- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Grampy #33846 üzenetére
Igen amerre van a matrica arra fuj, tehat ha fronton van akkor befele nezzen. Annyit meg megtehetsz ,hogy a front ventiknek vagsz valami rezges elnyelot a 4 csavar es a gephaz koze. Pl /gumi /szivacs /kartonpapir .
TESCO-Zsömle
Silverstonenak van vastagabb (3,8cm) 14es :
FHP141 (csak 12cm furattav ,hiaba 14es venti )
FHP141-VF -
TESCO-Zsömle
titán
Hóhali.
A témával jobban foglalkozóktól érdeklődnék, hogy 140-es ventiből konzum verzióba van 3cm-nél vastagabb kivitelű? Vagy ebbe a méretbe csak ipari megoldások léteznek?
Előre is köszönöm!
-
Grampy
aktív tag
válasz
abridabri #33844 üzenetére
Köszi a tippet! Első két ventit lehúztam, szinte meg is szűnt! Lehetséges hogy rossz irányba raktam fel a ventiket? Úgy tudom, előről hátra kell hogy menjen a levegőáramlás, elvileg nekem pont fordítva van, a venti márkalogójáról ítélve, gondolom arra az oldalra teszik amelyik irányba fújja a levegőt.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Grampy #33843 üzenetére
Szerintem valami rezonál. Levegő áramláshoz nem nagyon van köze. Én is azt mondom hogy húzz le minden ventit meg merevlemezt, ha van vízpumpát. Próbálgasd egyenként járatni őket. Próbálj meg "nyomogatni" dolgokat pl. tápot és nézd hogy elmúlik e.
A gépház oldala is rezonálhat, az is lehet hogy valami nincs meghúzva rendesen stb stb... -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy aprócska problémám..
A PC-m halk ventilátor alapzaján kívül van egy alap búgós hang is, ami szinte ütemesen hallható.
Nem mondanám hangosnak, de azért zavaró.
Valahogy írásba foglalva így néz ki... búg-búg-búg-búg, hullámzóan
Házhűtőből elől van 2 db venti, és hátul 1 db.
Maga a gépház asztal alatt van.
Lehetséges, hogy a levegőáramlás nem megfelelő? -
válasz
smallmer #33841 üzenetére
En jobban szeretek egy fajta ventit hasznalni mindenhol, mert ugy egyseges a hankarakterisztika/ hangszin ami a gepbol jon.
De a D15S -re csak 12cm furattavu ventiket tudsz rakni . Tehat TY 147A / Noctua NF A15 / Akasa Viper R/ Phanteks PH-F140HP .
Egyebkent a D15S -hez gyarilag adott NF A15pwm 1500 rpmet tud , a kulon megvasarolhato NF A15pwm ventik viszont csak 1200rpm-esek. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 3db beQuiet Silent Wings 3 High Speed PWM hűti a számítógépházam.
A processzor hűtő az egy Noctua NH-D15s. A kérdésem az lenne, hogy a Silent Wings 3 high speed jó lenne a processzor hűtőhöz is vagy inkább az általatok javasolt Thermalright TY147A ventilátort rakjam a processzor hűtésre?
Jobb, ha minden ventillátor ugyanolyan vagy teljesen mindegy? Köszönöm szépen -
csiga8
senior tag
Üdv!
Nem ventilátor, de hozzá tartozik. 120mm /140mm ventilátor keretet ( átalakítót?) keresek elfogadható áron. Ebben kérek segítséget.
-
Pokesz007
senior tag
Szia Grózi
Ajánlottál tavaly nekem a házamba ventiket.
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-ez 3 pinAerocool DS White Edition hűtő ventilátor (120 mm, 1200 rpm, 16 dB)
rufus oldalán találtam.Ez is jó lesz?
-
Cirkaloo
tag
Sziasztok!
Van egy NZXT Kraken M22 és egy X61 a gépemben, és szeretném a ventiket lecserélni halkabbakra. Nem Magyarországon élek, úgyhogy ha valaki olyat tudna ajánlani, ami ebay-en vagy amazon.co.uk-n elérhető, azért külön köszönet.
-
regener
veterán
válasz
regener #32006 üzenetére
Végül megoldottam kézi beállítással hogy 900-ról induljon csak, viszont itt az ideje cserélni.
Egy Alpenföhn Nordwand Rev.B bordáját kéne átfújnia az új ventinek és az se lenne baj ha nem lenne túl hangos.
LED-et mellőzzük ha lehet
Ja és persze egy i7 3770 @ 4.2Ghz a proci alatta, ez tavaly volt relidelve így nem olyan forrófejű már.
Keret 5k környéke, lehet több is.Akasa Viper 140mm-t néztem, de szerintem nem férne oda a 120-as felfogató ellenére. Így 120mm a keresett méret azon belül pedig a PWM-es variánsok.
Előre is köszönöm a tanácsokat.
-
dqdb
nagyúr
válasz
MPowerPH #33789 üzenetére
A 0% PWM nem azt jelenti, hogy meg kellene állnia a ventilátornak, hanem azt, hogy az általa támogatott minimális fordulatszámon pörögjön.
A tényleges megállításhoz alaplapi támogatás szükséges, amely egyszerűen nem ad áramot a ventilátornak. Ha panelről el tudod érni, hogy tényleg 0 V menjen a második lábon, akkor az jó megoldás, ha nem, akkor nem kellene erőltetni a ventilátor érdekében.
-
Zenyte
csendes tag
válasz
Szepi1979 #33824 üzenetére
Lősz egy képet a ventikről meg az elosztó kábeledről?
A procihűtős kábelnél persze hogy elhalkul, mert az ottani hűtő fogja leszabályozni, nálam legalábbis az volt az Antec Kuhler 1250-nél, hogy az első 3 db ventit (BeQuiet PureWings 2, 140mm) rá kötöttem, és akkor a fordulatszabályzást ő intézte.
Amúgy még maradt volna az, hogyha maradt volna 5,25ös helyed (Lásd PL.: DVD lejátszó) akkor oda be tudtál volna kötni vezérlőt.
-
Szepi1979
senior tag
Ide is felteszem:
Sziasztok!
Adott egy Cooler Master q300L, benne egy i3-8100, egy r580, egy seasonic gold táp. Alaplap Asus h310-k. Gyári 12 centis hangos házhűtő hátul, ez az alaplapról kapja a pwm jelet.
Szeretem a minél csendesebb működést, akár terhelés alatt is.
[link]
A kép elkészülte óta belekerült a Freezer 7 helyett egy alpenfohl matterhorn, amitől a proci hűtés zajtalan lett, előre pedig vettem fix fordulatos extra csendesnek ígért 2 db 14 centis enermax tb silence ventit. Ha ezek fixen kapják a tápot az 5.25-ös kábelről akkor hangosak. Ha a proci hűtőhöz kapott 7v-os kábellel kapja az áramot akkor elhalkul, de ebből csak egy van. Van egy pwm elosztó kábelem, de ezek a ventik 3 pinesek.
Mi tévő legyek? Cseréltessem a ventiket?Van esetleg így is vezérelni a ventiket?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Noctua NHd15S-be milyen ventilátor ajánlott?
-
Zenyte
csendes tag
Valaki tud 120-as ventit UV LED-del? 3 pines kellene. Ha nem, akkor így jártam, marad a fehér LED-es
-
-
HREH
senior tag
Erről valakinek vélemény?
-
MILON12
tag
Sziasztok nincs valakinek elfekvőben Corsair ramhűtője?1vagy2 ventis mindegy
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Corsair AF120/140 ajánlott venti? Rengeteg YT videóban ilyenek vannak, tényleg megérik az árukat, vagy ez is csak a szokásos marketing? -
ogi88
tag
Sziasztok!Szerintetek a gépház oldalára érdemes tenni ventilátort ami direkt a vga ra fujná a levegőt?12cm lehet max rátenni.
-
need
addikt
Sziasztok..
Nem régen szereltem be [ez a szépséget] annyira nem vészes volt a szerelése..
De nagyon necces volt mert épp csak elfért vagy is a ház oldalát alig tudtam berakni..
34-35 fokon megy most a proci gondolom ez jó érték..viszont ami nem tetszik a venti hangja..vagy is hogy hallom előtte gyári proci hűtő volt
leszeretném a gyárit cserélni valami másra..
Kellene esetleg valami tipp ötlet a 12 cm venit helyett valami csendesebb..a mostani venti adatai
Fan Dimensions 120 x 120 x 25 mm
Fan Speed 650 – 2,000 RPM (PWM) ± 10%
Fan Air Flow 66.7 CFM (Max)
Fan Air Pressure 2.34 mmH2O (Max) -
Grózi
Topikgazda
válasz
szucs.daniel #33801 üzenetére
Aerocool DS Red szintén kiváló.
-
HollyBoni
veterán
válasz
MPowerPH #33800 üzenetére
Ja, én úgy gondoltam hogy maradna a PWM vezérlés, csak ha kell leállítod őket a fizikai kapcsolóval. PWM-nél meg azt csinálsz amit akarsz szoftveresen.
A kapcsolóval amúgy az a baj hogy néha elfelejted felkapcsolni.
Jó párszor előfordult már velem, ezért is akarok átállni full PWM-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest