Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• M0ng00se

őstag

Hello tagok!
    Rég jártam itt, de mint a tettes, én is vissza térek a tett színhelyére :U anno emiatt a topik miatt regisztráltam, most hozok sok idő után 1-2 dolgot.
    Anno FX korszakban bohóckodtam "custom" VRM hűtéssel cirka 6 éve, viszont az után gyártott lefogatót azt sehol, viszont az elmúlt időben fejlődtem gyorskötöző használatban és elkövettem egy ilyet:
    Gigabyte B450 D3SH. Egy hurka lap, mivel az előző VRM modolás közben adta be a kulcsot xD.Na szóval ez egy átmeneti lapnak indult, de ez a hűtés olyan jól sikerült, hogy lehet marad a lap is. R5 2600X @ 4150MHz /w ~1,42V, a VRM 64 fokot produkált 30+ perc linx alatt, hwinfo szerint 140w körüli fogyasztással...Bár biztosan sokat számít, hogy a toronyhűtő alulról telibe fújja.

Ezt csak mert miért ne 😏 van itthon csomó réz bordám, azzal beragasztgattam a ramot, meg a chipeket, a "szép" kék pedig pontosan ráment a vezérlőre. A kék borda egy régi zalman gpu hűtés ramsünije.

És akkor kicsit "kifinomultabb" mod a közelmúltból.

Long story short, régebben megírtam már, hogy a gépház elejét menyitottuk,
    mert teljesen zárt volt, és kellett a levegő az 5GHz-n futkosó FX-nek :U Ide anno hajtogattam lyuggatott lemezt ami kb ottmaradt, de mivel tudtam szerezni ilyen rácsot, gondoltam az előlapra is rakok, hogy valamennyire "egységes" legyen. Elől tényleg fura, az oldala viszont tetszik.Sima plexi lap volt a ház oldalán, ezt push-pinek tartották a helyén. Meglepetésemre, a ezekkel a pushpinekkel nagyrészt fel tudtam fogatni a rács, nagy részét, a kritikusabb helyekre meg nyomattam ragasztó pisztollyal ragacsot, és kb ennyi a recept. A háló az sima praktikeres kerti háló. Fémből szerettem volna, de sehol nem találtam olyat amilyen kigondoltam, úgyhogy maradt ez.Kb 1 éve játszottam a gondolattal,hogy az oldallapot modolni kéne és kb mikor megvolt az anyag, 45 perc alatt végeztem vele xD Tudom, hogy bezavarhat a légáramba, mert oldalt nincs mi terelje, de eddigi mérések alapján a VGA-nak hozott pár fokot, meg úgy gondolom csak jobb ha szellőzik. Egyelőre ennyi, bár vannak még terveim a házzal ;]

V6

Új hozzászólás Aktív témák