Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz
DjTaRsY #32443 üzenetére
Ez az 1-2mm nem okoz ekkora hibát, és más frekvencián jelentkezne, nem 4kHz-en. A leragasztásnak is használni kellene.
EMM-6, a Daytonoknál gyakori, hogy semmi köze a kapott fájlnak a mikrofonhoz, másoknál is előfordult. Meg kellene mérni, és úgy tudnád ellenőrizni. Gyakorlatilag összehasonlítani egy másik ismert mikrofonnal.
Az előlap is benne van akkor a dóm problémás SPL-fr válaszában. De azért nem 8dB-ekkel.
Megismételhetőség jelenti, hogy ugyanaz a személy, ugyanolyan körülmények között újra tudja-e mérni (nálad ez nem látszik a csatolt képeken). Reprodukálhatóság jelenti, hogy egy másik személy ugyanazt, ugyanolyan körülmények között mennyire pontosan méri meg újra.
#32444kammerer
Annak semmi hatása nincs a jelenlegi problémákra.#32445DjTaRsY
Mivel a magashangszóró hátrafelé zárt, mindegy, mi van a műanyag zárófedele alatt.#32448DjTaRsY
A magashangszóró alatti tömítésnek kizárólag a légmentes lezárás biztosítása a feladata. A zárófedél sosem rezeg szabadon, ha összecsavarozod a doboz előlapjával. Ez kitaláció. A vastag, textilszerű anyagokat kerülni kell, időbeni viselkedés szempontjából az a jó, minél stabilabban felfekszik, és illeszkedik a doboz előlapjához. Egyébként a te problémáidra, az 1-5kz-es tartomány egyenetlenségeire nincs hatása, nem is lehet.A gyári összenyomható szivacsok a megfelelőek, lényeg, hogy ne zárt cellás legyen. Vagy a Videoton dobozoknál alkalmazott FIDEKA nevű anyag vékony rétegben. Ez azért is jó, mert sosem öregszik, és tíz év múlva is visszaszedhető.
#32449kammerer
Ezeket a dolgokat gyakran félreértik. Nincs szűkség semmilyen rezgéscsillapításra a hangszóró és előlap között. Itt nincsenek értelmezhető rezgések, amin bármit is változtatni tudnál, a különféle vastag anyagokkal. Ha a hangszóró és a doboz pontosan és minél nagyobb felületen érintkezik, az a legjobb csillapítás. Ez is inkább a mélyközép hangszóróknál lehet lényeges. Ha a kosár és az előlap közé valamilyen vastagabb, alakváltoztatásra képes anyag kerül, akkor időben picit hosszabban elnyúló berezgések figyelhetők meg a CSD méréseken. Tehát inkább ront, mint használ. Ezt vagy tíz éve egy másik fórumon megmértük. -
törölt tag
válasz
DjTaRsY #32448 üzenetére
Nem próbáltam még, ugyanis nehezen megoldható. Ha viszkózus anyagként értelmezed, akkor feltehetően túlzottan kipréseli a becsavarozáskori nyomás a két felület közül (minél erősebb csavarral minél erősebb présnyomás a cél a hangszóró felfogatásakor). Ha pedig a levegővel érintkezvén megmerevedőként értelmezed, akkor elveszti a viszkózusságát, és kevesebb lesz a rezgéscsillapító hatása (bár azért úgy se érdektelen, csak nem annyira előnyös, mint a tubusban levő viszkózus állapotban).
Maga az anyag - főleg a szilikon - kiváló lenne akkor, ha "kolbászként" valami marha erős fóliába lenne beletöltve, ami nem szakadna szét a nagy nyomáson, és így viszkózusan tartaná az olajat-pasztát, egyúttal a felületek között tartaná az összepréselt anyagot - nagyon klassz készülékalátéteket készítenek szilikont fóliába csomagolva, akár hangdoboz alá is többtízkilós terhelésre, de ezek értelemszerűen nem körcikk alakúak, hanem korongok, egyúttal centiméteres vastagságúak, többcentiméteres szélességűek). Szóval az ötlet jó lenne, ha valami módon viszkózusan tudnánk tartani az anyagot, ugyanis, ha a levegővel érintkezve merevre szilárdul, akkor kétségesebb a hangminőségi és rezgéscsillapítási hatása (és utóbbi esetben sokat változhatna a hónapok, évek alatt). Kísérletezhetsz vele, de lásd a fenti problémákat.
Ha ügyesen hordod fel a pasztát, akkor az összepréselés után is maradhat egy értelmezhető vastagságú réteg a felületek között, csak hát nyilván nem sokáig marad viszkózus. Ugyebár fontos, hogy a két merev felület között nemmerev anyag legyen. -
törölt tag
válasz
DjTaRsY #32445 üzenetére
Ugyanarra, amire a mélynél. A hangszóró és az előlap összefogási köríve közötti csillapítóanyagra - ahol a felfogató csavarok is vannak. Általában gyárilag ez vékonyka habszivacs, aminthogy ezeknél a hangszóróknál is. Nem sokat ér (főleg, ha nincs is meg). Érdemes lehet kipróbálni különféle anyagokat, én például jó vastag polárszövetet szorítok oda, ugyebár hatékonyan elválasztja egymástól a hangszórót és az előlapot (alaposan megszorítom, hogy ne rezegjen szabadon a hangszóró).
-
DjTaRsY
aktív tag
válasz
djfantom #32442 üzenetére
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan.
Nem az fogja alátámasztani a hangszóró jóságát, megfelelőségét, hogy létezik valaki - ki tudja miből kiindulva - jól kinéző dobozt rajzol hozzá SketchUpban és (egyébként jó minőségben) megépít.
Az már annál inkább meggyőzne, ha meg tudja mondani, miért 87,3 literes 40,45Hz-re (lol) hangolt dobozt tervezett neki és megépítés után mit mért róla.
Addig pont semmit nem ér 10 ember szava sem, akik hallás után állítják, hogy márpedig jó lett.
De még akkor sem biztos, hogy utánépíthető, ha akkora a gyári szórás a hangszórók közt. Bár bucsus PA-ban talán még belefér ekkora eltérés.
Sok PA-s inkább megold mindent "erőből" meg EQ-ból, minek is T-S paraméter meg mérés. Azonos dobozban simán csereszabatos egy ilyen Masster Audio meg egy Eminence Delta Pro (mármint nekik, vagy szerintük)#32444kammerer
A DX25 esetében ezalatt mire gondolsz? Így néz ki egyébként a magas dobozon belül ügyileg: [link] -
DjTaRsY
aktív tag
válasz
shalafi66 #32441 üzenetére
A hangszóró süllyesztett az előlapba, a maráshoz erősebben ráhagytam, így 1-2mm árok van az mdf és a hangszóró előlapja közt: [link]
Gyors megoldásképp egyébként próbáltam leragasztani azt is, de eredménytelenülA mikrofonhoz kapott mérést és a korrekciós fájlt csak felületesen vettem szemügyre, én reméltem, hogy az én igényeimre ez így bőven megfelelő lesz és vakon bíztam a korrekciós fájlban. Hogyan is tudnám ellenőrizni - gondoltam én. Egyébként itt a fájlom, 21460, emm-6: [link]
Az előlap hatását megmondom őszintén számításba sem vettem, eszembe sem jutott, hogy ez egyébként modellezhető. Ezen felbuzdulva most google első találataként az Edge nevű programmal gyorsan felrajzoltam az előlapot és nagyjából pontosan a dóm (nem a teljes hangszóró előlapjával) méretével és elhelyezésével és megnéztem mit ad 70cm-ről:
Nahát...A megismételhetőségi probléma alatt mit értesz?
Fixált mérési pozíció, hangerő és paraméterek (fix nullidőpont és kapuhossz) mellett az alapzaj hibáját az átlagolással kiküszöbölve konzisztens eredményt kapok (bár tény -még- nem figyeltem meg a megismételt mérések kkülönbségei milyen tartományban mozognak)
Egyébként egyetértek, alapvető dolog, ami nem reprodukálható, az nem tekinthető mérésnek, ezt is belénkverték méréstechnikán -
djfantom
tag
válasz
shalafi66 #32440 üzenetére
Ezt is benézted.Mert pont hogy nem kamu.Azért használják hangosításra.Lehet licsit utána kéne nézni a dolgoknak.
https://www.youtube.com/watch?v=8-qMzPUY8RM
https://www.youtube.com/watch?v=7WY2sHMJa-Q
https://www.youtube.com/watch?v=yZacOheKGy4
https://www.youtube.com/watch?v=8cTsokXrMWU
https://www.youtube.com/watch?v=oJkcYmpNVUA
https://www.youtube.com/watch?v=_YUQvmRWMjc
https://www.youtube.com/watch?v=FVFqQHTj7W4
-
shalafi66
veterán
válasz
DjTaRsY #32437 üzenetére
A hangszórók be vannak süllyesztve? Lemodellezted az előlap hatásait? Pontos a mikrofon korrekciós fájlja?
8-10dB-t az előlap sem adhat hozzá, az teljesen biztos. Meg ilyen elrendezésnél nem is annyira erősen jelentkezik a hatása.
Nyilván az enyém mérőlapban felvett SPL-fr válasz, ugyanolyan nem lehet
Mondjuk ez a diagram, amit most másodjára mutattál, már kicsit jobban néz ki, az előzőhöz képest.
Viszont akkor megint felmerül a kérdés, hogy miért nincs megismételhetőség.#32438troll81
Most akkor egyáltalán nem szól?
Én biztosan nem szórakoznék a javítással, ez nem az az értékű hangszóró. -
shalafi66
veterán
válasz
djfantom #32436 üzenetére
Az, hogy szerinted szépen szól, műszaki szempontból nézve nem jelent semmit. Az viszont igen, hogy nem működik jól két útban, mert nincs olyan mélyközép, amihez jól illeszthető lenne.
Ez nem téves. Ezek a hangszóró tulajdonságaiból következnek. Ha van kedved hozzá, járj utána a dolgoknak, tanuld meg az elméleti hátteret, és akkor érteni fogod, hogy mit miért írtam.
#32435djfantom
Ezek nem komolyan vehető hangszórók, igazából sem HiFi-re, sem hangosításra nem jók. Egy rendes adatlap nincs róluk, illetve a megadott paraméterek is annyira távol vannak a valós, mérhető adatoktól, hogy nem is hasonlít a kettő egymásra. A Mater Audio biztosan ilyen. Rengetegen szenvedtek azzal, hogy nem úgy szól, ahogy modellezések alapján várható lenne, amíg néhányan meg nem mérték, és akkor kiderült, hogy azért nem, mert már a megadott T-S is kamu.Igazából ez minden olcsó kínai, távol-keleti hangszóróra érvényes.
-
DjTaRsY
aktív tag
válasz
shalafi66 #32424 üzenetére
Megmértem a DX25-öket a helyén is, a bal és jobbat is, 70 és 100cm-ről is, Illetve kínomban már az erősítő különböző üzemmódjaiban is (pure direct-ben mérek és hallgatok alapvetően mindent). Jellegében ugyanaz lett mind.
Példaként a helyén a jobb és bal oldali 70cm-ről a magassugárzó középpontjában:
Ráillesztve azz állványról mért spl-freq-et is ugyanezt mutatja.Szóval most egyelőre tanácstalan vagyok, honnét az 1-4Khz-ig tartó boltív az általad hivatkozotthoz képest
Én eddig a doboznak tudtam be.
-
djfantom
tag
válasz
shalafi66 #32432 üzenetére
Ha valaki nagyban csinálja a hangosítást akkor igen.De kisebb rendezvényekre vannak olcsóbb használható márkák is. Pl Master Audio .Ugyan így hifinél is.
-
shalafi66
veterán
válasz
djfantom #32433 üzenetére
De a műszerészek és hangszórójavítók nem értenek az elmélethez.
Hallás alapján meg nem lehet eldönteni.
Bulihangsugárzóba talán én is ajánlom, mert ha sikerült nagyjából elfogadhatóan összerakni, akkor szól.
Valahogy. De ez minden. Ettől többre nem alkalmas. Persze a másik probléma, hogy két útban nem működik ez a magas. Mindenképpen kellene valami középhangszóró is hozzá, az meg csak fölöslegesen bonyolítja a dolgokat, szóval inkább visszavonom, nem ajánlom, csak akkor, ha nincs más lehetőség.
-
shalafi66
veterán
válasz
troll81 #32425 üzenetére
Ez textil szél, ilyen volt eredetileg is. Szándékosan kicsi az engedékenység. Ha nem szól, és a lengőcséve sérült, akkor mérettől függően, 3-5000,- Ft minimum a javítása.
Annyiért már kapsz hasonlóan rosszat, vagy talán jobbat is, csak a mérete legyen kb. ugyanolyan, a doboz és a keret miatt.
#32431djfantom
Nem, ez a valóság. Mérésekkel igazolható. Néhányan, akik ezzel foglalkozunk, évtizedek óta figyeljük a hangszórópiacot, megmérünk hangszórókat, stb.. Szóval légyszíves ne írj ilyeneket, mert rosszul gondolod.Márkákhoz ennek semmi köze, az MNC nem azért olcsó kínai hangszóró, mert három betűs márkaneve van, hanem azért mert minden mindegy alapon gyártják Távol-Keleten.
A Reflex most már egyforma, mert nem gyártanak hangszórókat.
De igazából a PA és hangosítás nem ott kezdődik, inkább JBL, Beyma, Eminence, 18sound. -
shalafi66
veterán
válasz
szazbolha #32426 üzenetére
Mert 4-nél még rezonál, de lehet, hogy 5-nél is. Fölösleges megmérni, látszik rajta.
Meg ugye MNC, soha nincs közöttük két egyforma, sok a központosítási hibás, csak a nyűg van velük.
Ha nagyon kell valami, vedd meg a két D25-ös dómot lazara007-től, nekem van hozzá zárófedelem, tudok egyformát csinálni belőle. De inkább rakj hozzá némi pénzt, és BC25. Az bármire jó, vagy jobb lehet, később is.
Nem nagyon csinálok ilyesmi dómokat most, szóval sehol, pár éve 6500,- pénz volt egy darab asszem. Persze nálam más a mágneskör, membrán, és lengőcséve is, csak a zárófedél ugyanaz, és az enyém jól működik.
#32429djfantom
Az, hangosítós magas, utánzat, nem fog szépen szólni szinte sehogy.PA-ra elmegy, de ha meg valaki komolyan gondolja, nyilván arra nem ilyet vesz. Igazából bulihangsugárzóba ideális, arra is készül.
#32428djfantom
Értem. Látom, hogy 200-as mélyközép. Dobozméret és hangolás? Erről tudsz valamit? -
troll81
addikt
Sziasztok érdemes menteni? [kép]
-
shalafi66
veterán
válasz
DjTaRsY #32423 üzenetére
Ezek a mérések még biztosan nem jók. Egyik hangszóró sem lehet ilyen.
A DX25-ről nemrég mutattam, hogy milyen szokott lenni. [link]
Lehet, hogy a helyén jobb eredményeket kapnál.
Igazából váltótervezésnél nem a pontosan mért fázis a lényeg, akár minimum phase verzióban is működik a modellezés annyira, amennyire kell. Egyszerűbb szűrők hatásait én már ránézésre megmondom. Itt nálad inkább mérési és elméleti problémák vannak.
-
DjTaRsY
aktív tag
válasz
shalafi66 #32414 üzenetére
Friss fejjel ma máris vettem észre egy hibát, VituixCAD-ben a magashoz a minimálfázist állítottam be, így a relatív fázisok elcsúsztak, tehát valóban alapjaiban borult az egész tegnapi tervezés, de ma legalább lesz min dolgozni újra...
Ez volt az eredeti váltó, amit "vakon" csak összedobtam legelőször mérések nélkül, a rendelkezésre álló alkatrészekből.
Ezzel a kapcsolással készült a fenti mérés illetve a két önálló hangszóró mérését követően a az alávágott szimulált átvitel képe, ami utóbbi így máris nem pontos, köszönhetően a tegnap helytelenül alkalmazott fázisnak. Ma ezt javítottam, és így még jobban is illeszkedik, főképp az 1-6Khz közti "beszakadás" mélysége (de ezt most nem vágom be).A hangszórók mérései egyenként:
DX25
830875Azért nem a helyén mértem, mert egyelőre szeretném kizárni az elhelyezésből fakadó hatásokat, didaktikaiag szerencsésebbnek érzem, ha fokozatosan próbálom a hatásokat figyelembe venni.
Még nem tartok ott, hogy érdemben váltót tervezzek, az azt megelőző lépéseket is stabilabb alapokra kell helyeznem (lásd fázis hibám), de némi sikerélmény reményében és pláne mivel csekély tudatosság szorult az első váltó változatba, valamit szerettem volna javítani rajta, ha lehetséges.
A VituixCAD korábban ismeretlen volt számomra, de megfelelő bemenő adatokkal elég hatékony segítség tud lenni úgy érzem. Például a mért és szimulált frekvenciameneten is jól látható egy beszakadás 610Hz környékén, amire rögtön magyarázatot ad a DX25 fáziskordulása épp azon a frekvencián. Másodrenddel remélem sikerült majd kiküszöbölni
Az impedancia kompenzációról csak annyit, hogy a mélyközép 5Khz környéki kiemelését csillapította valamelyest az elsőredű felépítésben, de végső létjogosultsága, ahogy a magas csillapításánál a sönt kondenzátor, szintén jogosan megkérdőjelezhető.
A tegnapi (rossz bemenő adatok alapján) módosított fent mutatott eredeti váltót így ma újragondolom. Tényleg nagyon az elején vagyok még, több területre is most tettem csak be a lábam, de itt a remek lehetőség tanulni. A hibáimból is. 10+ éve én is építettem be kész SAL 3utas hangváltót, majd egy másod doboznál rögzítettem légmagos tekercset acélcsavarral. De azokból is tanultam.
-
shalafi66
veterán
válasz
#71562240 #32420 üzenetére
A jó hangszórók darabja 6-7k. Nyilván. Én pár éve 5k-ért adtam el magasat is, M21-et is, akkora infláció nincs, hogy igaz legyen, amit írtál, és felmenjen 10k-ra.
Biztos van, aki annyiért árulja, de az csak árulja és nem lát belőle pénzt.
Az új mélyközepet árulják 28k-ért/db, dehát az sem egészen normális, aki megveszi.
A felét nem éri meg. Ráadásul az újaknak semmi közük a régihez, ezeket már mind kínai alkatrészekből rakták össze, teljesen más az egész, csak a típusszám azonos.
A B31-es hangváltóban semmiféle kondicserére nincs szükség, a műgyantába öntött fémezett poliészter kondenzátorok nem romlanak, vagy változnak meg idővel.
A PE hab membránszélek élettartama átlagosan 10 év. A 20 nem jellemző, akkor sem, ha dobozban tárolod, és ki sem nyitod.
Szóval igaz, tényleg nem kell mindent elhinni.
Én nem is hiszem.
"egyébként is "örök darab" VIFA D25TG-05-ért"
Eszerint minden dóm magashangszóró örök darab.
Egyébként nem M21WG és D25TG05 hangszórókról van szó, és nem B31 hangváltóról.
-
törölt tag
válasz
lazara007 #32404 üzenetére
Szia.
Nem akartam szólni, mert isten őrizzen attól, hogy beárazási tanácsokat adjak bárkinek - van egyébként beárazási topik a PH-n.
Hogy mégis szólok, az avégett van, hogy azt azért enyhén szólva el ne hidd, hogy két tökéletes állapotú és két javítható, azaz összesen "majdnem négy" VIFA M21WG-09-08-ért valamint két hibátlan és - a ferrofluidtól eltekintve - egyébként is "örök darab" VIFA D25TG-05-ért ráadásként két (nyilván kondicserére megérett) B31-es váltóért "6-7 ezernél többet nem lehet kapni". ??? El ne hidd! - 6-7ezerért csak a keresztváltópárt önmagában el lehet adni.
A mélyeknek újonnan 25-30ezer körül jár darabja, azt kell használtárasítani - mondjuk párja 20ezer már elég méltányos használtár a hibátlan állapotúért, annyiért viszonylag könnyen elmegy, beleszámítva a vevő részéről is, hogy a habszél 10-20 évenként cserélendő, a magasaknak meg a párja kb. 8-10ezerért simán elmegy használtpiacon. Nézegesd, hogy mennyiért szokott elkelni, aztán gondolkozz, hogy te hamar el akarod-e adni egyben vagy lassabban részenként. -
djfantom
tag
Ithon a szobámba.A pa-kat meg időnként kisebb rendezvényeken is..
-
troll81
addikt
Sziasztok a gyári LG mini hifi mély hangja el veszett. A habszel mint a beton. Érdemes cserélni vagy nézzek bele valami hasonlót és kész? Képet teszek később
-
shalafi66
veterán
válasz
DjTaRsY #32409 üzenetére
Ezekből a mérésekből még nem lehet váltót tervezni szerintem. Nem ezzel kellene kezdeni, hanem először megkeresni, hogy mi okozza a 10-15dB-es hibákat.
Illetve hiába mutatod meg nekünk ezeket a méréseket, semmit nem tudunk meg belőle, mert nem látjuk a kiindulási állapotot.
Az első képről annyi derül ki, hogy nincs reprodukálhatóság. Meg hogy a modellezőprogram működik.Mi az, hogy modellezett, hangolt? Változtattál a váltókapcsoláson?
Az imp. kompenzálás nem feltétlenül szükséges dolog, anélkül is lehet egyenletes SPL-fr választ létrehozni, igazából teljes mértékben legtöbbször nincs is szükség rá, a legtöbb esetben fölösleges névleges impedanciáig kompenzálni a mélyközép hangszórót. Mondjuk ez a 3,3uF-dal nem is történik meg valószínűleg.
Biztos, hogy jobb így állványról mérni? Úgysem ebben a helyzetben fogod hallgatni.
#32411szazbolha
Az a hangszóró valami borzalom. Meg eleve 5kHz fölött működik úgy-ahogy.#32403djfantom
Univerzális hangváltóval nem fog normálisan működni a hangsugárzód. SAL típusok közül semmiképp ne válassz, azok szinte mind hibás tervezések, és veszélyesek az alacsonyabb impedanciát nehezen viselő erősítőkre. Vannak olyan frekvenciák, ahol a névleges érték harmadát, negyedét lehet mérni a szűrők hibája miatt. -
DjTaRsY
aktív tag
Sziasztok!
Gyors update részemről is.
Ma volt időm végre tisztességesen mérni. Első körben végül állványról, 70cm-ről 161cm-es kapuhosszal (48kHz mintavételézi frekvenciávla) mért a magas középpontjában a DX25-öt és a 830875-öt. Mindkettő impedanciamenetét is megmértem. Kicsit a minimálfázisok, akusztikai síkok területén helyre kellett tennem a gondolataimat, ismereteimet, de végül megfelelően be tudtam illeszteni VituxCAD-ba és tudtam vele dolgozni. Mértem a doboz átvitelét magát is (most itt a váltótervezésre koncentráltam, nem a mélytartományra). Szimulálva a próba váltót, összehasonlítva a mért értékkel, én elégedett voltam.
Csak így egy blikk erejéig:
Mivel jövő héten érkeznek a tekercsek E-D Elektronikától, egyelőre elsőrendben foglalkoztam a váltóval, hogy tanulgassam.
Újragondoltam a magas csillapítását, illetve a mélyközép emelkedő impedanciamenetét is igyekeztem kompenzálni, a szimulált eredmények jó irányba tolták el a frekvenciamenetet.
Megmérni már nem tudtam, egyelőre marad így, viszont észrevehetően jobb lett hallásra.Így elsőre elégedett vagyok. Nem a végeredménnyel, hanem magával, hogy sikerült új szinre emelnem a tudásom, tapasztalatom, felkészültségem, elindultam az úton, hogy tovább mélyüljek a hobbimban.
Nagy köszönet a Subvoiceon fellelhető sokat segítő gyakolatias leírásoknak. -
djfantom
tag
Ez van https://www.arukereso.hu/hangszoro-c3618/mnc/33512-p360202811/ gyönyörű hangja van.
-
djfantom
tag
A salnál az nem is vettem észre,h cs 2utas.Sajnos nem tudok forrasztani.
-
szazbolha
addikt
válasz
djfantom #32403 üzenetére
Neked 3 hangszóród van, 3 utas rendszered lehetne. A SAL228 csak 2 utas hangváltó.
A jófogáson 3 utas van, de beazonosíthatatlan paraméterekkel. (2,6Khz? és alul?)
A linken az SPF8-3400 és L-380C keresztezési frekvenciái legalább közelítenek ahhoz ami kéne vagy értelmezhető.
.
Azt hiszem a jó válasz az lennem, hogy egyik sem.
Ha fővesztés terhe mellett választani kéne, akkor L-380C, de a végeredmény várhatóan nem lesz jó, még a 3 hangszóród hangnyomását sem tudod majd egymáshoz hangolni.
Értsd: túl sok lesz a magas vagy kevés.... stb.
.
Esetleg magadtól nem tudnál összeforasztgatni egyet? A móricka szintű tervezésben neten keresztül is lehet segíteni.
Még egy kevés adat alapján, mérés nélkül modellezett hangváltó is jobb eredményt adhat mint a felsorolt hangváltók, akár olcsó alkatrészekből is.... -
lazara007
tag
Sziasztok!
Mély 4db: VIFA M21WG-09-08 WOOFER - HEYBROOK HB1, Preludium
Magas 2db: VIFA D25TG-05
Hangváltó: 2 db valószinűleg Preludium B31-es
Made in Denmark
2 db mélynél a habszivacs el van öregedve, és sajnos a közepe is be van nyomódva, a másik kettő tökéletes állapotban van.
Szerintetek kb milyen értéket képviselne HA-n? -
djfantom
tag
Sziasztok.Hangváltó ügyben kérnék segítséget.Hogy a következő hangszirókhoz melyik hangváltó lenne ideálisabb.
CARGUARD HSP003 mélysugárzó 20cm 8ohm 100/200W GL 30754 Méret: 8"/200mm
Impedancia: 8ohm
Teljesítmény: 100/200W
Frekvencia: 40Hz-4,5kHz
Mágnes méret: 30oz
Lengőcséve: 1,53" / 39mm
S.P.L.: 90dB/W/m
MNC Dome
Méret: ? 100 mm
Mélység: 40 mm
Lengőcséve: 1,5" / 38 mm
Membrán anyaga: fenol
Frekvencia: 2 kHz - 20 kHz
Teljesítmény: 100 / 200 W
Impedancia: 8 ohm
Mágnes: 30 oz
Érzékenység: 104 dB
HB12,5/8 -326, középsugárzó Középsugárzó hangszóró, 12,5cm, 8R, 55/80W, 1250-12000Hz, 93dBsal hv 228 vagy ez https://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/1Par_150W_os_4_8_Ohm_hangvalto___Hangfal___2_110980880.htm
vagy ezek közül?https://www.arwill.hu/termekek/elektroakusztika/hangvaltok-alkatreszek/hangvaltok/
-
szazbolha
addikt
A régebbi magas hangsugárzókkal van valakinek tapasztalata?
2 utas rendszerbe 2,5-3Khz között vágnám.1544-463
.Vagy esetleg SAL DT 5?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 14 Pro Max 1év garanciával
- Iphone 12 Pro Max 1év garanciával
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Wanbo DaVinci 1 Pro Android 11 Full HD (4K képes) LED-projektor. Google Chromecast-al! 600 ANSI!
- Új PS5 DualSense Controller 2 év Sony garanciával!
- Corsair Vengeance DDR3 4Gb (2x2Gb) 1600MHz ram
- ÚJ BONTATLAN HONOR 90 LITE Dual Black 256GB/8GB FÜGGETLEN DOBOZOS 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIÁS eladó..
- Playstation 5 Slim Lemezes
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest