- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
Lehet, hogy kevesbe hat hitelesnek a velemenyem az elozo hozzaszolasom utan, de van 3db 140-es Nanoxia-m is, es az Alpenfohn-hoz kepest egy kicsit csalodast keltoek, foleg, hogy ha az igert parametereket nezzuk.
Nem muszeres meresek alapjan tapasztaltak:
Alpenfohn:
+0 motorzaj akarmilyen fordulaton
+lefogva / bordara teve nagyobb legnyomasunak erzodik
+kis fordulaton 0 szelzaj
-nagyobb fordulaton szelzajNanoxia:
+kis fordulaton is jo legszallitas
+nagyobb fordulaton is minimalis szelzaj es tobb levegot is tol, mint az Alpenfohn
-kis fordulaton is kerrego motor, nagyobb fordulaton jobban kerreg.
-vizszintesen beszerelve meg zajosabb, annak ellenere, hogy elvileg ez is folyadekcsapagyas
-lefogva / bordan kis legnyomas
-vibralMindketto jo, es mindegyik negativum a jo kategorian beluli ventillatorokhoz merten ertendo, nem pedig a 3000 forintos haz gyari ventillatorahoz. Ennek ellenere en az Alpenfohn-nel maradok, mert a szelzajt tudom szabalyozni a sebesseggel, de a kerregest nem tudom megszuntetni.
-
Grózi
Topikgazda
-
roli1208
csendes tag
Sziasztok. Két 14cm-es venti kéne házba. Mit ajánlotok? A keret nagyjából 6000ft (a kettőre). Kritériumok: 4pin, nagy légszállítás, halk működés.
-
Zwiebi
tag
Alpenfohn hiany? Eskuszom biztos ur, en arrol nem tudok semmit!
-
dqdb
nagyúr
válasz
marquuard #32289 üzenetére
Az olcsóbbak közül a Pure Wings 2 éppen 5 V-ról indul, az én példányom simán felpörög USB-ről táplálva. Akad még pár 3-4 V között induló ventilátor is, de azok már jóval feljebb vannak árban, és arra a célra, amire neked kell, valószínűleg feleslegesek is.
De egy próbát megér a Xilence is, ha van belőle kéznél, mert lehet, hogy a 6 V erőteljes biztonsági ráhagyással 6 V. Ha szemre akadozás nélkül azonnal felpörög, amint áramot kap, akkor az is jó lehet. De látatlanban nem vennék.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Keresek egy 80-as SLIM ventit az itx házamba, sajnos amit vettem normál méretűt nem tudtam belekalapálni, egy slim változat viszont beférne. (Kolink Rocket) Melyik lehet a leghalkabb? Inkább az számít, nem a teljesítmény.
Üdv
-
Grózi
Topikgazda
válasz
abdulka1 #32281 üzenetére
Nem voltál félreérthető-inkább én.Köszönöm,hogy segítesz mindig az aljzatkiosztások képével!!
És tényleg,amióta egy srácnál nem kérdeztem rá hogy biztosan tud-e vezérelni az adott típust(és persze Akasa-t vett 4 pines feszültségalapú aljzatra,ami nagyon nem szereti azt..),azóta mindig inkább rákérdezek-még ha felesleges is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
Bocsi, ha félreérthető volt, minden hátsó gondolat nélkül írtam.
Lepa helyett, erről [link] van valami tapasztalat?
Mondjuk itt nem csak a lapát fehér, de legalább kikapcsolható a világítás.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Compika #32275 üzenetére
WB2+-ból többször volt itthon készlethiány,lehet most is az van.(pár színben Merlinnél van)
Vagy lehet kifut és csak a WB3 lesz-reméljük nem.
Ami van olyan jó mint a Lepa,fehér lapátos és van ledesben+anélkül-az az Aerocool DS 120,viszont az 3 pin.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
abdulka1
őstag
-
Compika
aktív tag
Valaki erre?
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
igor556 #32271 üzenetére
Kezdésnek csekkold a lapod ventialjzatainak lábkiosztását!!!Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
3 db ventiig biztos nem lesz gond,de mielőtt pwm-st választanál nehogy kiderüljön hogy feszültségalapú aljzataid vannak...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
igor556
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
abdulka1
őstag
válasz
igor556 #32271 üzenetére
Szia!
Biztosan elbírja, nyugodtan rákötheted.
