- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD FX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Persze, 12V-os izzó mehet rá.
Én nagyon sok különböző 12V-os cuccot szoktam használni a PC tápegységből készült "labortápomról". Vagyis még csak félig-meddig az, mert az állítható kimeneti feszültségű részét vagy 2 éve halogatom beépíteni a dobozba (ezzel szoktam például a ventik minimális feszültség igényét vizsgálni (meg hogy egyáltalán működnek-e)...
Bár én biztos nem járatnék egy darab izzó miatt egy pc tápot (mondjuk nem tudom mennyi ideig kell ez neked). Én direkt ilyen helyzetekre vettem anno egy 12V-os passzív tápegységet. Lehet, hogy csak évente 2-3-szor kell, de akkor nagyon hasznos tud lenni (most mondjuk épp erős LED világítás megy róla apumnak a műhelyben forrasztáshoz, meg elektronikai szereléshez, mert szegény egyre rosszabbul lát).
Magasabb feszültségigényekhez pedig felszereltem magam 19,5V-os laptop töltőkkel. Amikből a fentebb említett állítható kimeneti feszültségű cucc 1,2 - 27V-ot képes "step-up/step-down" módon létrehozni egészen 3 A-ig.
A következő lépés az lesz, hogy kukázom a mostani "labortápot" és laptop töltőket és beállítok egy 24 V-os passzív tápot a helyükre, összedobozolva a kis állítható kimenetű cuccal kapok egy frankó kis passzív labortápot (sajnos egyelőre állítható áramerősség nélkül, bár lehet beszerzek egy ilyet), ami 1-30V és 3A között kiszolgál (ez az állítható cucc még csak ennyit bír, de van már belőle 12A-es verzió is, lehet azt is veszek és akkor mehet mellé egy akár 240W-os tápegység is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ford topik
- Vicces képek
- Konteó topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest