Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #23596 üzenetére
remélem ki lehet kapcsolni a távirányítóval ezt a neonkék világítást a készülékekben, mert este agyfelbaszósan idegesítő házimozinál....
cekkk:
na eeeeezt nem akarom végigszopni, működjön, nem egy bughalmazt akarok, főleg, hogy a szüleimnek csinálom, ott pedig csak ráprogramozom a logitech harmony-ra a scriptet és működnie kell. semmi olyat nem akarok venni, ahol ilyen fw hibák meg bug-ok lehetnek.Toobee:
thx, kerestem de nem láttamde remélem az egészet lekapcsolja, mert már láttam olyat is hogy csak a panelt kapcsolta le, a gombok világítottak tovább..
-
Deadzone41
őstag
trükk van sok, ha rá keresel a neten a szoba akusztikára lehet okosodni, belebonyolódni és elveszni a dolgokban. abban biztos lehetsz, hogy egy lg "házimozi" nem érdemel meg egy akusztikailag kezelt szobát. ha konkrétabb tanácsot vársz, készíts egy méretezett alaprajzot a szobáról és a berendezési tárgyakról.
-
Toobee
veterán
válasz
Integra #23594 üzenetére
Csak a gyártónál tudod megvásárolni, így nem megy át 30 kézen, mire a kiskerbe kerül. De, ha mi akarnánk itthonról venni, akkor azért annyira nem lenne olcsó. Ha meg tudod oldani a szállítást, meg bejuttatod Mo-ra, a zsidóbér megfizetése nélkül, akkor nem hiszem, hogy lenne ellenfele.
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23589 üzenetére
értem, köszönöm
igen, maradnék a hdmi mellett, újabban gondolkodom, de nem feltétlenül vadonatújban. az sem zavar ha valaki egy méregdrága procit és végfokot akar eladni mert ő még újabbat akar magának és megteheti, ilyen is lehet a végén, de ez ugye attól függ, hogy eladó sorba kerül e ilyen vas, illetve, hogy én mikor szánom rá magam a vásárlásra.
ha nem, akkor megveszem újonnan amit kell és ezt kompenzálom azzal, hogy az usa-ból, mert olcsóbb. az a baj -gyanítom-, hogy az usa árak itt euro árak egy az egyben. tehát az usa még most is érezhetően olcsóbb. a szállítást megoldom, nagyon sok mindent hoztam már be.az emotiva-t ugye csak a kolléga linkelte, nem tudom, hogy jó e vagy sem, hol helyezkedik el. én egy felső középkategóriás rendszerben gondolkodom, nem a csúcsban. megbízható, igényes, minőségi hangzás, stabilitás. mi van még? milyen márkákat érdemes nézni? van ezen a szinten égbekiáltó különbség az egyes márkák között?
-
-
Toobee
veterán
válasz
Integra #23588 üzenetére
Igen, jól sejted. Azt az analóg kábeles, Max-os összeköttetést csak arra az esetre mondtam, ha régi, még HDMI korszak előtti gépet vennél. Digitális koaxon, optikai kábelen DTS/DD a maximum, ami átmegy. Ezek HD-s változatai már csak dekódolva, analóg jelként, vagy HDMI-n. A linkelt Emotivával nem kéne ilyesmivel foglalkoznod. Viszont mire ez hazajut...nem két fillér.
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23587 üzenetére
"Max-od van, így már lennének HD hangjaid is, mert azon meg van analóg 7.1-es kimenet"
was?a dune max hdmi-vel bedugva az avr-be. akkor ez most nem jó? vagy így minőségibb hangzásról mondok le? vagy csak így is meglehetne oldani, ha nincsen hdmi, de az eredmény ugyanaz?
a dune max mellett a műhold beltérim is hdmi-vel megy be az avr-be. jelenleg ez a két forrásom van, mivel a max bd lejátszójáról megy a cd lejátszás is, ez marad is így azt hiszem.
kezdem kapizsgálni a dolgokat, tehát akkor csak az előző emotiva linknél maradva először kell egy processzor és utána egy végfok?
-
Toobee
veterán
válasz
Integra #23584 üzenetére
Csak új jöhet szóba? Az adatlapomon láthatsz egy olcsóbb Rotel megoldást (105 ezer+hiVOX tuning), Tibiajaxén egy komolyabbat, ami használtan kijön 400-500 ezerből, ahogy Te is írod. Ha mondjuk régebbi cuccot veszel, akkor azon nyilván nem lesz még HDMI, viszont digitális koax, illetve optikai bemenet akad egy pár. De megtalálható 5.1/7.1-es analóg bement is rajtuk. Max-od van, így már lennének HD hangjaid is, mert azon meg van analóg 7.1-es kimenet. Ha sok sok HDMI-t szeretnél a popsijába dugni, akkor újabb készülék után kell nézned. Viszont a végfokon analóg IC és/vagy XLR csatlakozás van, így abból bármilyen modell megfelelő, aminek elégedett vagy a hangminőségével.
-
Integra
titán
válasz
#09634560 #23585 üzenetére
vagyis proci és végfok általábban párosban kapható és egy márkától ajánlott mindig beszerezni?
gondolom az 5 rca vagy xlr kábel azért ennyi, mert csatornánként 1 kábel van és a sub meg a prociból megy külön, mert az saját erősítős, ugye?
xlr kábel meg semmit se mond nekem -
törölt tag
válasz
Integra #23584 üzenetére
Szerintem az Emotiva-val jössz ki a legolcsóban és a legjobban is. Processzorok.
Itt is HDMI kábelekkel kötöd össze a komponenseket az előfokkal, onnan kell 5 vagy 7 RCA vagy XLR (tipustól függ) kábelt vinni a végerősitőbe és onnan a hangdobozokhoz mehetnek a vezetékek. -
Integra
titán
válasz
Toobee #23583 üzenetére
és mi a javaslat, tanács erre?
gondolom ez a két egység is kapásból 500e, igaz?
milyen márkák, milyen típusok? hdmi kábelt használok már csak bármit is összekötni. vagy itt hogy megy? illetve ez is azon múlik, hogy milyen hangdobozokat választanék milyen kábelekkel és akkor ahhoz kell a hozzá passzoló proci és végfok? -
Integra
titán
válasz
Toobee #23578 üzenetére
hádecsodás...
vagyis szétbontom az avr-t két egységre?
gondolom a proci az, amibe bemegy a média lejátszóm és a műhold beltérim meg bármi más forrás, sztereo zenehallgatásra és házimozira is, kikavarja a megfelelő jelet, ez átmegy a végfokba és a végfokba vannak bekötve az 5.1-es rendszer kábelei? -
törölt tag
válasz
Harsonás #23560 üzenetére
Annyit megér.
Alternativa: Pioneer 520. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
bajnokpityu #23576 üzenetére
kicsit csalódtam mikor megláttam, arra számítottam h a kábelekről látunk jó kis saját videót a mestertől..
-
-
bajnokpityu
félisten
-
ron8
senior tag
Hy! Adott egy lg hazimozi,ami egy kisebb szobában helyezkedik el. Sajnos nem ad olyan jó hangzást mint a nagyobb térben ahol ezelött volt. Egyáltalán nem értek az akusztikához, van.e trükk arra h javuljon vmit?
-
Integra
titán
nem kevés az a 15 fok dönthetőség lefelé? 2m magasan lesz a falikar
Tobee, kb 36-40m2-t kell behangosítanom.
úgy 500e-1m között gondolkodom a teljes 5.1-es hangdobozokban és ehhez lehet, hogy kell majd egy megfelelő avr idővel, mert a h/k avr255-öt kicsinek érzem. javítsatok ki ha nincs igazam. szeretem nagyon a h/k-t, elégedett vagyok vele alapvetően.
szeretném egyszer megvenni, beüzemelni és sok éven át nem nyúlni hozzá, mert ajándék lesz.
és persze a hangdobozokhoz majd megkell vennem a hozzá passzoló kábeleket is. -
Integra
titán
válasz
Tibiajax #23564 üzenetére
még nem tudom, valszeg január környékén fogom megvenni a rendszert, most csak a villamossági kiépítés, horonyvésés, kábelcsatornázás volt meg, hogy ha megvan, akkor csak a kábeleket húzzam be és a falikarokat szereljem fel.
max ez a méret amiben gondolkodom hátra. -
Integra
titán
közben az oldalon találtam ezt az állványt, ez egész pofás, tetszik, több nem is kellene, szellőzés is adott.
ha tudtok mondani márkákat, hogy ilyen felépítésű állványokat hol keressek, ne kíméljetek, átrágnám magam rajtukviszont...
megtaláltam a méreteit itt
20 cm a magasság a 2 üveglap között, az avr255 meg 18cm magas.. szabad betenni ezt még ide? mert nem igazán érzem, hogy felfelé meglenne az 5cm-es légrés a szellőzéshez..
mert az tökjó, hogy ráteszem a tv-t az talpával és kb 70cm-ről kezdődik a panel alja, de kicsit vakargatom a fejem az avr hűtése miatt.. igazán lehetne 25cm is az a magasság.. szűkösnek érzem -
Integra
titán
-
Harsonás
tag
Lehetséges, hogy a Media Marktban tegnap láttam ezt az erősítőt 50.000Ft-ért. Annyit megér nem?
-
rick009
tag
hogyan lehet szateliteket a falra rögzíteni!?pl. veszek egy ilyet: http://www.mrseb.fr/wp-content/uploads/2011/08/Vogels-VLB-500.jpg
akkor a hangfal hátulját is meg kell fúrni!??? vagy rossz úton járok? -
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy Pioneer VSX-418-as erősítőt. Nagyon elégedett vagyok vele, viszont ki szeretném kérni a véleményeteket:
egy olyan furcsa anomáliát vettem észre, ha nagy hangerővel hajtom, és hirtelen lenémítom, akkor mintha egy csapágyas ventilátor zörögne benne egy pár másodpercig, majd leáll. Sajnos igen rosszul lehet belátni az erősítőházba, és még van is rá garancia, ezért nem bontanám meg, de kérdés: tényleg egy ventilátor lehet benne, vagy csak valami berezonál? Létezik, hogy hűtőventit szereltek bele?
Ha igen: akkor érdemes elvinni garanciáztatni? (Media Markt) Kérdés, kicserélik-e benne.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Harsonás
tag
BBéci már egyszer válaszoltál egy kérdésemre, és mondtad, hogy nem érdemes új cuccot venni 130-140eFt-ból ezt találtam itt apróba mi a véleményed róla?
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #23543 üzenetére
Nézd meg az Emotiva árakat! A sztereó végfokuk (fejből) 700 $, az ötcsatornás 800, méretre szinte egyformák. Sajnos kevés cég kínál háromcsatornás végfokot.
Nekem azok tetszenek igazán, amelyikben mindegyik csatornához tartozik egy toroid trafó. Kétcsatornásból, ha integrált akkor is, a duál monó. -
ricsik
őstag
válasz
Toobee #23544 üzenetére
Biztos össze lehet hozni, de hangban nagyon eltérnének. Ezért a 2+3 kombóból csak ugyanolyan márkát és típust szabad venni, vegyíteni tilos, mint a hangfalakat.
Én amondó vagyok, hogy a 2+3 vs 5 csatis végfok (persze ugyanaz a kaszt, márka, ár, akármi) nem nagyon különbözhet hangban. Az AVR is a sok elektronika miatt gyengébb, még ha le is kapcsolod pure módban. Ez csak az én tippem, megvárom Bécit vele, hogy is van ez.
-
Toobee
veterán
válasz
ricsik #23543 üzenetére
Gondolom annyi, hogy a két csatornás sztereózásra lett megálmodva. Ha fontos a zene is, akkor jobb lesz a hangminõség, mint egy 5-6 csatornás esetén. Mondjuk, ha nagyon eltér a hangjuk, akkor nem hiszem, hogy jó lesz vele mozizni. Illetve mi van akkor, ha a 6 csatornásom 6*40W, a sztereó meg 2*60W. Processzorban -x dB értéket kell beállitani a frontokra?
-
ricsik
őstag
És miben jobb egy 2+3 csatornás végfok, mint egy 5? Csak sztereóban ne menjen a +3 csatorna, vagy hangban is van difi?
Most találtam, hogy a Primare akciós 660e az audio vision tuning-nál. Hogy aktuális e a kiírás nem derült ki.
Ennyit azért még nagyon nehezen be lehet áldozni. -
sakal83
addikt
Egy Onkyo tx-sr307 típusú erősítőt és egy hd7850-et össze lehet kötni hdmi-vel úgy hogy hangot is ad ki?
Mennyire lenne minőségi, ha igen? Jelenleg egy asus xonar dx hajtja meg az 5.1. es technics hangfalakat.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #23536 üzenetére
Ilyen összehasonlításra még nem volt módom. Feltételezem, azonos árkategóriában hasonló a helyzet, mint az integráltaknál. Illetve azonos hangminőséget olcsóbban kapni sztereóból.
A sokcsatornás elő- végfok párosok már úgy szólnak sztereóban, hogy bármelyikünk boldogan hallgatna velük zenét is.
Sajnos nagyon ritkán van időm rákészülve, átszellemülten zenét hallgatni, inkább filmet nézek. Ezért nem lenne érdemes Norma színvonalú és árú sztereó erősítőért hatalmas összeget kiadni. 10 napja be sem kapcsoltam, viszont megnéztem 5 filmet. -
gorbep
senior tag
Én már gondolkoztam azon, hogy építek még egyet, a relét közvetlenül a a Sztereó erősító kimeneti banándugójára csavarozom, és a relé másik oldalára szerelem az aljzatokat. Akkor a sztereó láncban nem lesz újabb kábelszakasz, használhatod Néhai kábeleit....
Ez sem tetszik?
Vagy Néhaival építteted meg, akkor nem is lesz + forrasztás, csak a relé kontaktus..... Szerintem komoly piaci igény lenne rá.......(pl . engem érdekelne.....
)
Vagy teheted a hangfal oldali végre is, de akkor a HM-nek külön kábel kell......
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #23529 üzenetére
Igen, a HTA-val szünetet tartunk
Amúgy ebben a pillanatban lettem lecseszve: "hallgathatnánk valami jobb minőségű zenét..." Nem tudta, de 224-es mp3 szólt.
Amúgy valószínűleg megint beleszoktam a sz@rba: tökre élvezem a zenehallgatást a mozierősítővel. Valhalla IC-k azért itt is dobnak rendesen a minőségen, ill. megtanultam, hogy kell a Denonnak 3/4 óra bemelegedés.
gorbep:
Az igaz, de sajnos hozzá kell adni az árhoz a 4x1m feldugózott, hangfalkábelt. Ami elég nagy költség ha jó minőségű kábelt használunk. -
Tamoo
nagyúr
Most, hogy rákaptam egy kicsit sorozatnézésre, egyre bosszantóbb a hangfalátdugdosás mozi/sztereó közt.
gondolom a kábelnek, aljzatnak se tesz jót hosszútávon.... Nem várok megoldási javaslatot, tudom mik a lehetőségek, csak "kiírtam magamból"....
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #23521 üzenetére
Hozzá kell a kimenetet párositani az erősitőn.
-
BBéci
legenda
válasz
malagutif122 #23521 üzenetére
Nem a kábelt kell másfajtára cserélni, hanem a felhasználóját. Beállítási hiányosságok miatt nem szól.
-
malagutif122
tag
Milyen kábellel kössem össze hogy kihangositsa a tv-t az erősitő?
Van egy harman Kardon avr 158 erősitőm és egy Samsung LE32C350
Lcd tv-m már optikai kábelel öszekötöttem az erősitővel de ugy se hangositsa ki a tv-t. -
Patice
nagyúr
Elkészült a cikkem.
-
Sziasztok!
Innen rendelnétek műszaki cikkeket? www.perpip.com
Gyanúsan olcsó, habár DHL, Fedex meg társai játszanak, csak gyanítom, hogy ezek az eredeti termékek másolatai, mert például egy SONY CX260 kamera náluk 54 rongy itthon meg 150 rongy, hogy is van ez?
Üdv,
Vik -
Patice
nagyúr
válasz
gabor128 #23514 üzenetére
Erősítőből tudom ajánlani nebulo5 fórumtársunk eladó Fine Arts V14-es erősítőjét.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Egy régi hifi cuccot szeretnék venni nosztalgiázni sztereo erősítővel, tunerrel, deck-el és cd-lejátszóval. Nézegettem a neten, de a régebbi konstrukciók olyan őskorinak, csúnyának tűnnek (bár ez relatív, de nekem nem tetszik a rengeteg kis kapcsoló, poti). Találtam egy típust, ami szép letisztult formájú, csak az a baj, hogy a típushoz sehol nem találtam leírást, még a gyártónál sem. A Grundig-nak volt ez a Fine Arts nevű szériája. Több változat is készült pl erősítőre, de sajnos technikai adatok híján nem tudom összevetni, hogy nekem melyik lenne a jó.
Van 2 db kb 100W-os hangfalam, szóval ez adott. Ehhez akarok nézni a fent említetteket. Nemrég találtam egy hirdetést, amiben a következőket árulják:
Tuner:T-1,
DeckF-11,
CDD-11,
Erősítő:V-1.Annyit sikerült kimazsoláznom a netről, hogy az erősítő az kb 40W-ot tud, de ebben sem vagyok biztos. Illetve nincs infóm, hogy milyen más FineArts termékek léteznek. Biztos hogy van eggyel-kettővel újabb erősítő ami erőben passzolna a hangfalhoz. No. Ebben kérném a segítségeteket!
Köszi!
-
Balázs05
csendes tag
Üdv. Hangfalkábel vásárlásához szeretnék segítséget kérni! Kb. 25 ezer forintot szánok rá. Az erősítő is és a hangfal is tudja a Bi-amp-ot. Hogyan kapnék jobb hangot? 25 ezerért vegyek 2x3 méter drágább kábelt, vagy vegyek olcsóbból 4x3 métert?
-
BBéci
legenda
válasz
Harsonás #23511 üzenetére
Kevés pénzből súlyos hiba új készülékeket venni, mert csak egy rakás kompromisszumot kap a páciens.
50000 forintból, amennyibe a VSX-322 kerül, egy kategóriával jobb 1-2 éves használtat lehet venni, ami jó esetben még garanciális. A hangdobozok, amiket kinéztél szintén rémesek. A Samsungra kár szót vesztegetni. -
Harsonás
tag
Sziasztok most szeretnék házimozit kialakítani magamnak, de sajnos kevés a keret rá a plafon olyan 120 E ft max 130. Kinéztem egy egybe szettet Samsung Ht-5530, de találtam a neten egy onkyo szettet is erősítővel.
Onkyo SKS-HT728 hangfalszettet szeretnék párosítani egy Pioneer VSX-322 erősítővel. 90%-ban filmezésre használnám és esetleg 10%ban zenére. A két szett közül melyiket ajánlanátok? Előre is köszi a válaszokat. -
gorbep
senior tag
Csak szakmai kíváncsiságból érdekel, nem akarom lekoppintani vagy ellopni.....
Dolgoztam egy project-ben ahol hasonló volt a koncepció, csak ott gyors label nyomtatót kellett kiszolgálni.
Én csináltam az oprendszer részt meg az egyik CIS kamera periféria illesztés programozását.
Szívesen beszélgetek erről hozzáértőkkel vagy fogadok tanácsokat ilyen témában, ezekből lehet a legtöbbet tanulni....
Gyakorlásként csináltam Full HD videó lejátszást is, csal hogy mit bír a beágyazott PC..... tetszett, jó lehet ilyen fejlesztő teamben dolgozni..... tanulságos project volt.....
-
gorbep
senior tag
válasz
xtremetuning #23505 üzenetére
A CV-ben lévő Whitefül Média Player hozzáférhető valahol, vagy a cég saját célra fejlesztett terméke? A kiállításon láttam és nagyon tetszett....
Próbáltam a részleteiről érdeklődni de csak nagyon politikus válaszként azt kaptam, hogy egy Foobar alapú módosított változat. A hanggal kapcsolatos beállítások nagyon érdekelnének....
)
Az oprendszer egy Embedded Windows7? Ha nem miért nem??? (már ha nem titkos......
)
-
Oldfighter
senior tag
-
focibarat
csendes tag
Kicsit off, de házimozi, és erősítőre is szükség van:
Aki akar vmi jót hallani (erősítőn keresztül, hangfalakon) annak ajánlom, hogy nézze meg a mostanában kiadott Queen BD-t, a Hungarian Rhapsody-t.
Az együttes 86-os pesti koncertje blu-ray-esítve, DTS hanggal..
Tegnap késő este láttam, és még az én szerény Denon erősítőmön, hangfalaimon is (a szomszédok figyelembevételével) valami félelmetes.
"Highly recommended" - mondaná az angol.
Vasárnap jön ki a Led Zeppelin 2007-es O2-es koncertje, a Celebration.
Arról már előre ódákat zengedeznek.
Lehet csúcsra járatni a házimozirendszereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest