Hirdetés
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
vtomi2 #28498 üzenetére
a 12 és a 16 csöves kb. 4-5 kiló lesz felbordázás után.
még mindig nem kaptam konyhamérleget a teszkóban. botmixerből kb. 20 fajta van, digitális konyhamérlegből nulla. a beszerzésért felelős valszeg akciós kalinkát tolt...de már kinéztem a fukarban egyet: 1gr-os, 8 kg max, szögletes, lapos, aa vagy aaa-val megy, (nem emlékszem már pontosan), és szimpatikus.
egy barátom már vett egyet. csak drága... -
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #28492 üzenetére
A hangjáról Trabarna egyik showder klubbos fellépése jut eszembe amikor idegesítették a szomszédok az autós játékok hangjával,majd felvette A Subaru Imprenza az F1es autó a lada a barkasz és wartburg hangját majd lett belőle négy óra és ezt egész nap nyomatta aztán csöngetnek kinéz szomszédék erre ő asszon készítsd a serpenyőt.szóval mostanság mielőtt ajtót nyitsz nézz ki a kukucskálón.
-
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #28490 üzenetére
Mondtam,hogy a párhuzamvezető egy aljas dolog először vágtam vele.Áh én vagyok a f*sza gyerek toltam neki szépen elvágtam majd a vágásvonal igencsak szhar lett,aztán beruháztam egy 4m-es alu öles lécre és azóta nincsen baj.Javaslok egy vízmértéket,és 2db pillanat szorítót ,és akkor úgy lehet vágni mint az ökör.
egy biztos. sörözni nem szabad mellette, nem dörzsár szintűek a fogai
Ezek a cuccok rettentő veszélyesek,de messze a tárcsa törés a legveszélyesebb,de egyszer láttam egy sebet amit a körfűrész vágott elég frissen valami szörnyű volt.Rossz rá vissza gondolni annyira csúnya volt. -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #28489 üzenetére
szerinted?
jó darab, csak tudni kell használni. és ez a távtartó ugye.....
a 15x15-öt is gyorsan átviszi.a kötegelt 6db. (3x2 10x10-es alurudat eléggé ferdére vette, de még a régi távtartóval, nagy előtolással...)
megkockáztatom, hogy 4k-ért nem vágatom el a 24m 10-es u profilt. ledarálom 2 óra alatt 2k/h munkadíjért..egy biztos. sörözni nem szabad mellette, nem dörzsár szintűek a fogai....
és a szomszédok is jobb, ha nyaralnak, vagy dolgoznak... -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #28487 üzenetére
nem volt nagyon mérhető....
más.
nem tudom, volt-e. vettem daraboláshoz FatalEror kolléga javaslatára egy aldis 500(?)w-os körfűrészt. multi vágótárcsával. 10x10 alurúd kb. 2mp, de 140 decibel. egy idő után zárt fejhallgatót vettem fel, mert fájt a fülem. nem az üresjártat, hanem az alumínium visított...
a távtartót át kellett szerkesztenem, mert nem ért el a vágandó anyagrészig. így +10mm-t kell rászámolnom....ez a 100 db. 1 óra volt takarítással, (ami viszont elég komoly igényű, mert repült mindenhová...), és 20 perc telefonálással együtt...
ez a tömör 15x15 négyzetes alurúd + 4 db 15-ös "U" profil saját borda koncepció, még nem megfúrva...
viszont haladt az egyik csúcshűtőm is. a 24 db dupla furatú hőcserélő jórészét újrafabrikáltam, mert csámpás lett.
itt látható az irdatlan sok apró bizbasz, a sok melóval. a bordák alapjául szolágó 30mm hosszú, 10x10 alurúd fele kifúrva. távtartó gyűrűk is felfúrva darabolva. macera...
holnapra befejezem.
és erre ragasztva felkerül hőleadó bordának kb. 16-20(?) méter feldarabolt 10-es "u" profil. (kb. 500 db 30-50 mm hosszú bordácska....)
távtartó gyűrűk: 8x1 alucső. de a belső méret kb. 5.7. így mindig fel kell fúrnom vágás előtt, és állandóan reszeleni....
azért kell, mert így jobb az átszellőzés, és a furtatok egyenetlenségeit optikailag kijavítja. -
Eddie141
senior tag
Érdeklődnék, hogy valaki megpróbálta már a hűtőjét befesteni? Mennyit veszítenék vele hőmérsékletben? Illetve nem konkrétan vastagon befesteni, csak megködölni gondoltam feketével Vagy, ha radiátor/konvektor festéket vennék az nem befolyásolná pozitívan a hőmérséklet veszteséget? (mert gondolom mindenképp negatív irányba változtatná a hűtő teljesítményét)
Igazság szerint nagyon tetszenek a fekete cpu hűtők, de maradnék a Scythe vonalnál, sőt amim van azt meg tartanám, és kombinálnám a két dolgot. Szerintetek? -
zolee5016
őstag
-
zolee5016
őstag
0 . nap
link most még minden a gyári......most még
-
imibogyo
veterán
válasz
SzO.okI #28473 üzenetére
Egy szavazat a "ne látszódjon"-ra.
És egy apró tanács: legközelebb ne ilyen full-fekete rendert tegyél be, nem a legjobban látható és értelmezhető. Világos hátterekkel sokkal jobban áttekinthetőek a tervek. Bár gondolom ezt most a fények miatt csináltad ilyenre, de akkor is valami "világosabb feketét" használj.
Persze ez csak szigorúan magánvélemény.Szerk: nincs mit.
Ja és valami ilyesmire gondoltam "világosabb fekete" címszó alatt. -
SzO.okI
csendes tag
Sziasztok!!
Lenne egy hozzátok fűzött kérdésem miszerint hogy látszódjon e a tápom vagy sem??
Előzmények: Megfordult a fejemben hogy építeni fogok egy fából készült gépházat vagy magamnak vagy eladásra attól függ!!
És nagy bajban vagyok mert nem tudom hogy milyen motívum legyen kivágva a gép oldalán. Keresgéltem gondolkodtam és mivel full piros lesz a ventik miatt így egy láng motívumra gondoltam. Na és ekkor merült fel a probléma hogy ha nagyot akarok akkor látszódni fog ha kisebb lesz akkor nem. " ki gondolta volna"
mellékelek két képet hogy kb hogy fog kinézni előre szólok hogy csak 3d-s képek semmi extra
A tápom egy egyszerű chieftec 500w-os!!
Előre is köszönöm!!
kisebb:
nagyobb: -
mr_ricsi
veterán
Van tapasztalatotok vagy infótok azzal kapcsolatban, hogy egy akrillal festett felületre mennyire jó ötlet színtelen nitro-lakkot fújni?
(Van egy olyan lakkom, ami magasfényű, nagyon kemény és kopásálló felületet ad, és UV-védi az alatta lévő festéket, vagyis nagyon jól használhatnám fedőlakknak.) -
zolee5016
őstag
Na srácok mégha csak "papiron "is de elkezdtem
LINK
-
macko20
őstag
Na megírtam a Gotthardosat
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #28456 üzenetére
Nekem már van ami nem biztos,hogy szép,de az én témakörömbe pont illik,de másik fajtája egy steampunk témában is nagyon szépen helyt áll,és azt legalább nem kell festegetni.
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #28454 üzenetére
Én profi modder?Ezen jót nevettem.Én inkább kerülöm a harisnyát mindegyik gépen az virít én már picit unom jelenleg is egy teljesen egyedi látható kábel menedzsmentem dolgozom.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FatalEror #28453 üzenetére
Hát hallod ez szép baleset volt...
Egy kábelharisnyát aztán cefet mód ki lehet használni...
Ha meg nem látják, akkor nincs is sok értelme.
Am nem kell "márkabuzinak" (csak hogy leírjam az általad körbeírt fogalmat) lenni, hogy az MDPC-t válassza valaki. Egy komoly moddernek elég, ha olyan harisnyát talál, ami színben jobban illeszkedik, mint Atke portékája. De persze egy olyan profi modderben, mint te, ez biztos nem merült fel. Fő az olcsóság.
És itt szerintem fejezzük is, be, mert ennek a vitának sose lenne vége. Azért linkeltem be, mert van. Ez is egy lehetőség.
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #28452 üzenetére
Ebben igazad van.De isten igazából jobb,hogy belinkelted az MDPC Harisnyát,mert azért vannak olyan beteg emberek sokat számít egy brand és ha nem is használják ki/nem is látják,hogy milyen is valójában csak akkor érzik jól magukat,ha tudatosult bennük,hogy ilyen/olyan cumók lakoznak a gépházba,de ezzel nem gyanúsítok senkit csak mondtam,hogy azért jó ha belinkelted az MDPC-set is.
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #28450 üzenetére
Atke azt vallja,hogy az övé még annál is sűrűbb,igaz csak pár szín van nála,de 150ft-os méter áron már majdnem ajándék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest