- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #8998 üzenetére
köszi a gyors választ, szándékosan nem akarok ennél durvábbat. a srác most kamaszodik nem fogom "szétverrettetni" vele a házat.
-
aram01
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #8995 üzenetére
Sejtem, ennyiért nem várok csodát. Csak becsörögné valamennyi a gyerek szobát, vagy nem? 4x4m
-
aram01
nagyúr
Srácok egy kolléga linkelte privátban (köszi a kedvességét itt is
)
[link] 85k-ért lenne az aprón egy ilyen -
sebestyen93
tag
válasz
Nemir Ombe #8981 üzenetére
Az a baj, hogy nem vettem, hanem kaptuk, igy nehez volt megfelelo subot hasznalni a szobahoz..
De akkor ezek szerint en vagyok a hulye
-
Norbi 72
veterán
-
Norbi 72
veterán
Nem tudom,miért zavaros,Nemir már leírta.Ez egy Harman Kardon 151/HKTS 5-ös szettel,amire rányomták a JBL lógót.
-
Kerio
őstag
válasz
Nemir Ombe #8989 üzenetére
Mit jelent a JBL honlapján a JBL logo alatta a "Harman" felirat? Nekem ez zavaros.
A H/K 149ezer. Győrbe nem mennék le érte... -
Nemir Ombe
addikt
De akkor már inkább egy HK szettet vennék,mint egy olyat,ami “olyan mintha HK lenne”,de természetesen ez csak az én véleményem.
(árban ugyanannyi)
Jigsaw04:
”Egy adott sub ugyanúgy szól egy millás erősítőn mint egy százezresen.”Ezt azért így ne terjeszd,de a többi része igaz.
-
törölt tag
válasz
sebestyen93 #8975 üzenetére
Az erősítő teljesen független a mélyládától. Egy adott sub ugyanúgy szól egy millás erősítőn mint egy százezresen. Ahogy feljebb írták szobamérethez érdemes választani. 80-100 alatt elég gatyik vannak.
-
Kerio
őstag
válasz
Nem akartam írni. De nekem is így tűnt. Akkor beigazolódott. Köszi a választ! Holnap meg is nézem életben...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #8982 üzenetére
Jogos .... de elsőre fel sem tünt.
(a JBL marketingesei rájöttek végre,hogy nagyon sokan “csak márkaneveket vásárolnak” és meg is találták a “gyors megoldást”
a Denon/Boston “együttmüködés” volt ilyen régebben,ill. a Klipsch/Jamo házasság után náluk is egy jobban “kezdtek hasonlítani” egymásra a sub-ok,igy látszik már nemhogy nem érdemes “sajátot fejleszteni”,még a dizájnba se akarnak “energiát” fektetni .... )
-
Norbi 72
veterán
válasz
Naa,azért tettek a vasba narancs ledeket/világítást!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
sebestyen93 #8975 üzenetére
“Mélyládát” nem erősítőhöz,hanem szobamérethez/légköbméterhez illik/kellene venni ....
croma84:
Pl. ez is kb. beleférhet a keretedbe [link]Kerio:
Vicces!Egy “átcimkézett HK szett” .... az adatai alapján a HK 151 / HKTS 5 szet,JBL logókkal,nesze nekünk “globalizáció” és “költségcsökkentés”
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Milyen lehet ez a rendszer?
JBL CINEMA 1510 5.1 HÁZIMOZI RENDSZER130ezer körül van mindenhol az ára.
-
Norbi 72
veterán
válasz
tylerddd #8968 üzenetére
Hát az tényleg gáz,ahogy BBéci mondja.
Keress 330-as párt,és 150-es centert használtan.
Ritka,de szokott lenni.
(#8978) croma84
Kicsit több,de 924-es 95-ért jó vétel,szvsz.
-
croma84
csendes tag
Sziasztok,
Lassan le szeretném cserélni Denon 1906-os erősítőmet, nagyon szeretem, de szeretnék olyat amiben már van HDMI és tudja a HD hangformátumokat.
Természetesen ismét használtban gondolkodom, fontos tulajdonságok:
- HDMI/HD hang kezelés
- 7 csatornás
- hasonlóan "passzoljon" a Wharfedale Diamond 8.3/8.2/8/WH-2 hangsugárzókhoz
- nem ragaszkodom a Denonhoz (bár igen-igen a szívemhez nőtt) ha van más is ami "ilyet tud"
- hálózat/wifi/airplay/bleutooth ilyen árkategóriában gondolom felejtős (hangzás előtérben a szolgáltatásokkal szemben)
-ára 60-80kTudtok ilyeneket ajánlani?
-
Stooner
tag
válasz
Nemir Ombe #8974 üzenetére
Megpróbáltam az üzletben,ahol vettem.
Holnap még megpróbálom a szervizben is.Köszönöm!
-
sebestyen93
tag
Hello!
Denon AVR X520BT-hez milyen mélyládát ajánlotok?
Harman Kardon HKTS 65 bq/230 hangfalszett van hozzá, a hkts 220 sub elfüstölt 3 hónap után, nem vagyok hajlandó megcsináltatni garancia nélkül. Szóval milyen mély lenne hozzá jó?
u.i.: Az lehetséges, hogy rossz beállítás miatt füstölhetett el a mélyem?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
K.Tamas89 #8973 üzenetére
Ha meg van hozzá minden (5db hsz + szub) és működik mindegyik rendesen, akkor megéri.
Stooner:
Vidd szervizbe és próbálj meg "méltányosságra" hivatkozni, mivel csak 4 napja járt le a garancia, általában be szokták vállalni ilyen esetekben gariban, de eléggé gyártó/szerviz/átvevőember függő a dolog.
(vagy mond meg a szervizben, hogy 1 hete ment tönkre, de most volt időd bevinni
)
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #8971 üzenetére
Köszönöm az infót.
40e FT-ért árulják. Ez mennyire jó ár érte?
-
Stooner
tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni,
Van egy ONKYO 828asom+Mede8er 600asom.2 éve használom gond nélkül-3000 óra van bennük.
Ma hallottam filmnézés közben pár hangosabb pattogást,először a jobb hátsó hangfalból 5ször,később a centerből többször.Erősitőt pihentettem ,de újrainditás után is megmaradt a pattogás.
Mede8er-t áttállitottam-a HDMI kimenetet sztereo lekeverésre-igy nem csinálta,csak automatikus beállitás alatt.
A beállitást megváltoztattam továbbküldésre igy néztem tovább a filmet.Kb 10 perc után hirtelen kikapcsolt az erősitő.Vártam kicsit,bekapcsoltam, 3 másodperc után- 2 kattanás és kikapcsol az erősitő.
Most ott tartok ,hogy áramtalanitottam,kihúztam a hdmi kábelokat,sub kábelokat belőle egy órát vártam és újrainditottam az erősitőt,úgy hogy csak a hangfalak voltak rákötve-bekapcsolt ,8s után kikapcsolt,amikor a kijelző BD/DVD -t mutatott.Egy kis égett szagot is éreztem pár másodpercig.Áramtalanitottam.Garancia 4 napja járt le.
Szerintetek mi lehet a gond?Mit csinálnátok a helyemben?
-
-
BBéci
legenda
-
tylerddd
veterán
válasz
Norbi 72 #8967 üzenetére
Köszi a linket!
A szobából az a terület, ahová a rendszer kellene kb. 12nm. Ekkora területre nem javasolták az álló hangfalakat. Amúgy van két nagyon szép állapotú, Jamo Studio 180 álló hangfalpárom, de ez nem az a kategória, újan is csak 30k volt a cucc. Gondoltam, h berakom frontnak őket ideiglenesen, de ez elég perverz ötlet, nem?!
-
tylerddd
veterán
Már lassan 5 éves lesz a Z906 és szeretnék váltani, azt pedig felfelé érdemes.
Erősítő ~200k, sub ~70k, PolkAudio hangfalak (5.0) ~160k. Kábelből nem extrát néztem, de annak is 700Ft/m az ára + szeretném banándugósra megcsinálni őket, az is attól függ, h milyet sikerül majd vennem. Illetve kelleni fog 4db állvány is, ami talán a legszívszaggatóbb számomra, mert rohadt drágák. Találtam embert, aki profi állványt csinál, de pár ezerrel olcsóbb, mint a bolti. Most vettem két Taga állványt 37k-ért, drága, de valóban jó minőségű cucc és állat jól mutat rajtuk a két, már meglévő hangfal
Erősítőből mindenképp újat akarok, garival, hangfalakat szoktam vadászni, hátha találok valahol használtan. Pl. 65k egy pár TSx110b újan, használtan tudtam venni 40k-ért makulátlan állapotban. Tehát ezen a részén tudok talán faragni lefelé, de úgy 500k körül lesz a végén. Mondom, majd szép lassan összepakolgatom, nem hajt a tatár. A vicc viszont az, h ez még mindig egy alsó-közép kategória lesz, legalábbis ahogy nézegetem a komolyabb cuccok árait. Van aki ennyiért csak erősítőt vesz
@ Nemir Ombe Olcsóbb hangfalaknál is (ezekkel volt dolgom eddig, akár egy PC-s hangfalpárnál is) hallható egy műanyag és egy fadobozos rendszer között a különbség utóbbi javára. Én nem vagyok vájt fülű, de még én is érzem. Persze nem vitatkozom azokkal, akik jobban benne vannak a témában, de én így hallottam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
tylerddd #8963 üzenetére
Egy “normál 5.1+avr belépőszett” jelenlegi (új) árakon 400e Ft + körül indul,ami ez alatt van az (hang)minőségben kb. a Harman szettek szintjét tudja,csak nagyobb/látványosabb dobozokban. Ezért számít “viszonylag jó” belépő szettnek a HK az áráért, egy átlag felhasználonak.
Az hogy mi mennyire tartja az árát,arról csak annyit,hogy az ilyen kisebb/olcsóbb szetteken kevesebb a bukó,mint a drágábban vásároltakon és az olcsóbbakra általában előbb is lehet vevőt találni,ha eladósorba kerülnek.
-
tylerddd
veterán
válasz
Nemir Ombe #8959 üzenetére
Igen, abban az akcióban rendeltem meg, belefértem a 10 darabba. A Jamo J10 illetve PolkAudio PSW110/125 játszott volna még, de utóbbiaknál többen kapcsolóhibát jeleztek pl. avx-en.
H/K-ból amúgy a 171s-t és a HKTS16-ot néztem először, de ott is húzták a szájukat a hangfalakra. Még azt sem javasolták, h vegyem meg és később lépjek tovább hangfal vonalon, mert állítólag hatalmas bukóval lehetne eladni őket, ha egyáltalán lenne rá kereslet.
Tudom, h számít az ár, de sajnos be kellett látnom, h itt jobban a zsebbe kell nyúlni ahhoz, h valami épkézláb hangzást össze lehessen hozni. Így most inkább szép apránként haladok, de szerintem év végére összehozom a dolgot
-
aram01
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #8961 üzenetére
Igazából ráér őszig, a srác most úgyis táborban, és nyaralni van. Majd ha jön a rosszabb idő akkor kuksoljon bent
-
aram01
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #8959 üzenetére
Akkor érdemes várni egy kicsit? Hátha az akció után olcsóbb lesz, és házhoz is hozzák?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fehér_ember #8956 üzenetére
Jól felvitték az árát (gondolom,hogy a nyitási akcióra tudjanak “engedni”
) eddig mindenhol 129e volt a 151+hkts 5, 150e környékén a 161 + hkts 9 szett volt. De hát valamiből csinálni kell az “akciós árakat” ....
tylerddd:
Néha a tefölösdoboz és a tejfölösdoboz között is van különbség. Mellesleg meg ha figyelembe veszed,hogy az általad kinézett avr önmagábban drágább,mint ez a komplett szett .... sok függ a rászánt kerettől is,de azért van egy alsó határ,ami kb. ez.
Az a Velo sub nem rég kifutó akcióban 70e volt,jelenleg “nyugati szomszédainknál” 300€ környékén van,ennyiért még jó,hangban egy átlag reflexes sub ebben a kategóriában.
-
tylerddd
veterán
válasz
fehér_ember #8953 üzenetére
Engem meg pont ezekről a "tejfölös dobozokról" beszéltek le egy másik fórumon, én is Z906-ról váltanék. Szerintük hiába a külön erősítő (ami még el is menne magában), a hangfalak miatt nem lenne nagyságrendekkel jobb a Logitechnél.
Elvileg 4db PolkAudio TSx110b-ből (2-t már beszereztem nagyon szép állapotban használtan), egy TSx150c-ből fog állni a rendszer illetékes része. Erősítő valszeg egy Yamaha RX-V681 lesz, talán Denon 2300w. A mély pedig a fentebb említett, már megrendelt, de le nem szállított Velodyne Impact 10, amivel kapcsolatban viszont kétségeim merültek fel, de úgy látom tapasztalat nincs vele kapcsolatban.
Erősítőből mindenképp újat szeretnék és olyan jól felszerelt eszközt, aminek a lecserélése nélkül léphetnék akár tovább komolyabb hangfalakkal.
-
aram01
nagyúr
válasz
fehér_ember #8956 üzenetére
Hát az nekem messze van, meg vagy 15k az üzemanyag. lehet hogy nézek máshol hátha.
-
fehér_ember
addikt
Oops; most figyelem csak, hogy ez valami Győri üzlet nyitási kedvezményében ennyi
AZ AKCIÓBAN RÉSZVEVŐ TERMÉKEK ÉS KEDVEZMÉNYEK CSAK A GYŐRI ÜZLETBEN, SZEMÉLYES ÁTVÉTELLEL MEGVÁSÁROLT TERMÉKEKRE ÉRVÉNYESEK!
Tehát rendelés előtt, kérdezz utána, hogy nem-e lehetne ...(#8957) aram01
Egy hívást azért megér, hátha mégis engedik a netes vásárlást is annyiért. -
aram01
nagyúr
köszönöm srácok, szerintem is jó lesz ez a gyereknek.
-
Nemir Ombe
addikt
Amit “egyel feljebb” ajánlottak,én is azt szoktam ajánlani “ilyen esetekben”. Viszonylag normális aktiv sub + 5 hsz tartozik a szetthez az erősitő meg “átlag belépő”,ennyi/ez a minimum amire már mondható,a “használható” jelző.
(kis alkuval 120e-ért oda szokták adni ezt a szettet,kereskedője válogatja
)
-
fehér_ember
addikt
Egyik legolcsóbb új: Harman Kardon AVR-151S + HKTS 5
De fogalmam sincs hogy viszonyul a Z906-hoz -
BBéci
legenda
Gyorsan felejtsd el, az egy ipari hulladék!
100000 forintért semmiféle házimozi rendszert nem tudok ajánlani. Ami annyiért kapható, az durván kompromisszumos. Gondolj bele: erősítő, 5 hangdoboz, szubláda, kábelek! Lehetetlen elfogadható minőséget adni/kapni annyiért.
(#8945) kojak007
Ez egyáltalán nem egyértelmű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- World of Tanks - MMO
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Videós, mozgóképes topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LEGO klub
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Pioneer SX-229
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest