Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
válasz
roland198905 #29595 üzenetére
Neked 2 HDMI OUT kell, nem pedig HDMI in.
-
BBéci
legenda
válasz
Kevered a kimeneteket a bemenetekkel.
Az Onkyo és a Klipsch szerintem egyáltalán nem jó párosítás, mert erősítik egymás hibáit, a nyomulós, erőszakos hangkaraktert. -
zsoika
addikt
válasz
A hk 171 nem rossz kis erősítő, ajánlott volt itt a topikban .....csak volt egy-két hibás darab és azóta valahogy leszoktunk róla. Dolgozói kedvezménnyel egész jó áron jutottak hozzá egyesek....nézz szét az aprókon , hátha találsz garis "jóárúsítottat". Azért az Onkyo szerintem jobb!
Kintről esetleg még ez , vagy a nagy favorit...hasonló árban.
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok,
Eloszor is koszonom a valaszokat ,
a ket rendszer ezek szerint teljes mertekben nem illik ossze ahogy latom ,
viszont nem vagyok tisztaban az erositovel sem , mivel ő-ra csak a HDMI bemenetek miatt esett a valasztas ,
mivel a sarkalatos pont , hogy 1 tv-t es 1 projektort szeretnek vezerelni , ugyanarrol az erositorol ,
alapvetoen nem volt tervbe, hogy egy "ilyen" erosebb kalibert nezzek, csak sajnos a belepo szintu erositok , mint 1 HDMI bemenetuek. Ezen az Onkyon kivul meg a H&K 171 S erositoje ami tudja a 2 HDMI-t (IN) ,
de ha jol gondolom akkor ebben az arkategoriaban valami Klipsch R-26F szett kornyeke lenne a hozzavalo ?
(korabban volt szettben ezzel az erositovel , csak azert gondolom )Kosznom,
Roland -
zsoika
addikt
válasz
roland198905 #29592 üzenetére
Szia! Ahogy BBéci is mondja, az 5.0 nem 5.1! Kell a mélynyomó is.
A TAGA-t hanyagolnám! Kivéve a mélyládáit, amik egész korrekt kis ládák (belépő szinten).
Akár még jók is lehetnek neked(TSW-90,120,200 szoba m3 hez igazítva), ár/érték arányban jók.
A mélyládának nem kötelező azonos szériának, gyártónak lenni..... mint a további 5.0 szettnek.Az az Onkyo okés és kb 300-400eFt (új listaár) 5.0 szett illik hozzá+a mélyláda .
Természetesen nem szoktunk listaáron ilyesmit venni....keress akciókat, vagy irány a használt apró. -
BBéci
legenda
válasz
roland198905 #29592 üzenetére
Semmi nem indokolja, hogy a házimozi rendszerek kötelező tartozékát, a mélyládát kihagyd.
Ennek meg aztán semmi köze hozzá: "5.0 ban , mert a fent emlitett szett bass-reflexes front-okkal van"A TAGA szett azért sem jó döntés, mert minőségben, képességekben messze elmarad a kiválasztott erősítőtől. Úgy látszik, nem olvastad el a topik összefoglalóját, mert abban benne van, hogy hangdobozszettet az erősítő árának kétszereséért vegyél!
-
roland198905
csendes tag
Sziasztok !
Egy olyan kerdesem lenne nalam sokkal jobban hozzaertokhoz, hogy a kovetkezo szettet ajanlanatok-e , illetve szerintetek jo dontes-e ?
Onkyo TX-NR646
TAGA Harmony TAV 506 5.0 v.2a fenti szett "csak" hazimozihoz kellene, nem nagyon szolna rajta mas audio, esetleg radio , de az ugysem relevans.
Igaz , hogy az erosito 7.2 es, de csak 5.1 ben hasznalnam , illetve jelen esetben 5.0 ban , mert a fent emlitett szett bass-reflexes front-okkal van.
Kosznom,
Roland -
junkpod
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #29589 üzenetére
Makoss igényei szerint (és szerintem is) ez kb 4x-esen túlárazott termék. Mint írtam is fentebb 10eft körül (itthon is, aprón) teljes értékű mediaplayert lehet kapni.
Fölösleges erre a célra ilyet ajánlani.Makoss: nagyon javaslom a hasznaltpiaci beszerzést az összes HM alkotó elemre, ha olyan árérzékeny vagy mint én is
-
zsoika
addikt
válasz
makoss #29587 üzenetére
Akkor jól tudtam , hogy még a tervezés fázisában vagy...nem voltam benne biztos , ezért is kérdeztem.
Jaja....át kell gondolni az igényeket és összefésülni a lehetőségekkel!
Nekem egyszerű volt a dolgom, mivel a TV-n nem ARC-s és más egyéb (még analóg se) hangkimenet nincs rajta.....így lejátszókénti funkciója eleve kizárva. Számítógépem direkt játékra kifejlesztett és más egyedi, sajátos okok miatt sem választottam azt lejátszásra.....maradt a MP. Mivel sok jót írtak az S905x-es Mp lejátszókról és nem egy vagyon , gondoltam teszek egy próbát. Kicsit mókolós ,de nem vészes ....viszont hangtalan ,nem foglal sok helyet és alig fogyaszt áramot. Mindent játszik és vez.nélküli egérrel gyerekjáték az irányítása.
Az első HDMI-s belépő szettem 130eFt -ból jött ki kábelekkel, lejátszóval ...cakkpakk. Nem HDMI-s erősítőt manapság "fillérekből" lehet venni, ha csak szinkronosan nézel filmet akkor akár az is lehet egy alternatíva és hozzá egy ilyen szett +kábelek és kész is vagy. Szerintem simán 100eFt alatt maradnál.szerk: Pl erősítő. de ezt már korábban is linkeltem.
-
makoss
veterán
válasz
nubreed #29585 üzenetére
Ezt szerintem fogalmazd újra, mert fele nem igaz
(#29586) zsoika: Semmit nem vettem még mert még meg kell tudjam biztosra mi hogyan hová csatlakozik...nem tudom mi sürgős, szerintem biztos vannak itt akik lazán kicsengetnek 400e Ft-ot és nem 600Ft-ért melóznak valahol óránként
-
nubreed
veterán
válasz
makoss #29578 üzenetére
Én azt nem értem, ha van pc-d, ha jól láttam valahol azt írtad, hogy nem rég raktad össze, miért nem azt hassnálod média lejátszásra? Videokártyából hdmi ki az erősítőbe és öröm és bódottá. Olyan lejátszó programot használsz amit akarsz naprakészen tudod tartani, így mindent le fogsz tudni játszani. Ha ennyire garasoskodsz, minek akarsz venni külön média lejátszót?
-
junkpod
veterán
válasz
MasterMark #29582 üzenetére
Ha nincs szükséged a plex általi "bárhonnan mediaplayer" elérésére, akkor szerintem fölösleges a plex. De úgy látom sokaknak kedvence.
-
makoss
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #29580 üzenetére
Ezt én is mondhatnám másokról is nyugi bőven!
-
MasterMark
titán
válasz
junkpod #29577 üzenetére
LibreElec+PlexKodiConnect egy Plex szerverrel most a best szerintem. Így a Kodi minden előnyét össze lehet kapcsolni egy Plex szerver minden előnyével.
Az idézett írás pedig tipikus user error... (Bár itt ez nem Kodi gond, az meg hogy milyen hardverről beszél egyáltalán nem is tudni.)
-
BBéci
legenda
válasz
hjtz4t3wrseg #29580 üzenetére
Kicsit?
-
makoss
veterán
válasz
junkpod #29577 üzenetére
"
Vastag László
2018.01.04.
Pontszám:
Mellette: Gyors
Ellene: Gyenge hálózatkezelés
Egyéb: A gép gyors, aki látott már KODI-t, nem lesz újdonság a kezelése. De ennek minden hátrányával is szembe kell nézni. Hálózatról nagyon nehézkes a lejátszás, még kábellel is "csupán" full HD-nál is. Elejéről indítva a filmet, nincs gond, de ha beletekersz, onnantól már nem tudja magát összeszedni. A hangja is valami miatt nem az igazi, még passtrough-al sem, halkabb, és mintha a magas frekvenciákat is megvágná, egy másik lejátszóhoz, és blueray lejátszóhoz képest. Értehetetlen jelenség. Már első nap sikerült lefagyasztanom, egy kiegészítő elindítás utás. A távirányító kellemes, esztétika is megfelelő, a 3 db usb is előny." -
L.L.
senior tag
válasz
Lacielvtárs #29574 üzenetére
Köszi. Az X2300-as leírása megvan, ami lényegében ugyanaz, minimális eltéréssel. A használathoz nincs szükségem rá, csak gondoltam, nem baj, ha megvan.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Plusz 1 a pionak.
A denon sem rossz, bár annak van egy olyan naturális hangkaraktere, amit vagy szeret az ember vagy nem....En magam a pio vagy Yamaha, Yamaha avrem volt, szerettem a hangját
Denon - igaz drágább - de x4xxx feletti ha beleférne az árba, akár használtan is...
-
jeni
félisten
válasz
Petikusz #29570 üzenetére
Én 2-re tippelek
Pioneer LX
vagy a
Denon X2400Ha van módod a korábbi X3300-t is érdemesebb fontolóra venni. Kifutó modell lett hátha az X2400 árában esetleg megkapnád kint.
Ha a Dolby Vision ha nem szükséges annyira akkor én maradnék az X3300 erősítőnél.Az Onkyo sorozatból a 7-s széria a jobb a magasabb szint. A 8-s széria amit még jobban dicsérnek.
-
Petikusz
tag
sziasztok! alábbi erősítőkről kérném a véleményeteket melyik a legjobb szerintetek melyiket zárnátok ki! nagy valószínüséggel egy klipsch r 26f 5.1 rendszert hajtana vagy egy Quadral Argentum 390, 490 vagy 590 es 5.1 rendszert.
külföldől rendelném úgy, hogy ne az árakat nézzétek hogy ez drága, az olcsó, mert ahogy néztem 130-160 ezer körül mozognak kint és nem 200felett mint itthon.
Yamaha MusicCast RX-V683
[link]
Pioneer VSX-LX302-S
[link]
Pioneer VSX-1131
[link]
Onkyo TX-NR676
[link]
Denon AVR-X2400H
[link]
ezek közül választanék, de nem tudom melyik lenne a legjobb választás. ami pár évig tenné a dolgát gond nélkül. -
Beni2360
félisten
válasz
makoss #29567 üzenetére
Ez mind igaz.
HDMI porton keresztül: a legegyszerűbb megoldás, High Speed HDMI (boltokban sokszor hibásan 1.4 vagy 1.4a nevezett) kábellel kell a Tv-t összekötni a lejátszást végző eszközzel, legyen az dedikált media player vagy PC." - De ez a belé menő irányra szól.
De amit én kivettem a hsz-ből: LAN kábelen keresztül küldöd a videót a TV-nek és a TV-ből akarod a hangot vissza táplálni az erősítőbe. És ha ez a felállás akkor nem fogod az avr-d tulajdonságát kihasználni a drága 5.0 szettről nem is beszélve. Ezért ajánlják a média lejátszót közbe iktatni.
High Speed HDMI - na csak az elnevezés rossz de a végeredmény ugyan az. Az 1.4a nevezett kábel az már High Speed HDMI-nek minősül és nem csak a hangra értendő hanem inkább a képre. Van újabb 2.0 szabvány és még annál is újabb. De mivel a TV-re telepített szoftverrel fogod lejátszani és hangot küldöd vissza, amint írták csak korlátozott hanggal fogsz rendelkezni. Ezért írtam, hogy a vége egy média box lesz a tökéletes avr kihasználás végett.
Ui: Biztos kapok majd a fejemre ha valamit rosszul írtam de nem számít legalább többet tudsz kihámozni a dolgokból. -
makoss
veterán
válasz
Beni2360 #29565 üzenetére
A másik topikban összefoglalóban ezt írták:
"Média lejátszásHDMI porton keresztül: a legegyszerűbb megoldás, High Speed HDMI (boltokban sokszor hibásan 1.4 vagy 1.4a nevezett) kábellel kell a Tv-t összekötni a lejátszást végző eszközzel, legyen az dedikált media player vagy PC."
(#29566) lzrlaca:[link]
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Denon X2400H készülékhez, esetleg meg van valakinek a digitális formátumú, magyar nyelvű használati utasítás?
-
dr.bubo
őstag
válasz
Beni2360 #29562 üzenetére
Egy DENON AVR x1400H erősítőt akar venni. És Dali hangfal szettet akar hozzá.
-
-
makoss
veterán
válasz
dr.bubo #29551 üzenetére
Akárhogy agyalok szerintem felesleges külön Himedia vagy más médialejátszót venni, a kép már úgyis adva van ami utp kábelen megy, ha még külön médialejátszót kéne vennem akkor még visszább leszek az egészben
Egy rendes jel kell ami kijön a PC-ből vagy a tévébe, vagy az erősítőbe...
Ez a Himedia dolog most bekavart egy kicsit [link] -
jeni
félisten
válasz
Peti78 #29557 üzenetére
Külön szettben sem olcsók.
Az az igazság,hogy 100000Ft keretből újat 2 félét nem tudsz venni.
Inkább az a átmeneti megoldás ha apránként veszed meg hozzá.
Extreme Audió
NetdepoEsetleg az AVX oldalon tudsz keresgélni akciósan használtakat garival.
-
jeni
félisten
válasz
Peti78 #29552 üzenetére
A Harman Kardon amit néztél még annyit hozzá téve,hogy az már régi modell. Ettől függetlenül még szépen szólhat. Ha az újabb ficsőr kell neked akkor érdemesebb újabb szériásat nézni. pl.: belépő modell a Denon AVR-X540BT-s vagy a korábbi X520BT-s erősítő. Lehet más Yamaha,Onkyo,Marantz,Pioneer is.
A JBL nincs sok csatlakozási lehetősége,úgy mint a Sony szettnek sem. Ilyen téren korlátozottak.
-
Peti78
őstag
Szia!
A Kardon a hangfalakkal együtt eladónála. A Sony-ból az rt3-at hallgattam meg a mediaban, nekem az is elég lenne ebbe a szobába, de az rt4-nek az álló sugárzói jobban tetszenek. Amellett, hogy tudom nem az esztétika a legfontosabb, a sony mellett szól a kevesebb kábel. Annyi van itthon belőle, hogy rossz odanézni. A szomszédokra is tekintettel kell lennem. A berendezés miatt túl nagy hangfalak nem férnének el, az asszony meg így is rosszul van a sok hangfaltól. Nehéz ügy. A kompakt rendszerek egyszerűbbek, de tudom, hogy nem lehet őket összehasonlítani a menő cuccokkal. Ha kétszer ekkora lenne a helyiség, akkor érdemes lenne, de így nem feltétlenül.
Szabad egyébként a hangfalakat a falra fúni? MIntha azt olvastam volna, hogy nem javallott
-
jeni
félisten
válasz
Peti78 #29552 üzenetére
Hello!
A Sony lehet,hogy az adott körülményekhez szépen szól. Ellenben nem lehet bővíteni,sem variálni.
A Harman Kardon AVR-132 erősítővel többre mész. A JBL erősségben,teljesítményben nem valami erős de ezt majd később eladhatód és a helyére nagyobbat jobbat betehetsz. Gondolom a Harman-t használtan vennéd meg. -
Peti78
őstag
Sziasztok!
Melyikbe érdemes befektetni?
Sonyhtrt4 hangprojektor, vagy egy Harman Kardon AVR-132 Házimozi erősítő JBL. SCS-178 Hangfalakkal 90k-ért. Lejátszóra nincs szükségem.Az eléggé megviselt genius "5.1" cuiccomat váltaná ki egy 20nm-es szobában. Leginkább film- és TV nézésre, kisebb mértékben zenehallgatásra. A filmnézés leginkább PC-ről történik a tv-re. EZ talán a csatlakozók miatt lehet fontos.
-
dr.bubo
őstag
válasz
makoss #29549 üzenetére
Mi akadályoz meg abban, hogy használd?
Összekötöd az erősítő HDMI kimenetét a TV olyan HDMI bemenetével ami ARC képes. Engedélyezed a tv-ben a smart linket (simp link, stb. gyártótól függ, hogy mi a neve), az erősítőben is engedélyezed az ARC-t. Utána áramtalanítsad mind két készüléket. Bekapcsolás után működni kell neki. ( LG tv-nél előfordulhat, hogy többszöri áramtalanítás után fog működni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest