Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz macilaci78 #88991 üzenetére

Ez most kivételesen nem az enyém, de az enyémek is ilyen tiszták. :B

Tangerine: régi álmom volt egy marógép. Nagyon sokáig vacilláltam, hogy egy ilyesmi régi fajta, kevesebb funkcióval bíró és olcsóbb gép (~500e Ft pár szerszámmal együtt), vagy idővel egy jóval drágább (800e-1 millió Ft környéke szerszámok nélkül) kínai, BF25/30 jellegű (viszont alapvetően modernebb és hát persze vadonatúj) gép legyen a befutó, de végül egyrészt erre volt pénzem, másrészt győzött a "van benne anyag" szemlélet. A kínai gép ~230 Kg lett volna felcicomázva, ez pedig 800 Kg "üresen". Összességében nem egy túl sokat tudó gép (csak X előtolás van rajta) és relatíve kicsi is, de nincs szétnyúzva és hát eleve nincsenek extra elvárásaim, nekem csak hobbizni kell, évente párszor. Megnéztem jó pár másik régebbi gépet is, de sajnos már az "eggyel nagyobb" kategória is csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fért volna be a műhelyembe, így kizárásos alapon lett ez a kínaitól nagyobb, de a "normális marógépektől" kisebb gép...

Stylewars_kp: igen én is félek tőle, hogy egy ilyen régi géppel, csak nyűgöt veszek ismét a nyakamba, de hát sajnos "erre futja". A ~150 éves eredetileg lábbal hajtós esztergámmal is eldolgozgatok mind a mai napig (pedig volt pár munkám rajta, aminél egy munkavédelmis helyben tarkón lőtt volna, például a 2 méteres négyzetes rúd megmunkálása 3d nyomtatott tokmány közdarabbal és csapágyházakból rögtönzött állóbábokkal, sarokcsiszoló segítségével :DDD), szóval remélem el leszek ezzel a géppel is. Nekem nem termelésre kellenek ezek a gépek, tehát az hogy lassú, vagy körülményes egy-egy beállítás, vagy valami legyártása az nem igen zavar, csak meg tudjam otthon oldani, amit kell és ne kelljen másnak könyörögni mindig. ;)

Új hozzászólás Aktív témák