Legalább 1 A-al terhelhető bármelyik ventilátor aljzat, így akár 3-4-et is ráköthetsz.
(Az ajánlott 120-140mm-es ventilátorok áramfelvétele 0,1-0,2A körül mozog.)Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
igor556
csendes tag
Sziasztok!
Egy alaplapi venti foglalatra 2 darab PWM-es ventilátort szeretnék csatlakoztatni y-kábellel.
Elbírja a foglalat?Lap :ASUS PRIME X470-PRO -
igor556
csendes tag
Sziasztok!
Egy CM MC500p-házban szeretnék ventilátorokat cserélni.Elöl 2 vagy 3, plusz 1 hátra.
Jelöltek: Akasa Apache 140mm PWM
Noctua NF-P14s redux-1200 PWM
BE QUIET! Silent Wings 3 140mm PWM
Ezek közül melyiket lenne érdemes választani?Jó légszállítás és alacsony zajszint a követelmény. -
marquuard
veterán
Sziasztok. Xilence Red Wing 120-as ventik vannak a házban, viszont vennék még egyet amit USB-ről tápolnék, router alá kellene egy kis légáramlat. Ugyebár ez így 5V, el fog indulni vajon a Red Wing?
PSN ID: marquuard
-
Grózi
Topikgazda
Romlik a hatásfoka,hangosodik stb.
És ez igaz mindre,persze az idő attól is függ hogy mennyit megy-én 1-1,5 évente cserélem maximum,mondjuk 24/7-be megy a gép.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Sziasztok!
Alpenföhn, BeQuiet 4-6 ezer ft-os ventihez adnak 7V átalakítót is (5V-12V ágak között folyik az áram).
Engem pár éve határozottan lebeszéltek erröl, mert ha zárlatos lesz a venti, akkor az 5V-tal müködö alkatrészekböl hamarabb jön ki a füst, minthogy a táp reagálna.Csak kiváncsiságból kérdezem; ezzel nem szokott gond lenni?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy ez miért kifutó modell alpenföhn wing-boost 2 plus 120mm sehól nem lehet kapni.
Van-e alternatíva a LEPA BOL.Quiet-ra ami szintin ilyen jó csak nem ledes és esetleg fehér a lapátja.
-
Grózi
Topikgazda
A legjobb lenne a combosabb borda-szimplán a lehető legnagyobbat megvenni ami befér.
Ha ragaszkodsz csupán a venticseréhez,akkor Shadow Wings PWM 92 mm vagy ugyanezen méret Silent wings 2-ből.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
3 évnél tovább azért ne akarj egyetlen ventivel se tervezni-addigra mindegyik degradálódik jelentősen.
Házhűtésre nem kell orkán-1300-1500 rpm bőven elég maximumnak.Viszont ha jó a lapod szabályzása és később bordára-radira tennéd,akkor megfontolandó.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Noctua NHL9i CPU hűtőm van az alap Noctua Slim ventivel. (i5 8400 ~ 65W) Kolink Rocket ITX házban. A specifikáció szerint 53mm-ig beférne a hűtés rá, ez meg csak 37mm összesen.
A lényeg, hogy szeretnék rá nagyobbat pakolni, ez nehezen birkózik meg a kihívással, van hogy játékban 70-80C-ig felmegy.
Szóval az alaplap Asrock h310m itx/ac + i5 8400. Max 53mm-ig cserélném a ventit. Mit tegyek rá?
A hang fontosabb szempont mint a hőmérséklet.
Üdv.Szerk. Meg keresek a tetjére egy 80-ast is, mert van hely, mivel gyárit kidobtam a kukába azzal a lendülettel, ahogy megjött.
[ Szerkesztve ]
-
Oks, elettartamban mire szamitsk a BQ-tol? Csak 3 evet adnak ra, es nem tudom, hogy ez rovidebb elettartamot is jelent-e.
Illetve latom, hogy van belole tobb fajta fordulatszammal is.
Van, amit konkreten erdemes venni, vagy valasszam a leglassabbat?[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
-
-
sesshou
senior tag
Tettem 2 120mm es ventit egy ps4 re ami alapvetően egy fekete kocka. Ebből az egyik egy noctua a maga fosbarna színével. Van valakinek ötlete hogy mit lehetne kezdeni a két darab kívülre szerelt ventivel hogy nezzen is ki valahogy? Leteznek olyan kulso housingok ventire amik szebbé teszik?
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Szerintetek van hallható különbség a két venti között?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
mgabi
senior tag
Nekem NB-eLoop B14-PS van, és piszok jó. Olyat tol 800rpm mellett, hogy el sem hittem. A 120mm verziót is dicsérték, de a 140-s verzió valami fenominális. Nem lősz mellé szerintem. Maga a keretes tervezés nagyon jó, mert nem szökik el a levegő oldalt, és ez nagyon érezhető. Az új 120-s noctuaut is erre hegyezték ki, mondjuk 35 eurót és 11 500 forintot nem ér.
-
Sziasztok!
Ismeros gepebe keresek 3db 12cm-es ventit 20k-ig.
A Noiseblocker NB-eLoop B12-PS tipusra gondoltam, de itt lehuzzak a PWM-es verzio hangjat a nem PWM-eshez kepest.
Ugy tudom, hogy az ismeros alaplapja tud PWM es feszultseg alapon is szabalyozni (4db venti csaija van), de nem tudom, hogy utobbi eseten milyen hatarok kozott.Ti is egyetertetek a linklet teszt allitasaival, vagy csak hibas peldanyt sikerult kifogniuk?
Kossz!
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz
fogtunder #32238 üzenetére
Én is gondoltam rá, hogy úgy is megnézem, de még nem volt rá időm. Este ha úgy adódik kiszedem őket. Annyiban orvosoltam most, hogy min. 620 RPM-re profilozatam a ventit és így nem jön elő. Ez megoldás lenne hosszú távon is sztem, csak azt akarom kideríteni nem valami hiba-e.
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Nemrég ruháztam be egy kis gép fejlesztésbe és ennek keretében lecseréltem a házam ill. a ventiket. Egy Fractal Define C Tg-ben most 2 db Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140 a front venti. Azt a furcsaságot vettem észre a napokban, hogy ha 600 RPM körüli (+-5) a fordulatszám akkor van egy (nem hangos de észrevehető) fura hangja a ventinek, ezen fordulatszámon, alatta és fölötte nincs. Nem zörög, inkább egyenletes magas hangot ad ki. Biztos a ventiből jön mert próbáltam úgy is, hogy megbontottam a házat és kézzel megfogtam/kicsit megmozgattam a venti keretet, hátha a ház rezonál be, de úgy is volt hangja. Ötlet, hogy mi lehet? Lehet hogy a ventillátor hibás?
Egy Asus B350 Plus alaplapról PWN módon vezérlem a ventit a hozzá adott elosztó segítségével közös aljzatra kötve.
Köszi, Pakmara
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Sajnos valamennyire igen. Az elöl be-hátul ki légáramlásba oldalról belezavar, azt te tudod kimérni, hogy mennyire. A mostani "alacsony" hőmérséklet legalább segít a gyors tesztelésben, és ha most jó a rendszer, akkor az év bármely szakában jó lesz.
-
dqdb
nagyúr
Én a 120 mm-es PW2-t előre tenném a gyári helyére, mert sokkal jobb nála minden téren, a gyárit hátra tenném, és megnézném úgy a hőfokokat. Ha nagyon meleg a VGA, akkor tennék egy olyan próbát, hogy a gyári ventilátor megy az oldallapra, és a 80 mm-es PW2 hátra.
Azt nem árt tudni, hogy egy oldalra beszerelt ventilátor a CPU hűtésének erősen keresztbe tehet, azonban ha a VGA-nak mégis kell több friss levegő, akkor mást nem lehet tenni.
Ahogyan varmi2 írta, lesz rajta két nyíl: az egyik a forgásirányt mutatja, a másik a levegő áramlását. Van egy még egyszerűbb szabály is ennél: mindig a matricás oldala felé fúj a ventilátor, vagyis az előlapra és oldallapra szerelt ventilátoroknál a ház belseje felé nézzen a matrica, a hátra szerelt ventilátornál a rács felé.
-
nomic
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mivel nem teljesen értek hozzá.
Vettem két Be Quiet! Pure Wings 2 házhűtőt, egy 80 és egy 120 milist. A házam egy Cooler Master K350. A 120ast oldalra a 80ast hátulra szeretném feltenni, úgy hogy az oldalsó befele fújja a levegőt, a hátsó pedig ki. Ezt hogy tudnám megcsinálni?
Ryzen 5 5600 / RX 6700 XT NITRO+
-
dqdb
nagyúr
Nem gép hűtésére lesz használva, hanem külső HDD dokkoló mellé teszem oda, amikor szükség van rá, hogy backup közben ne kússzon fel 50 fok fölé a hőmérséklet. Hangban "kissé" barátságosabb, mint a 220 V-ról üzemelő 4-5000 rpm-es Delta csoda
-
-
-
dqdb
nagyúr
Most ismét a kezembe akadt, szóval
Élőben is a Thermaltake Pure 12-re hasonlít, azonban 5 V-ról hajtva vígan és erőlködés nélkül felpörög, szóval vagy a Pure 12-nél hibás az indulófeszültség az adatlapon, vagy a teljesen megegyező külső és címke ellenére motor szintjén köze nincsen ahhoz. Számítógépre nem kötöttem rá, így a fordulatszámról nem tudok beszámolni, 5 V-on (figyelem, tudományos igényességű teszt jön
) teljesen hangtalan, de érzésre kevesebb levegőt tol, mint a 120 mm-es, 3 pines BQ Pure Wings 2.
-
dudu5130
őstag
Köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
PeTeR_33 #32188 üzenetére
1.A stílus maga az ember-ezen gondolkodj kicsit! Nem töröltem vagy tettem offba a hsz.-eid,pedig lehetne a stílus miatt.
2.
Mindenből van hibás,képzeld a prémiumnak kikiáltott autóm agyondicsért üzemanyag ellátó rendszere 3. cserére lett jó-az első helyből nem működött ,a második 2 napig és a 3. azóta is jó(2 év).És a márkaszervizben se találkoztak se előtte,se azóta hibás darabbal.6 számjegyű összeg volt és 1 hónap tortúra....
Szóval mindenből előfordul hibás.Vidd vissza és cseréltesd ki vagy válassz mást-a te döntésed.
A tapasztalataid jó hogy megírtad,csak nem ebben a formában-nem kell hisztis ovisként viselkedni és mindenkit szidni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Compika
aktív tag
Lepa bol quiet 12 red 3000ft os db áron használtan megèri?
-
abdulka1
őstag
válasz
bandika0626 #32201 üzenetére
Természetesen igazad van.
Fingom nincs, hogy ezt hogy hoztam össze.
Egyébként jeleztem privátban a hibát, hátha ott hamarabb észre veszi a kolléga.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
dudu5130
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy [ez] a termék mégis, hogy működik? Egyszerre több pwm ventit tudok vezérelni egy aljzatrol viszont az áramot hozzá a tápról kapja?
-
"A 3-ból csak kettő teljesül, szólok előre
"
Koszi, de pont emiatt irtam a vege fele, hogy:
"Most az egyszer nem szamit, hogy mennyibe kerul."
Tehat, szo sincs arrol, hogy olcson akarnam meguszni.
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
"az a cel, hogy szinte teljesen hang nelkul a leheto legtobb levegot vigye ki a hazbol" ez elmúlt 32 ezer post erről szólt kb. Mindenki csendes, nagy légszállítású és olcsó ventit keres. A 3-ból csak kettő teljesül, szólok előre
Kb egy érelmes lehetőseged maradt: [link]
[link]Vagy veszel, egy nagyon gyors 12Voltosat, ami indul 5volton és elfogadható a teljesítménye.
-
Sziasztok!
12cm-es ventire vadaszom.
Ugy alakult, hogy 5V-rol kell mennie, es az a cel, hogy szinte teljesen hang nelkul a leheto legtobb levegot vigye ki a hazbol.
Egy Coolink SWiF2 1201 volt eddig (elkezdett zorogni), amivel elegedett voltam hang szempontjabol, siman ment 5V-rol, de orulnek, ha a kovetkezo venti 5V-rol is tobb levegot szallitana hasonloan hangtalanul.Ezeket neztem az osszefoglalo alapjan:
- Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
- Lepa Bol.Quiet Tri-speed
- Aerocool Dead Silence
- Noiseblocker E-Loop B12Szandekosan Led nelkulieket valasztottam, mert nem szeretem a csicsat.
Ezek kozul melyik lenne a leghatekonyabb 5V-rol? Most az egyszer nem szamit, hogy mennyibe kerul.
Picit hajlok a tobb garis modellek fele.[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Parkside szerszám kibeszélő