Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabroncka

    addikt

    Elmentem ma délután a Kácsába a soundcare 3db-os, öntapadós szettér.

    Mivel többen érveltek mellette és "ellene" is, ezért leírom a tapasztalatomat.

    Teszt lemez: Tron - Örökség, DTS HDMA

    Center: Dali zensor vocal

    "Állvány": Ikea Besta MDF bútorlap (3cm vastag üreges szerkezetű)

    Elmondható, hogy jelen körülmények között én közepes és alacsony hangerőn nem hallok különbséget az SC és a mellékelt gumilap között. Masszív odapörkölés esetén a szekrény kevésbé vibrál, rezonál.

    Most jön a meglepetés: Kézrátétel! Alacsony hangerőn sem a gumilap sem a SC esetén nem éreztem a bútorlap rezgését a szöveg alatt, közepes hangerőn (én ezen szoktam mozizni) teljes mértékben érezhető volt a különbség. Gumilap esetén mind a szöveg, mind a kevert hang rezgése egyértelműen jól kivehetően érezhető volt a lapon, mind az SC-vel csak az egészen mélyek (azt tudni kell, hogy egyelőre nem vágok a frekvencián, nincs mélynyomóm). Ezen mondjuk meglepődtem, hogy ennyire számít az elcsatolás.
    Üvöltős hangerőn a szöveg alatt épphogy, mélyek alatt érezhetően rezgett a polc, de ekkor már a komplett szekrény vibrált és sokszor berezonált, azt hittem át jön a szomszéd.

    Konklúzió: az, hogy jelen körülmények között nem hallok semmit az egy dolog (nem erre van kitalálva a szoba), a rezgés viszont egyértelműen, érezhetően csökkenti, vagyis funkciójának megfelelően elcsatol - ebből következik, hogy valamit mégis számít, még akkor ha most nem hallom (én).

    Nem tudom megmondani, hogy mekkora lehet a különbség egy 200 Ft-os tüskéhez képest, nekem kompaktsága és mérete révén bejött, a rezgést valóban csökkenti, ennyi.....

    [ Szerkesztve ]

    "in medias res"

Új hozzászólás Aktív témák