Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz mettek #161442 üzenetére

    Nem azt mondom, hogy nem folyamatosabb és „simább” a kép a magasabb fps esetén. Sőt, még azt is elfogadom, hogy a szemet jobban kíméli a magasabb képkockaszám. De az biológiai tény, hogy a szabvánnyá vált 24 fps azért terjedhetett el széles körben, mert ezt már folyamatos mozgásként érzékeli a szemünk (ill. az agyunk). Az egy dolog, hogy a te szemed az átlagnál érzékenyebb, és neked kevés a 24 fps, de akkor gondolom, soha nem voltál moziban sem emiatt. Mert ugye ott már a celluloidos időkben is 24 képkocka szaladt el a vetítőlámpa előtt, és a mostani digitális érában is többnyire ilyen fps-sel vetítenek.
    Azt mondod, ég és föld? Szerintem is. De az én állításom továbbra is arról szól, hogy melyik a filmszerűbb, melyik nyújt esztétikusabb látványt – ez pedig szerintem a 24 (23,976) fps.
    Nem véletlen, hogy kb. egy kezemen meg tudom számolni, hány film készült eddig HFR-ben, holott a megfelelő technika ehhez már rendelkezésre áll egy ideje. A rendezők nagy többsége ugyanis idegenkedik ettől a szappanoperás látványtól, ők ugyanis művészek, nem szemészek. ;)

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák