Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz DjTaRsY #32448 üzenetére

    Nem próbáltam még, ugyanis nehezen megoldható. Ha viszkózus anyagként értelmezed, akkor feltehetően túlzottan kipréseli a becsavarozáskori nyomás a két felület közül (minél erősebb csavarral minél erősebb présnyomás a cél a hangszóró felfogatásakor). Ha pedig a levegővel érintkezvén megmerevedőként értelmezed, akkor elveszti a viszkózusságát, és kevesebb lesz a rezgéscsillapító hatása (bár azért úgy se érdektelen, csak nem annyira előnyös, mint a tubusban levő viszkózus állapotban).
    Maga az anyag - főleg a szilikon - kiváló lenne akkor, ha "kolbászként" valami marha erős fóliába lenne beletöltve, ami nem szakadna szét a nagy nyomáson, és így viszkózusan tartaná az olajat-pasztát, egyúttal a felületek között tartaná az összepréselt anyagot - nagyon klassz készülékalátéteket készítenek szilikont fóliába csomagolva, akár hangdoboz alá is többtízkilós terhelésre, de ezek értelemszerűen nem körcikk alakúak, hanem korongok, egyúttal centiméteres vastagságúak, többcentiméteres szélességűek). Szóval az ötlet jó lenne, ha valami módon viszkózusan tudnánk tartani az anyagot, ugyanis, ha a levegővel érintkezve merevre szilárdul, akkor kétségesebb a hangminőségi és rezgéscsillapítási hatása (és utóbbi esetben sokat változhatna a hónapok, évek alatt). Kísérletezhetsz vele, de lásd a fenti problémákat.
    Ha ügyesen hordod fel a pasztát, akkor az összepréselés után is maradhat egy értelmezhető vastagságú réteg a felületek között, csak hát nyilván nem sokáig marad viszkózus. Ugyebár fontos, hogy a két merev felület között nemmerev anyag legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák