- Fujifilm X
- Analóg fényképezés
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Micro Four Thirds
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
#09634560 #98 üzenetére
Hm, a 3405-os most relatív jó áron van fent használtan, csak az eladó lassan egy hete nem képes válaszolni, így nem tudom, él-e még a hirdetése.
(#99) Ance: Köszi.
Sajnos Békés kicsit messze van innen, annyit nem ér nekem, hogy egész nap kocsikázzak érte odáig meg vissza.
-
echterion
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #81 üzenetére
Nagyjából annyi van, amennyibe a 329 kerül. Később akarok majd komolyabb hangfalakat, addig meg valami olcsóbbal is be fogom érni.
Sanci: konkrétan melyik Onkyo-ra gondolsz?
-
törölt tag
Ilyen tanácsokkal lehetett hozzám fordulni.. ha itt is bekötés, hasonló gond van besegítek.
És belépőszinten is el lehett mozizni, Onkyo pl kifejezetten ajánlott erre a célra.. ha valakinek telik állóhangfalas Onkyo szetre egy jó darabig mozin nem bánja meg.. zenei élvezetre viszont már nem való.
424-re megéri a többletet beáldozni, nem csak a mérőmiki miatt hanem a teljesitménytöbblet is meghálálja (nem fog olyan hamar torzitani) -
vendingo
veterán
Tudnátok ajánlani fali állványt hangfalnak? Leginkább olcsó érdekelne, de azért legyen tartós.
-
ruti
Közösségépítő
remélem nem kerül bezárásra, mert elvileg nemcsak vásárlási tanácsokra lesz használva a topic,
hanem pl. a használat/bekötés során felmerülő kérdésekre, amelyekre a profi topicban az a válasz jönne, hogy "ez alap", olvass utána...
de akinek általános használatra kell a cucc, lehet nem tud/akar belemélyedni a témába, hogy egy adott választ megkapjon. -
Meglátjuk mi sül ki a topikból. Ha nincs értelme, akkor önmagát fogja szelektálni. Valóban van egy kis átfedés a kettő között, de talán a másikban is hoz egy kis nyugalmat. Persze az itteni tanácsadók vonatkozásában alapkövetelmény, hogy ha elhangzik a 200.000 forint feletti pénzköltési szándék, akkor oda irányítsák az érdeklődőt.
A soundbar vonatkozásában továbbra is fenntartom a másik topikban (képpel) kifejtett véleményem, hogy mókusvakítás amennyiben nem egy pontosan megtervezett, mondjuk 3x4 méteres szobában használják, pont középen ülve. Ez a véleményem tovább erősödött a múlt hónapban, mikor egy kedves ismerősöm jóvoltából alkalmam volt a saját lakásomban összehasonlítani a jelenlegi házimozi rendszerem új árával nagyjából passzoló Yamahát. A nem szabályos, egy oldalon nyitott nappaliban borzalmas eredményt hozott, a nála, szabályos szobában meglepően jól teljesítő hangprojektor.
-
BBéci
legenda
válasz
#00137984 #84 üzenetére
A VSX-329 legkisebb hiányossága a mérőmikrofon. Sokkal többet számít a hangminőség és a teljesítmény, melyek közül egyikben sem jeleskedik.
A 424 valóban jobb választás, éppen erre írtam az előbb, hogy kicsivel több pénzt érdemes áldozni a házimozi komponensekre és mindjárt elkerüljük a "kidobott pénz" kategóriát. -
BBéci
legenda
Amiket eddig írtál, azokkal semmi baj.
Sok esetben indokolt a soundbar, de nem az olcsók valamelyike, mert azokért kár pénzt kiadni. Viszont van olyan is, ami egészen kellemesen szól.
A másik topikba is bőven belefér mindaz, amiről itt eddig szó volt. Nincs onnan kitiltva a legalsó kategória sem, csak a bögreszettek. Hidd el, akik oda járnak, olyasmivel kezdték, amikről ez a topik szólna, de már túlléptek rajta, van bőven tapasztalatuk, összehasonlítási alapjuk.
-
Sajnos el kell fogadnotok, hogy erre is van igény, mert sok ember nem tud rá több pénzt szánni, ezért vagy olcsót vesz, vagy semmilyet. Biztos sok blődséget írok én is, de próbálok segíteni. Talán azt lehet mondani, hogy a csökkent igények kevesebb tapasztalattal is kielégíthetők.
Amennyiben egy tapasztaltabb személy jár erre és lát valami blődséget, akkor érezze felhatalmazva magát arra, hogy kijavítsa, azzal persze (ami tudom nem könnyű), hogy kis pénz-kis foci elven megy a beszélgetés. Egyértelmű, hogy a nagy topikban blődségnek kell érteni azt, hogy valaki azt mondja egy belépő erősítőre olcsó hangfalakkal, hogy jól fognak szólni. Itt ez nem feltétlenül igaz. Nem fognak olyan jól szólni, de ha elérjük vele, hogy a kveés pénzéből az idelátogató nem egybeszettet és nem soundbart vásárol, hanem egy - akár - nagyon kezdő erősítőt 5.1-es hangfalakkal, abból - akit érdekel - tud tovább fejlődni. Lényegében ez lenne szerintem a topik célja.
Nekem ez lenne a véleményem.
(#79) BBéci: Van aki nem hajlandó tovább gyűjögetni, várni még fél évet. Ez amolyan magyar szokás. Azonnal kell. De akkor legalább ne egybecuccot vegyen.
-
echterion
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #45 üzenetére
Egyetértek. Ráadásul, a jelek szerint, itt a vak vezet világtalant esete forog fenn. Olvastam néhány akkora blődséget, hogy égnek állt a hajam.
(#46) Lacielvtars
Szó sincs arról, hogy profi szintet támogatnánk. A pénz okos, ésszerű elköltését támogatjuk és lebeszéljük a tájékozatlanokat arról, hogy kiszórják az ablakon. Mert vannak olyan készülékek, termékek, amiket még pár tízezer forintért sem szabad megvenni. -
A nagy hangfalakhoz is kell sub, viszont azt egy ideig tudod sub nélkül hallgatni, legfeljebb nem olyan lesz a mély, mint aminek lennie kell. Visztont amíg a "kis hangfalas" rendszerben egyedül a sub ér valamit, addig a "nagy hangfalas" rendszer összes eleme jobb, mit a kicsié.
Én 20 m2-re a nagy hangfalakat ajánlanám. Majd később veszel hozzá subot. Egyelőre nekem sincs. Már kipróbáltam kettőt, de nem jöttek be, ami tetszene, arra egyelőre nincs pénzem. Van egy ilyen szabadság érzése is a dolognak.
-
vendingo
veterán
A cav-al már van sok pozitív tapasztalat, ezért én inkább ezt ajánlanám. Az Echotech-et egyáltalán nem ismerem, még az is lehet, hogy jobb. Anno én is gondolkodtam a 2 márkán, de meggyőztek a Cav-os ajánlások és pozitív vélemények. Meg kéne hallgatni mind a kettőt, úgy könnyebb dönteni.
-
Bal85
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #66 üzenetére
A CAV vagy Echotech szetteket ajánlod?Vagy ezek hasonló kategóriát képviselnek?
-
vendingo
veterán
válasz
Lacielvtárs #66 üzenetére
Nekem is ilyen van, és maximálisan elégedett vagyok vele. Nem érzem, hogy feljebb kéne lépnem vele. Én Sub nélkül használom, de nem panaszkodok, mert elég jól tolja a mélyet is.
Ár/érték arányban szerintem jelenleg nincs jobb választás. -
Lacielvtárs
nagyúr
azért mert ha jól tudom a Szegedi székhelyű ATC Trade ZRT hozta be őket Kínából...
ha jól tudom.
a netdepó is árulta őket és ha jól tudom már nem árulja, talán az ATC sem hozza már be ezeket.
anno ezek 70-100 ezer ft közötti árkategória volt.
ha jól tudom ezek már kifutó termékek.
és ahogy a cikkemben is írtam róluk, nem rosszak, sőt az ár/érték arányt figyelembe véve nagyon is jók
nem ismert márka, így sokat nem adnak érte.
viszont nekem nem az a fontos hogy ismert legyen és elterjedt hanem hogy jól és szépen szóljon, no és ki tudjam fizetniezen kartársamnak, is ilyett vett, vagyis az enyém kisebb testvére
és 5.1 szettben vette, én meg csak a frontokat vettem
jah és meg van vele elégedve, de rá is kérdhetsz -
Bal85
csendes tag
válasz
#00137984 #63 üzenetére
Értem.Ha egy ELTAX Experience 5.0 -ra cserélném, akkor jobb hangzást kapnék?Ehhez szükségem lenne még egy subwooferre?
-
ruti
Közösségépítő
válasz
Lacielvtárs #57 üzenetére
ezek a CAV szettek miért tudnak ilyen olcsók lenni?
és az Echotech-ről mit kell tudni? -
Bal85
csendes tag
Nem a méret miatt választottam a kisebbeket, hanem az ár miatt, de akkor így elkezdek nézelődni a nagyobb méretű hangfalak irányában, ha az jobb hangzást ad.Mennyire számít, hogy egy egy hangfalszetthez nincs SUB?Nem rontja az élményt?Vagy még külön akkor vennem kéne hozzá?Használt hangfalak közül melyiket ajánlanád?
-
Nem tudom miért választasz olyat, aminél kisebb méretűek a hangfalak. Ha azért, mert nem szeretnél nagy méretűt, akkor szerintem nagyjából mindegy lehet az olcsóbb kategóriából, melyiket választod. Esetleg egy meghallgatást megérne az általad kiválasztott szett és ez a szett, hogy melyik tetszik jobban. Árban kb. egy, de hangzásban biztos van különbség. Sajnos az ilyen kisméretű hangfalak csak nagyon drágán tudnak hasonló élményt nyújtani, mint a nagyobb társaik. Nem hallottam egyiket sem, így véleményem sem lehet.
Ha nem az elhelyezés, hanem az ár miatt nézted ezeket, akkor nagyobb méretűt választanék hasonló áron. Az itt található CAV hangfalakat pl. dícsérték, akik megvették. Nem nyújt kiemelkedő hangzást, de mozihoz biztos jobbat, mint az általad választott.
Végül ha az erősítőben nem is, de a hangfalaknál megfontolnám azt, hogy esetleg használtat veszek. Sokkal olcsóbban lehet jó hangfalakhoz hozzájutni használtan és sokkal kevesebb a kockázata, mint egy használt erősítőnél.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #45 üzenetére
A relative alacsony előállitási áron, kedvező árakon értékesitett házimozikat is megveszik és használják sokan. Az igények azért itt is felmerülhetnek, de ezt nem minden belépőszintű készülék tudja nyújtani.
-
törölt tag
válasz
echterion #41 üzenetére
Kifutó termékről van szó 54ezer forint körüli áron. Ha nem is DTS-HD és Dolby TrueHD, de van azért sima DTS dekoder beépitve. DTS-HD kódolás esetén DTS hangfolyamot ad ki az erősitő. A frontok itt már kaptak banándugó csatlakozást, a többi az ebben a kategóriában alkalmazott rugós szoritócsatlakozók.
-
Mivel feltehetően nem 1-2 évre veszed meg, arra hívnám fel a figyelmed, hogy a Pioneer VSX329 nem rendelkezik bemérő mikrofonnal, míg a mindössze 10.000 forinttal drágább (de lehet, hogy máshol olcsóbban beszerezhető) Pioneer VSX424 igen.
Én ezt lényeges különbségnek tartom, mert sokat segít a csak rosszul elhelyezhető hangfalaknál, vagy rossz akusztikájú szobában a hibák kiküszöbölésében az, hogy a mérőmikrofonnak kiméred az értékeket. Ez nem csak arra jó, hogy meghatározza a hangfalak nézőponttól való távolságát, hanem ennél több. Az biztos, hogy a korábbi Pioneer VSX423-mas erősítőmön jelentős javulást hozott a bemérés, holott előtte "kézzel" próbáltam beállítani. A hang dinamikusabb, kevésbé lapos lett a mérőmikrofon után. Ez szerintem 10.000 forintot megér felárként. Fontold meg.
donjohnson: Mint fent írtam, volt korábban VSX-423-mas erősítőm, ami lényegében ugyanaz, mint a VSX-424 a technikai adatok alapján. Nagyon jó kis belépő erősítő, mozihoz megfelelő, a zenehallgatás már más kérdés. Abban nekem nem tetszett a hangja, azért cseréltem le. A jelenlegi tulaja is nagy megelégedéssel használja, ő más stílusú zenét hallgat háttérzeneként, neki arra is megfelel, a mozihangot meg imádja. Egy eléggé drága Sony egybeszettet cserélt le vele és azt mondja ég és föld a különbség. Jól elhelyezhető, mert nem nagyon melegszik.
-
donjohnson
addikt
válasz
Lacielvtárs #48 üzenetére
köszi!
ha esetleg valakinek van tapasztalata a pio vsx-424-el, azt is várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Tesla topik
- Analóg fényképezés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- A karcsúság ára
- Robogó, kismotor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest