- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Philips LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rain Blade
tag
Sziasztok!
Olyan Zöld 12 v 14cmes házventit keresek ami szépen is világít és azért hűtésileg sem utolsók +olcsók max 2500ft/db.
CM sickflow állítólag nagyon gyengén világít nem tudom mennyire igaz...
ezen kívül még ott a revoltech 4xled és a thermaltake thunderblade ezekről esetleg valami tapasztalatotok?
Vagy ezen kívül tudtok mást is ajánlani?
Előre is köszönöm. -
Wapi
csendes tag
Sziasztok!
Zalman Z3 Plus házhűtésének fejlesztésében kérem a segítségeteket. Jelenleg 4 gyári Zalman 120*120*25 ventillátor (levegőszállításukról nem találtam adatot), valamint egy CM - [link] kavargat benne.
Elől 2 befelé fúj, míg felül 2, hátul pedig 1 szív. Az általuk megmozgatott légmennyiséggel még sem vagyok elégedett. Processzor és videokártya is elég magas hőmérsékletet ér el. A proci új hűtése már megoldódni látszik, de javítani kell a légmozgáson a házban.Jó ár/érték arányú, erős 120*120*25-ös ventiket keresek. Led nem feltétlenül szükséges, nem lételem, de ajánlhattok olyat is.
A hozzászólásokat olvasgatva ami eddig tetszik:
[link]
[link]
Ha tudtok mást/jobbat, szívesen veszem, ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat.
Előre is köszönöm a válaszolóknak a segítséget!"A szenvedélyek alkotnak és rombolnak mindent. Ha az ész uralkodna a földön, semmi sem történne rajta."
-
Grózi
Topikgazda
Nekem maga a hütő is piros-feketére lett festve és igen jól néz ki!
BiciMint nemrég írtam a slimek alapba hangosabbak,ez egy nem rossz kompromisszum: [link]
Ló úr Vehetsz egy testvérét a hátulra vett Enermaxnak(azt mondod bevált),vagy esetleg egy Nanoxia Deep Silence 1300 vagy BQ Pure Wings2-illetve még ezt ajánlom figyelmedbe: [link][ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Sziasztok!
10-12mm vastag 12cm-es ventit szeretnék venni, mert csak ilyenek férnek el.
Létezik ilyenből jóféle, halk típus, aminek azért van értelmes légszállítása is?Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Grózi
Topikgazda
Egy Y-kábellel el tudod osztani a lapodon lévő csatikat.3 vagy 4 pin?
karis
Én is hasonló cípőben járok(piros-fekete),viszont én máshogy közelítettem meg.Nem szín alapján veszek egy sz@r ventit,hanem most mennek a Viperek festőhöz!(piros-fekete lesz)
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ló úr
őstag
Mit ajanlassz akkor nekem? A Swif2 helyere esetleg vmit? annyi h azt szabalyozni nemtudom mivel molexre van kotve. microatx lapom van es csak 2 ventri hely van rajta abbol az egyik a procie, a masik meg a hatsoe. Szal vagy vmi olyan kell ami potival szabalyozhato es adnak is hozza, vagy ajanlj potit meg vmi durva jo ventit ami szabalyozva is franko 12cm meretben.
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
Grózi
Topikgazda
Ezt ajánlom figyelmedbe:[link]
140mm méret,de 120-s lyuktáv.Én is 2db ilyet használok a Hr-02 Macho-n.1000 rpm-ig nincs sok hangja(800 rpm-n járatom alapon és nem is hallom,pedig kényes vagyok rá és 60-70 cm-re van a fülemtől a ház),de rengeteg levegőt megmozgat.1200 rpm felett jön meg a hangja,de akkor már kész hurikánt csinál!!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
karis
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy melyik venti kimagasló jó légszállításban, és képes nagyon halkan működni?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16582 üzenetére
1.Megkeresed itt Ph-n Tody56-t(pcvízhűtés),írsz neki és megkéred ha utalsz mondjuk hogy adja fel postán cirka 4-500 Ft-ért.Vagy belemegy vagy nem.
2.Ezt találtam,tapasztalatom nincs vele:[link]
3.Ezt viszont messziről kerüld,sok gond van vele:[link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
rostiron #16579 üzenetére
Nem.Az csak egy gyártói adat,ha igaz lenne akkor semmi szükség nem lenne erre a topicra...
Az akasa bőven elég bármire és még csendes is-I5 4570-nél nem a venti lesz a szűk keresztmetszet azon a hűtőn.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
rostiron #16577 üzenetére
4 pinben továbbra is az Akasa Apache Black-t vagy ha lehet led-s akkor a Lepa Bol.Quiet-t ajánlom.
Ha olcsót akarsz akkor XILENCE RED WING PWM 120-de ez már kompromisszumokkal jár.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Igen 120mm-es, árkeret ??? Azt nem tudom, minél olcsóbban szeretném megúszni
persze nagyon szart se szeretnék.
Az eredeti venti adatai:
Fan Dimension 120 x 120 x 25 mm
Fan Speed 600 - 2000 R.P.M. (PWM)
Fan Airflow 21.2 - 76.8 CFM
Fan Air Pressur 0.40 - 3.90 mmH2OGigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Grózi
Topikgazda
válasz
pigster #16574 üzenetére
1.Ügyes esztergályos fillérekért-gyorsan megcsinálja.
2.Átmenő csavarral rögzíted ezt a ventihez és a bútorlaphoz:[link]rostiron
120mm? Árkeret?[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
A képen látható felfogatólemezt merrefelé lehet külön kapni; van valami spéci neve? Szóval külön csavarhely a ventilátornak, és a szélén külön csavarhely, hogy fel tudjam fogatni pl. bútorba.
Érdekelne még, hogy a fémháló merrefelé szerezhető be?
14 cm-s ventilátorhoz érdekelne főleg.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71dGLyBbJgL._SL1000_.jpg -
Grózi
Topikgazda
Hát akkor előre mindnél nagyobb teljesítményű kéne,hogy a vga kapjon levegőt.
zsoltnyiri Jó lesz!
rostiron Az Arctic-t felejtsd el,erősen B kategóriás.Helyette ugyanolyan árban Xilence Red Wing vagy kicsit drágábban a tuti a Nanoxia Deep Silence 1300 vagy a Be Quiet Pure Wings 2.[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
Aprón van most egy Silent wings 2 PWM jóáron, ezt rá lehet egy Y elosztóra kötni 2 shadow wings PWM-el? Mindegyik 1500 RPM elvileg.
-
ló úr
őstag
Van egy Zalman Zm-Z1 házam. Előre 2 db. 1-es venti szerelhető, de a fentebbi csak slim lehet, a sima nem fér be atz előlapi usb csatik miatt. Oda szeretnék egyet az alatta levő Coolink swif2 1200 800RPM-hez. Lehet h így elég lenne a 800-as is? Ez közvetlenül a VGA-ra tudna így irányulni. Hátul meg ugye ott a tegnap vásárolt Enermax Twister Pressure. Az a baj, h elég forrófejű VGA-m meg procim van, és kell a szellőzés, mert erősebb gépigényű játékoknál jó meleg tud bent lenni. ( Fx4130 125w tdp, gtx560ti oc msi twinfroz 170w tdp
) Procin egy nagyon faja kis hűtő van ami röhögve elviszi, csak ugye minden hő. A tápom alul van, szal az nem befolyásol semmit, am is egy CM V450s 80+Gold táp, ami alig termel hőt
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16566 üzenetére
Az a 0.38 statikus nyomás különbség az semmi.Speedfan-t egyszer kell beállítani,ugyanaddig tart mint a pwm-s ventit beszabályozni.De te tudod.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16564 üzenetére
Ha mindenképp 4 pin kell akkor ok.Ha nem akkor 2600-ért a Pure Wings 2 gyakorlatilag ugyanazt tudja!
-
zsoltnyiri
tag
Ha valakit esetleg érdekelne találtam Be Quiet Shadow Wings 120mm PWM-et 4200ért itt. A legtöbb helyen 4700 körül indul ahhoz képest korrekt. És itt még él az elállás és garancia (3 év) is nem úgy, mint pl Mercateo esetében. Lehet, hogy kiprobálom
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Az nem rossz és nem is olyan drága!
Slim-be csak ilyenem volt és nem volt rossz:[link]
Viszont ebből van 1600 és 2000 rpm-s is-na az tényleg hajszárító!
Rison77
Mivel 4 pin-s a legjobb ha alaplapról szabályzod!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
ló úr
őstag
Megvettem az Enermax Twister Pressuret. Semmi motorzaj még 1800 RPM-en sem, viszont ezen a legnagyobb fokozaton hajszárítóként is tud üzemelni. Durva kis jószág. Én az 550-1200- ra állítottam be és ~900 rpm-en használom. Így 0 szélzaj, 0 hang semmi, meg kell nézni h megy e és kb 48-50 cfm így a légszállítása gyári adatokból kiindilva. Megéri azt a ~4000 ftot
Más. Tudsz esetleg SLIM 120mm-esben vmi jót és halkat?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Leafnshit #16558 üzenetére
Alapvetően nem,viszont nagyon csendes.Ahogy már próbáltam rá finoman utalni,házhűtésre a legjobb venti az amelyik csendes és tud kb. 50 cfm-t.
Hiába raksz be előre akármilyen szuper ventit ha a házban a légáramlás nem tökéletes-nyomhatsz be 150 cfm-t is ha megreked a házban...Nem kell túl aposztrofálni az esetek 99%-ban a házhűtésre szánt ventit..Radi/borda már más tészta.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Leafnshit #16556 üzenetére
Lehet a tesztek azt írják hogy a Shadow wings ugyanannyi légszállítással bír mint a Lepa,de az én tapasztalataim mást mutatnak(és a Lepa magasabb rpm-n kezd csak hangosodni).Nanoxiaból és BQ Pure Wings2-ből jó a 3 pin-s változat,4 pin-st egyikből se próbáltam.
Még az Akasa Apache Black-t ajánlom figyelmedbe.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Leafnshit
tag
Értem, rendben
És esetleg hasonlóan jó nem led-es? shadow wingsből találtam PWM-est, mondjuk egy ezressel drágább, mint a lepa, de tesztek alapján kb. ugyanaz a teljesítményük. SW PWM, LEPA. Ha a 8 V körüli értékeknél kb. arányosan annyi az eltérés, mint amennyivel kevesebb RPM_en megy a SW.
Még Nanoxia FX EVO PWM-et néztem de arról nagyon semmit se találok. (Meg az említett enermaxot, bár itt elég hangos, úgyhogy azt kiejtettem.
[ Szerkesztve ]
HTC One M7
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Leafnshit #16554 üzenetére
Házhűtésre nem kell nagy statikus nyomás és irgalmatlan cfm se.Bordára/radira már igen.
120-ban ami csendes,magas a légszállítása és kellő a statikus nyomása(ergo jó bordára is)-tehát a kivétel ami erősíti a szabályt-az a Lepa Bol.Quiet.Ez viszont led-s,kék vagy piros színben van.
A kékről nem tudok nyilatkozni de a red szolid,nem az a harsány piros.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Leafnshit
tag
SziasztoK!
Hasonló cipőben járok, mint a kolléga pár hsz-el lejjebb: ház hűtésre kellenének 120mm-es PWM-es ventik. Ami kicsit összezavar, hogy vannak "air flow" és "high pressure" típúsúak. Utána olvasva elvileg előbbi az akadálymentes térben lévő légszállításra jobb (lásd házhűtés), míg utóbbi akadályozott körülmények között (pl. radira). MIndezek miatt előbbieknek nagyobbnak kéne lennie a CFM-nek, míg utóbbinál a statikus nyomásnak. Azonban ahogy néztem, a nagy statikus nyomású hűtöknek mindkét értéke jobb. Akkor házhűtésre miért nem jobb egy olyan venti aminek van egész jó nyomása is és a légszállítás is megegyezik a kisebb nyomással rendelkezőkével? Pl. Enermax Twister pressure ami a lentebb linkelt tesztet is nyerte. Ráadásul elöl pl ott vannak a ház rácsai + porszűrő is amin keresztül kell szívni a levegőt.
[ Szerkesztve ]
HTC One M7
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Rison77 #16552 üzenetére
Amit te keresel ahhoz az Aerocool Dead Silence van a legközelebb,az tényleg 20 dBA alatt van,igaz "csak"
64.8 CFM (109.8 m³/h).Van kék,fehér és piros színben is.Az egyik legcsendesebb venti amit ismerek és arra a célra amire neked kell ideális.
120mm-ben van olyan ami 80 cfm feletti és 20 dBA alatt van,ez a Lepa Bol.Quiet(kék vagy vörös).Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Rison77
senior tag
140mm-es ledes ventikből mik az ajánlottak? Max 20 dBA, és kb 80 cfm értékekkel kellene. Csatlakozó mindegy, mert a mostani molexen van, illetve a lapon van egy 3 és egy 4 pin-es szabad hely. A ház elejére kellene hdd-k hűtésére.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16550 üzenetére
Korábban már kitárgyaltuk.A Pure Wings 2 itt is jól szerepelt.
-
zsoltnyiri
tag
Ilyenbe bukkantam ha valakit esetleg erdekel: 103 fans tested
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #16547 üzenetére
Én ki vágnám,de ha van türelmed többször szerelgetni akkor megpróbálhatod először kivágás nélkül.
pigster
Tökéletes!
Mondjuk a gumikeret nem létszükséglet,szerintem nem rezonál anélkül se.[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Ez a felállás egy szetthez elfogadható?
Phobya rezgéselnyelő gumikeret 140mm ventilátorhoz
Cooltek ventilátor rács szűrővel 140 mm ezüst
Nanoxia Deep Silence 140 - 1400 -
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem!
Bővítenem kell a gépem.
Egy újabb 280mm radiátort kell beépítenem.
Bár milyen nagy a ház, persze soha nem elég!
Arra gondoltam, hogy a merevlemezek keretének szegecseit lefúrom és durván 60mm-t hátrább tolom, amennyire a VGA-k engedik, majd itt csavarral rögzítem.
Így előre nyernék 72mm-s helyet, ahova elférne egy slim radi normál LEPA ventikkel.
A kérdésem a következő!
Ez egy különálló pumpa+radi+CPU block rendszer lenne.
KI kell vágnom a ház elején lévő rácsos részt, vagy érdemes megpróbálni először így.
Vajon elég lesz a radi átszellőztetésére az a három sor akadály, amin a levegőnek át kell préselődni?
Vagy kezdjem mindjárt úgy, hogy vágjak ki mindent ami nem létszükséglet.
A ház BA-01-BBB.
Ezeket kellene kivágni! -
Grózi
Topikgazda
válasz
pigster #16543 üzenetére
Az ár nem minden..Ajánlhatnék drágábbat,de ide felesleges lenne.Ha van pár szellőző rés az már elég kell hogy legyen,átmozgatja odabent a levegőt.Lehetőleg úgy helyezd el bent a dolgokat,hogy a ventitől minimum 10 cm-re legyenek és az elülső réseket a lehető legkevésbé fedjék le.
-
Grózi
Topikgazda
Nézegettem már,de még nem próbáltam.A technikai adatok alapján inkább bordára/radira választanám.
pigster
Hátul,kifele szívóra lesz a leggyengébb a hatásfoka szerintem.Ha elöl van szellőző rés akkor befele fújóra tenném mindenképp.Ez alatt nem adnám,ha nem akarsz 20cm-s méretet:[link]
Aprón még mindig van 3 eladó új 4500-ért.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
pigster
senior tag
Ezzel kapcsolatban még kérdés:
http://prohardver.hu/tema/leghutes_topik_halkan_de_hatekonyan/hsz_24640-24640.htmlSzinte biztos, hogy hátra kerülnek a ventilátorok.
Gondolkodtam azon is, hogy hátulról befelé fújná a levegőt, csak van egy olyan aggodalmam, hogy egy idő után nagyon feltorlódna elöl a befújt levegő, mivel az elülső részen azért bármekkora kiáramlónyílást esztétikai szempontok miatt nem lehet elhelyezni.
Emiatt elképzelésem szerint belülről szívná ki a levegőt és azt nyomná ki hátrafelé. Elöl (alul) meg lenne valamilyen szellőzőrés. Ehhez mindenképpen 20 cm-s ventilátort javasolsz, vagy valahogy kisebbel is megoldható (jó lenne!). Persze minden "szekcióba" külön-külön ventilátor kerülne - akár összesen 5 db is. Milyen ventilátorokat tudnál ajánlani? Nem mondom, hogy ár nem számít, de nem feltétlenül a legolcsóbbra gondolok. Leglényegesebb, hogy csendes legyen. Világítás, pwm, egyéb trükkök nem kellenek, egy Lamptron cwm611 fogja vezérelni őket.
-
Buli77
csendes tag
válasz
Kbhont #16527 üzenetére
"A táp hátsó felénél egy takarólemez van a ventilátoron, ilyet azért használnak, hogy a bejutó friss levegő ne áramolhasson egyből ki a tápból, hanem előbb járja körül a hűtendő alkatrészeket."
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel! Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ te ki vagy!"
-
ló úr
őstag
Erről mi a véleményed ház hűtésre? [Enermax Twister Pressure]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16537 üzenetére
Az Akasa Apache leszabályozva jó házhűtésre is-elég csendes darab.Van mindkét méretben.140 mm pwmben
szintén szóba jöhet és ajánlom még a Ty-147-t ha elfér.3 pinben jó a Nanoxia Deep Silence és a Pure Wings 2 is mindkét méretben.
Nálam 120m 4 pinben továbbra is a Bol.Quiet vezet-saját gépemben is 5db van.A Fan expert-el ki is tudom kapcsolni akár,de 1200-1300-ig szinte hangja sincs.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
zsoltnyiri
tag
Köszi, szuper ötletek a 3+1 valamiért nem jutott eszembe, csak 2+2-ben gondolkodtam
Mi lenne a 3 db 4-pin 120mm-es venti? Jó az említett Akasa Black vagy van házhűtésre megfelelőbb? Valamint mi a 140-es 3 pines, Pure Wings 2 140mm? Szerintem ez a formáció lesz a nyerő!
Illetve a b opció esetében mi lenne a 140mm-es PWM-es venti?
szerk: Ehhez kapcsolódik, hogy azt tudom hogy radira azért nem jók a házhűtő ventik mert nem elég nagy a statikus nyomásuk, de ez fordítva is igaz? Vagy minden jó radi venti jó házhűtő is? kíváncsiságból kérdezem
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
zsoltnyiri #16535 üzenetére
Én 3db 120 mm-s egyforma 4 pin ventit tennék elöl-hátul erre: [link]
Felülre meg mondjuk 1 140 mm-s 3 pin ventit.De úgy is megcsinálhatod hogy megveszed aprón 4500-ért a 3 nanoxia-t és azt teszed egy ilyenre:[link]
+ 1db 140-s pwm venti[ Szerkesztve ]
-
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Egyszer már félig-meddig ki lettem itt okosítva, de most vált aktuálissá a vásárlás úgyhogy mégegyszer szerettem volna fixálni a dolgokat + 1-2 kérdésem lenne. Egy Xigmatek Midgard II házról van szó, és ebbe keresek házventiket. ? Van 1 db szabad 4 pines és 1 db 3 pines csati az alaplapomon. Elöl két 12cm-es hely van, hátul 1x12 cm és felül 14 cm elvileg. Gondolom jó lenne mindenhova a legnagyobbakat rakni ami elfér, de az a baj ezzel, hogy a 14-es nem lesz olyan RPM-ű mint a 12-es ami vele egy Y kábelen lesz. Ha jól olvastam Grózi kolléga azt mondta meg kellene egyezzenek. Akkor fentre is 12-es menjen emiatt?
Először is a kérdésem az lenne, hogy hová lenne érdemes PWM-es ventiket rakni illetve hova nem? Esetleg mindenhova PWM (nemrég láttam 5-ös Y elosztót linkelve) vagy esetleg mindenhova 3 pinest és alaplapról szabályozni őket? Ha pedig 2-2 akkor előre v hátra/felülre legyen-e a PWM, és miért.
3 pin-esnek az aprón lévő Nanoxiákat néztem ki ( vagy pure wings 2 ha az elfogyna), PWM-re úgy láttam az Akasa Black Apache az ajánlott - bár ez elvileg radira, ház hűtésre nem lenne jó/van jobb? A Lepa nem tetszik mert LED-es.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz
Kbhont #16529 üzenetére
Ja sok tápban van.
Olyasmi lehet hogy a táp azon része ami közel esik a perforált hátsó részhez le van fedve hogy a belső részbe jusson sok levegő és úgy áramoljon kifele keresztül mindenen.
Lehet egyenletesebb a hűtés nem szorul annyira meg a levegő a tápban mert van egy kis csatorna jellege.Vagy nem tudom
Így ni:[link]Grózi: na én is erre gondoltam csak még megrajzoltam megelőztél.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Sziasztok!
Na ide süssetek egy kicsit!
Már láttam elég sok érdekes dolgot, de ez egyenlőre kiverte a biztosítékot és talán tudtok rá magyarázatot adni, mert kicsit értetlenül állunk a kérdés előtt...
Ez egy TT táp hűtője. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaTpr0F #16525 üzenetére
Ő szerintem úgy értette hogy magán a Pure Wings 2-n belül is nagy az árszórás:[link]
Tapasztalataim szerint egyébként nem éri meg az árkülönbséget a 3 kategória(minimális a különbség)
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
Házhűtésre bőven jó.Az Iponnál nincs Nanoxia,még az Apache blacket szoktam ajánlani-de azt inkább bordára,radira.
Ryder62 Nanoxia Deep Silence 1300(van aprón 1500-ért új) és a szokásos BQ Pure Wings 2
MaTpr0FJófele nézelődtél,mindkét méretben a Pure Wings 2-t ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
MaTpr0F
senior tag
Sziasztok!
Fractal házamban szeretném lecserélni a gyári ventiket (2x92mm&1x140mm silent series).
Tudnátok ajánlani olyat ami azonos fordulatokon halkabb?
Én a be quiet! portékáit néztem.[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz
patomi #16514 üzenetére
Köszi a megerősítést és a ventilátor tippet!
Azt nem tudod véletlenül, hogy a gyári 120 mm-est milyen fordulatra lehet leszabályozni? Mennyire volt hangos?
Volt már mITX-es gépem és direkt ahhoz való házam, de nekem az a méret már kicsi. Remélem én is elégedett leszek a házad mATX-es testvérével.
-
patomi
őstag
Igen az elgondolás helyes, alul kintről szív levegőt. Nekem is van egy XR-2 alul hátul.
Összességében jó kis ház. Bár még így is nagy nekem
. Minősége rendben van. Csöppet éles az alu lapok sarka. A nyomógomb körül fehéren világít és egy piros hdd led is van ott, ami szolidan jelez. Ami meglepett, hogy hűvösebb (1-2 fokkal) a vinyom ebben a házban, mint előtte a define miniben volt.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Ðávid
aktív tag
válasz
LonGleY #16511 üzenetére
és (#16512) patomi
Úgy értettem, hogy a 60 mm-es kintről szív be friss levegőt, míg a tetőn levő 120 mm-es kifelé a ház belsejéből kívülre. Azért gondolom úgy, hogy érdemes lenne egy 60 mm-es, mert tervezek merevlemezt is tenni a házba, amit az aljára lehet rögzíteni és nem árt ha kap egy kis hűtést.
patomi
Amúgy meg vagy elégedve a házzal?[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Alacsony fordulaton csendes a venti benne. Szerintem első körben hagyd, ha nem tetszik lecseréled. Az itx-es tesóját használom ennek és én is kicseréltem egy pure wings-re. Nem igen tapasztalok különbséget, illetve a pure wings kb. 150-el alacsonyabb fordulaton jár.
120 mm-est meg kifelé szívónak kell beszerelnem? A gyári eleve úgy van benne.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
LonGleY
veterán
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen házat fogok venni és szeretnék bele halk ventilátorokat is tenni. Hátul van egy 60 mm-es számára hely, a tetején pedig 120 mm-es van gyárilag, amit meg inkább lecserélnék. Mit javasoltok?
Azt jól gondolom, hogy alul a 60 mm-est befelé szívónak, míg a 120 mm-est meg kifelé szívónak kell beszerelnem?
[ Szerkesztve ]
-
ló úr
őstag
Sziasztok. Szeretném ha ajánlantok nekem halk motorzaj nélküli nagy légszállítású 120mm-es házventit. Első körben ezt néztem ki de ha tudtok jobbat hasonló áron ne tartsátok magatokban.
[Be Quiet Silent Wing] Ebből a boltból szeretnk vásárolni, szóval az itteni kínlatból ajánljatok kérlek! Az ár másodlagos, természetesen emészthető, emberi határokon belül
Köszi a válaszokat előre is
-
Grózi
Topikgazda
válasz
dave118 #16502 üzenetére
4pin = pwm
Mint írtam a Noctua és a BQ 3 pin.Ha a led nem jön be,akkor még az Akasa Apache vagy Vipert ajánlom-de az drágább.3000 alatt olyan ami jól hűt radin/bordán,csendes és jó a légszállítása-na olyan nincs.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- AI: Európa lemarad, nincs elég adatközpont
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest