- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
Üdv!
USB hány voltot tud leadni? Valami ventit szeretnék megbütykölni úgy, hogy usb-ről lehessen használni? Tudnátok segíteni h milyen ventit (minnél nagyobb) szerezzek be, illetve azt hogyan kellene bekötni? -
pee13
senior tag
Befejeztem az erősítőmet, legalábbis elektronikailag. Tehát működik, csodaszép hangja van. Akit érdekel: [link]
A kábelek még elég kuszák, meg még nincs benne a hőfokszabályzó a ventihez, (mert ugye ha már a gépem kussol akkor miért pont az erősítő üvöltene amikor nem kell) de majd megcsinálom valamikor. Itt egy kép: -
fireproof
őstag
Emberek nem tudnátok segíteni hogy hol tudnék szerezni ilyen apró lyukú rácsot? Venti elé raknám. Felfogatás hiányában nem tudok ventirácsot feltenni.
-
-
rvn_10
senior tag
Kérdésem az lenne hogy egy ház fém oldalát nehéz átaakítani házilag ugy, hogy a keret maradjona fém de belső rész kb 5-8 cm re a szélektől plexi legyen?
-
válasz
Pista0001 #13537 üzenetére
Én akkor sem hiszek ebben a könnyebb vázakban. Lehet, hogy pályán állatabbul megy, de nagy átlagban semmi haszna. Nekem volt rengeteg bringám egy időben... mármint sokféle. A legjobban a kerék átmérő és vastagság számított (mind agyváltós inter7-es volt). Nomeg volt egy inter8-am is aminek szar a váltórésze és 5ös-ben megy, megfelel egy egysebi racsninak
A jól beállított agyak többet jelenthetnek. A postát bringa amivel melóztam az is volt vagy 30kiló. Pedig csak egy 26-os "női" váz volt. Sose volt gondom abból, hogy olyan nehéz a váz mint egy elefánt. Pedig volt, hogy mentem vele huzamosabb ideig 30-40km-t. Pedig szerintem városban átlagember nem megy ennyit és ez egy bazi nehéz szar monstrum volt.
Nekem is egy egysebi kéne, csak váltóbuzeráns vagyok... na majd egyszer, ez a rossz inter8 eléggé meghozta a kedvemet. -
Pista0001
addikt
válasz
benedekco #13536 üzenetére
Sima városi egysebisem van acélvázzal a békebeli fajtából, kb 12 kiló. Egyszer mentem vele pár kört a Millin, aztán kipróbáltam cimborám szintén acél pálya Bianchiját ami 9 kiló körül van. Elég durván érezni lehetett a kb 3 kg különbséget. A mai csúcs pályagépek még vagy 2 kilóval könnyebbek, van tippem hogy még jobb velük menni mint a 9 kilóssal
. A gramm-mánia szerintem is baromság. 20 gramm-mal könnyebb alkatrésztől senki nem lesz bajnok.
-
válasz
Pista0001 #13535 üzenetére
HA rendesen karban... igen, namármost ha szerelnem kell mások bringáját azok általában nincsenek karban tartva
Sajnos ezt a zsír mániát a szerelőbácsik akik a gyárban/szakboltban összeszerelik a gépet nem igazán érzik át. Természetesen Én előszeretettel használom a zsírt még a küllőanyákhoz is, hosszútávon sokat segít az esetleges centírozásoknál.
Amúgy ez a könnyűség baromság, ezaz amitől idegbajt tudok kapni. Én tudom milyen nehéz bringával menni. Szerintem a váz súlya nem sokat ront a menettulajdonságokon! Sztem ez egy baromi nagy HYPE. Egy jóravaló agyváltóval bőven többet lehet spórolni mint a váz súlyán. Pl izomból hasonlítsd össze egy alap 3*7 vagy 3*8-as rendszert amit mondjuk Pesten használnak, vagy a környékén(buda az már gebaszosabb, de oda is elég lehet a 3/4/5-as/es/ös) egy inter/T 3-as rendszerrel. Nincs váltó, nincs sor, rövidebb a lánc, esetleg kontrás(igaz ezt nem mindenki szereti, de ez nem is kötelező, csak egy opció, ha már a súlynál tartunk), alig nagyobb a váltótest mint az agy maga. Nem kell az első három tányér és a hozzá tartozó váltó+bowden+bowden vezető+kapcsoló.
De ez már baromira off... egyszer benéztem a bringás topik-ba és azt mondtam, hogy többet nem nézek be oda. Divat hülyített emberek akik legszívesebben 3*11-el tolnák a városban full tárcsával karbonnal.... kb. Amúgy az agyváltókhoz még annyit, hogy a Shimano most készül egy 11sebis agyváltóval ami könnyebb lesz mint a mostani 8-asa, illetve zárt lesz és olajfürdőben fog futni a holmi. Nos ez lenne a jövő szerintem, nem az, hogy 20grammal könnyebb az alu. Ráadásul láttam már egy-két profi acél vázat és nem volt nehezebb a félprofi vázaknál. -
-
válasz
moha21 #13532 üzenetére
cserébe tartósabb sokkal...
nem egyszer volt, hogy a hajtókar rá volt rohadva a monoblokkra azt megnézted a monoblokk ép volt a hajtókar meg olyan volt mint a liszt... fehér alupor, meg a vázon lévő támasztó, amiben szintén alu csavarok... használhatatlan...
ami a legjobb, hogy a segg gyártók alu meneteket tolnak a vázba, na az a halálom.... aztán majd csodálkozol, hogy eltűnik a menet... az alu váz nem jó semmire.
pár éves alu vázak törnek(repednek) mint a szar cserébe egy jó cromo váz még 40 év után is ugyan olyan príma -
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #13528 üzenetére
Létezik matt lakk is. Anélkül tényleg elég sérülékeny.
Fémlemezt Metalloglobusban is tudsz venni, a Jász utcában adnak negyed táblát is, az 0,5*1 méteres.
Aluról tuti nem kell rozsdát vakarnod. Van annak is oxidja, de nagyon vékony és az védi az anyagot a további korróziótól.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pista0001 #13527 üzenetére
Hát, ha száradás és egy nap szellőzés után már nem büdös akkor magasról letojom, hogy milyen mikor festem
A lakkozás viszont nem csillogtatja be a felületet? Az lenne a lényeg, hogy matt legyen
De jöhetnek még ötletek, amatőr vagyok teljesen. Azt se tudom, hogy mi az a Prevent. Azt is gugliból fogom megtudni. Valami iromány, link fellelhető errefelé, ami házfestésről regél kezdőknek? De köszönet eddig is
geprombolo:
Alulemez. Ez jó, eddig jó. A MÉHn kívül nincs valami szolidabb hely? Rozsdát nem akarok vakarni, de még ha jó is lenne, helyileg lehet, hogy nem fekszik.
-
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #13522 üzenetére
Festéknek nekem a Prevent matt fekete jött be legjobban. Az a hír járja hogy nagykerekben nincs mostanában, kiskerekben egy-egy dobozt még el lehet csípni. Sajnálnám ha megszűnne mert nagyon jól tapad és fed és nem is túl büdös. Alapos zsírtalanítás mindenképp ajánlott, én eddig csiszolt és alapozott alu és homokszórt acél felületet festettem vele. Nem túl kemény, lakkozás ajánlott. Lakknak a "WeyWell" lakk jött be nekem. Ez már elég büdös, de nagyon szép felületet tud adni.
-
törölt tag
válasz
skitzoo #13510 üzenetére
Én úgy próbáltam, hogy berajzoltam a kört, gondoltam megfúrkodom és összereszelem... miután kidobtam 1 fúrót és 2 reszelőt, átváltottam sarokköszörűre (kisflex).
szépen kinagyoltam a lyukat, majd egy komolyabb reszelővel 2 órás küzdelemmel kerekre reszeltem.... élmény volt, sosem felejtem el
nemtom milyen anyagból van, de nem alumííínyííúm az tuti.....
Jah és persze utánna még le is kellett festeni
ilyen lett -
geprombolo
őstag
válasz
hoffman_ #13522 üzenetére
Semmi orosz lány. Lemezt a legolcsóbban a MÉH-től. Ha már ilyen vastag, akkor alu, hogy könnyebb legyen. Meg vágni is könnyebb. Festék... arra majd válaszolnak a szakik, amint itt lesznek, mindenféle festés ki volt már tárgyalva, próbálj rákeresni.
más:
Jelentem, csak DevilSmile kolléga képeit nem akarta a Picasa, valószínűleg, mert túl kis méretűek. Fel lettek töltve manuálisan, cikk frissítve. -
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Szerény kérdésekkel jöttem az oroszlán barlangjába
Csak az érdekel, hogy látezik-e olyan festék, amivel szép matt feketére le tudom fújni a házat(kívül-belül), akár művésztehetség nélkül, itthon is. Ha igen, akkor miféle, mennyiért, merre?
A másik pedig, kéne nekem egy 1-2mm-es lemez, nem tudom mi, gondolom acél/alumínium - nem vagyok otthon benne, hogy mit érdemes. A házam oldallapján a plexit akarom cserélni erre. Hogy miért, hogyan az nem lényegIlyet hol keresessek? És ha már itt vagyok akarok kivágni belőle, de ezt lehet h meg tudom oldani.
Előre is köszönöm, ábel
-
pee13
senior tag
válasz
geprombolo #13518 üzenetére
Ja, valahogy egy-két embernek több album sikerült, nem értem, hogy miként, pee13-nak három lett
Nem, csak az én képeim között akkora gányok vannak, hogy kettő nem fér egy albumba!
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #13518 üzenetére
Jujdeutálomapikaszát!!!! Egy pár könyvtárat nem indexelt, így majd nekem kell kézzel feltöltögetni. Vááááá, de dühös vagyok!
-
geprombolo
őstag
válasz
Pista0001 #13517 üzenetére
Valahogy úgy voltam én is. Aztán most ott tartok, hogy 8000!!!! hsz-t olvastam már el kétszer. Igen, elkészült a 7000 és 8000 közti képek becserkészése, fel lettek töltve az albumba. Természetesen új gányolók is vannak, mint mindig, de a régiek is szépen képviselték magukat. Már csak néhány privátban begyűjtött kép hiányzik.
Ja, valahogy egy-két embernek több album sikerült, nem értem, hogy miként, pee13-nak három lett. Persze ezt előbb-utóbb javítom.
Az új emberek #7000 és #8000 között:
Nyiscsák
szacsee
JFox
sirály12
CaptainHomer
ImI87
Aggregátor
Cadal
JoolsNOS
pr05p3c
kriszbon
Alienwar
szatocs -
skitzoo
senior tag
válasz
geprombolo #13511 üzenetére
köszi segítséget mostmár csak kb 10órát kéne olvasnom
-
Ripley
tag
válasz
Megtaláltam a másik pendriveot az albumban, a kivitelezés hasonló az enyémnél is, csak a PQI-ról le tudtam törni az összes műanyagot (részben magától tört le, én csak az utolsó darabot szedtem le róla) és így már az USB fém házába is befért az eredeti csatlakozó helyére. A kábelt beforrasztottam a fémházra, minden eret egybe, így tuti nem okoz gondot, majd pillanatragasztóval összeragasztottam a házat, eztán már csak a szakadás látszatát kellett kelteni
.
-
Ripley
tag
válasz
Sajnos nem készültek képek, egy ötlet gyors megvalósítása volt volt csupán, nem gondoltam, hogy dokumentálni is kellene. De az arcok tényleg leírhatatlanok, a buta nézés, hogy akkor most mi is van. Meg a rettegés, hogy mit fog ez csinálni. Volt akit 10 perc alatt sem tudtam meggyőzni, hogy nyugodtan dugja be a dolgot, nem fog tőle kipurcanni a gépe, mert ez csak egy pendrive, nem hitte el
.
Most látom, hogy már egy másik művem is fent van az albumodban, a papír ventitartóm a videókártya alá. Ez már nincs szolgálatban, most dróttal van felkötözve egy másik venti
.
-
geprombolo
őstag
válasz
Ripley #13509 üzenetére
De rég láttam ilyet! Valaki itt már megcsinálta, a Picasa albumomban meg is találod az elkövető neve mellett. Irtó jó hecc, amikor bedugod a gépbe a leszakadt csatit és a gép felismeri, mint pendrájvot.
Aki látja, nem érti, mi történt
A folyamatról nem készültek képek?
skitzoo: nézz szét kb. 2-300 hsz-el ezelőtt, ki lett vesézve minden lehetőség. -
skitzoo
senior tag
hellosztok tippeketkérnék gépház oldalábi mivel lehetne kört vágni?
-
Ripley
tag
Az új 4Gb-os pendriveom. Egy kábel és egy PQI pendrive törvénytelen gyermeke.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #13507 üzenetére
Ez az FSC:
A kártyahelyek alatt tuti nem fog elférni az i/o shield.
Ez a Dell:
Ennél tuti elfér. Az alaplapon látható is egy fémlemez ami kb akkora, így szerintem a helye is megvan ahova beül, csak az azon kívüli burkolaton kell kivágni azt a téglalapot. Nyilván flex riserrel (majdnem) bármit meg lehet oldani, de mint ahogy korábban más témában te is említetted: drága. Főleg több darab. De a mai integrált alaplapok világában...
-
Pista0001
addikt
válasz
Szabolcs78 #13505 üzenetére
Mindkettőt alaposan szét kéne vagdosni hogy másfajta alaplapot szerelhess bele. Az hogy az alaplap csatijainak egyedi lukak vannak végva nem a szabvány i/o shield-nek van hely a kisebb gond, a nagyobb az hogy a bővítőkártyák helye is elforgatva van. Az FSC háznál az is probléma hogy meg van cserélve az alaplapi kivezetések része a bővítőkártyás résszel. Bár ha nem akarsz semmi kártyát csak egy teljesen integrált alaplapot bele akkor a Dell házzal megoldható. Csak i/o shield helyet kell vágnod meg maximum a csavaroknak lyukat fúrni és kész.
-
Szabolcs78
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #13501 üzenetére
-
Szabolcs78
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #13501 üzenetére
Megpróbálom berakni a képeket a Dell gép alaplapjáról, házáról:
http://kep.ivpicture.hu/312617.jpg
http://kep.ivpicture.hu/312618.jpg -
törölt tag
válasz
geprombolo #13500 üzenetére
sztem olyan 60dB körül lehet... mondjuk a zaj a legkevesebb
az sokkal jobban zavar, hoyg elindul a ház... lehet ki kéne ékelni a kerekeket, még jó hogy szőnyegen van, azon annyira nem gurul könnyen -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szabolcs78 #13494 üzenetére
Egyszerübb lenne, ha tennél fel pár képet a házakról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest