Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • skul0

    aktív tag

    Sziasztok!

    Életemben először szeretnék összeállítani egy alap házimozi szettet, és most eljutottam odáig, hogy az erősítőt kellene kiválasztanom, mivel több számomra kedvező árúnak tűnő használt darab is van most a környéken.

    5.0/5.1-re gondoltam, leginkább filmnézésre és kisebb mértékben zenére használnám. A fontos számomra a megfelelő térhatás elérése lenne filmeknél és játékoknál, a minőség azt hiszem másodlagos így első körben, mivel zöldfülű vagyok. A szoba egy nappali-konyha kombó, kb. 25m², a padló járólap, kevés a szőnyeg, a hallgatás helye a TV-től kb. 3m-re van. A filmeket a TV-vel az otthoni média szerverről szoktam lejátszani,és ezzel kapcsolatban lenne az első kérdésem: mivel a TV és a számítógép közt nagy a távolság, így a célom az lenne, hogy a TV továbbra is a média szerverről játssza le a filmeket, és a hangot adja át HDMI-n az erősítőnek. Ez így működő képes?

    Ebből kiindulva az alábbi három HDMI-s típust néztem, ezek közül melyik lenne a leginkább ajánlott, és miért?
    - Denon AVR-1708 - 58e
    - Onkyo TX-NR414 - 45e
    - Onkyo TX-NR509 - 52e

    A keret amit rászánnék az erősítőre nagyjából ennyi lenne. Mellé az 5.0-ás szettre pedig dupla ennyit szánnék, esetleg ebből is jöhet tipp, hogy melyik márka melyik szettjét érdemes keresgélnem. Mindkét esetben használtban gondolkodom.

    Köszönöm előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák