- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
A felsőt szedd ki. Ha fiókra váltasz (én első körben kihagynám, aztán a tapasztalatok alapján váltanék, ha szükséges), akkor a Raptor mindenképpen kapjon aktív hűtést, ott fent a ház elejében meg tud szorulni a levegő.
A ventilátoros kérdésedre inkább Grózi tud válaszolni, ha legközelebb erre jár. Az eLoop többet tud, de nem tudom megmondani, szükséged van-e erre a többletre.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
2thletme2day
őstag
Hali.
Csak egy ötlet. Én a Phanteks Enthoo Pro házambam most azt csináltam, hogy kivettem mindkettő HDD fiókot így most jóformán semmi akadály sincs az előről befújt levegő útjában . A HDD-khez vettem 900 ft-ért 5,25-ös beépítő keretet amit az optikai meghajtó helyére raktam be. Ahogy nézem a te házadba is lehet rakni ventit az 5,25-ös fiókok fölé így a Raptor hűtése is hatékonyabb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
lőre kettő, hátulra egy, felülre a CPU hűtő fölé egy és a Raptor miatt a HDD-khez is tennék egyet, és ahová 140 mm-es mehet, oda 140 mm-es menjen. Úgy nézem, hogy a HDD cage két részből áll, csak az egyiket kellene bennhagyni, hogy akadály nélkül jusson be a levegő egy része (ez a rész a kézikönyvben a robbantott ábrán eléggé zavaros nekem).
Az alaplapod tele van hibrid csatlakozóval, szóval 3 és 4 pines ventilátor is mehet rá, csak a BIOS-ban be kell állítani majd, hogy mit használsz. Árkeretet nem adtál, pár ajánlott darab a fenti téma-összefoglalóból:
140mm 3 pin
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Thermaltake Riing 14 (ledes,3 válaszható szín,elsősorban radiátorra)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3140 mm 4 pin pwm
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(bordára/radira is,csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Noiseblocker eLoop B14-PS(bordára/radira,nagy teljesítmény+rendkívül halk)
Be Quiet Shadow Wings 140 PwmtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
Eddig zömében a 3-ra panaszkodtak akik win10-t használtak,de akkor valakinek a 2 se megy.Viszont látod,van akinek nincs gond vele.
Speedfan-t megpróbáltad?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Tudom,Win 10 alatt vannak gondok.
Molexről megtápolod,az egyik ventit teszed a 4 pinesre(ez az úgymond masterszál,mint az elosztókábeleknél-ott is egybe van csak bekötve a 4 pin),a többit meg a 3-sokra.De mivel neked WB2-seid vannak amik összefűzhetők és a vezérlő 30W-t bír áganként,így összefűzve teheted a 4 pines aljzatra is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
A gyári Asus progi az egyik legjobb,csak nem Win10 alatt.Még próbálkozhatsz speedfannal is.
Előlapi szabályzóban a legolcsóbb ami pwm-s és ki tudja kapcsolni a ventit: [link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
Tehát minden Wing Boost 2 kábelén van egy elágazás,erre köthetsz egy ugyanolyan ventit.De mivel 2 elöl lesz és 1 hátul-így esélytelen szerintem,hogy elérjenek a kábelek.
A 3-s elosztó ilyen,ezt használom én is:[link]
Általában az alaplapok aljzatainak a terhelhetősége 1 A(az újabb lapoké akár a duplája is),ezt nem szabad túllépni.3db venti tehet simán belefér,afölött olyan elosztókábelt szoktunk javasolni,ami külön molex/sata ágról kapja a tápot-így az aljzat nincs túlterhelve.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Egyszerű a képlet,előre 2 és hátra 1 db 140-s pwm-s venti amit egy hármas elosztókábelről vezérelnék hőfok függvényében az egyik pwm-s aljzatról.Mivel elölről félig zárt a ház,így az Alpehnfoehn Wing Boost 2 140mm-t javaslom.
Az Ereboss Macho koppintás egy az egyben,csak vékonyabb ventivel és nagyobb rálógással.Most 13mm-s venti van rajta,azt te tudod hogy elfér-e 25mm-s a memóriáktól.Ha igen,ebben a méretben(140*150,120-s lyuktávval) 2 alternatívád van:
Ha csendre vágysz akkor Thermalright TY-147A(ez is hatékonyabb jóval mint a mostani és nagyon csendes),ha lesz oc és minden hőfok számít akkor akkor Akasa Viper R(AK-FN073).Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Horgász topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Diablo IV
- PR-Telecom
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest