Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cintula187 #25399 üzenetére
igen az ipod dokkolóján keresztül tud hozzáférni a networkhöz, amit külön meg kell venni hozzá opcionálisan.
-
cintula187
addikt
válasz
Vikthor #25397 üzenetére
Na várj, ezen "csak" Dock connectivity for iPod and network streaming van. De a hátán nem látok hálózati csatit vagy wifi lehetőséget. Denon app is csak 2313 tól van támogatva. Amúgy nekem tetszene.
Az ipod/android vezérlést úgy értettem, hogy arról vezérelni az AVR-t appon keresztül.
-
válasz
cintula187 #25395 üzenetére
ezekez mind tudja a 2311-es Denon. szerencsére.
-
válasz
Oldfighter #25394 üzenetére
pontosan ezt ajánlottam én is, meglátjuk mit válaszol, nagyon venném már meg a 4310-et...
-
cintula187
addikt
válasz
Oldfighter #25394 üzenetére
QLN kivételével mondtam a felsoroltakat neki Streamtől
Harmanok tetszenek neki elsősorban, de kéne neki (ha belefér) hálózati lejátszás, ipod/android vezérlés. PIot is ajánlottam aztán majd megyünk hallgatózni
-
Oldfighter
senior tag
válasz
cintula187 #25390 üzenetére
Erősítőre mennyit szán? Hangfalakból 150e-ért nagyon jó vételek vannak akár újonnan is. Streamaudion pl ott vannak a Dynavoice, Proson, Qln szettjei. Nagyon jó ár-érték arányt képviselnek. Ezekhez lehetne egy alsó középkategóriás erősítőt újonnan ( ha a ráfordított összeg is ugyanennyi ) vagy használtan magasabb kategóriás készüléket nézni. Denon, Yamaha, Onkyo, Marantz nagyon jó erősítőket gyárt kommersz kategóriában.
-
Fleed
aktív tag
Egy Pioneer VSA-E03 jó választás lenne 24.000 Ft ért egy öreg úr outletéből? Van rajta optikai bemenet is.
-
válasz
cintula187 #25390 üzenetére
20-25m2-es szobára pl ez?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #25379 üzenetére
Növelte a szoba méretét 20-25 m2 -re. Használtból valami tanács?
-
-
cintula187
addikt
válasz
torma1981 #25384 üzenetére
Nekem jópár éve a szinkronok minőségéből lett elegem. Futószalagon gyártják őket, ígénytelen módon már, nyelvi hibákat is vétve. A régi klasszikus számtalan szinkron (mono VHS minőség ide vagy oda
örök marad. pl. Halálos fegyver, Csupasz pisztoly, Vissza a jövőbe(nem az újra felvett DVD-s hanem a klasszikus) hibátlan volt. -
-
cintula187
addikt
válasz
Deadzone41 #25380 üzenetére
Fejes biztos nem lesz. Akkor megpróbálom rábeszélni sztereóra.
-
Deadzone41
őstag
válasz
cintula187 #25379 üzenetére
ekkora szobába az álló dobozok nem tudják "kiszólni" magukat. közeltéri sztereó monitornak lenne értelme, én nem erőltetném az 5.1-et, legjobb lenne egy komolyabb fejhallgatós rendszer+ esetleg egy dolby headphone képes hangkártya, ha filmezni vagy játszani kíván.
-
cintula187
addikt
Ismerősöm kért tanácsot milyen hangfal /erősítő párost vegyem nagyon kicsi szerintem kb. 10m2 -es szobába.
Használtak között még komplett 5.1 et nem találtam újak közt első körben ez tetszik neki külsőre. Árban kb 150.000-re gondolt csak hangfalra. Használtan miket tudnátok ajánlani? Arra is gondoltam, hogy akkora helységbe sub nem is kéne csak álló frontok.
zolaas: szerintem is túl volt hypeolva a Hunger games, néztem és...."ezmiez a baromság" alapon bámultam igaz végig, de soha többet. Biztos a könyv itt is jobb lehet!
Amúgy az új Total Recall szerintem rosszabb volt
-
spiky03
veterán
válasz
zolaas #25376 üzenetére
Nekem tetszett a film. Majd be is szerzem BD-n, ha picit lentebb megy az ára.
Én ha tehetem akkor eredeti nyelven nézem a filmeket, ott meg ugye általában 1,5megás DTS a hangsáv minden filmnél a "kölcsönzőbe".
Igaz tegnap előtt az bővített Emlékmást néztem meg angolul, de ahhoz csak egy 640 kb-es hang volt, de az is jól szólt.
-
zolaas
senior tag
-
Harsonás
tag
Mért van az, hogy az összes torrent oldalon elérhető 1080p film magyar AC3 kodekes, ellenben angol DTS vagy DTS-Hd-s? Mért nem lehetne megtartani a magyar DTS-t vagy DTS-hd-t és az angolt lebutítani vagy esetleg azt is megtartani?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
gepeszgyerek #25343 üzenetére
Ebben az ársávban talán egy 4-5 évvel ezelőtti, polcsugárzókból összeállított rendszert lehetne kihozni. Én nem igazán preferálom ezeket, mert mások az elvárásaim már a házimozizás kezdetéhez képest. A Jbl-nek volt egy kis szettje egy-két évvel ezelőtt mellyel többen is elégedettek voltak. Nézz szét ismertebb weboldalon, főleg a Netdepon és az ottani olcsó kategóriás hangfalszettek közül, nézd meg a használt piacon nincs e valamelyiknek korábbi kifutó modellje. De persze az se mindegy, hogy mit hallgatsz, mekkora a szobád, erősítőd paraméterei....szóval ez igen összetett dolog megfelelő rendszert kiválasztani.
-
hdcsaba87
aktív tag
Keresek eladó Rotel 940 BX erősítőt! Ha valaki baráti körében van eladó, azt kérem jelezzétek már.
Nyitott vagyok más márkára, típusra is.
(Egyenlőre HDI Duneről hajtanám meg)
-
M3nyus
aktív tag
válasz
cintula187 #25357 üzenetére
185 be kezembe lenne az UMC-200. usabazar
-
M3nyus
aktív tag
Emotiva UMC-1 nek a gyártását befejezték? [link]
Ha jól nézem a UMC-200 a felváltója. Fórumokon keresgéltem (magyar) de csak UMC-1 ről olvastam, UMC-200 ről nem találtam semmit. Melyiket érdemesebb venni, ha árukat nem nézzük? UMC-1 be tudtommal nincs 3D támogatás, de ha jól gondolom sz. gépről megtudom oldani a lejátszást. (VGA->Projektor; HDMI hangkártya->processzor)
Először egy H/K AVR7000 ret használnék végerősítőnek aztán majd egy XPA-5 van tervbe véve.
-
torma1981
veterán
válasz
Patice #25351 üzenetére
Ha a tv beépített lejátszójával játszok le egy filmet akkor nincs hang. Youtube stb akkor sincs csak a tv saját hangszórója. Én ezt szeretném ARC-on átvinni az erősítőbe, hogy szóljon a házimozi. Mindent belőttem pedig.
Most a hang a tvről sima RCA csatival megy az erősítőbe a UPC boxon keresztül TV/CD kimenetre. Így van hang a tv-nek. -
Patice
nagyúr
válasz
torma1981 #25346 üzenetére
Analóg vagy digitális adás hangját akarod átvinni?
Nem lehet, hogy csak a saját digitális tuner hangját továbbítja a TV ARC-on + saját médialejátszó hangját?
Az én elméletem szerint ki kéne küldenie mindent.
Milyen formátumban küldi ki? Ezt lehet állítani?
Erősítőn:
HDMI Control --> ON
Ha az ARC-ot akarod hallgatni, akkor ezután TV/CD bemenetre kell váltani a használati szerint.
-
ilor14
tag
Szerintetek milyen hangfalat kellene venni egy 6m hosszu 4 m széles szobához egy LG LM640-hez? Max 50-ig melyik a legjobb hifi szett?
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Van egy 47LM669-es tv-m hozzá egy Onkyo 508. A tv HDMI 1-en tudja az ARC funkciót. Az erősítőm is tudja. Beállítottam a menüben hogy aktív legyen, de nem viszi át a hangot.
Hogy működik ez az ARC? Nem értem.
Összekötés: Pc videokártyán keresztül be az erősítőbe(BD/DVD). Onnan out portról be a TV HDMI 1(ARC)-be.
Tudom a PC nem oszt nem szoroz. Ott nincs is gond. De most akkor hogy jön át a tv-ről a hang a házimozi hangfalaira? Hova kell kapcsolnom? Lehet hogy a kábel nem 1.4-es de az 3d jó rajta. Netán milyen 1.4-es HDMI kábelt ajánlotok hozzá persze emberi áron.Köszi a segítséget.
-
BBéci
legenda
válasz
gepeszgyerek #25339 üzenetére
Amióta hifivel és házimozival foglalkozom, (legalább 25 éve) 4 ohmos hangdobozokat hallgatok és még élek. Miért zavarnak téged?
(#25344) Fleed
Valami 8-10 éves házimozi erősítőt keress! -
Fleed
aktív tag
válasz
Oldfighter #25329 üzenetére
Javítás az drága nagyon. Nekem egy [ilyen] kellene, ezen van optikai csatlakozó is. Csak hangfalak nélkül nem lehet ilyet venni?
-
gepeszgyerek
csendes tag
válasz
Oldfighter #25342 üzenetére
Tulajdonképpen egy olyan 60e körül szeretném megvásárolni a hangfalat.
Van esetleg néhány tipped hogy használtan melyiket érdemes nézegetni? -
Oldfighter
senior tag
válasz
gepeszgyerek #25339 üzenetére
Ne favorizáld túl azt se. Ha kevés a vásárlásra fordított pénzösszeged, akkor inkább a használt piacon nézz szét normális hangkeltőkért.
-
Integra
titán
válasz
JohannZimu #25334 üzenetére
ne aggódj, lakásban nálam sem játszik a snatch...
van kettlebell topic amúgy a fáradt gőzben -
gepeszgyerek
csendes tag
válasz
Krampesz #25338 üzenetére
Számítani nem számítok semmire, engem ami első körben zavar benne az az, hogy 4 ohmos a hangfal.
Ennyire nem számolgattam azért, de igen valóban ez tükrözi a minőséget.
Tulajdonképpen amit nagyon favorizálok az a Jamo S 426 HCS 3 széria, csak van néhány alternatívája és érdekelt, hogy valakinek esetleg van/volt e ilyen hangfal szettje. -
Krampesz
tag
válasz
gepeszgyerek #25335 üzenetére
számoljunk egy kicsit... bruttó 48k-ból vonjuk le az áfát, marad 38k. Tegyük fel, hogy a bolt nem rak rá hasznot (dehogynem), behozza Kínából ingyen (neve alapján szerintem onnan származik). Összeszámoltam, 19 db hangszórót használtak fel benne. Így 2000 forintra sem jön ki a hangszóró darabja és a faanyagot, hangváltót, összeszerelési költséget nem számoltam bele. Te mire számítasz?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Szerintem a neten nézz hozzá valami tesztet, itt nem hinném, hogy bárkinek is lenne. És jó lenne vásárlás előtt meghallgatnod is.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Még a banánokat is lespórolták róla? Pedig küllemre egész jól néz ki.
-
gepeszgyerek
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még a témában.
Találtam egy hangfal szettet és nagyon érdekelne, hogy valakinek volt e már tapasztalata vele, megéri e megvenni.
A szett:A válaszokat előre is köszönöm.
-
Integra
titán
na, első lépés megvan, 26 méternyi madzag.
-
Fleed
aktív tag
Hali, van egy ilyen házimozi rendszerem. Biztos fika, meg senkinek sem ajánlanátok, de nekem megfelel a hangzása. Csak az a baj, hogy elromlott a lejátszó része. Na most ezt szeretném pótolni, de nem találtam olyat, hogy hangfalak nélkül. Ha már újat veszek, olyan kéne amin van optikai bemenet is. Hol keressek ilyet, mi a neve ennek?
Nincs szükségem 50e Ft os erősítőkre. Köszi előre is
-
Iomega
addikt
válasz
zolaas #25326 üzenetére
Mindenképpen a DVDFab-ot használd. Azzal tudsz BD ISO fájlt beillesztve a progiba, akár MKV-t is csinálni. Nem is kell kicsomagolni sem. Csak úgy ahogy van az ISO BD fájlod, meg kell nyitnod a progin belül, és kiválasztod a formátumot, amibe akarod konvertálni. Több mindent tudsz állítani, pl. kivehetsz hangsávokat, ha több van, ami épp nem kell.
-
Iomega
addikt
válasz
zolaas #25322 üzenetére
ISO-ból kicsomagolod, és a Xilisoft BluRay Ripper nevű progival, bármilyen formátumba tudod konvertálni.
-
zolaas
senior tag
Hej népek!
Volt itt nemrég vkinek ötlete, hogy hogyan tudnék olyat csinálni, h BD ISO-ból mkv-t. íörülnék, ha előkerülne az a vki, mert nekem most extra sürgi lenne.
Előre is köszi! -
janos666
nagyúr
válasz
cintula187 #25290 üzenetére
Műszer a TV / vászon elé, USB csati egy számítógépbe (ilyenkor célszerűen laptopba).
Médialejátszók nem kezelnek csatornánkénti LUT-okat vagy ICC profilokat.
Viszont már a középkategóriás TV-k is kínálnak több-kevesebb kalibrálási funkciót, ami nem közelíti meg a professzionális monitorok 3DLUT-os hardware-kalibrálásának szépségét és profizmusát, de igen jó eredményeket, illetve a gyári módokhoz képest jelentős javulás lehet velük elérni (megfelelő műszerekkel, szoftverekkel és gondosan végezve a műveletsort).Ha gondolod dobj egy privátot lakhellyel és a TV vagy projektor típusával.
(Bár jövőhét végig nem érek rá semmire, de gondolom nem sürgős, ha még csak érdeklődsz.) -
Deadzone41
őstag
válasz
cintula187 #25290 üzenetére
ha nem pc-ről használod szerintem sehogy. esetleg el tudom képzelni, hogy méregdrága vetítőknél van lehetőség hardveres kalibrálásra, mint a profi monitoroknál. szerintem amúgy itt bukik meg a média lejátszók létjogosultsága a htpc-vel szemben egy komoly házimoziban.
-
janos666
nagyúr
Ez a Yamaha RX-V657 kb. mennyire lealkudva lenne jó vétel?
A YPAO miatt tetszett meg, aztán ráguglizva itt nagyon dicsérték.
(Vaterán nemrég 39k-ért ment el egy, többet én sem nagyon gondolnék adni érte.) -
Iomega
addikt
Most néztem, angliában már 200 fontért a Pioneer VSX 527.
-
Iomega
addikt
válasz
Oldfighter #25306 üzenetére
Az S90, egy ruszki hangfal.
Radiotechnika S90
Zolaas:
(Köszi a segítséget neked is)
Vikthor: Olcsóbban, 60E-s áron keresek. Az Onkyo TX-SR607, az nekem nagyon tetszik.
(#25312) Oldfighter: A hangfalak még maradnak egyelőre, erősítő, aktív mélynyomó, ez a terv. A hangfalak a későbbiekben, de lehet, hogy maradnak.
Ha összetolod a kettőt, akkor lehet vacsorázni is rajta. -
zolaas
senior tag
válasz
Oldfighter #25306 üzenetére
Most nézem az S90 az nem a gyönyörűséges Radiotechnika S-90 hangszórói?
-
zolaas
senior tag
válasz
Iomega #25299 üzenetére
No keresek neked pár cuccot.
1.Sony AVR -sztm még alkudtható is.
2. Denon 2803
Most avx-n ezt a kettőt találtam ami ebbe az árba esetleg belefér és én mondjuk megvenném.
De a Gál István által árult Pionnert tartanám most elsődleges célnak 85-ért. Bár most nézem jegelték.Vatykosról:
1.Denon 3803
Na tessékA pio ujban 60-ért vagy ezek közül akármelyik? Háát te tudod. Milyen dobozaid vannak?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Iomega #25294 üzenetére
Szerintem se kapkod el túlságosan. Inkább gyűjts hozzá még, mintsem később megbánd. Azonban tény és való, ekkora összegből, de akár 150e alatt csak használtan tudsz minőségi készüléket venni.
Az S90 milyen márkát takar? Cambridge Audio egyik mélynyomóját találtam ilyen jelzéssel.
-
atitm
csendes tag
Sziasztok!
Koax kábelt keresek YAMAHA RX-V440-hez.
Ezek közül melyik a jobb: KCS-110 vs. AudioQuest VDM-AR
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest