-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem világos, hogy pontosan mi a bajod a szinkronnal.
A mondanivaló tartalmi különbsége, vagy konkrétan a hangminőség?
Mert a tartalmi lényeget elmondtam, hogy lehetetlent vársz. Ebből ez a maximum, amit ki lehet hozni, és más nyelveken sem kapsz jobbat, csak főként rosszabbat.
Lehetnek persze üdítő kivételek, de keresni kell.Például, ha a filmek alapnyelvét, az angolt vesszük, akkor angol szinkronszínészeket, keresve sem találsz. Animációk vannak, ahol eleve a karaktereket igazítják a színészhez, aki később a hangot kölcsönzi.
Idegen nyelvű filmek angolosításánál pedig főleg subtitle van.
A környező, Kelet-Európai országok audió sávjába meg hallgass bele! Borzalmas, és a palettán egy üdítő színfolt a magyar szinkron.
Ezt így kell felfogni. Hozzuk, amit ki lehet hozni, ennél több akkor sem megy, hacigánygyerekisbalták potyognak az égből.Ha meg az anyag minőségére fújsz, azt is megértem, de ugye beszéltük, hogy döntő többségben AC3-ban kerül kiadásra, esetleg DTS, max olyan 15-20%-ban saccra, a HD hangok meg pár százalék mindössze, ami magyarul megjelenik.
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a magyarok többsége letölt, nem pedig vásárol, plusz a piac sem kimondottan óriási. Így valahol evidens az AC3 használata, még ha sajnálatos is.szerk: Amennyire én tudom, a csatornák keverésébe meg nem nyúlnak bele, de javíts ki, ha tévedek! Alárakják a párbeszédeket, esetleg egy-két ambiens magyarítást, pl TV/rádió, vagy helyszínen őgyelgők háttérzajai ... stb
:szerk_endÍgy, a mondandóddal egyet értek, még ha nem is általános, és véleményem szerint, ebben a topikban, nem is fog elterjedni.
A stereo cuccodról pedig ugyanez a véleményem.
Igen, talán nem is hallottam olyan stereo-t, amit Te birtokolsz, de pont ezért nem indulok ki olyan stereo-ból, amiről Te beszélsz. Hát vakon mondom, hogy egy milla felett vannak, csak a frontjaid, használtan. Azon a szinten már lehet, hogy mások a preferenciák, ebbe bele sem akarok gondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPad topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest