Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz BBéci #14133 üzenetére

    Nem világos, hogy pontosan mi a bajod a szinkronnal. :F
    A mondanivaló tartalmi különbsége, vagy konkrétan a hangminőség?
    Mert a tartalmi lényeget elmondtam, hogy lehetetlent vársz. Ebből ez a maximum, amit ki lehet hozni, és más nyelveken sem kapsz jobbat, csak főként rosszabbat.
    Lehetnek persze üdítő kivételek, de keresni kell.

    Például, ha a filmek alapnyelvét, az angolt vesszük, akkor angol szinkronszínészeket, keresve sem találsz. Animációk vannak, ahol eleve a karaktereket igazítják a színészhez, aki később a hangot kölcsönzi.
    Idegen nyelvű filmek angolosításánál pedig főleg subtitle van.
    A környező, Kelet-Európai országok audió sávjába meg hallgass bele! Borzalmas, és a palettán egy üdítő színfolt a magyar szinkron.
    Ezt így kell felfogni. Hozzuk, amit ki lehet hozni, ennél több akkor sem megy, ha cigánygyere kisbalták potyognak az égből. :(

    Ha meg az anyag minőségére fújsz, azt is megértem, de ugye beszéltük, hogy döntő többségben AC3-ban kerül kiadásra, esetleg DTS, max olyan 15-20%-ban saccra, a HD hangok meg pár százalék mindössze, ami magyarul megjelenik.
    Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a magyarok többsége letölt, nem pedig vásárol, plusz a piac sem kimondottan óriási. Így valahol evidens az AC3 használata, még ha sajnálatos is.

    szerk: Amennyire én tudom, a csatornák keverésébe meg nem nyúlnak bele, de javíts ki, ha tévedek! Alárakják a párbeszédeket, esetleg egy-két ambiens magyarítást, pl TV/rádió, vagy helyszínen őgyelgők háttérzajai ... stb
    :szerk_end

    Így, a mondandóddal egyet értek, még ha nem is általános, és véleményem szerint, ebben a topikban, nem is fog elterjedni.

    A stereo cuccodról pedig ugyanez a véleményem.
    Igen, talán nem is hallottam olyan stereo-t, amit Te birtokolsz, de pont ezért nem indulok ki olyan stereo-ból, amiről Te beszélsz. Hát vakon mondom, hogy egy milla felett vannak, csak a frontjaid, használtan. Azon a szinten már lehet, hogy mások a preferenciák, ebbe bele sem akarok gondolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák