-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
belu891003
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
HDMi kábel téren kinek mi a tapasztalata márka, fajta téren?
Ha adanatok egy pár tippet az megkoszonnem!Erősítő: Onkyo 656
Tv: Samsung 4K euK6000 -
ßrainiac
addikt
Onkyo HT-R390 erositohoz szeretnek egy par erosebb frontot amit kesobb egy komolyabb erosito is megorokolhet.
Fogalmam sincs, miket nezzek, igazabol annyi lenne a lenyeg, hogy a hozzavalo harmat gyengusz frontok helyett legyen vmi amivel lehet zenet hallgatni - meg beallitani a frontokat Large-ra a double bass opciohoz.
Tehat milyen polchangszorot keressek, szatellit tovabbra is, ha 5.1 rendszerbe kerul, vagy lehet tobbhangszoros?
Ha vki belinkel par peldat aprorol, azt is megkoszonnem.
(a jelenlegi felallas: [link])
-
törölt tag
Assassin's Creed-nek nagyon jó lett a hangkeverése, dolgozik az összes hangfal a film nagy részében és a zenék is jók lettek. Ha valaki szeretne egy jó kis mozit.
-
CseeZee
csendes újonc
Szia!
Először is megszeretném köszönni az eddigi hozzászólásaid. A trigger - bár gondolom 1000 x jobban tudod nálam- egy be és kikapcsolási jelet ad a subnak, ergo ha bekapcsolom az erősítőt a sub is bekapcsol, ha kikapcsolom az erősítőt a sub is kikapcsol. Tudom, hogy mindez az LFE-n keresztül automatikusan is vezérelve van és ez szépen működik is nálam (a sub automatikusan bekapcsol és 15 perc tétlenség után kikapcsol.), ellenben arra keresem a magyarázatot, hogy a trigger miért nem működik megfelelően, miért hallok a sub-ból közepes sípoló hangot ha ez a kábel csatlakoztatva van. A fórumot olvasgatva, bár nem olvastam el az összes hozzászólást már más is (pl.Joshi) "küzdött" hasonló problémával ugyan ilyen hangfal szettel (HKTS9BQ).Azt is tudom, hogy a trigger csatlakoztatása nem létfontosságú, de valamilyen módon megszeretnék győződni arról, hogy nem a mélynek, illetve az erősítőnek van baja.Mivel én elég kezdő vagyok ebben a témában, ezért fordultam nálam sokkal tapasztaltabbakhoz, keresve egy fórumot ahol talán tudnak segíteni.
-
tom1229
újonc
válasz
dave118 #15358 üzenetére
Köszi a jó tanácsokat, mindig tanul az ember.
A helyzet az, hogy IPTV-t használok, tehát nem koax kábelen jön az adás. A kérdés az, hogy ezt a földhurok leválasztót nem csak koax kábel esetében tudom használni?
Illetve, hogy lehet az, hogy akkor is zúgott, amikor már csak a hangfalak voltak rákötve?
Ilyen esetben hol lehet a földhurok? -
dave118
senior tag
válasz
tom1229 #15353 üzenetére
Remélem a HDMI kábelt nem húzogattad ki-be, főleg nem úgy, hogy a készülék be is volt kapcsolva. Nem hogy kikapcsolt állapotban, de a villás dugót is ki kell húzni az aljzatból! Könnyen tönkreverheted a HDMI panelt az AVR-ben. Alap elv, hogy csatlakozókat nem húzkodunk összevissza ki-be csak úgy
Egyébként földhurok lesz, nekem ugyanilyen kálváriám volt kb. 2 hete ... a Digitális kábeltv szolgáltatójának koax kábele hozta be a láncba, és egy sima földhurok leválasztó megoldotta a problémát:
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Már nem vagyok teljesen kezdő a témában, évekkel ezelőtt volt egy kisebb házimozi rendszerem, de azt eladtam. Azóta PC hangszórókkal és fülessel próbálok túlélni, de ennek lassan vége
Alapvetően egy 2.1-es rendszert szeretnék építeni, esetleg egy centersugárzó szóba jöhet ("3.1"), de hátsó hangszórókra se szükségletem, se helyem nem igazán van.
Amire használnám:
- 40% géming (PC és PS4),
- 40% zenehallgatás (70% rap és 30% pop-clubzene, azaz semmi túlságosan kifinomult hegedűmuzsika visszaadására nincs szükség- cél a jó basszus, dinamikus hangzás alacsonyabb hangerőn is),
- 20% tv/film.Az árban van némi mozgásterem, de mindenre csak annyit költenék, ami ár/érték arányban a lehető legjobb és kielégíti az igényeimet (nincsenek audiofil elvárásaim)
A tervezett költségvetés:
- hangszóró párra 50-120 ezer között költenék, fontos, hogy álló sugárzók legyenek és legyen jó megjelenésük,
- centerre 40-50 ezer,
- mélyládára 50-60 ezer körül,
- erősítő: ezt szerintem használtan fogom megvenni, olyan 80-90 ezer Ft-ra gondoltam. Spotify user vagyok, nem árt, ha ezt is tudja az erősítő.Természetesen minél kedvezőbb árú, annál jobb, de mivel hosszútávra tervezek (min. 5 év, de inkább több), ezért ha csalódok, nem szeretném járni a cserebere kanosszát. Pl. szemezgetek a Yamaha NS-F51-essel is, ami relatíve olcsó, és nagyjából jókat is írnak róla, de nem tudom, hogy egy 100+ ezres hangfalhoz képest hogyan szól, mennyivel ad kevesebbet.
Szóval ha tudnátok segíteni, pár konkrét termékpéldával, szívesen venném
üdv:
Coleen -
CseeZee
csendes újonc
válasz
zsoika #15354 üzenetére
Eszemben sincs megbánni, hisz nyilván sokkal jobb mint az eredeti.Ami engem igazából érdekel , hogy miért van ez a zaj, és miért csak LFE állásban?Ezek szerint az erősítő trigger kimenete hibás, vagy a trigger kábellel lehet a gond? Sok a kérdés, de a legnagyobb az , hogy emiatt szervizbe küldjem e?
-
MCGaiwer
addikt
hallotta már valaki a Klipsch RP 450 C Centert? Sajnos a korábban rendelt RC 62 II centert nem tudják szállítani, így ezt néztem ki helyette.
-
tom1229
újonc
Sziasztok!
Megvásároltam a Denon AVR-X520BT és Boston CS260 MKII szettet egy Boston CS SUB10-el. A tegnapi napon összeállítottam, majd bemértem a szobában (50-es sub hangerővel). A bemérés után az első teszt során arra lettem figyelmes, hogy a sub kicsit erőtlennek tűnik és egy nem túl erős búgó hangot ad ki. A SUB RCA kábellel van összekötve az erősítővel. A hangerőt állítva ez a búgó hang egyre jobban kijön. Utána olvasás után földhurokra gyanakodtam, de egy hosszabbítóba volt bedugva minden és az RCA kábelt is elkülönítettem mindentől. A HDMI-t kihúzva és visszadugva érezhető, hogy pár másodpercig eltűnik a búgó hang aztán ahogy jelet kap ismét elindul. Egyébként filmezés közben nem lehet hallani, csak ha leveszem a hangerőt. A többi hangfal remekül szól.
A kérdésem, hogy mit csinálok/csináltam rosszul? Ez még mindig lehet földhurok, vagy ez valami más? Ha igen, hogy tudom ezt kiküszöbölni? Normális ez az alapzaj? Esetleg valamit be kell állítani az erősítőn? Vagy rosszul kalibráltam?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
CseeZee
csendes újonc
válasz
zsoika #15271 üzenetére
Szia!
Időközben megérkezett a sub (Inakustik) kábel, de a cserét követően sajnos maradt a sípoló hang. Végső elkeseredettségemben sajátos probléma megoldást választottam. A csatlakoztatott kábeleket elkezdtem egyenként kihúzni az erősítőből.Legnagyobb meglepetésemre, amikor a trigger csatlakozóból húztam ki a kábelt a fura hang megszűnt. Természetesen több "ki-be" csatlakoztatásos teszt során megbizonyosodtam arról , hogy ha a trigger csatlakoztatva van akkor sípol, ha nincs akkor ez megszűnik.A sípolás csak "LFE" állásban jelentkezik. Van valami ötleted a továbbiakban?
-
ßrainiac
addikt
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
JBL SCS200.5 szetthez melyik vas lenne jobb?
Denon AVR-1311 vagy Yamaha RX-V371?
Mozira és pop zenére használná a leendő tulaj.
Köszönöm! -
ßrainiac
addikt
Erre valaki?
Valamint - hatha valaki ezt is tudja - ha Kodibol nezek filmet es audio info alapjan 5.1 multi-ch a hangsav az erosito szerint, de egyebkent DTS vagy DD5.1 az eredeti, akkor ilyenkor mi tortenik pontosan?
-
dave118
senior tag
válasz
Lacielvtárs #15344 üzenetére
Nézd, én erre úgy tekintek, mint hobbira. Bár ebből legalább a (jövendőbeli) család is profitál, nem úgy mint az óragyűjtéstől kezdve a bringaépítésen át stb
De ettől még ez a házimozi csak (ne kövezzetk ha lehet) egy luxus dolog, szórakozás, semmi egyéb. Én kb a 200k-s határt szabtam meg, mert nekem eddig ér a lepedő ... az erre a dologra szánt lepedő. Ebből az összegből sikerült egy az én -sajnos egyre jobban növekvő- igényeimet kielégítő rendszert összepakolni. Nyilván ha lenne fölös 2-3 millám, nem sajnálnék ennyit egy sub ládára, de amíg egy kb 15 éves Wharfi Pi-20-as szettel mozizok, addig fölösleges. 180k-ból pl inkább elviszem páromat nyaralni. Én így gondolok erre a témára, ezért a haladó topikba csak read only módban vagyok jelen
-
Dorian
félisten
válasz
dave118 #15341 üzenetére
Természetesen. Ha egy gyenge szettbe veszel egy jó subot, az eléggé ki fog lógni. Dali Concepttel pl. már egész jól el lehet lenni, akár zenére is, mégis amikor megvettem a régi refis sub helyett a T12-t az annyira kilógott, h hozzá kellett fejlesztenek az 5.0-t (sok százasért
)
-
dave118
senior tag
válasz
dhcodoki #15340 üzenetére
Abszolút egyetértek. Szerintem az adott komponensek minőségbeli összepasszolása fontosabb, mint pl egy 180k-s sub.
(#15338) ELACielvtárs: egyáltalán nem sértődtem meg! Nekem nincs lehetőségem (egyelőre) 6-800k-s HM szettre, oda tényleg passzol egy ilyen szintű mélyláda, de továbbra is azt mondom hogy 6-800k egy HM rendszerre (az említett mélyládával egyetemben) a nagy átlagot nézve luxus.
(#15339) Crisp Rat: így is lehet fogalmazni
-
dhcodoki
senior tag
válasz
dave118 #15337 üzenetére
Véleményem szerint valahogy úgy kéne az egészet megközelíteni, hogy a minőség legyen szem előtt. Nem szabad, hogy elvigyen a tömegsodrás. Ha erősen korlátoltak az anyagiak, el kell engedni az 5.1-et. Helyette lehet alap sztereó is. Lényeg az igazi minőség. Egy rosszul beállított, összeállított, silány minőségű szett sokkal nagyobb kárt tud okozni az élvezhetőségnek, mint pl. a surround hiánya.
Páran biztos nem értenek velem egyet, elvégre ez is ízlés kérdése, de sztem megfontolandó. -
-
Dorian
félisten
válasz
Krisztian101 #15331 üzenetére
Nálam huszonpáron is bőven elég a T12. Erősítőben -3dB, 1/3-os potiállás mellett, így van meg a kívánatos 75dB
-
mettek
addikt
válasz
Krisztian101 #15317 üzenetére
zárt subban gondolkodj szerintem. Pláne ha zenét is hallgatsz vele. Mondjuk tuc tuc meg hip hop zenén talán kevésbe élményfaktoros de összességében sokkal jobban szól mint a reflexesek. Plusz ha kicsit is rossz a szobaakusztika, az a zárt sub esetén nem annyira jön elő.
Nekem egy Thunder t12 dolgozik kb 1 hónapja, iszonyat jót tett a komplett rendszernek, hogy zártra váltottam.
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Már írtam korábban, hogy tervezem az Onkyo sr508 erősítőm cseréjét, nem akarok nagyot ugrani csak egy kis frissítés. Lehet öregszem vagy ilyesmi, de már nem annyira jön, be a loudness hangzás. Találtam egy Yamaha RX-V773 -as erősítőt, gondolom ez zeneibb lenne, de azért nem akarom elveszteni az erőt, amikor szükség van rá. Van valakinek tapasztalata Yamaha ezen szériájával?
Másik opció egy Onkyo nr616, gondolom azért az kontrolláltabb és pontosabb, mint ami jelenleg van. -
válasz
Krisztian101 #15317 üzenetére
Már nem belépőszintű, hanem komolyabb szubláda vásárlása a megoldás.
-
Krisztian101
tag
Szeretnék taácsot kérni mélyláda témában :
ELACielvtárs-al priviben kicsit diskuráltunk és jót tett, mert végre megfogalmazódott bennem, hogy mit is szeretnék.
Adott egy Wharfedale VR-10 SUB, mögötte az Onkyo TX-SR806, amit "szét" kísérleteztem, mármint a beállításokat, de valahogy nem teccik annyira, de nem tudtam hogy miért.
Hát megvan a bajom:
Sokat hallgatok mp3-at Sennheiser CX300II-es fülesen, aminek kiváló a mélye (meg az egész hangképe nagyon tetszik évek óta), elég feszes, erős, dinamikus. Ehhez képest a Vardus sub egy bárgyú elmosott hangú, béna bárány
A nagy kérdés: kábel (jelenleg egy 2.500- Ft-os Y RCA van) cserével és tuninggal vagy csak tuninggal lehet ezen segíteni vagy inkább keressek a 200ezres kategóriában új SUB ládát (amit mondjuk jobb esetben használtan 100e-ért meg lehet szerezni)
-
Zsinder
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni, de egyértelműen nem találtam választ, ezért Titeket is megkérdezlek.
Jól gondolom, hogy mivel a Harman/Kardon AVR-171s erősítő nem támogatja a HDCP 2.2-t ezért a HDR továbbításra sem képes?
Köszi a segítséget. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #15294 üzenetére
Engem is érdekelne a csoport, ha nem titok...
-
embe
nagyúr
Ha valaki olcsó, de jó HDMI kábelt keres: Audioquest Pearl 1,5m-es, szerintem ez az ár jó. Főleg, hogy a házhoz szállítás ingyenes.
-
Bobolit
aktív tag
Az az FB csoport engem is érdekelne, ha nem titok
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Dorian #15277 üzenetére
Nem csak TV-adásra gondoltam, hanem mondjuk USB-ről lejátszott filmekre vagy játékkonzolokra. ARC-vel egy float PCM sávot is gond nélkül át tudsz passzolni, optikain viszont a lista évtizedek óta kompatibilitási okokból változatlan: tömörítetlen sztereó, ami köré a DTS felépítette a DCA-t, amit ma úgy ismerhetsz, hogy DTS Core, továbbá Dolby Digital Live, ami amúgy a sima ócska DD, csak alacsonyabb késleltetéssel. Filmre ezek közül csak a DCA ér valamit.
Egyébként a TV szabvány nyelvenként 2 tömörítetlen 48 kHz-es 7.1-et vagy 1 96 kHz-es 7.1-et (ami konkrétan mozi szint) tudna átvinni, a szolgáltatók úgy is kapják meg. Régen asszem a T-Home nem is tömörítette a boxig, de ma már mindenki, itt veszik el a minőség, akár AAC-ig is lemennek. A másik, ami miatt ocsmány a TV-s hang, az egy Amerikából átvett EU-s törvény, miszerint a hangosságnak pontosan -23 LUFS-nek kell lenni, rövidtávon integrálva is, nehogy a nagymama kiessen a székéből Mad Max közben és belehaljon. Most röhögsz, de ilyen esetek miatt hoznak számos hasonló törvényt (ne rakj macskát a mikróba, beavató lövés paintballban, stb.).
-
Joshi
titán
válasz
lumoss #15304 üzenetére
Nekem volt Harman HKTS 9 szettem és teljesen vállalható volt egy 20nm-es szobában, viszont 10nm-es szoba nagyon kicsi, nehezen tudom elképzelni a "jó" térhangzást. Lehet jobb lenne első körben 2.1-ben gondolkozni, aztán talán később bővíteni a rendszert. Nagyon kicsi a szoba.
ui.: ja és ezen a szinten én a lehető legolcsóbbat venném.
-
lumoss
csendes tag
Sziasztok! Tanácsra lenne szükségem. Van egy 4k-s TV-m, hozzá fogok venni egy Samsung J7500-as Blu-ray lejátszót, ehhez szeretnék egy 5.1-es házi-mozi rendszert. A szoba kicsi 10 m2. Fontos lenne a térhangzás, nem tudom, hogy fontos infó, de leírom: 4k-s filmeket is fogok nézni rajta. Eddig ezeket néztem ki:
YAMAHA RXV-381 + NS-P40
HARMAN KARDON AVR-151S + HKTS 5
JBL CINEMA 1510Érdekel mi ezekről a véleményetek, jó választás lenne-e, illetve ha tudtok mást ajánlani szívesen fogadnám.Előre is köszönöm!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #15287 üzenetére
Hát az nem biztos,de arrafelé haladsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest