- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
CseeZee
csendes újonc
Szia!
Először is megszeretném köszönni az eddigi hozzászólásaid. A trigger - bár gondolom 1000 x jobban tudod nálam- egy be és kikapcsolási jelet ad a subnak, ergo ha bekapcsolom az erősítőt a sub is bekapcsol, ha kikapcsolom az erősítőt a sub is kikapcsol. Tudom, hogy mindez az LFE-n keresztül automatikusan is vezérelve van és ez szépen működik is nálam (a sub automatikusan bekapcsol és 15 perc tétlenség után kikapcsol.), ellenben arra keresem a magyarázatot, hogy a trigger miért nem működik megfelelően, miért hallok a sub-ból közepes sípoló hangot ha ez a kábel csatlakoztatva van. A fórumot olvasgatva, bár nem olvastam el az összes hozzászólást már más is (pl.Joshi) "küzdött" hasonló problémával ugyan ilyen hangfal szettel (HKTS9BQ).Azt is tudom, hogy a trigger csatlakoztatása nem létfontosságú, de valamilyen módon megszeretnék győződni arról, hogy nem a mélynek, illetve az erősítőnek van baja.Mivel én elég kezdő vagyok ebben a témában, ezért fordultam nálam sokkal tapasztaltabbakhoz, keresve egy fórumot ahol talán tudnak segíteni.
-
CseeZee
csendes újonc
válasz
zsoika #15354 üzenetére
Eszemben sincs megbánni, hisz nyilván sokkal jobb mint az eredeti.Ami engem igazából érdekel , hogy miért van ez a zaj, és miért csak LFE állásban?Ezek szerint az erősítő trigger kimenete hibás, vagy a trigger kábellel lehet a gond? Sok a kérdés, de a legnagyobb az , hogy emiatt szervizbe küldjem e?
-
CseeZee
csendes újonc
válasz
zsoika #15271 üzenetére
Szia!
Időközben megérkezett a sub (Inakustik) kábel, de a cserét követően sajnos maradt a sípoló hang. Végső elkeseredettségemben sajátos probléma megoldást választottam. A csatlakoztatott kábeleket elkezdtem egyenként kihúzni az erősítőből.Legnagyobb meglepetésemre, amikor a trigger csatlakozóból húztam ki a kábelt a fura hang megszűnt. Természetesen több "ki-be" csatlakoztatásos teszt során megbizonyosodtam arról , hogy ha a trigger csatlakoztatva van akkor sípol, ha nincs akkor ez megszűnik.A sípolás csak "LFE" állásban jelentkezik. Van valami ötleted a továbbiakban?
-
CseeZee
csendes újonc
válasz
zsoika #15239 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod.Igen, a gyárilag "mellékelt" sub kábelt használom. Külföldi fórumon már olvastam hasonló problémát és a gyári kábelt nem igazán dicsérték.
Véleményed szerint milyen kábelt kellene választanom, mert mindenképp kipróbálnám a javaslatod még a szervízbe küldés előtt. -
CseeZee
csendes újonc
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Harman/Kardon 151S + HKTS 9 hangfalszettet. A mélynyomó LFE-n keresztül van összekötve az erősítővel.Két hét után a mélynyomó furcsa közepes sípoló hangot kezdett kiadni magából, amint az erősítőtől jelet kapott.Próbálkozásaim során észrevettem, hogy a mélynyomó hátulján lévő "Normal/LFE" kapcsolót ha "Normal" állásba állítom a zaj megszűnik, LFE állásban újra előjön.Valakinek valami ötlete esetleg, hogy mi lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest