Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz Nemir Ombe #137898 üzenetére

    Tegyük fel, sajátom az erősítő, megvettem 850000 forintért, mivel annyiba kerül. Ha egy 340000 forinttal (a LL-DFPC-SIG ára) drágábbat akarnék venni, ahhoz előbb el kellene adni a meglévő erősítőt, nyilván több százezer forint bukással.
    Valamint nem véletlenül, találomra választunk erősítőt (mást sem, ha van egy csöpp sütnivalónk), hanem hosszas keresgélés, meghallgatások után. Tehát pont olyan karakterű és teljesítményű gépet kellene találni, aminek ugyanannyira tetszik a hangja, mint az említett meglévőé. Ez akár hetekbe is telhet. Így aztán anyagilag szinte biztosan rosszabbul járnék.
    És amennyiben az új, 1,2 milliós készüléket a mellékelt silány dróttal csatlakoztatom, messze nem hoztam ki belőle a tudásának javát, hogy a maximumot ne is említsem.
    Összefoglalva: azon a véleményen vagyok, hogy ésszerű összegbe kerülő kábelezéssel mindenképpen érdemes javítani a rendszerünk hangján és ha nem kapjuk meg az áhított hangzást, akkor kell készülékcserén gondolkozni. Alighanem egy 850000 forintos erősítőhöz a 340000-es tápkábel túl van az átlagos hifis, házimozis ember értékrendjében ésszerűnek nevezhető határon. De kipróbálni érdemes!
    Egy hétig csak hevert a sarokban a Lessloss, én balga lusta voltam bekötni, úgy gondoltam, nem éri meg a fáradságot. Volt már nálam ilyen kábel, az akkori láncban nem okozott komoly változást, mert hasonló kategóriájúakkal hasonlítgattam össze, nem 32000 forintoshoz.
    Ez mind akár offtopik is lehetne, mert konkrétan sztereó erősítőről van szó, nem házimozi kombájnról.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák