Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bluetooth hangszórók
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Speeedfire #162197 üzenetére
Korábban is írtad már egy témában, hogy régebben.
A legtöbb Mr Olimpia mind szinte kivétel nélkül teljes testet edzett régebben.
Kikre gondolsz? Arnold? Lee? Dorian? Larry? Egyik sem edzett így.
Ha testépítő versenyen akar valaki indulni, akkor ne ezt csinálja, ok.
Nem érted.
Meg bedobhatnám koksz témát is, de fölös.
Miért is kellene bedobni? Hogy jön az most ide?
Nem mindenki tud tartani full verseny edzéstervet és diétát, atlag gyúrósnak fölösleges is.
Még mindig nem érted.
Szvsz jobban számít, hogy hosszútváon tartható legyen az edzés és étrend.
+1
Egy teljes testes edzéstől nem fog az ember összeesni és az motiválhatja, hogy növelni tud a súlyokon.
Mert egy osztott edzéstervben nincs progresszió? Edzés periodizáció? Blokkok?
-
bigmasterg
addikt
válasz
aelod #162195 üzenetére
Ha testépítő versenyen akar valaki indulni, akkor ne ezt csinálja, ok.
De szerintem rajtad kívül nem sokan vannak itt a topikban.
Ki lehet guglizni pro-kat is, aki ajánlja, de valóban 1-1 kivétel van összesen.
Meg bedobhatnám koksz témát is, de fölös.
Mindenki azt csinál, amit akar.Nem mindenki tud tartani full verseny edzéstervet és diétát, atlag gyúrósnak fölösleges is.
Szvsz jobban számít, hogy hosszútváon tartható legyen az edzés és étrend.
Egy teljes testes edzéstől nem fog az ember összeesni és az motiválhatja, hogy növelni tud a súlyokon.
Írom ezt úgy, hogy most egy push/pull - leg hez hasonló edzést cisnálok, úgy hogy a fő gyakorlatok valamilyen variációja kétszer van egy héten. -
Speeedfire
félisten
válasz
aelod #162195 üzenetére
"Ismersz olyan profi testépítőt is aki így edz? Ugye, hogy nem. Lehet itt linkelgetni yt videókat a lényegen nem változtat."
Ez butaság így. A legtöbb Mr Olimpia mind szinte kivétel nélkül teljes testet edzett régebben. Anno a tesztoszteron magazinban külön cikk is volt erről.
Pl Phil Heath aki nem kis darab. -
Jim-X
őstag
válasz
bigmasterg #162194 üzenetére
En is teljes test edzest csinalok ket okbol.
1. Nekem bejott es fejlodok is tole
2. Nem mindig tudok ugyanugy menni edzeni, van amikor heti 3x (ennel tobbszor sosem) lejutok, de van amikor csak 2 esetleg 1 alkalommal.Igaz, hogy nem vagyok IFBB pro, de azert teleszart buvarruha sem
+1 ok: Szeretem csinalni
-
aelod
veterán
válasz
bigmasterg #162194 üzenetére
Ismerek 1-2 erőemelőt is, akik izmosabbak, mint a topikátlag.
Én meg láttam a Józsit fekve nyomni 200 kilóval úgy, hogy nem is edz..
BS.
A teljes test edzés alkalmatlan mint testépítő jellegű edzésmódszer. Ismersz olyan profi testépítőt is aki így edz? Ugye, hogy nem. Lehet itt linkelgetni yt videókat a lényegen nem változtat. -
bigmasterg
addikt
"1-3 hónapig lehet csinálni a teljes test edzést, utána kevés lesz"
Ha te mondod.
Ezt a videót tegnap dobta fel a yt.
Ismerek 1-2 erőemelőt is, akik izmosabbak, mint a topikátlag.Számomra az az elképzelés szimpatikus, hogy időnként (pl fél évente) érdemes megvariálni az egészet, így új fajta impulzust kapnak az izmok és mentálisan is ad egy boostot.
-
benfolds
őstag
norbi megint nagyot ment az indexen. hihetetlen, hogy egy munkájára ennyire igénytelen ember a legnépszerűbb a saját területén. két hét gyorstalpalón magasabb szintre lehet jutni a témában, mint ahol ő tart 20 év után.
-
Cranium
tag
Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy a marha steakee hogy erdemes megsutni? Fozeshez/suteshez hulye/lusta vagyok, csirkemellet azt meg tudom csinalni, de marhahust kiprobalnam. Ha medium-well donera akarom csinalni akkor oldalankent 3 percig susssem? Teflonos serpenyo jo hozza? Mennyi olajjal erdemes? Bocsi ha off, de total sotet vagyok ehhez
-
benfolds
őstag
válasz
aelod #162179 üzenetére
és emiatt egészségtelenebb? a csirkére meg azt mondják, hogy hormonokkal vannak felpumpálva. a tengeri halak meg sok nehézfémet tartalmaznak. a zöldségek, gyümölcsök meg vegyszerekkel vannak tele. stb.
cukor, glutén, laktóz, fehér liszt, feldolgozott élelmiszerek, finomított olajok, égetett zsírok, SÓÓ!!!, fel sem tudom sorolni mennyi veszély leselkedik ránk. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Speeedfire #162180 üzenetére
Miért? Szójával etették egész életében?
-
Jim-X
őstag
válasz
Ezt honnan veszed? Ja tudom... most mondta nemreg a SobriNorbi
-
aelod
veterán
válasz
LoL
-
benfolds
őstag
Azt amúgy tudja valaki, hogy a színükön kívül konkrétan mi a különbség a vörös és nem vörös húsok között?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
marked one94 #162171 üzenetére
Nekem trap bar lenne a legjobb, csak nem vesznek a terembe. Nem szeretik, ha lecsapkodják az emberek a súlyt. Egy Tesco van a terem alatt.
-
marked one94
őstag
válasz
tibcsi0407 #162170 üzenetére
Igen sokkal többet dolgozik a láb. Csak jól megkell tanulni a sumot amihez idő kell meg mobilis csípő.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
marked one94 #162169 üzenetére
Combra jobb a sumo?
-
marked one94
őstag
válasz
tibcsi0407 #162165 üzenetére
Én konviba erősebb vagyok de mellette gyakorlom a sumot is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
marked one94 #162164 üzenetére
Megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Sokszor úgy érzem fél igazságok vannak itt. Emellett persze sok hasznos infó is.
-
Angel2014
addikt
Na ez betyáros deadlift egy 64 kilós nőtől. 272 Kg
-
tibcsi0407
félisten
válasz
marked one94 #162164 üzenetére
Te melyiket preferálod?
-
marked one94
őstag
válasz
tibcsi0407 #162152 üzenetére
Pedig nem mond hülyeséget
-
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #162161 üzenetére
Nekünk egy feszítő van. Egy komplett nyaralást végig lehet beszélni rajta: kaja, helyek, pasik, bulik stb. és mikor már vérben forgó szemekkel mész oda megkérdezni, hogy akkor mi a helyzet akkor benyögik, hogy még 3 kör. Ami fél óra munkahelyi sirámok megbeszélése.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
AsakuraDave #162160 üzenetére
Nálunk az a gond, hogy valaki biztos ül a feszítőn állandóan.
Két feszítő van, van a lapsúlyos, meg van az, ahol külön-külön tudod a lábaidat edzeni és tárcsás súlyt kell rátenni. Na attól a géptől ráz a hideg, nagyon utálom. Őszintén szólva nem értem mit keres ott.
Senki sem használja. De két új p*nalegyezőt azért hoztak január elején.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
tibcsi0407 #162159 üzenetére
Persze csak azt mondom hogy általában ahányan használják őket kevesebb is elég lenne.
Amúgy jár itt esetleg valaki terembe a XIII kerben? -
tibcsi0407
félisten
válasz
AsakuraDave #162158 üzenetére
Szerintem nem. Én szeretek feszítőre 2-3 gyakorlattal dolgozni. Abból jó, ha legalább az egyik gép és csak a feszítőt dolgozza meg.
Nyilván nálam ez vált be, de kinek mi. -
AsakuraDave
őstag
válasz
tibcsi0407 #162157 üzenetére
Comhajlito meg feszítő gépek sztem full feleslegesek. Abbol van vagy 6.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
AsakuraDave #162156 üzenetére
Bár nálunk lenne sok felesleges lábgép!
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Macka #162155 üzenetére
Én kápon jártam hozzájuk nem rosz terem bár szerintem túl sok a felesleges lábgép. Illetve nem rég lett csak rendes safetys guggolo keret és fekvenyomopadbol még mindig nincs safetysük...
Most a Gymcityn gondolkozok a 13kerbe, munka után 5p séta lenne csak kicsit drágább. -
Macka
veterán
Nagykanizsán ma nyílt Victory Fitness terem, képek alapján elég komoly.
Ha jól tudom, rajtam kívül nincs senki a sötét Zalából. -
aelod
veterán
válasz
tibcsi0407 #162152 üzenetére
Kösz de felhúzni én sem tudok rendesen. Csak próbálkozom néha.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Speeedfire #162149 üzenetére
Én nem szeretem a felhúzást, ezért nem is nagyon szólok hozzá. Viszont Előd nagyon ügyes és nagyon sok év tapasztalat van mögötte, így ha választani kellene, hogy kinek higgyek, akkor Ő lenne az.
-
aelod
veterán
válasz
Speeedfire #162150 üzenetére
Hagyd nyugodtan, majd nem vesszük figyelembe
. Senkinek nem kéne sumoban felhúznia, teljesen felesleges gyakorlat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #162149 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
tibcsi0407 #162148 üzenetére
Mindenképp. De írd meg a frankót akkor.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Speeedfire #162147 üzenetére
Lassan már eccő is lehetsz.
-
kicsiogre
tag
Hello, a szumo felhuzas a hagyományos felhuzast kiválthatja? A szumos könnyebb és a térdemnek is jobb csak nem tudom az alsóhátnak elég e igy aterhelés
-
Corsair90
tag
válasz
tibcsi0407 #162137 üzenetére
Kemény edzés nem lenne, hisz utoljára hagynám és túl sok energiám sem maradna.
Jelenleg néha szoktam combra edzeni mikor végzek a többivel (Eddig nem mertem jobban, mert nem tudom mennyire lehet, mennyi pihenő kell neki, stb...). A gyakorlatok után kb 1 percig érzek égető érzést és utána elmúlik mindig a sorozatok után. Illetve otthon is csak elenyésző az izom fájdalom. De ezt gondolom részben a sok kerékpározásnak is tudhatom be. -
Corsair90
tag
válasz
tibcsi0407 #162135 üzenetére
Értem, köszi.
Ha van egy fő lábazós napom, ettől független más napokon is edzhetem? Ha igen, milyen intenzitással? -
Corsair90
tag
válasz
tibcsi0407 #162133 üzenetére
Köszi a hasznos infót!
Hasat azért nem írtam, mert azt óvatosan kell csinálnom sérülés miatt, ezért csak otthon szoktam kizárólagosan, amikor van idő, kedv, energiám hozzá.
Ezek mellett a kardióra is fordítok időt, persze nem minden nap.Illetve volna még egy kérdésem. A lábazásnál nem a testépítés, hanem az erőnlét volna a legfontosabb, főleg verseny kerékpározás miatt.
Ide milyen programot tudnátok javasolni? -
tibcsi0407
félisten
-
Corsair90
tag
Próbálom magamnak összeállítani, nekem mi lenne az ideális 3 napos program, de még nem jöttem rá. Amit érzek, hogy a vállam szokott fájni enyhén, pedig annak is megvan a pihenőideje mint a többinek. Negyedik nap általában a pihenő, de ezt nem mindig iktatom be.
Ti mit tudnátok javasolni, szerintetek melyik lenne a legjobb és miért?
Mell-váll, Hát-tricepsz, láb- bicepsz.
Mell-bicepsz, Hát-váll, láb-tricepsz.
Mell-hát, bicepsz-tricepsz, láb-váll.
Mell-váll, bicepsz-tricepsz, láb-hát.Valamint mi az a párosítás, amit semmiképp nem szabad együtt végezni?
Például a kart (bicepsz-tricepsz) mindenképp egy napra időzítsem ha lehet, vagy ez nem fontos?
Illetve a mell és váll egy napon, mennyire ajánlott a kettő együtt? -
rwin5
őstag
válasz
T_Stark #162128 üzenetére
Én ilyesmi kombinált géppel kezdtem a kondizást otthon kb 16 évesen, 1 év alatt "kinőttem", használható volt, de emlékszek kezdett már szétesni, eléggé gagyi anyagokból készülnek (legalább is ezek a gagyi 50-100e ft közöttiek).
Tavaly alig edzettem kondiban, arra kevésre inkább legyinteni szoktam és azt szoktam mondani, hogy semmit. Annyit csináltam, hogy a decathlonból vettem pár kettlebellt, meg kézisúlyzót, hogy ne pukkanjak le teljesen. Viszont ég és föld a különbség egy konditermi edzés és otthoni edzegetés között, nálam nem a motiváció szempontjából, hanem egyszerűen nem lehet olyan széles körűen leedzeni magad otthon.
Haverommal egy időben edzettünk úgy, hogy csak egyetlen egy izomcsoport és kb. 40 perc után húztunk, most is ez lesz a tervem, sok időm nem lesz, de valami mozgás kell.
-
T_Stark
őstag
-
Angel2014
addikt
válasz
tibcsi0407 #162098 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
T_Stark #162125 üzenetére
Ahogy elkezdtem olvasni a hozzászólást, na mondom végre valami értelmes hozzáállás az otthoni gépekhez.
Aztán jöttek a linkek..... Ahhoz képest, hogy nem kell csiga beleválasztottál. Ez a viccnek is rossz kategória. Szerintem még súly nélkül is nyaklik.
otthoni szett:
1.szint: Egy normális termi minőségű állítható pad kézi súlyzókkal
2.szint: 1.szint+erőkeret, egyenes rúd, francia rúd
3.szint: 2.szint+kombinált csigás gép (zsebbenyúlós, 220ért vettem + fogantyúk, szállítás ... 280) -
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Otthonra keresnék valami gépet.
A mindent csigákkal megoldó, sok kábeles, lapsúlyos megoldásokat inkább kerülném, nem akarom folyton a kábeleket, csigákat cserélgetni, ha szétmennek.Inkább pad kellene, fekve nyomni, ha van rajta pillangó meg lábazó rész, az is oké, viszont egy csiga azért csak jó lenne, kicsit hátazni, meg egy kötelet ráakasztva tricepszezni.
Nem kell mázsákat elbírnia, nem vagyok bivaly.
Elsőre ezeket néztem: [link] [link] [link]
Ismeri valaki valamelyiket, vagy esetleg más javaslat? -
t256
őstag
válasz
tibcsi0407 #162121 üzenetére
Összefügg a kettő. A koffeintől nem lesz minőségi az alvásod.
A megvonás fő oka egyébként ételallergia. Voltam egy teszten, ahol kiderült, hogy néhány élelmiszerre allergiám van. Kávé, tojás, banán, fehérbab, mustármag, stb.
Voltak mostanában gyomorproblémáim. A kávé elhagyásával ez a probléma megoldódott.
Kérdés még, hogy kávébab vagy koffein allergiám van. Hétfőn tesztelem koffeinmentes kávéval.Utánanéztem milyen tünetei vannak a koffein érzékenységnek. Köztük van a gyengeség érzés, elnehezülés. Én pont ezt érzem. Persze lehet csak kevés az alvás vagy a ch bevitelem. Jelenleg csak 200-250g a 90 kg testsúlyomhoz.
-
rwin5
őstag
válasz
tibcsi0407 #162121 üzenetére
ilyenről én se hallottam még, már a koffeinmegvonástól
-
t256
őstag
válasz
tibcsi0407 #162119 üzenetére
Múlt héten kellett kanapét cipelnem, szóval jól jött az erő!
Mostanában igazából fáradt vagyok, mint erős. Három napja nem kávézom. A koffeinnek van ilyen hatása. Holnap már teljesen kiürül, hátha elmúlik ez a fáradékonyság.
-
t256
őstag
válasz
tibcsi0407 #162117 üzenetére
Nem csinálok én olyat és amúgy is félek a tűtől.
-
t256
őstag
válasz
marked one94 #162112 üzenetére
Plusz ugye az étrend. Nálam most sajnos ételallergia miatt kiesik az egyik kedvenc fehérjeforrásom a tojás.
Pár éve végigmentem ezen: 5x5, Texas Method, 5/3/1.
Persze hamar eljutottam az 5/3/1-ig. TM-ből biztos ki tudtam volna hozni többet is. Túlságosan motivált voltam.
Ugyanakkor nagyon sokszor elértem a maximumomat. Kajálással sikerült újabb csúcsokat dönteni, ez sajnos a testzsírszázalékomon meglátszott.
Lefogytam, gyúrtam viszont mst hiányzik az amikor erős voltam. -
aelod
veterán
válasz
marked one94 #162112 üzenetére
De ha valaki komolyabban venné a testépítést akkor nem ragad le ennél az edzésmódszernél.
-
rwin5
őstag
válasz
HussarF #162108 üzenetére
najó ez jó volt
Sxl nem jött be, mert sokan vannak, de gondolkozok rajta, hogy bepróbálom, hogy 6-tól edzek egy 50 percet pörgősen. 7:30-ra járok dolgozni, szóval túl sok minden nem fér bele, de ha reggel elmaradna a csúcs akkor nem volna gáz. Gyalog 5-10 percre lakok az SXL-től egyébként..
-
válasz
Speeedfire #162107 üzenetére
És ha nem lennél meleg, akkor melyiket ajánlanád?
-
benfolds
őstag
válasz
FYI: a fekete karcsúsít, nemrég tudtam meg.
-
atee_13
őstag
válasz
Tiéd a terem, hogy sehol senki
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Warhammer 40.000
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest