Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DjTaRsY

    aktív tag

    Sziasztok!
    Gyors update részemről is.
    Ma volt időm végre tisztességesen mérni. Első körben végül állványról, 70cm-ről 161cm-es kapuhosszal (48kHz mintavételézi frekvenciávla) mért a magas középpontjában a DX25-öt és a 830875-öt. Mindkettő impedanciamenetét is megmértem. Kicsit a minimálfázisok, akusztikai síkok területén helyre kellett tennem a gondolataimat, ismereteimet, de végül megfelelően be tudtam illeszteni VituxCAD-ba és tudtam vele dolgozni. Mértem a doboz átvitelét magát is (most itt a váltótervezésre koncentráltam, nem a mélytartományra). Szimulálva a próba váltót, összehasonlítva a mért értékkel, én elégedett voltam.
    Csak így egy blikk erejéig:

    Mivel jövő héten érkeznek a tekercsek E-D Elektronikától, egyelőre elsőrendben foglalkoztam a váltóval, hogy tanulgassam.
    Újragondoltam a magas csillapítását, illetve a mélyközép emelkedő impedanciamenetét is igyekeztem kompenzálni, a szimulált eredmények jó irányba tolták el a frekvenciamenetet.

    Megmérni már nem tudtam, egyelőre marad így, viszont észrevehetően jobb lett hallásra.

    Így elsőre elégedett vagyok. Nem a végeredménnyel, hanem magával, hogy sikerült új szinre emelnem a tudásom, tapasztalatom, felkészültségem, elindultam az úton, hogy tovább mélyüljek a hobbimban.
    Nagy köszönet a Subvoiceon fellelhető sokat segítő gyakolatias leírásoknak. :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák