mint ezekkel a belépő házimozi erősítőkkel.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32676 üzenetére
Német eBay-ről már rendeltem, Amazonról még soha. Nem vagyok tisztában a fizetés és a szállítás módjával. Kell regisztrálni, mint az eBay-n?
Valaki, akinek ez a kisujjában van, igazán megrendelhetné![ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32678 üzenetére
Nem szarrágóság, de annyit nem ér meg nekem. Valami ingyenes szállítás lenne jó, mint ahogy Dealxtreme-től lehet vásárolni.
Amit linkeltél, az egyrészt DVD, másrészt a vágott változat, csak 163 perces, míg az eredeti 170!
[ Szerkesztve ]
-
Davcy
tag
Szia,
azt javasolod, hogy a média lejátszót kössem össze HDMI-n keresztül a TV-vel és a TV-t analógban egy sztereó erősítővel? Nem tudom, hogy van-e a TV-n RCA kimenet, de este megnézem! Ha így működhet a dolog, akkor megyek kérdezősködni a hi-fi rovatba !
Köszi,
Dávid.Davcy
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #32685 üzenetére
Vannak olyan kedvenceim - nem sok - amiket szívesen felteszek a polcomra eredetiben. Hazai kölcsönzőkben nem találtam a BD50 változatot, igaz, nem sokáig keresgéltem.
-
Hopkins_001
aktív tag
Hello!
Yamaha rx-v361 hidalva használható? Mondjuk a 2 frontot -
BBéci
legenda
válasz Hopkins_001 #32689 üzenetére
Szerintem hidalva semelyik AV receiver nem használható, de miért nem nézed meg a leírásában?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Elkeltek a kis Dalik is. Nem gondoltam volna, hogy 24 órát se töltenek az aprón. Ha tudnék sírni, akkor megsirattam volna őket. Úgy néztem, hogy nagyon jó helyre kerülnek, ez egy kis vigaszt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Nemmegy
csendes tag
hy srácok
Valaki hozzá értőtől kérdezném, van egy régebbi sztereó erősítőm, és ha egy bizonyos hangszint fölé hangosítom, olyan, mintha ki-be kapcsolgatná magát...
Valószínűleg a végét járja és végfok hibás? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a problémám a következő:
Van itthon egy H/K AVR 132 egy JBL SCS178-as szettel. Tovább szeretnék lépni, de nem tudom egyszerre lecserélni az egészet, így 2-3 lépésben gondoltam. Összesen 60-80 ezrest szánnék a dologra, majd onnan is lehet feljebb lépkedni később.
A kérdés az, hogy mit is kellene először cserélnem szerintetek? A JBL szettet? Vagy vegyek két "normálisabb" frontot, és egy ideig mehet a JBL többi részével? Netán az erősítőel kezdjem?
Ami lényeges lehet: ~22 nm-és szoba, és mindenképp olyat szeretnék, ami sztereoban (zenével) megállja a helyét. Tudom, ahhoz hifi kell, de értse meg a kérdést mindenki!
Előre is hálás köszönet!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Toobee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest