- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
válasz
zsoika #45398 üzenetére
Valamiról úgy beszélni, véleményt alkotni, hogy nem próbálta, az már számomra a nem minősíthető, a tanácsa figyelembe nem veendő kategória.
Az ének az esőben esetén minek szub? Írhatnék még sok sok hasonló filmet...Mint írtam, én más filmeket (valóban filmeket) nézek, nem szubhangokra épülő akciófilmeket.
S ezeknek nem kell bömbölniük.. -
zsoika
addikt
Az " 5.0-t adtál meg large opcióval" nem próbáltam(nem véletlen), de azért a fizika mint olyan ismerős és sok minden mást is kipróbáltam már HM tekintetében.
Sztereó zenét is úgy szoktam hallgatni, hogy megtámogatom egy pontos, feszes, zárt ládával mert nekem már ott is hiányzik az alja(sajnos csak 13cm es mély/közép van a hangfalaimban, ami 60Hz -3dB -re képes)
El sem tudom képzelni, hogy a filmeknél milyen lyukas lenne a hang mélynyomó nélkül....hiszen ott sokkal jobban dominál a mély szekció. -
hcs57
addikt
válasz
#98221312 #45391 üzenetére
Nem értelek, én a kezdetektől használom 5.0-ban a rendszeremet, egyáltalán nem tapasztalom az általad leírtakat, amit személyesen nem is tapasztalhatsz, hisz neked kötelező a mélynyomó.
Nálam nincs "azt veszed észre, hogy nincs dinamika, pontosság, illetve a közép magas tartomány erőtlenné válik!" ez, igenis van dinamika, a hangszerek pontosak, a közép és magas tartomány is tisztán és szépen szól. Igaz nem csonton járatom, de épp elég hangos ahhoz, hogy a dinamikát is élvezzem.
Ami nincs, az a 20-38 Hz tartomány, illetve ez már annyira halk, hogy te lehet nem élveznéd, én pedig így élvezem.Zsoika, ha nem próbáltad, akkor miről írsz??? Nem, csak a 20-38 Hz közötti szubbasszus lesz ami nincs.. nekem nem hiányzik. Az a műfaj, amit nézek mozi területén, abban nincsenek is ilyen szubok.
-
kopygege
tag
válasz
ctrlaltdel13 #45381 üzenetére
Mit ajánlanál helyettük, a low budget kategóriában?
-
zsoika
addikt
válasz
#98221312 #45391 üzenetére
+1
Nem gondolnám hogy a jellemzően 13-16cm mély/középpel ellátott 5.0 le tud menni annyira, amennyire kéne filmek esetében. Használtam 20cm-es membránú SUB-ot és ott is volt hiányérzetem (alsó tartományban) ...igaz csak zárt láda esetén. Tehát a doboz kialakítása is sokat dob a latba.
Csak 5.0 esetén egy csomó frekvencia, illetve hanganyag elvész és a többi pedig rosszabb minőségű lesz (az erősítő terhelése miatt),hacsak nem felsőkategóriás az AVR vagy végfokokkal szerelt a rendszer.
Szóval minél belépőbb a rendszer, annál fontosabb (ha lehet ilyet mondani) a terhelést levenni az AVR-ről és tehermentesíteni azt.#45389) hcs57: Lehet...nem próbáltam. Régebben szatellit sugárzós rendszereket használtam, ahol szóba sem jöhetett a mélynyomó hiánya. Most pedig a fentebb leírtak miatt eszembe sem jutna
-
törölt tag
Mondjuk a vágást valóban nem állítottam...
Elképzelhető, hogy helyes vágási beállításoknál az említett jelenség nem tapasztalható.Abban viszont megállapothatunk, hogy a front hangfalak zenei mélyekre vannak kitalálva, nem a filmek hangkeveréseiben található gyomordöngető mélyekre.
" Helyes beállítás és jó frontok esetén maximum azt veszed észre, hogy nem 20 Hz-től szólnak, hanem 40-50 Hz-től."
Nem, azt veszed észre, hogy nincs dinamika, pontosság, illetve a közép magas tartomány erőtlenné válik!
-
modflow
veterán
Helló!
Van itt olyan személy, aki Sony erősítőt használ?
Atmos beállítással kapcsolatban lenne kérdésem. -
-
törölt tag
válasz
zsoika #45384 üzenetére
Újra kell kezdeni a beállításokat, és a mérés elött rákérdez, hogy mely elemekből épül fel a rendszer...
Ott kell kivenni a mélymyomót..Kipróbáltam: Förtelmes a lett a hangzás, már csak azért is mert a filmekben lévő LFE sáv gyötrik a frontokat (csattog,recseg), ezen felül teljesen kezeletlen, bántó, aránytalanul sok lessz a mély tartomány..
-
recusar
tag
Sziasztok,
tanácsot kérnék. Erősítő beszerzésében vagyok, használtan egy Denon x1400h (esetleg x1300h) vagy újonnan Denon x550bt?
90%-ban mozira lenne használva. Wharfedale Diamond 10-es (5.0-ás ) hangfalaim vannak sub nélkül, amit nem tervezek venni.
Köszönöm. -
zsoika
addikt
válasz
barcasattila #45376 üzenetére
Mekkora helyiségbe ?
Legutóbb egy használt Canton 10.3 -ast ajánlottam hozzá és meg is vette a fórumtárs. Tetszett neki de ez egyéni ízlés kérdése is. -
guppy_83
tag
válasz
barcasattila #45372 üzenetére
Szia,
A HK-t lehet JBL-lel párosítanám inkább - de ha van lehetőséged hallgasd meg inkább mindkettő szettel...
Nekem volt HK-m JBL szettel korábban és szépen tették a dolgukat. -
RZozo
aktív tag
Érdeklődöm, hogy valaki próbálta-e már a Focal Chorus 600-as szériáját.
5.0 szettben néztem a Focal Chorus 615+605+CC600 hangfalakat.
A 700-as szériáról több infó van, ahhoz hasonló lehet, azt sokan dicsérték, de neten is alig akad róla információ, teszt pedig csak a 700-as sorozatról van.
20 nm-re kellene, aktív mélynyomó van, egy Denon X2500H hajtaná kb. 70% mozira, 30% zenére használva. -
zsoika
addikt
Szia.
Ha nincs a legújabb hdr -es konzol akkor pl. ezt.
[link] -
barcasattila
csendes tag
Sziasztok!
100e ft környékén milyen erősítőt ajánlanátok ami ár érték arányban megfelelő lenne ebben a kategóriában?
(jbl arena 170 szett vagy jamo hcs 809 5.1 szett lesz mellé (még nem tudtam eldönteni). mindenképp újat szeretnék és nincsenek kimagasló igények (egy régi bögre szett után minden jobb). Főként filmek és zene (elektronikus) hallgatásra lesz használva. -
I'am Dony
őstag
válasz
kopygege #45367 üzenetére
Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor jó választás a céljaidra a kinézett 1500-as, de a kisebbet gyorsan felejtsd el. Más kérdés, hogy amire használnád, arra bármelyik 1xxx sorozatú Denon vas jó lenne sokkal olcsóbban, használtan. Pl., az AVR-X1000 elérhető 55 körül használtan és beépített netrádió, spotify stb... benne van. 75 körül már 2xxx sorozat is elérhető.
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy TAGA Harmony TAV-506 rendszerem.
Milyen vastag hangszóró vezetékek kellenek hozzá?
1.5mm elegendő lehet vagy kell a 2.5mm? -
kopygege
tag
Sziasztok!
Előre is elnézést a profiktól, de nagyon alapvető kérdéseim lennének.
A nyáron "örököltünk" egy valaha jónak számító Panasonic TV-t, így elérkezett az ideje, hogy a jó öreg Videoton RA6363S-ast lecseréljem egy korszerűbb darabra. Ehhez képest a ma kapható bármely erősítő nekem űrtechnika, de nehéz a döntés.
Sokat nézelődtem és arra jutottam, hogy ár/érték arányban és kezelhetőségben a Denon erősítők felé venném az irányt, de persze nagyon laikus vagyok, így természetesen megfogadom, ha van más javaslat, tanács.
A legfontosabb, hogy lehessen rajta rádiót hallgatni és a filmek hangját egyelőre sztereó hangszórókra, később pedig egy nem túl drága 5.1-es rendszerre "kitenni". Családi felhasználásra kellene, nem vagyunk túl vájt fülűek, inkább a kényelmi szempontok, könnyű kezelhetőség lennének a legfontosabbak.
A leginkább azt nem tudom eldönteni, hogy vajon megéri-e +50 ezret kiadni egy ilyenért, ha ehhez is van távirányító és 5 HDMI csatlakozó. Főleg az nem világos, hogy a plusz szolgáltatásokat hogyan lehetne leginkább kihasználni, illetve érdemes-e kiadni a különbözetet, mert annyival többet tud. Értem, hogy van rajta wifi és lan-csatlakozó, de ezeket egy erősítő esetében hogyan lehet kihasználni, amikor jellemzően arra való, hogy a hozzá csatlakoztatott TV-t, számítógépet, multimédialejátszók hangját vigye át a hangszórókra, amelyek eleve hálózatképesek, így ha erről van valamilyen összefoglaló, vagy cikk, akkor szívesen venném a linkjét. Vagy közvetlenül lehet rajta netes rádiókat hallgatni?
A másik furcsa dolog pedig, hogy már több mint tíz éve van DAB+ sugárzás Magyarországon, mégis alig van a kínálatban ilyen készülék. De mi van ha 5 éven belül itt is átállnak valamilyen digitális megoldásra mint Norvégiában vagy Svájcban, akkor hirtelen a fentiek is annyit érnek mint a Videotonom?
Bocs, kicsit eltértem a témától, de ha már kiadok 80-130 ezret, akkor szeretném, ha 10 évig jól lehetne használni.Előre is köszönök szépen minden javaslatot, segítséget!
-
zsoika
addikt
A 13cm mély/középnél 80Hz , a 10 cm nél 100Hz .
-
Formaster
addikt
Hol találom meg, hogy a Jamo S 626 szettjének mik az ajánlott vágási frekvenciái?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #45341 üzenetére
Tehát hosszirányú állóhullám gyakorlatilag nincs, csak a keresztben és függőlegesen. De ezek kb. elkerülhetetlenek.
Szvsz, körülhatárolt térben mindíg van állóhullám, például a templomok.
Hiába ad meg a gyártó mondjuk 20Hz-es alsó határértéket, az attól még bőven kiad alacsonyabb hullámhosszú hangot, csak ugye ez 6-dB-es határértéken kívül esik, hát nem kerül bele a specifikációba.
Tegyük fel ez az alacsony frekvenciás, alacsony hangnyomású jel megegyezik a szoba módusával akkor bőven a hallható hangnyomású sávba kerülhet, ami alapvetően nem lenne baj, csak éppen hosszú ideig zenghet.
Mindebből csak annyit akartam kihozni, hogyha valakinek módja van a módusokat csillapítani, az ne tartsa vissza, hogy a gyártó szerint (elvileg) nem képes a hangsugárzója ilyen mélyre lemenni, mert meglepetések érhetik, és ez nem hipotézis, hanem saját tapasztalat.
-
Stehe
aktív tag
válasz
zsoika #45360 üzenetére
Koszi a valaszt! Igen, nekem is van 3 appon a 3 eszkozhoz, de nem konnyit a dolgon: Tv bekapcs, utana AVR kivalasztasa forraskent, majd telefonon AVR app inditasa, inputkent MP kivalasztasa, majd az MP appal filmek lejatszasa.
Ha az MP-t a tvvel kotom ossze, akkor a tv taviranyitoja feltanithato az MP vezerlesere is, igy csak kivalasztom forraskent az MP-t, es minden funkciót tudok iranyitani a tv tavjaval... Ha ugye az MP nem a tvvel van osszekotve, igy a tv taviranyitot nem tudom feltanitani az MP kezelesere... -
zsoika
addikt
Pl. Telefonról tudom vezérelni mindet ha kell, de nem szeretem ...van ir led a telón.
A MP-hez vez.nélküli egeret használok és 7/24-ben megy a megosztás miatt(ezért oda nem kell távi), az erősítő távirányítójára meg rá van tanítva a tv így azzal az eggyel meg tudom oldani. Használhatnám a CEC funkciót is ,de sokszor néz a fiam youtube on mesét és nem szeretem ha a TV-vel együtt indul az AVR....épp elég a TV-n hallgatni. -
alphamooncam
őstag
Egy éve készítettem ezt a mérést. A szobám hossza 5,25m.
Első módusom ( hosszanti ) 33,8Hz.
Vízesés diagrammon azt láthatod
hogy 450ms-ra van szüksége ahhoz hogy 89dB-ről 75dB-re csökkenjen a hangnyomás.
Mondjuk önkényesen kiválasztom, 6dB-el lejjebb, a 69dB-es hangnyomás sávot, ott már 31-35Hz között lesz a módus.
A kúp alakjából pedig az látható, hogy alacsonyabb hangnyomáson ( 45dB) elég széles - 25-45Hz között - okoz problémát.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! Van egy 5.1-es házimozi rendszerem Yamaha RX-V685-ös erősítővel, és egy Samsung 4k-s TV-vel. Napokban szereztem be hozzá egy médialejátszót is, mivel a TV nem játszotta le akadásmentesen a 4k tartalmat, illetve a DTS hangokat.
Alap ajánlás szerint az AVR-t összekötöttem a TV-vel HDMI-n keresztül (ARC), a médialejátszót pedig az AVR HDMI IN portjára kötöm rá. Az lenne a kérdésem, hogy hang / kép minőségben okozhat-e problémát, ha a média lejátszót a TV HDMI IN portjára kötöm rá az AVR helyett? Ez nekem kényelmi szempontból számítana, mivel utóbbi esetben elég használnom a TV távirányítóját, az tudja kezelni az AVR-t, illetve médialejátszót is. Első esetben pedig szükségem lenne 3 bazinagy távirányítóra, ami már nem túl kényelmes és otthon is nehéz kimagyarázni... :-)
-
zsoika
addikt
válasz
DarkByte #45351 üzenetére
Szia!
A leírtak alapján inkább Monitor Audio MASS 5.1 (pont akciós+ingyen posta) .
Erősítőnek a Yamaha nem rossz választás (alsó kategóriában ár/érték arányban talán a legjobb választás),de ne az RX-V3xx...ajánlom figyelmedbe a HTR magasabb sorozatát, ami az RXV-vel megegyező, de más disztribúcióra szánt, olcsósított verzió(pláne ha akciós). -
makoss
veterán
válasz
zsoika #45349 üzenetére
Én már tavaly óta szeretnék egy jó fajta alsóközép kategóriás házimozi rendszert, de eddig mindig közbejött valami, jelenleg most kb 200eFt jött össze eddig, oké, nem sok, de reményeim szerint kb októberre összejön a pénz.
Úgy tervezem, ha nem muszáj egy darabig nem erőltetném az Atmost, inkább Subwoofer-t kéne venni hozzá, és igy járatnám pár hónapig.... -
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Még odébb lesz, hogy ténylegesen meg is rendelek egy ilyen set-et, de már próbálom kicsit elhelyezni fejben hogy körülbelül mennyit is kellene ténylegesen áldozni rá.
Körülmények: társasházi lakás, 20nm-es nappali, inkább hosszú mint széles, viszonylag sok üveg felület, de függöny megoldható. Első hangfalak fal mellett állnának, hátsók még nem tudom, a kanapé jó 2 méterre lenne a hátsó faltól, de a mögötte lévő falon tervezek polc rendszert, amire szintén el lehetne helyezni a hátsó hangfalakat. Kanapé mellé kizárásos alapon valamilyen állvánnyal. Center hangszóró TV szekrénybe kerülne (IKEA Besta). Front első hangfalak a TV állvány mellé a földre preferáltan.
Árszint amiben gondolkodom jelenleg: 250-350 ezer forint. Ennyibe kellene beleférnie az erősítőnek és hangfalaknak. Használt vásárlást jelenleg kerülném.
Igényem nem sok van, kb. erősítőn legyen legalább 3-4 HDMI bemenet az ARC képes csatlakozón túl; ezek legyenek 4K HDR képesek. Lehetőleg minél kevesebb anomália ARC-al és streaming box-okkal a hang kodekek tekintetében illetve a játék konzolokkal. Annyira nem igénylem az app-al vezérelhetőséget sem, sem az internetes feature-öket. Nem baj ha van, de emiatt nem szívesen fizetnék felárat. Távirányító legyen használható.
Zenehallgatás annyira szintén nem fontos, azt leginkább a PC előtt teszem, ott pedig monitor hangfalakat vagy fejhallgatót használok (lásd adatlap).Ezeket figyelembe véve, ez a set mennyire áll távol az elfogadhatótól? [YAMAHA NS-F51 + NS-P51 + NS-SW50BL + RX-V385]
Illetve hasonló árszintre mi az ami még összerakható egyedileg és jobb?Köszönöm előre is!
-
Quetz
őstag
válasz
Dorian #45341 üzenetére
Bedobtam a méreteket az Amroc kalkulátorba, a köbetkező módusokat adta vissza:
1 19.06 Hz D0# 1-0-0 ax
2 38.11 Hz D1# 2-0-0 ax
3 42.88 Hz F1 0-1-0 ax
4 46.92 Hz F1# 1-1-0 tan
5 57.17 Hz A1# 3-0-0 ax
6 57.36 Hz A1# 2-1-0 tan
7 65.96 Hz C2 0-0-1 axA hosszanti méretből származó módus tehát tényleg esélyes, hogy a mélynyomó frekvencia tartományán kívül esik. (Nem tudom, hogy egy módusból adódó csúcsnak/beszakadásnak mekkora a frekvencia sávszélessége).
-
zsoika
addikt
válasz
makoss #45348 üzenetére
Ha rövid akarok lenni, akkor szerintem nagyon megéri persze ha nem kerül sokba a kiépítés. Minél jobb rendszered van annál kevésbé jön ki az előnye (a jó 5.1 rendszer Atmos nélkül is jól szól).
Pl. már van egy Atmosos erősítőd és némi fölös kábeled + használtan "jóárúsítva" sikerül venni sugárzót, akkor nem kerül sokba a kipróbálása. Aztán mindenki eldöntheti hogy kell e neki.
Ha még nincs meg az Atmos, DTS X képes erősítő, akkor már más a helyzet....előbb hallgatózni ajánlott. -
Formaster
addikt
Akkor feldobom én is a kérdést, miért látja úgy a kalibráció, hogy a frontsugárzók fordítva vannak bekötve?
Az előző lakásban is ez volt, akkor azt mondták többen, hogy rossz az akkusztikája a szobának. Most teljesen más minden, még az erősítő is cserélődött, mégis ugyanez az üzenet fogad kalibrációnál.
-
kurucz24
tag
Köszi a választ.
De mi lehet, esetleg hibás "összekötés" vagy valami érintkezési gond a csatlakozásoknál?(banándugós)Akusztika nem tudom mi lehet, próbálgattam átpakolni dolgokat, mögé rakni panelt, de mindig ugyanaz az eredmény, ötödik mérésre is 0,03m. Csatorna hangerejét nem módosítja, 0dB mindegyik(kivéve sub)
-
ERPY
őstag
Sziasztok! Új vagyok még a témában, és érdeklődni szeretnék, hogy írnátok nekem véleményt mennyivel nyújt többet egy Denon 1500-as erősítő atmos és dts-x esetén? Sok jót olvastam róla, de konkrétan hogy mégis mekkora élmény egy 5.1-hez képest, arra lennék kíváncsi. Akár privátban is szívesen venném, akinek van és megosztaná velem. Sajnos nincs lehetőségem élőben kipróbálni, senkit sem tudok akinek lenne a közelemben. Köszönöm.
-
Dorian
félisten
Azért nagyon nem mindegy mennyire small az a room, mert minél nagyobb, annál kevesebb, és kisebb mértékű problémával kell küzdeni, és még csak nem is egyenesen arányosan, hanem jobb a helyzet. Pl. nálam a hallgatási hely tengelyében 9 m hosszú a tér, erre jön még 4 m hosszan egy jóval szűkebb tér, a vászon oldalon meg mindkét sarokban ablakok. Tehát hosszirányú állóhullám gyakorlatilag nincs, csak a keresztben és függőlegesen. De ezek kb. elkerülhetetlenek.
-
zsoika
addikt
válasz
Szaszabond #45337 üzenetére
Szia. JBL ből a Studio 200 sorozat alatt nem vennék semmit.
AVR ből én a Piot választanám , mert nekem a Denonok hangja nem tetszik (főleg nem JBL el) de ez szubjektív vélemény.
Amúgy a JBL hez a Pio hangkaraktere sem az igazi....én Onkyo, Sony, régi Harman erősítővel párosítanám. -
zsoika
addikt
Pffff...v.mi visszafogottabbra gondoltam. Nem szeretnék a ház árának megfelelő összeget elkölteni, illetve azokhoz már végfokok kellenek.
De én voltam a hülye, úgy kérdeztem hogy szabadkezet kapj a válaszra
Ennél már csak BBéci válasza lenne "rosszabb"Inkább HIVI VR8-C atmos
HIVI VR8-W 5.0
HIVI VX10SW 4db -
Szaszabond
aktív tag
válasz
Szaszabond #45304 üzenetére
Ehhez mit szóltok?
Denon AVR X3500H vagy Pioneer Elite VSX-LX304
Hangfalak
JBL Arena 170 Set (Arena 170, Arena 120, Arena 125C, Sub: Arena 100P)
designra ez a hangfal, pláne a sub tetszikvagy
Polk Audio T531 (T50, T15, T30) + Sub: HTS 10 vagy PSW110 (de ez a sub nem igazán tetszik) Melyik a jobb SUB?
vagy
JBL Arena 180 Set (Arena 180, Arena 120, Arena 125C, Sub: Arena 100P) , de ez már jóval drágább az előzőeknél
-
Quetz
őstag
válasz
zsoika #45334 üzenetére
Én előtétfalba nagy membránméretű hangfalakat raknék, azaz 12"-15"-es mélyközéppel ellátottakat. Ilyenek például:
- JBL 3677
- JBL C211
- KCS S-1200
- KCS S-2001
- MAG cinema
- Power Sound AudioFeljebb lépve minőségi ranglétrán:
- Procella
- Alcons audioKCS és JBL házimozi tudtommal létezik itthon, cirka 16nm-en.
(#45335) Dorian: Minden lakószoba kisméretű teremnek számít, ami magával vonzza a "small room acoustics" összes problémáját. (Large room: ahol a terem méretei meghaladják a lejátszott frekvencia tartomány hullámhosszát. 20 Hz esetén ez 17.2m...) Ezt csak több mélynyomó összehangolásával lehet többé/kevésbé sikeresen kezelni. Amúgy meg valljuk be őszintén, melyikünk épít a barátainak mozit? Mindenkit inkább az érdekel, hogy legyen egy jó pozíció, és a többi maximum ne legyen nagyon gáz.
-
-
Dorian
félisten
Igen, ezzel én is egyetértek, kb. 25 m2 (és 3 m belmagasság), ahol már nem kell nagy(!) kompromisszumokat kötni.
Ez az 7.x hangdobozok által igénybe vett területet jelenti, ha a hallgató mögött nem csak 1,5 m van, hanem ezen felül akár + 10-20m2, az tovább javítja a mélyhangok viselkedését, és nyilván nem jár semmilyen erősítő és membránméret, vagy vászonméret növelési igénnyel. -
törölt tag
Ugyanezt gondolom/tapasztalom én is..
Zárt helyre nagyon nem ajánlott centert beszorítani!
Mindenki:Tegnap próbálgattam az erősítőm (Denon4000) Video beállításait.
Bekapcsolatam ezt a "progressiv mod"-ot, illetve a hozzátartozó "Video and film" beállítás!
Sokkal finomabb, gyorsabb lett a mozgás.
Ez pontosan mitől van? Illetve, hogy működil ez a dolog?? -
Zigi
senior tag
Rakhatod azt bármilyen tüskére, oda bezárva nem lesz jó hangja a centernek. Szerintem a reflexcső hangját erősíti fel a "doboz" amibe raktad. Dugd be egy zoknival a reflex nyílást és hallgasd meg, ha megszűnik az a hang ami idegesít, akkor muszáj lesz nagyobb teret adni neki. Ja és húzd ki a széléig ahogy javasolta más is.
-
BBéci
legenda
válasz
xxxxxxxxx #45327 üzenetére
Sok házimozit láttam, hallottam, szerintem nem jó a kicsi de a túl nagy sem. Konkrétan 18 négyzetmétert tartok minimumnak, de az még erősen kompromisszumos, mert a hangdobozok elhelyezése messze lesz az ideálistól. Az enyém 22 négyzetméteres, éppen elfogadható, de legalább fél-fél méter kellene ahhoz, hogy igazán elégedett legyek. Akkor még több hely lenne a hallgatói pozícióm és a mögötte lévő könyvespolc között, valamint a szubládák is szellősebben férnének el.
Egy 22-27 négyzetméteres szoba két, maximum három személyes házimozi, aki nagyobb társaságban akarja élvezni a filmeket, annak két széksorral kell számolnia, ahhoz kell a 35-40 négyzetméter. Annál nagyobb helyiségbe már irdatlan erősítő teljesítmény és hatalmas membránfelület kell, no meg legalább 3 m széles vászon. -
xxxxxxxxx
tag
Egy korrekt módon megépitett házimozi elvesz a szobából. Gondolok itt a helyes hangfal elhezésre stb.
Mekkora szoba kell egy jó házimozi kiépitéshez? Egy ilyen közép haladó szinten. -
-
BBéci
legenda
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #45303 üzenetére
Erre válasz esetleg? Ismeri valaki a MultiEQ megoldásokat?
-
kurucz24
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem beállításhoz. Onkyo NR676 erősítő AccuEQ bemérő program és másodszorra is a frontokat 40Hz-re állítja, dB mindenhol 0, a távolság mindenhol jó, kivéve a jobb front-nál 0,03méter, pedig kb 3,5-4 méterre van.
Mi lehet a baj?
Köszi
-
Megrendeltem a tüskéket.
Hát ez sem egy olcsó cucc...
A legolcsóbbat elvből nem veszem meg semmiből,a legdrágábbak meg már a luxus kategória,maradok az arany középúton.
Soundcare 00201
Az olvasott teszt alapján szerintem jó lesz ez,bár azért 12db (akkor már a 2 front alá is kerüljön normális cucc) kis "hülyeségért" fájt kifizetni ezt a nem éppen kicsi összeget. -
válasz
alphamooncam #45316 üzenetére
Jogos
-
Dorian
félisten
Mélyhang eleve nem nagyon jön ki egy ekkora hangszórőkkal szerelt, ekkora dobozból.
Ill. az a tojástartó szivacs pont semmit sem csinál a mélyekkel.
Ha van - és ahogy látszik van - legalább 10 cm hely a falig, akkor a hátsó reflexport is mindegy.
Viszont azt a bútorlap polc remekül rezgésbe jön, ezt hallhatod esetleg úgy. Tedd a centert tüskékre. -
Haffeybu
csendes újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem az alábbi 5.1-es hangfalat:
https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/logitech/z906-5-1-980-000468-p47013754/Leginkább filmezéshez és játékhoz használnám.
A kérdésem a következő lenne:
Hogy lehet a legjobb hangzást kihozni a dologból?
A számítógép és a PS4 is HDMI-vel van csatlakoztatva a tv-re. Eddig egy soundbart használtam optikai kábellel. Van még a sz.géphez egy külső hangkártya (ezt gitározáshoz használom)
Hogy lenne érdemes összekötnöm? Tv audio optikai kimenetre kötni?Előre is köszi a segítséget.
-
Ha már akusztika!
Megjött a centerem,be is raktam a helyére.
Mivel elég szűk helyen van,plusz ugye közel a falhoz,nagyon nem tetszett a mély amit kiad magából,ugye hátsó reflexes.
Raktam mögé a falra "tojástartót",így már határozottan jobb,de még mindig olyan nem szép a mély.
Nem a hangfal hibája,ha kiveszem a helyéről ez a zúgósabb (nem tudom jobban megfogalmazni) mély megszűnik,pont ugyanolyan szépen szól,mint a front reflexes frontok.
Tudtok valamit ajánlani amivel tudnám még javítani?
Akár DIY,akár bolti kész cuccot/megoldást.
A helye az fix,nem tudom máshova rakni,szóval a költöztetés nem opció. -
zsoika
addikt
válasz
Dorian #45310 üzenetére
"Amit írtál igaz, de ez miben befolyásolja, h milyen rendszert vegyen? " Csak gondoltam jó ha beszélgetünk róla , hogy mik a lehetőségek és a kilátások....ráérek írogatni
A mélyláda méretét fogja leginkább befolyásolni a csatolt tér és ez újban nem lesz olcsó. Talán a TAGA TSW-200 al kezdeném az ajánlást.
Ekkora térbe én nagy álló frontokat tennék (ha elfér) ...mehet pl. a klasszikus Dali Spektor +Denon kombó."Bármit is vesz, csak aszimmetrikusan tudja elhelyezni." Így igaz.
-
zsoika
addikt
válasz
Dorian #45308 üzenetére
Javarészt igaz,de a csatolt oldal felől pl. nincs hová rakni akusztikai paneleket és a hsz. "szentírásbeli" elhelyezése is bajos lehet.
Nekem lépcső van a jobb oldalon, így onnan nem pattannak vissza a hangok.....ezt sztereó zenénél nagyon szépen kiadja, mert ott fontosak a visszaverődések. -
Dorian
félisten
válasz
zsoika #45307 üzenetére
"Az össz légköbméter az ami számít. A hang nem tudja hogy a nappali mettől, meddig terjed"
Na azért ez nem igazán van így. Ha az egész téglalap alakú tér egyik felében van a cucc, akkor bizony legfőképpen az számít a legtöbb szempontból (a hangfalak a falaktól való és hallgatási helytől való távolsága, a hallgatási pozíció helye, stb) Kb. csakis mélynyomó szempontjából számítanak a csatolt terek.
-
zsoika
addikt
válasz
Szaszabond #45306 üzenetére
"amerikai konyhás, de maga a nappali része kb 4,5m x 4,5m" Az össz légköbméter az ami számít. A hang nem tudja hogy a nappali mettől, meddig terjed....sajnos.
"TV az egyik falunk az ülőgarnitúra padig vele szemben a másik falnál." Nem a legjobb elrendezés házimozi tekintetében ,de ne aggódj ....nálam is így van és egy jó alsó/közép szintet el lehet érni. -
zsoika
addikt
válasz
Szaszabond #45304 üzenetére
Szoba kialakítása, mérete?
-
Szaszabond
aktív tag
Üdv,
Tanácsot vagy opciókat szeretnék kérni , hogy milyen ÚJ rendszert vásároljak alapvetően film nézésre. A keret kb 500,000 HUF. Kellene bele erősítő (Pioneer vagy Denon vagy valami hasonló, lehetőleg minél több aktuális szolgálatatásssal) és minimum egy 5.1 hangfal rendszer. Mi lenne a legjobb vétel?
-
Formaster
addikt
Lenne itt valaki, aki rá tud nézni a Denon Audyssey kalibrációmra? Érezhetően sokkal jobb lett a rendszer utána, de érdekes módon a kalibráció elején azt az üzenetet dobta fel, hogy a két frontsugárzó ellentétes polarításon van, ami nem igaz. Skippeltem és továbbmentem, de nem tudom minden jó-e így. Lehetne még valamit finomítani rajta?
-
bobby45
tag
Sziasztok, vásároltam egy Polk Audio Magnifi Max Sr soundbart, a kérdésem az lenne hogy érdemesebb összekötni, mindent a tvbe és ARC-on összekötniba bar-al, vagy mindent a bar-ba kössek? A tv egy 65"-os Samsung qled, van egy telekomos ip tv beltéri, egy ps4 pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest