- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Akciókamerák
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
A vga-ról biztos nem tudod tápolni,csak molexről vagy átforrasztod és a vga vezérli,de biztos nem lesz 100-s+ felesleges akkor a pwm-s.
(#23737) konci79
Volt ilyen házam,nekem egy MegaFlow volt elöl-a gyárihoz képest nyertem 10-12 fokot a cpu-n és 7-8-t a vga-n.Viszont így sem a legjobb hűtésű ház,ezt előre mondom-mondjuk nekem 4690K OC+780Ti páros volt benne.
Én a 2 db 140-s DS-t választanám előre és kifújónak a bq sw 2-t.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
És lapról vezérelnéd?
(#23731) szenasi08 Örülök,hogy bevált-használd egészséggel!!
(#23733) SenorGrande Én ezt ajánlom:
Előre+ felülre 1-1 db Nanoxia Deep Silence 1400 rpm vagy Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-én az utóbbit választanám.Hátra pedig egy Nanoxia Deep Silence 1300 rpm 120mm vagy Be Quiet Pure Wings 2 120 vagy Aerocool Dead Silence 120mm.
A ház eleje elég zárt,de ha a vga nem megy 80 fok fölé,akkor alulra nem szükséges venti.
(#23734) Cry0
Próbáld kicsit értelmezni amit írtam-megvan a saját topicja a Tápventi cserének.
Házventi ügyében meg mond meg mit tudsz szabályozni és segítek választani-attól hogy te kinéztél két márkanevet,még nem leszel előrébb!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Szedd szét,pucold ki és finom műszerolajjal kend át a tengelyt.Ha nem segít akkor nehéz lesz szerezni,esetleg vga bordát kell rá szerezni.
(#20867) hackeeeeeAz tökéletes soha nem lesz,két eltérő rpm-ű ventivel...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Igen,ugyebár az indító feszültség nem mindegy és a százalékos se...
Az Enermax-l van tapasztalatom,de nem tápventiként-erre van is egy külön topic! [link][ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Nemrég veséztük a táp venti témát,olvass vissza-elírtam mindent.Abba a tápba én a korábban leírt módszerrel simán beraknám.
(#20438) 3800+Igen,az-írtam is neked korábban+bent az ajánlott ventik között az Összefoglalóban,de a BQ halkabb.
(#20439) shieldAzt az Nzxt-t felejtsd el,nem épp egy halk darab.Ha lapról tudod szabályozni,az tökéletes-nem kell külön szabályzó.
Mégegyszer leírom,hogy gyártói adatok nem jelentenek semmit(főleg a hang),ezek alapján ne ajánlgass!És a tápventi se olyan egyszerű ügy,tápos topicban mindjárt neked ugranának...(ezért is írtam neki,hogy olvasson vissza)
Itt a legolcsóbbak a MegaFlow-k(nemrég néztem):
Pécsen,kék:[link]
Pécsen,piros:[link]
És ha pesti vagy akkor itt a piros:[link][ Szerkesztve ]
-
hyperst
tag
Szélzaj van..Ahogy "teszteltem" magamnak=Lepa gyári+Coolink egy elosztóra téve házon kívül egymástól kb 50cm és úgy hallgattam őket szépen sorban...közben emeltem a fordulatot,és hát a lepa jóval kisebb szélzajt generált...A gép am kb 60cm-re van tőlem,eddig nem nagyon hallottam a hangját de most már folyamatosan,pedig most már csak alul van venti a radin...
Nem lehúzni akarom a ventit mert semmi érdekem hozzá,de nekem csalódás..[ Szerkesztve ]
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
-
Giot
addikt
-
dqdb
nagyúr
A morgás kb 1,5-2,cm re az oldallaptól szűnt meg. Szerintem a lapátkiképzés lesz a ludas az nfp14 más kiképzésű ês csendben van.
A lapátkiképzés és az oldallemezbe vágott ventilátornyílás formája együtt lesz valószínűleg a bűnös. Ez ellen sokat nem tudsz tenni: vagy mást/semmit sem teszel oda, vagy flex/lemezvágó olló.PWM-es szabályozású ventilátornál nem árt a leállítás, azonban feszültséggel szabályozás esetén az indulófeszültség környékén ugráló érték már akár káros is lehet. Ha az utóbbi áll fenn, akkor módosítsd a vezérlést úgy, hogy ne tudjon leállni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
3800+
őstag
Most direkt megnéztem, amikor az alaplap elérte a 27 fokot akkor kapcsolt be a venti 384rpm-mel. Nagyjából 5-10 perc volt mire bekapcsolt. 1500rpm-re képes a venti, én sem tudom hogy ez mennyire egészséges neki az ilyen szintű leszabályozás...
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
dqdb
nagyúr
Az adatlapodon szereplő alaplapod van? Mert ha igen, akkor azon csak a CPU_FAN PWM-es, SYS_FAN1 annak ellenére nem, hogy 4 pines, az feszültséggel szabályoz (a SYS_FAN2 és PWR_FAN nem szabályozható).
Oldallapra csak akkor érdemes ventilátort szerelni, ha a VGA extra hűtést igényel, különben sokkal hatékonyabb az elöl be, hátul ki elv. Az ára alapján a ház oldallapja vékonyabb anyagból készülhet, így hajlamosabb lehet rezonanciára, és elképzelhető, hogy saját frekvenciáját eltalálja a PWM-es Noctua, és amiatt hallod ilyen erősen. Ha van gumialátéted, akkor próbáld meg azt az oldallap és csavar feje közé betenni, hátha.
Ha a SYS_FAN1-re kötötted az Akasát, akkor az helyből megmagyarázza a morgását, ugyanis ketten is jelezték már a topikban, hogy nem szereti a feszültséggel szabályozást.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Grózi
Topikgazda
dqdb részletesen leírta a lényeget.Én sosem ajánlom két különböző venti egy Y-ra kötését.
Véleményem szerint szerezd be a 140- Noctua párját és a két egyforma ventivel tökéletes lesz a vezérlés!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dqdb
nagyúr
Amelyik ventilátorhoz 4 kábel megy és/vagy a csatlakozóban 4 láb van, az az aktív szereplője a rendszernek, onnan megy vissza a fordulatszám-információ, amit a vezérléshez felhasznál, és ezen vezérlést mindkét ventilátor megkapja, ahol eggyel kevesebb, az teljesen passzív résztvevője a rendszernek.
Úgy alapvetően jó ez az Y elosztó dolog az esetemben? Mert nekem a két venti nem egyforma.
Nagyon-nagyon nem szerencsés két teljesen eltérő ventilátort egy Y kábelre kötni feszültséggel történő szabályozás esetén (és teúgy szabályozod őket a SYS_FAN1-re csatlakoztatva). Ha a 14 cm-es alapján vezérel a rendszer, akkor kicsit alulvezérli a hűtést, mert a 12 cm-es nem fog annyira pörögni, mint kellene, így a fordulatszám periodikusan emelkedhet-csökkenhet konstans terhelés mellett. Ha a 12 cm-es alapján vezérel, akkor kicsit túlvezérli a hűtést, ekkor a 14 cm-es gyorsabban forog, mint amúgy kellene, és emiatt a itt csökkenés-emelkedés szakaszok jöhetnek konstans terhelés mellett, vagy csak szimplán jobban használódik a 14 cm-es csapágyazása, mint független vezérlésnél tenné. Mindenféleképpen kerüld el, hogy előálljon az az eset, amikor az egyik ventilátor már megáll vagy megállás közeli állapotban van, mert olyan alacsony feszültséget kap, míg a másik még megy, szóval a vezérlést úgy állítsd be, hogy ne engedje túl alacsonyra esni a feszültséget és ezzel együtt a fordulatszámokat. Ez a Noctua adatlapja alapján 750-800 minimumfordulatra lőném én be (csak sajnos ezt az infót az egyik ventilátortól kapod meg, a másikról sejtésed sem lesz).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
eszakas
senior tag
Úgy emlékszem a ventiket a BIOS-ba automatára kell tenni. Most hogy milyen opciót kell állítani rajta nem tudom pontosan látatlanban mert már elég különbözőek a BIOS-ok. De egymás alatt vannak az opciók a CPU az első de az alapból automata. Nézd meg ott.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
eszakas
senior tag
Szia.
A "3 pines PWR" aljzat nem fog szabályozni semmit az egy olyan csatlakozás.
A képen szereplő lap nem azonos az aláírásban lévővel úgy látom.
Jó volna tudni hogy a Nactua vezetékére tettél e hosszabbítót mert az befolyásolhatja a szabályozhatóságot.
De ha szabályozható a venti akkor a lap fogja szabályozni és ha a BIOS-ban is be van állítva.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Netfone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest