Hirdetés
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
strabowsky #23198 üzenetére
kikapcs, 20mp várakozás,majd ujra bekapcs esetén?
sztem érdemes lenne valami nem túl értékes dobozzal kísérletezned. -
Gombinyó
őstag
Költözés miatt lecserélem a hangsugárzó kábeleket, mert a mostani nem lenne elég hosszú. Nagyjából 1000 FT/méter szánnék rá. Ebben az árban van ami jobb vételnek számít a többitől?
Amiket én találtam az egyik a Streaudioban a Sinus Live NL4 a centerhez és a frontokhoz, Sinus Live NL 2.5 a surroundhoz vagy valamelyik Kácsa kábel esetleg? Tesztelni sajnos nem tudom egyiket se.
Onkyo 607 és Dali Concept szett közé kellene és Nakamichi banándugókat szerelnék rá.
-
Patice
nagyúr
válasz
strabowsky #23195 üzenetére
Nem melegszik túl és ezzel védi meg magát az erősítő?
-
Peak
addikt
válasz
strabowsky #23193 üzenetére
nincs bekapcsolva véletlen a dolby volume, ha egyáltalán van benne? az egyfajta kompresszálást végez... hasonlóan hangzik.
-
strabowsky
tag
Sziasztok!
Bocs, hogy ide írom a problémám, ha tudtok jobb helyet irányítsatok oda
Egy olyan gondom lenne, hogy filmnézés vagy zene hallgatás közben egyszerűen egy idő múlva elkezdi az erősítő lehalkítani önmagát. Hiába hangosítom vissza abban a másodpercbe visszahalkul.
Harman / Kardon AVR 247
Valaki megoldást tud rá? -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #23191 üzenetére
100% koppintás természetesen. (épített)
Még bemeneti védelem sem volt kész hozzá, de nagyon meggyőző az ereje.
Erősen elgondolkodtam azon, hogy rendelek a sráctól egy komolyabb konstrukciós épített 2cs. elő- és végerősítőt zenéléshez. -
Peak
addikt
Egy barátomnál volt szerencsém meghallgatni egy pici épitett csöves előerősítőt, plusz a hozzá kapcsolt Etalon Integral A1 épített erősítőt, hozzá egy pár épített (transmission line) hangdobozokat, 2 utas, selyem magas és 16cm szélessávú kevlar mély-közép membránokkal. Kontrollként egy Onkyo előerőíső/selector, és egy szintén épített előerősítő szolgált.
Bullshitelni nem fogok róla, inkább az irom le, amit hallottam, mégpedig hogy a kis csöves előerősítő középtartományt kiemelte, ( avagy tetszés szerint értelmezhető úgy is, hogy a kontroll erősítő nyomta le - hisz viszonylagos ), sőt néhol torzított is, fogalmam sincs miért. Ettől függetlenül kellemes hangja volt, még a kontroll előerősítőhöz képest is picit finomabb, nem sziszegett annyira.
De bosszantó, hogy elnyomja a zenét, elnyomta az énekes hangja a hangszereket.A forrás egy viszonylag régebbi Sony CD játszó volt, egy tuningolt analog kapcsolással, mindkettőt meghallgathattam. Az anyag Whitney Houston bestOfja. Számomra jól hallható volt a két külömböző belső analog áramkör képessége, egészen konkrétan az énekesnő hangja a gyári kimeneten szélesebben terült el a hangfalak között a térben, mig a tuningolt áramkörről hallgatva egészen pontszerűvé, jól meghatározhatóvá vált a térben, mint ha pontositotta volna a helyét.
Szóval klasz dolog ez a hallgatózás. És egyértelművé vált számomra az is, hogy a töredék pénzből épített erősítők simán hozzák a nagy márkák termékeinek hangját, jól meghatározhatóan párban vannak egymással.
Uff. -
Tamoo
nagyúr
Amikor én panelban laktam, egy lazább házibuli miatt feljelentettek + egy délután tüsszentés miatt vagy a laptophangszóró "üvöltése" miatt is ránk hívta a szomszéd a rendőröket.
Ráadásul nem csak az egyik, közösségbe verődtek. Egy egész nap otthon lévő beteg nyugdíjas, meg egy nyugdíjhoz közeli morcos jogász.
Na oda nem lehetett volna házimozit építeni. Tiszta vicc volt.
(#23183) torma1981: Olyan indokkal, hogy túl hangosak vagyunk. Én pl. délutáni csendes pihenőmet töltöttem, haverom meg olyan szinten hallgatott zenét, hogy én kb. alig hallottam a másik szobában. De nem offolok tovább, csak "érdekességképpen" írtam, hogy azért ilyenek is vannak...
-
Toobee
veterán
Akik most nézegetnek belépő hm szetteket: már egy ideje nincs bekötve a sorround, meg éjjel is van, úgyhogy sztereóra vannak lekeverve a filmek. Abszolút élvezhető! Kis hangerőn pötyögök, 30-ason van a Rotel, nem akarom, hogy lejöjjenek fentről. Olyan 14-17W körül megy. Van elég dinamika, van tér. Szerintem vegyetek nyugodtan valami régebbi nagyvasat, meg 2 frontot, amit majd később tudtok bővíteni 5.0-ra, majd 5.1-re. Vagy "csak" sztereó.
-
malagutif122
tag
Új Hangfal vásárlás előtt vagyok melyiket lenne érdemes megvenni
melyiknek a jobb? - JBL Studio 180 ; Wharfedale 10.6
Banándugóba milyet érdemes venni?
Előre is köszönöm a segitséget!
üdv -
BBéci
legenda
válasz
#75912448 #23170 üzenetére
A hangminőségére impresszívet írnak, mindenki döntse el, hogy mondjuk az mennyire valósághű és részletező. A térábrázolása egészen elviselhető, tényleg ad valami 3D-szerűséget, a szubládája hangos, ezzel vége is a pozitívumainak.
Bögreszettek között akár jónak is számíthat, de attól még egy hangminőségre igényes ember messziről elkerüli.
Az ajánlatnál nyilván nem kalkulálják bele, hogy mit lehetne venni az árából a használtpiacon.Számtalanszor leírtuk, hogy a szubláda nem csak azért kell, hogy szóljanak a 40-50 Hz alatti effektek is. Ha a frontokat - és az erősítőt - megszabadítjuk a szubbaszus megszólaltatásának kegyetlenül nehéz terhétől, annak a teljes 80 Hz feletti tartomány egyértelműen hasznát látja.
-
törölt tag
Tudod mi a fura, nézd meg mit ír róla az AVForums, amit tévék szempontjából többé-kevésbé mértékadó review oldalnak tartunk. Különösen vicces, amit az audio résznél írnak
Így higgyek ezentúl ennek az oldal bármiféle tesztjeének? Ráadásul még ha valamit jónak is tartanék ebben a kategóriában, akkor sem írok róla csupa excellent és best buy award jelzőket, mert kerülhet a laborba értékesebb cucc, aminek nem marad ennél magasabb értékelési pont, csak a reference, azt meg nem mindenkinek oszthatjuk ki, azt igazán kiérdemelni szükségeltetik.
-
kpal
nagyúr
válasz
Oldfighter #23162 üzenetére
Nagyon apródonként lehet összejön de akkor tuti jó 10évig nem cserélek.
-
python1
veterán
válasz
Oldfighter #23162 üzenetére
+1
Jelenleg nekem is így van,és örülök,hogy annak idején itt kértem tanácsot.
-
Oldfighter
senior tag
Ha tudsz állandóan félretenni valamennyit, akkor szerintem várj inkább, mintsem beleugorj valami ócska vacakba. Az meg tényleg badarság, hogy társasházba, panelba a egydobozos bögreszettek lennének az ideálisok. Én is inkább kivárok, míg meglesz az a keret melyből számomra elfogadható minőségű rendszer összeállítható minimum újra tíz éves használatra. ( lásd lentebb) Az alá pedig nem akarom adni.
-
-
BBéci
legenda
válasz
zolaas #23153 üzenetére
"De b+, hogy merik ráírni 1100 w.... 90 w -os táppal..."
Hülyének nézik a jónépet és vannak akik be is szopják. Múltkorában egy hasonló Sony kapcsán vitatkoztam valakivel, aki arra hivatkozott, hogy a vacka nem komolytalan cucc, mert ezer wattos.
(#23156) Rederik
De még mennyire igaz és nem a tápegységen múlik, hanem az egészében vett minőségen. -
-
zolaas
senior tag
Egyszóval: NEM.
Bővebben: Hát ha az a célod, h kidobjál érte sok sok manit, nyugodtan vedd meg. Tehát ha dizájnos cuccot keresel, akkor vedd meg és sose kapcsold be140k-t sokkal okosabban tudnék én elkölteni, mint ez a sz@r. Már megbocsáss.
De b+, hogy merik ráírni 1100 w.... 90 w -os táppal...
-
kpal
nagyúr
Szerintetek ez a egydobozos-házimozi megér 140k -t ?
-
törölt tag
válasz
#09634560 #23144 üzenetére
Nem jól tudod, a tunereknek is ugyanolyan kimenete kellene legyen, mint pl a magnetofonoknak. A hangszedők tényleg sokkal alacsonyabb jelet szolgáltatnak, (kivéve a régi "kristály" hangszedőket.), most nem mennék bele az MM, ill. MC témába. A lényeg, hogy pontos legyen az infó!
-
Dorian
félisten
Te írtad, hogy "tuti megállna"
Persze, én is azt hittem, odatettem a fal mellé, a hangfalak mögé, tök jó, áll. Aztán egy idő múlva vagy a teteje kezdett el lekonyulni, vagy a közepe kezdett hasasodni, én meg ugrálhattam, hogy ne boruljon rá a hangfalra, váza virágra, akármire.Akusztikai célra az elérhető legsűrűbb habszivacsot szokás használni, nekem is olyan van. Tehát ennél csak kevésbé "áll meg" bármilyen könnyebb fajta.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #23137 üzenetére
Azért egy szivacstábla "nem esik össze", nem hiszem hogy gondot okozna.
De csak érdeklődök én is.Szerk.: Elhiszem. De amilyen szivacstáblával én anno találkoztam azt tuti megállna. Plusz én falra akasztanám.
(#23139) BBéci: Tudom, de egy szivacstáblát is fel lehet akasztani szerintem.
-
Tamoo
nagyúr
Szívacstáblások! Készült már valami? Vagy megállt a project a tervezésnél?
Azon gondolkoztam egyébként, hogy a szivacstáblát muszáj lécek közé rakni? Nem elég csak bevonni? (hogy kinézzen valahogy)
-
TCr
veterán
válasz
malagutif122 #23131 üzenetére
Tökmindegy, hogy melyikre kötöd, a csatornák közötti különbség kb. kifullad az elnevezésben.
-
malagutif122
tag
Sztereó erősitőt akarok rákötni a számitógépre
már vettem egy 5.1 hangkártyát is.
Van az erősitőn tape monitor, és video aux melyikre kell kötni?
Trust 5.1 hangkártyám van. -
blakey
titán
válasz
sting2 #23112 üzenetére
Blu-ray-en nyilván kevésbé látható a különbség, de azért valamivel nyugodtabb a samu és lg nem alap lejátszóinál, mkv, dvd, avi-n sem rossz, mondjuk a panát jobbnak látom, de bőven jó képe van, nyugodt, a színek a helyükön vannak, csendes, minőségi érzetet ad. Szolgáltatásban elmarad az lg, samu szolgáltatásaitól, nem smart, szóval csak youtube meg picasa van, viszont a youtube hd hibátlanul megy.
-
törölt tag
Jobban ajánlott ujonnan az Onkyo 5405, de csak akkor ha az illető tudja vállalni a hangszóró upgrade-t (feljebblépés) mert az Onkyo hangszórók elég rémesek (az SKS se különb). Erősitőileg viszont jó vétel.Jobban jársz -természetesen ha csak újban gondolkodsz- külön megvenni az Onkyo HT-r 548-at vagy jobb ajánlat a Pioneer AVR 520 ezért az árért, és megfelelő hangszórókészletet nézni hozzá.
-
TCr
veterán
válasz
Oldfighter #23122 üzenetére
Hasonlókat (is) hallgatok én is, számomra tökéletesen megfelel a Denon 1908, annál meg szvsz nem lehet "rosszabb" a 2113. Olcsó Proson szettel hallgatom.
Mordaunt hangsugárzókhoz nem volt még szerencsém.
-
I.K.Z
tag
válasz
Oldfighter #23122 üzenetére
Köszönöm, akkor hanyagolom.
-
Oldfighter
senior tag
Érdekelne azon emberek véleménye, akik Denon, illetve Mordaunt Short Aviano területen már hallgatóztak, esetleg ehhez a márkákhoz kapcsolódó készülékeik vannak, hogy a Denon AVR-2113 és a Mordaunt Short Aviano szettje mennyire tűnik jó választásnak? Az a helyzet, hogy a zenei felhasználásom igen tág keretek között mozog. AC/DC-től Loreena McKennittig bezárólag. Kivételt képeznek a tuc-tuc zenék, azokat messziről se.....
Természetesen menni fogok majd hallgatózni ( netdepo pl), mert elég komolyan érdekel a dolog és nem rövid távra fogom megvenni az új cuccosokat. Anyagi szempontokat figyelembe véve, direkte akciós, illetve kifutó modellek után érdeklődök ( Denon erősítő is majd az lesz, mire a vásárlásig eljutok ), használt dolgoktól ódzkodok. -
TCr
veterán
Ok, akkor személyes tapasztalat:
A kis bögrék pár hónap elteltével bekerültek a szekrény aljába, vettem helyettük normális 5.0-t.
Önmagukban alig érnek többet egy tv beépített hangszóróinál.Amikor lecseréltem az erősítőt is, a passzív sub is kikerült a rendszerből.
Persze előtte "lekötöttem", hogy meghallgassam, hogy mennyire fog hiányozni.
Mikor visszakötöttem, alig vettem észre a jelenlétét.Ergo én is személyes tapasztalatból ajánlgatom itt mindenkinek, hogy hagyja ezeket az olcsó tejfölösbögrés szetteket, inkább vegyen valami régebbi használt erősítőt használt 5.0-val, mérföldekkel jobb hangot fog úgy kapni.
-
TCr
veterán
Mostanában nagyon ajnározzátok az ELAC hangsugárzókat, vajon az olcsóbbak is megérik az árukat?
Miért nincsenek ELAC árak a magyar oldalakon?
-
I.K.Z
tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről: Onkyo AVX-390 5.1 csatornás Házimozi Rendszer ?
( http://www.netdepo.hu/onkyo-avx-390-2843.html/hun/ )Megéri az árát? Milyen hangja van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest